dilluns, 16 de maig del 2016

Sortejat el play-off d'ascens a Segona B

Els quatre catalans classificats per al play-off d'ascens a Segona B ja coneixen els rivals per a la primera eliminatòria d'ascens a Segona B, després del sorteig a la seu de la RFEF. El campió, el Prat, s'enfrontarà a l'Osasuna B per pujar directament si supera la ronda. Gavà, Europa i Vilafranca començaran enfrontant-se al Marino de Luanco, l'Atlético Malagueño i el San Fernando, respectivament, en el primer dels sis partits que hauran de superar si volen deixar enrere la Tercera Divisió.

Osasuna B, obstacle per al Prat cap a Segona B // CA Osasuna

Així han quedat emparellats els quatre equips catalans que disputaran aquesta estrena del play-off d'ascens a Segona B.

DISSABTE, 21 DE MAIG
PRIMERA ELIMINATÒRIA
18h Marino de Luanco-Gavà

DIUMENGE, 22 DE MAIG
RONDA DE CAMPIONS
12h Prat-Osasuna B

PRIMERA ELIMINATÒRIA
18h Vilafranca-Atlético Malagueño
19h San Fernando-Europa

Els partits de tornada es disputaran el cap de setmana del 28 i 29 de maig. El dilluns, 30 de maig, se sortejarà la 2a eliminatòria, també a la seu de la RFEF.

Si el Prat supera la ronda de campions ascendirà directament a Segona B. Si no la superés, accediria a la segona eliminatòria amb els equips vencedors de la primera tanda.


Els rivals

El Prat, que repeteix en una ronda de play-off després del de 2012 (en què també va ser campió de Tercera i va ascendir per la via ràpida) s'enfrontarà a l'Osasuna B, campió navarrès, del grup 15. Tot un filial d'equip del futbol professional: el primer equip disputa actualment la Segona Divisió. L'Osasuna B ha estat campió en un frec a frec final amb l'Atlético Cirbonero, que ha acabat segon.

Ha estat el màxim golejador del grup, amb 81 dianes, i el menys golejat, amb 24. A més, acumula 19 partits de lliga sense perdre (no ha perdut en tota la segona volta; l'última derrota va ser a la darrera jornada de la primera).


L’Osasuna B, conegut com Osasuna Promesas, és un filial que neix l’any 1964 a la 2a regional navarresa, i des d’on ha anat escalant categories ràpidament. L’any 1972 va treure el nas a la Tercera Divisió, on hi va estar durant dues temporades abans de tornar a baixar a 1a Regional, una categoria que no trepitja des de la temporada 1979/1980. Els de Pamplona van aterrar a Tercera per estar-hi només dues temporades abans de pujar a Segona B, la seva màxima categoria històrica, i on hi han militat durant 29 cursos. L’etapa més llarga, de 26 temporades consecutives entre el 1987 i el 2013. En les dues últimes campanyes, els vermells han tancat la lliga en quarta posició. Fa dues temporades va caure en la primera eliminatòria contra el Yeclano, però la temporada passada es va quedar a les portes de l’ascens arribant fins a la tercera ronda, després de superar l’At.Malagueño (rival del Vilafranca) i el Varea. En l’última eliminatòria no va ser capaç de superar el el Gernika.



El Gavà, que disputa un play-off d'ascens a Segona B des que va descendir-ne el 2010, jugarà al camp del Marino de Luanco aquest cap de setmana mateix. Es tracta del quart classificat del grup 2, l'asturià, que hi ha arribat després d'una intensa lluita per la plaça amb el Tuilla. De fet, el Marino ha obtingut el bitllet a l'última jornada, amb un triomf al camp del Llanes (0-3). 

El Marino asturià, rival del Gavà // FUtbolAsturiano.es

El Marino de Luanco ha destacat al grup asturià especialment per ser fort a casa: 14 victòries i tan sols dues derrotes (l'última, el 2015, a la jornada 17) en els 19 partits jugats a Miramar, el seu camp.

El Marino de Luanco és un club asturià fundat el 1931 amb experiència a Segona B. Una categoria en què competit en 12 ocasions des del 1996 i que perdia la temporada passada després de quedar en última posició. A Tercera, el Marino ha estat campió en tres ocasions; la darrera, el curs 2010/2011, que va coronar amb l’ascens a la categoria de bronze. La seva millor temporada històrica va ser la 2001/2002, amb un cinquè lloc a Segona B i la consecució de la Copa Federació de la RFEF. El seu estadi és el Municipal de Miramar, amb una capacitat per 3.500 espectadors, i són coneguts com a Luanquinos o Marinistas. 




L'Europa viurà el seu quart play-off d'ascens consecutiu a Segona B. Després d'estrenar-se contra l'Arandina, la Mutilvera i el Jerez els cursos anteriors, aquesta temporada els graciencs s'enfrontaran al San Fernando, tercer del grup 10, un dels dos grups andalusos. A més, per primer cop en aquests quatre cursos jugarà la tornada a casa. El conjunt andalús és un vell conegut del futbol català: fa tot just un any va ser rival de la Pobla de Mafumet a la segona eliminatòria d'ascens a Segona B, amb victòria final dels pobletans, tot i caure en l'anada a Cadis. Han assegurat la tercera plaça gràcies a la victòria en l'última jornada al camp de l'Écija, i aprofitant l'empat de l'Alcalá, finalment quart.

El San Fernando (dreta), rival de l'Europa // Estadio Deportivo - SanFernandoCD.com

El San Fernando ha tancat la lliga amb cinc triomfs seguits (i un sol gol en contra) i encadenant 13 jornades sense perdre. 


El San Fernando CD és un club molt jove, fundat l'any 2009 per agafar el relleu del desaparegut CD San Fernando. El curs 2009/2010 va adquirir la plaça de l'Sporting de San Fernando a la Primera Andalusa (5a categoria, equivalent a 1a Catalana) i va assolir l'ascens a Tercera. En l'any de la seva estrena a la nova categoria va ser segon i va arribar fins a la darrera fase de la promoció d'ascens, però va caure eliminat a mans de La Roda. El curs següent sí que aconseguiria pujar a Segona B, després de derrotar la Mutilvera, el Llevant B i el Laudio. A la categoria de bronze va destacar el seu primer any amb una setena plaça que li donava l'accés a la Copa del Rei. El segon curs, però, no seria tan positiu i acabaria perdent una categoria que vol recuperar enguany. La temporada passada va caure en la segona ronda davant la Pobla de Mafumet. El seu camp és l’Estadio Iberoamericano Bahía Sur, amb capacitat per 12.000 persones. El club és conegut com l’Azulino, els Cañaíllas, els Isleños o el Sanfer.



El Vilafranca, que debuta en un play-off d'ascens a Segona B, rebrà aquest cap de setmana al Municipal penedesenc l'Atlético Malagueño, segon classificat final del grup 9, un dels dos grups andalusos. Un conjunt, el malagueny, que ha optat al campionat fins l'última jornada, en què s'imposava l'Atlético Mancha Real, de la província de Jaén. De fet, ha acabat colíder de grup, amb 86 punts. 


L'Atlético Malagueño, colíder al grup 9 // MalagaCF.com

Els malaguenys han estat el màxim golejador del grup, 96 dianes, i tan sols han cedit 4 derrotes. Han estat especialment forts a casa, amb 16 victòries i una sola derrota en els 19 partits disputats. De fet, l'última derrota com a local va ser a la jornada 10.


L’Atlético Malagueño és el filial del Málaga CF, de Primera Divisió. L’entitat, fundada el 1990 i convertida en filial dos anys més tard va assolir la seva màxima aspiració amb la participació a Segona Divisió durant tres cursos, entre la temporada 2003/2004, quan obté el 15è lloc (la seva millor classificació històrica), i la 2005/2006, en què retorna a Segona B. Precisament, els malaguenys només han estat en dues ocasions a la categoria de bronze. Aquesta temporada disputen el seu quart play-off d’ascens consecutiu per cercar un tercer curs a Segona B que els permeti tornar-se a acostar a la categoria de plata. El 2013, participant com a 4t classificat, va caure en la primera ronda contra la Universidad de Oviedo. L’any 2014 hi anava com a tercer i va arribar fins a la segona eliminatòria, després de superar l’Ejea. Tot i això, el San Roque de Lepe els va deixar fora en la fase següent. L’any passat, l’equip malagueny arribava com a segon classificat al play-off, però l’Osasuna B (rival del Prat) els va deixar fora a la primera de canvi.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada