divendres, 24 de juliol del 2015

[ONZE IDEAL 14/15] Genís Soldevila (FC Ascó)

Un cop acabat el procés de votacions de l'onze ideal de la temporada 2014/2015, a partir de les propostes dels seguidors de tercera.cat, així com de bona part dels protagonistes de la categoria, presentem, un a un, els onze escollits, que en les properes setmanes tindran articles personalitzats.



El 8è jugador més proposat (recordem que el 7è, Toni Texeira, és el segon porter més proposat i no pot entrar a l'onze) és l'extrem, o mitjapunta, Genís Soldevila, del FC Ascó, que ha aparegut a més del 25% de les propostes.

Genís Soldevila Solduga (3 de març de 1987) ja va ser l'any passat un dels futbolistes més destacats d'un Ascó que llavors es quedava a les portes del play-off d'ascens a Segona B. Enguany, tant l'equip com el futbolista lleidatà feien un pas endavant, amb un campionat que cal ser posat en valor, malgrat que l'objectiu final de l'ascens acabava sent fallit, després de caure contra el Logroñés als fatídics penals. Genís ha estat un dels principals revolucionadors del joc asconenc. Velocitat, factor diferencial, última passada i gol. Soldevila ha tancat el curs amb 35 partits disputats (4 al play-off) i 13 gols marcats, apropant-se al seu sostre, assolit amb el Balaguer. Després d'haver tastat la Segona B durant dos cursos (47 partits disputats entre 2011 i 2013), l'aposta asconenca de Soldevila li ha donat un rendiment destacat a un futbolista que decidia a principis de juliol continuar un any més a l'Ascó.

Amb l'onze ideal totalment presentat, des de Tercera.cat hem contactat amb periodistes i informadors propers als clubs dels jugadors escollits. De Genís Soldevila n'escriu l'Albert Fernández, cap de premsa del FC Ascó.



Balaguerí de 27 anys, format en la pedrera de la UE Lleida, Genís Soldevila va jugar els seus primers anys com amateur en el CF Balaguer del seu poble natal. Després de diverses temporades salvant l'equip a Tercera Divisió, el seu bon fer el va portar a fer el salt a Segona B amb el Lleida i l'Olímpic de Xàtiva. No obstant, la seva millor versió s'ha vist aquesta temporada amb l'Ascó, on assegura sentir-se còmode, fet que li ha valgut formar part de l'onze ideal de Tercera Divisió.


Jugador ofensiu de banda. Polivalent en l'atac del seu equip, apareixent preferentment per la banda esquerra però fent-ho també per la dreta o pel centre de l'atac. Hàbil amb la pilota als peus i ràpid per encarar els seus defensors, Genís Soldevila compta amb la qualitat tècnica per definir dins l'àrea com ho fan els millors. Amb un potent xut, també es defensa d'allò més bé amb els llançaments de falta. Tot un talent ofensiu a qui Miguel Rubio ha hagut de reconvertir en un defensor més sempre que ha estat necessari.


Genís Soldevila ha tancat un gran any a Ascó // Iris Solà - FC Ascó

En les seves dues temporades com a jugador asconenc, Genís suma uns grans registres. És actualment el cinquè màxim golejador de la entitat de la Ribera d'Ebre (fundada el 2010) amb 21 gols, 8 en la temporada 13/14 i 13 en la 14/15, a tan sols 4 d'Adrià Fernández amb 25, a qui amb tota probabilitat superarà el proper curs. Amb 69 partits jugats dels 73 en els que ha estat convocat per Miguel Rubio, acumula un total de 3.837 minuts jugats amb l'Ascó on ha vist un total de 18 targetes grogues. És actualment el 14è en el rànquing amb més minuts jugats.

Tot i el que mostren les grans dades comentades anteriorment, Genís no ho ha tingut fàcil per triomfar en un equip tan competitiu com ha estat l'Ascó en les dues últimes temporades. El jugador balaguerí ha hagut de guanyar-se la confiança del tècnic en diverses ocasions en les que s'ha vist fora de l'onze inicial. Sobretot en l'inici d'aquesta temporada, on a la jornada 17 (pràcticament mitja volta del campionat), tan sols sumava una única diana de les 13 amb les que acabava el curs. Un dels motius d'aquest canvi de ratxa el podem trobar en el fet que l'Ascó va jugar gairebé tota la primera volta a l'annex (molt més reduït) per obres al Municipal, on es va destapar amb dos gols contra el Cerdanyola i dos més contra el Martinenc sobre la renovada gespa natural de l'estadi asconenc.


Amb Albert Virgili o Asier Eizaguirre, el balaguerí ha format un atac demolidor // Iris Solà - FC Ascó

Genís ha vist complert aquesta temporada el somni de jugar un play-off d'ascens del que es va veure privat en l'últim moment fa dues temporades amb l'Olímpic de Xàtiva a Segona B i amb l'Ascó la passada temporada. Tot i no aconseguir l'ascens a Segona B, Genís Soldevila seguirà una temporada més al conjunt asconenc amb qui ha fet història aquesta temporada aconseguint el campionat de Lliga i amb qui espera seguir fent-ne una temporada més després d'haver renovat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada