dilluns, 9 de maig del 2016

Resultats J37

El Gavà s'assegura el segon lloc, el Rubí baixa, l'Europa és de play-off i el Vilafranca es col·loca quart


El Vilafranca tombava la Monta i arriba a la cita final quart // Lluís Montaner

Aquests són els resultats de la J37:


DIUMENGE, 8 DE MAIG

Terrassa 4-0 Morell (Joan Grasa, Víctor Merchán i Xavi Boniquet -2, 1p-)
Granollers 1-1 Prat (Gerard Font / Ion Vázquez)
Júpiter 1-2 Peralada (Josu Rodríguez / Marc Mas i Iván Fernández)
Masnou 1-2 Rubí (David Márquez / Pau López i Juanpi)
Gavà 2-0 Sabadell B (Manuel Raíllo i Boris Garrós)
Ascó 1-1 Cerdanyola (Albert Virgili / Daisuke Uemura)
Vilafranca 2-0 Muntanyesa (Víctor Oribe -2-)
Figueres 2-2 Sant Andreu (Moha Chabboura -2- / Melo Cortés i Alberto García)
Palamós 2-0 Manlleu (Aleix Feixas i Álex Torremorell 'Makaay')
Santfeliuenc 0-0 Europa

CLASSIFICACIÓ 

Així està la classificació després de la J37: 
* La 17a plaça és de descens no compensat, i ho podrien ser encara la 16a i la 15a: implicarà descens, que quedarà cancel·lat si un equip català puja a Segona B.




Gols: 24
Resultats: 4 victòries locals, 4 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Peralada), 21 /// Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents



  • Cinc grans idees. La jornada ha deixat cinc titulars principals, i moltes històries i detalls més, com cada setmana. Els repassem, però la foto fixa ens indica que ja coneixem 6 dels 7 equips en places decisives (tres conjunts amb bitllet per al play-off i els tres descendits) i que l'última plaça de promoció i evitar els descensos no compensats marcaran l'última cita del curs. Anirem desenvolupant els cinc titulars en paral·lel a tota la resta de dades.

  • 1. El Gavà obté la segona plaça. Els gavanencs superaven el Sabadell B (2-0), encadenen 16 partits sense caure i amb l'empat de l'Europa al vespre asseguraven el segon lloc final. Això implica que els blaugrana tinguin factor camp a favor a la primera eliminatòria del play-off... i si ni hagués més, també en les eliminatòries en què s'enfrontessin a tercers o quarts de grup. El Gavà, per tant, jugarà a domicili el 21-22 de maig (al camp d'un quart classificat d'un altre grup) i a la Bòbila la tornada, el 28 o 29 d'aquest mes.

  • Cap i cua. Els gols del Gavà, al principi i al final, i d'homes que han estat clau amb les seves dianes. Manu Raíllo obria la llauna al minut 2 amb el seu 12è gol del curs... i Boris Garrós, novament, feia el 2 a 0 al tram final. El davanter barceloní ha anotat ja 16 gols en poc més de tres mesos a Tercera.
El Gavà superava el Sabadell B i acabarà segon // Roger Benet - CESabadell.cat

  • Cinquè o sisè. El Sabadell B tancarà un curs espectacular just per sota del play-off. Els de José Solivelles, sisens, podrien acabar cinquens, si vencen a l'última jornada i la Monta perd.

  • 2. L'Europa és de play-off. Tenia moltes possibilitats d'aconseguir-ho, i una era puntuar a les Grases. L'empat final (0-0) donava als graciencs l'accés al play-off per quart any consecutiu. Els d'Albert Poch arriben a l'última jornada amb la voluntat d'assegurar el tercer lloc (plaça que ja van ocupar els tres anys anteriors).

  • L'Europa acabarà tercer si...
    • Guanya o empata (= puntua)
    • Perd però el Vilafranca no guanya

  • Remuntada de play-off. Els jugadors de l'Europa celebraven a la gespa de Les Grases l'accés al play-off amb samarretes especials per a l'ocasió. La remuntada és clara: a la J15, a finals de novembre, els graciencs eren dissetens... amb els mateixos punts que el Rubí, que obria el descens.
Remuntada de play-off; l'Europa torna a la promoció // Àngel Garreta - CEEuropa.cat


  • Perill. El Santfeliuenc, que empatava contra l'Europa, arriba a la J38 amb un únic objectiu: esquivar qualsevol perill de descens no compensat (més avall en parlem). Els blanc-i-blaus són ara 16ns, plaça que seria de descens no compensat si baixen dos equips catalans des de Segona B.
El Santfeliuenc, pendent de salvar-se del tot // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Bona dinàmica. Amb tot, el Santfe tan sols ha perdut un partit dels últims set. Un tram en què han sumat 12 punts de 21 possibles.

  • 3. El Vilafranca es col·loca quart. En el partidàs de la jornada, que no va decebre als que el van viure al Municipal vilafranquí o per televisió (va ser emès a les televisions locals, inclosa BTV), el triomf del Vilafranca sobre la Monta (2-0) feia capgirar la situació al quart lloc.

  • Última jornada. Amb el triomf, el Vilafranca visitarà Cerdanyola (diumenge 12'30h, en directe per les TV locals al Futbol en joc) sent quart... amb un punt més que la Monta, que rebrà el Figueres. El goal average particular el tenen empatat... i al general s'imposa la Monta, +15, pels +10 del Vilafranca.
Víctor Oribe sortia del camp com l'heroi del dia // Lluís Montaner

  • Víctor Oribe, 1a part. Partidàs d'escàndol del davanter del Vilafranca, que trencava el partit al primer temps amb una jugada personal que significava el primer gol penedesenc.

  • Víctor Oribe, 2a part. En un contraatac a la represa, passada de David Fontanils i gran definició d'Oribe per assegurar el triomf. Suma 16 gols aquest curs.

  • Tensió. Partit molt tens (ens atreviríem a dir "en el bon sentit"). Els dos equips es jugaven molt i van oferir un partit molt intens, sense renúncies, que es va decantar per al bàndol local tot i que la Monta va estar molt a prop de l'empat durant bona part del segon temps.

  • Expulsions. I és que l'expulsió d'Albarrán (Vilafranca) al primer temps va propiciar una llarga fase de domini de la Monta, que especialment al tram central del segon temps va tenir aproximacions de molt perill. Una altra expulsió, la d'Alberto García (de la Monta), va equilibrar les forces... fins que el contraatac culminat per Oribe tancava el marcador.
Amb aquesta definició anotava Oribe el 2 a 0 // Lluís Montaner

  • El Vilafranca serà de play-off si...
    • Guanya
    • Empata i la Monta no guanya
    • Perd i la Monta perd

  • Els vilafranquins podrien ser tercers. Només amb un condicionant: que guanyessin a Fontetes i que l'Europa perdés a casa contra el Granollers. Els escapulats acabarien la lliga quarts.

  • La Monta serà de play-off si...
    • Guanya i el Vilafranca no ho fa
    • Empata i el Vilafranca perd

  • Gran ambient. El partit va viure molta expectació a les graderies, amb públic local i afició de la Monta desplaçada. Al final, celebracions a la gespa per part dels jugadors del Vilafranca.

  • 4. El perill dels descensos no compensats. Quart titular de la J37: els descensos no compensats ja són una realitat. La jornada a Segona B (també penúltima) deixava clar que, mínim, un català baixarà a Tercera. Això implica que la 17a plaça de Tercera sigui de descens no compensat. Això vol dir descens... que queda anul·lat si un català puja a Segona B (el descens no compensat es "compensaria" de nou i passaria a significar permanència). Però atenció perquè són tres els equips catalans de Segona B que estan en perill: d'entre Olot i Pobla de Mafumet, un dels dos baixarà a Tercera... podrien ser els dos, i també hi ha l'Hospitalet implicat en la lluita: els riberencs podrien caure en promoció de descens. Si finalment, en el pitjor dels escenaris, baixessin tres catalans a Tercera, serien places de descens no compensat la 15a, la 16a i la 17a de Tercera... L'objectiu, ara per ara, evitar quedar del quinzè en avall.

  • Horaris. La jornada final de Tercera es disputa diumenge a les 12'30h... i la final de Segona B, diumenge a les 18h... Això vol dir que els equips que acabin 15è i 16è esperaran fins al vespre per confirmar si tanquen el curs amb els deures fets.

  • Sis equips, tres places a evitar. Pensar en tres descensos no compensats, ho hem dit, és el pitjor escenari, però (per desgràcia) és possible. Fins a sis equips queden implicats en la lluita per no ser 15è, 16è i 17è. Són el Terrassa, el Peralada, el Manlleu, el Palamós (ara 15è), el Santfeliuenc (16è) i el Granollers (que ocupa la plaça que segur serà de descens no compensat, la 17a).

  • Golejada balsàmica. El Terrassa s'aferra al bon nivell a l'Olímpic per a la salvació: cinquena victòria seguida a casa amb golejada contra el Morell (4-0), que deixa els de Toni Rodríguez a un pas de la plena permanència.
Doblet de Xavi Boniquet per certificar el triomf del Terrassa // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • Xavi Boniquet. Els quatre gols egarencs arribaven al primer temps: diana de Joan Grasa (que viu un moment dolç), golàs de Víctor Merchán i doblet de Xavi Boniquet (8 dianes aquest curs).

  • Entrada gratuïta. A l'Estadi Olímpic de Terrassa, en una matinal plujosa de final feliç per a la família egarenca. El Morell es presentava al partit amb tan sols dos suplents, vuitena derrota seguida.
El públic de Terrassa es refugiava de la pluja sota la tribuna // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • Empat contradictori. Punt molt meritori del Granollers contra el campió Prat (1-1) que tot i això deixa els granollerins al 17è lloc, que implicarà descens no compensat a final de curs.
Passadís dels jugadors del Granollers al Prat campió // AE Prat

  • Ion Vázquez. S'avançava el conjunt vallesà amb el gol de Gerard Font, però al tram final els potablava igualaven amb diana del mitjapunta basc, després d'un avís amb rematada al travesser d'Elhadji. 

  • Aire. El Peralada s'imposava al camp del Júpiter (1-2), amplia uns excel·lents registres a la segona volta (era cuer després de la J19) i queda ara fora de les places de possibles no compensats, un punt per sobre del 15è lloc.

  • Golàs. El primer gol del partit l'anotava Josu Rodríguez, del Júpiter... golàs absolut del futbolista gracienc, que suma ja 15 dianes aquest curs..
  • Marc Mas. El màxim golejador del grup (21 dianes) igualava el partit per al Peralada ja abans del descans... i a la represa, Iván Fernández certificava la remuntada.

  • Duel directe. El Peralada tanca la lliga rebent el Santfeliuenc... equip també implicat en la lluita per evitar els descensos no compensats.

  • Oxigen. El Palamós tombava el Manlleu (2-0) al Nou Municipal, esquivava qualsevol opció de descens directe... però deixa els dos equips plenament implicats a esquivar les dues places que poden implicar perill i el 17è lloc.

  • Gol per part. Les dianes d'Aleix Feixas (14 ja aquest curs) i Alex Makay, una a cada part, significaven un triomf tranquil·litzador per als palamosins, que visitaran el descendit Rubí a la jornada final.

  • Es complica la vida. El Manlleu arriba a l'última jornada un punt i una posició per sobre del 15è lloc, que pot implicar perill. Els manlleuencs han sumat 4 punts dels últims 21 possibles.
Reconeixement a Joan Bayona // Radio Palamós

  • Homenatge a Joan Bayona. El porter i capità del Palamós, que es retirarà a final de curs, rebia l'homenatge de la seva gent. Premi abans del partit, substitució i ovació, i entrega de samarreta commemorativa al postpartit. El ganxó ha deixat emprempta al Palamós, a Tercera i al futbol català.

  • i 5. El Rubí baixa a Primera Catalana. L'últim titular de la jornada és per al darrer equip descendit. El Rubí feia els deures vencent al Masnou (1-2), però el triomf del Palamós a la tarda certificaba el descens matemàtic dels rubinencs a Primera Catalana.

  • Cinc anys després. El Rubí va ascendir a Tercera per últim cop el 2011. Cinc temporades després, algunes de molt bon record (amb l'equip amb opcions d'entrar a play-off) els vallesans retornen a Primera Catalana.

  • Julià Garcia. Ho explicava L'Esportiu de Catalunya dissabte. El veterà tècnic del Rubí deixarà la banqueta rubinenca a final de curs. De fet, la intenció de Garcia és deixar d'entrenar i dedicar-se ara a la vessant formativa, en principi dirigint el futbol base del club rubinenc.
Pau López anotava l'empat provisional del Rubí // ClubDeportiuMasnou.com

  • Estratègia. El gol de Pau López per al Rubí (l'1-1 provisional), de pissarra: servei de falta estratègic, cap a l'interior de l'àrea, i diana de l'empat.

  • Salvat! Empat a la Ribera d'Ebre entre l'Ascó i el Cerdanyola (1-1). Els asconencs, amb el punt sumat i els resultats de la tarda, han certificat ja la permanència a Tercera, on continuaran un any més.
Empat entre Ascó i Cerdanyola // Iris Solà - FC Ascó

  • Golejadors. Els vallesans s'avançaven amb gol de murri de Daisuke Uemura, que està completant una gran temporada (8 gols fins ara); l'empat l'establia un clàssic del futbol català, Albert Virgili. El davanter tarragoní suma 10 gols aquest curs.
Albert Virgili arriba a les 10 dianes // Iris Solà - FC Ascó

  • Mitja taula. Amb els dos equips salvats, Figueres i Sant Andreu empataven a Vilatenim (2-2).

  • Moha Chabboura. Doblet del davanter figuerenc, en un partit marcat pel comiat d'Eduardo Vílchez a l'estadi empordanès. Moha, en mig curs, ha marcat ja 6 gols.
Celebracions dels jugadors figuerencs amb Eduardo Vilchez // UEFigueres.cat

  • Juvenils. Com a la setmana passada, el tècnic del Sant Andreu, Joan Esteva, donava portunitat a joves de la base andreuenca. Un d'ells, Alberto García, repetia partit... i gol. L'experimentat Melo Cortés anotava l'altra diana dels quadribarrats.
Repartiment de punts entre Figueres i Sant Andreu // UEFigueres.cat

  • Perfil local. Penúltima jornada amb 4 triomfs locals... per només dos de visitants, els del Peralada i el Rubí.

  • 24 gols. Ha baixat una mica la producció, però la temporada serà la més anotadora de l'últim lustre. Sis equips es quedaven sense marcar... i predominaven els gols locals, 16 a 8.

Repàs general


  • Moviments als Golejadors. Amplia distàncies al capdavant Marc Mas (Peralada), amb el seu 21è gol del curs. Dos futbolistes, Víctor Oribe (Vilafranca) i Boris Garrós (Gavà), arriben als 16, i Josu Rodríguez (Júpiter) en suma ja 15. Aleix Feixas (Palamós, 4 amb el Peralada) ja n'ha marcat 14 i Manu Raíllo (Gavà) ha assolit la 12a. Dobles dígits ja, amb 10, per a Albert Virgili (Ascó). En aquesta J37 han estrenat el seu compte golejador 2 futbolistes, Iván Fernández (Peralada) i Gerard Font (Granollers).

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Victor Merchán (Terrassa), els dos de Víctor Oribe (Vilafranca) i el de Josu Rodríguez (Júpiter). [No hem vist imatges del primer gol de Moha Chabboura, del Figueres].
Gran gol de Víctor Merchán, del Terrassa // Juanma Medina - TerrassaFC.com

  • 982 gols. Ha baixat un punt la producció anotadora, i la mitjana se situa ara als 2'65 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són 72 gols més (un +7'91% de variació) dels que s'havien marcat a les 37 primeres jornades del curs passat. Ja és la temporada més anotadora de l'últim lustre.

  • Millor local: Monta i Prat (40 de 54, 74'07%) | Millor visitant: Prat (35 de 57, 61'40%)

  • Victòries locals 43% | Empats 26% | Victòries visitants 31%

  • Respecte el curs passat, augment lleuger dels triomfs visitants (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); es mantenen les victòries locals (també el 43% dels partits el curs passat) i disminueixen lleugerament els empats (27% al final del curs passat).

  • Màxim golejador: Gavà (68) | Menys golejat: Prat (25)


  • Menys golejador: Morell (28) | Més golejat: Morell (69)

  • Camp on es veuen més gols. Continua sent-ho el Municipal de Vilafranca: s'hi han vist 67 gols en 19 partits disputats, 3'53 gols per partit de mitjana.

  • Rendibilitat. Continua al davant de la ràtio l'Ascó. Amb 34 gols (menys d'un per partit de mitjana) els asconencs han sumat 48 punts. Són 1'41 punts per gol marcat de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada