dimarts, 31 de maig del 2016

Vilassar de Mar i Castelldefels tornen un any després

La lliga a Primera Catalana acabava aquest diumenge passat amb els títols (i els corresponents ascensos) per a dos conjunts que tornaran a Tercera un any després de perdre la categoria. El Vilassar de Mar, primer al grup 1, i el Castelldefels, campió del 2, són ja equips de Tercera. Se'ls sumarà el vencedor de la promoció d'ascens que disputaran els dos propers caps de setmana la Jonquera i el Santboià.


El Castelldefels celebrava l'ascens a Amposta // Andrés Burgos - UECastelldefels.es

Dos triomfs clars a domicili donaven als dos campions l'empenta final per assolir el títol i l'ascens. El Vilassar de Mar, que només havia de puntuar a casa del Sants per dependre de si mateix, s'imposava amb claredat al camp de l'Energia (0-3), amb hat-trick de Soufianne El Maymouni,  Resum gràcies als companys de BTV Esports:




El Castelldefels, que ha tancat el curs de forma espectacular, amb 11 victòries als últims 14 partits, s'imposava a Amposta amb molta claredat (1-3)... i també amb hat-trick, en aquest cas del màxim golejador de la categoria, Jairo Conesa, autor de 29 dianes aquest curs. El resum del triomf, via Canal Terres de l'Ebre:




Ara els dos campions (i ja ascendits) es disputaran el títol de Primera Catalana.



La Jonquera i Santboià, a la promoció
La jornada final a Primera Catalana també va decidir els dos equips segons classificats, que jugaran una promoció a doble partit per a l'última plaça d'ascens a Tercera.

La Jonquera buscarà ser de Tercera per primer cop // Falgués Foto - UELaJonquera.net

Al grup 1, La Jonquera acabava al segon lloc, gràcies al triomf contra el descendit l'Escala (1-0, gol de Pol Compte), combinat amb l'empat de l'Horta a casa contra el Mataró (2-2). Els barcelonins obrien la jornada final a la segona plaça. El conjunt jonquerenc té una cita amb la història: mai ha jugat a Tercera Divisió.

Celebracions al vestidor del Santboià a Igualada // FCSantboia.cat

Al grup 2 el Santboià en tenia prou amb puntuar a Igualada per assegurar un dels dos primers llocs, i el triomf del Castelldefels evitava qualsevol opció de campionat. El triomf dels vermells a l'Anoia (0-2, gols de Pedro Bravo i Josele) els donava la segona plaça final. Disputaran la promoció per segon any seguit (el curs passat queien contra el Granollers), i per al tècnic Juan Camilo Vázquez la intenció serà fer bona la frase feta "a la tercera va la vençuda": serà la tercera promoció consecutiva, després de caure amb el Viladecans el 2014 i amb el mateix Santboià fa dotze mesos.

El Santboià buscarà recuperar la categoria perduda el maig de 2014, en la fatídica última jornada a la Bòbila de Gavà.

En sorteig a la seu de la FCF aquest dilluns es decidia l'ordre dels partits. L'anada serà aquest diumenge (18h) a la Jonquera, i la tornada diumenge vinent (18h) al Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat. Els dos partits seran televisats, al Futbol en joc de La Xarxa. Es podran veure a les televisions locals o per internet, al web d'Esports de La Xarxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada