dijous, 12 de maig del 2016

Rivals de 'play-off': 62 bitllets, 19 places ja assignades

En l'última setmana de competició als 18 grups de Tercera Divisió, publiquem l'últim capítol dels possibles rivals que es trobaran al play-off d'ascens el Prat, el Gavà i l'Europa i el quart escollit de la nostra lliga, ja que dilluns ja se celebra el primer sorteig del play-off. Un total de 62 equips (de tots els grups) ja han confirmat plaça a la promoció d'ascens, tenim 9 campions i 18 equips amb plaça assignada. Queden tan sols 10 bitllets de promoció per repartir... i un se'l juguen Vilafranca i Monta. Els repassem, grup a grup.


L'Atlético Mancha Real és a prop de ser campió // eldeportedejaen.es

Deu equips aconseguien bitllet el cap de setmana passat (l'Europa, un) i dos conjunts guanyaven la lliga. Es tracta del Mallorca B, campió al grup 11; i del Villa de Santa Brígida canari. Onze grups ja tenen els quatre bitllets assignats (falta ordenar tots els equips) i tan sols en sis grups no hi ha cap plaça fixada. Queden 10 equips per confirmar plaça (i 54 places per fixar). Aquest és el quadre amb els quatre primers classificats de cada grup ara mateix:


Font: tercera.cat
Com que ja tenim definides dues places fixes al grup català de Tercera, repassem possibles rivals.

9 possibles rivals del Prat a la ronda de campions (factor camp a sortejar):

  • Atlético Saguntino
  • San Sebastián de los Reyes
  • Zamora
  • Caudal Deportivo
  • Zamudio
  • Còrdova B
  • Atlético Mancha Real
  • Mallorca B
  • Villa de Santa Brígida

5 possibles rivals del Gavà a primera ronda (factor camp a favor, tornada a la Bòbila):
  • Cayón
  • At. Madrid B
  • Constància
  • Náxara
  • Almansa

Analitzem tot seguit la situació grup a grup.


GRUP 1 (Galícia)
Els quatre bitllets ja repartits al grup gallec, però amb dues grans incògnites per resoldre a la jornada definitiva: Boiro i Cerceda (rival del Llagostera el 2011) es jugaran el títol... els primers tenen un avantatge de 2 punts. Ja són de play-off el Deportivo B (o Fabril, rival del Cornellà al play-off de 2013) i el Choco. Lluitaran ara per la tercera plaça: els corunyesos tenen un punt més.


El Deportivo B ja és de play-off // CanalDeportivo.com

GRUP 2 (Astúries)
Amb el Caudal (rival del Sabadell el 2007) campió, la lluita per la segona plaça manté dos contrincants, el Langreo i l'Avilés. Els primers tenen un punt de marge. La quarta plaça continua en joc... i té canvi de propietari. S'hi ha col·locat ara el Marino de Luanco... amb només un punt més que el Tuilla (rival de la Pobla el curs passat), i dos més que el Colunga.

GRUP 3 (Cantàbria)

Al grup cantàbric s'ha decidit una plaça fixa, la quarta, que serà per al Cayón. A l'última jornada els tres primers es juguen el títol: la Gimnástica de Torrelavega (rival del Santboià el 2008) té un punt més que el Laredo (rival de la Pobla el 2012), i tres sobre el Racing B.

GRUP 4 (Euskadi)

A més del campió Zamudio, ja hi ha dos equips classificats per a les fases. Són el Bermeo i el Lagun Onak, que ara buscaran el segon lloc: un punt els separa. Per a la quarta plaça, tres grans aspirants: el Balmaseda, propietari de la plaça; el Vitoria, que suma els mateixos punts; i el Beasain, que en té un menys.

GRUP 6 (País valencià)

Amb els quatre equips classificats (i amb l'Atlético Saguntino campió de grup), l'Ontinyent assegurava aquesta setmana la segona plaça. La gran lluita és ara pel tercer lloc. S'hi ha col·locat el Castelló, amb un punt més que l'Elche Ilicitano (que tombava l'Olot a la ronda de campions de 2013).

GRUP 7 (Comunitat de Madrid)

Els quatre equips ja tenen bitllet, i dues places són fixes. El San Sebastián de los Reyes és campió de fa setmanes, i opten al segon lloc el Navalcarnero i el Pozuelo de Alarcón, separats per un punt. Confirmava play-off i quarta plaça alhora l'Atlètic de Madrid B.


L'Atlético de Madrid B serà quart // ClubAtleticodeMadrid.com

GRUP 8 (Castella i Lleó)
El Zamora, campió de grup, veu com és ara la Gimnástica Segoviana qui s'apropa a confirmar la segona plaça. Els segovians tenen dos punts més que el Palència. L'últim bitllet per repartir (i la quarta plaça) se'l disputen el Villaralbo, quart, i La Bañeza, situat un punt per sota.

GRUP 9 (Andalusia Oriental i Melilla)

És un dels tres grups que només manté dos equips amb bitllet. L'Atlético Mancha Real és a punt de proclamar-se campió. És segon (i amb bitllet) l'Atlético Malagueño (filial del Malàga). No és en promoció per goal average (ho té a un punt) el Loja, que s'ha situat tercer. El Ejido 2012 tanca la zona noble, però té El Palo, cinquè, com a aspirant... un punt per sota.

GRUP 10 (Andalusia Occidental i Ceuta)

Amb el Còrdova B ja campió, l'Atlético Sanluqueño (rival del Prat el 2012) ja s'ha assegurat la segona plaça final. Optaran al tercer lloc el San Fernando (rival de la Pobla fa un any) i l'Alcalá, que arribaran a l'última jornada empatats a punts.

GRUP 11 (Balears)

El Mallorca B s'ha proclamat campió al grup balear. Un grup que té un front obert a la part alta per a la cita final del curs: la segona plaça. Hi opten el Formentera (eliminava la Monta al play-off de 2014), ara segon amb dos punts més que la Peña Deportiva eivissenca. El Constància ha obtingut bitllet i ja s'ha assegurat ser quart a final de curs.


El Mallorca B, campió del grup balear // RCDMallorca.es

GRUP 12 (Canàries)
El grup canari manté els quatre bitllets assignats... i té campió, el Villa de Santa Brígida. Els altres tres equips, separats per dos punts, buscaran les tres places. Són el Lanzarote, ara segon; el Las Palmas Atlético (rival del Manlleu el 2012) i el Tenisca.

GRUP 13 (Múrcia)

Continua el grup amb dos equips amb bitllet... i amb molta lluita pel campionat i per les altres dues places. El líder Lorca Deportiva té un punt més que l'Águilas. Ara és tercer El Palmar, amb un punt més que el Mar Menor, quart. Però tant el Yeclano Deportivo, a dos punts, com La Unión, a tres, tenen opcions d'entrar-hi.

GRUP 14 (Extremadura)

L'Extremadura UD (eliminava l'Espanyol B al play-off de 2012) és a un sol punt de ser campió, en un grup que ja té els quatre bitllets repartits. El Badajoz, segon, té la plaça a tocar... s'ha col·locat ara tercer l'Arroyo, un punt per sobre del Jerez (botxí de l'Europa al play-off del curs passat).

GRUP 15 (Navarra)

Amb els dos primers, Osasuna B i Atlético Cirbonero, separats per un punt i lluitant pel play-off, tres equips opten a les dues places vacants. La Mutilvera (rival de l'Europa el 2014) és a un punt de ser a la promoció. Continua quart el San Juan, dos punts per sobre del Cortes, que té les últimes opcions.

GRUP 16 (La Rioja)

Al grup de La Rioja s'han confirmat dues places... però no les dues primeres! El Calahorra té un punt més que SD Logroñés, i es jugaran el títol a l'última jornada. L'Haro Deportivo ha confirmat que serà tercer i el Náxara, quart.


L'Haro (samarreta llisa, color vi) ja és tercer // Diego Marí A. - larioja.com

GRUP 17 (Aragó)
El grup aragonès ja té els quatre bitllets de posttemporada repartits. El Deportivo Aragón (filial del Saragossa) torna a ser líder, amb un punt més que l'Andorra. Optaran al tercer lloc final el Tarazona i el Teruel, que sumen els mateixos punts.

GRUP 18 (Castella-la Manxa)

El Conquense (que eliminava el Manlleu el 2013) i l'Almagro, empatats a punts, optaran al campionat aquest diumenge. És tercer, amb opcions matemàtiques de campionat, l'Azuqueca (rival de l'Hospi el 2010). Acabarà quart classificat la lliga l'Almansa.


I nosaltres, quan?
L'Europa celebrava diumenge a Les Grases el seu quart play-off consecutiu // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Amb el Prat campió des de fa tres jornades, el Gavà obtenint el segon lloc diumenge passat i l'Europa confirmant un nou play-off, al grup català de Tercera hi ha una doble incògnita: quin serà el quart equip que els acompanyarà? I qui acabarà tercer i qui quart? La plaça que queda té dos aspirants (Vilafranca i Monta). Els penedesencs, quarts, visiten el Cerdanyola diumenge, i els barcelonins reben el Figueres, en partits televisats (el de Fontetes al Futbol en joc de les TV locals, i el de Nou Barris a BTV). El Vilafranca serà de play-off si guanya... si no ho fa, la Monta li pot treure la plaça si millora el resultat dels penedesencs. Per a la tercera plaça està ben posicionat l'Europa, que l'ocupa ara mateix, i que en tindrà prou amb puntuar contra el Granollers per certificar-la. Només li podria treure el Vilafranca, en cas de derrota escapulada i triomf penedesenc. Si la Monta entra al play-off, ho farà com a quart classificat.



Calendari

Les lligues als 18 grups de Tercera finalitzen aquest cap de setmana, 14 i 15 de maig. 

El dilluns, 16 de maig, se celebra el primer sorteig a la seu de la RFEF, que definirà la ronda de campions (9 enfrontaments 
entre els campions de grup a doble partit que donaran els 9 primers ascensos) i la primera eliminatòria entre els 54 equips que finalitzaran segons, tercers i quarts. Aquest primer assalt es disputarà els caps de setmana del 21-22 i 28-29 de maig. 


El 29 de maig, per tant, tindrem 9 equips ascendits a Segona B i 36 equips que aniran a la segona eliminatòria (els 27 vencedors de la primera + els 9 campions derrotats a la ronda de campions, que cauen repescats). El 30 de maig se sortejarà la segona eliminatòria, que es disputarà el 4-5 i 11-12 de juny.


Serà el 13 de juny quan els 18 equips supervivents coneixeran els nou duels decisius de la tercera eliminatòria. Aquesta, que es disputarà el 18-19 i 25-26 de juny, servirà per conèixer els altres 9 equips ascendits a Segona B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada