dijous, 5 de maig del 2016

Rivals de 'play-off': 52 equips amb bitllet i 7 campions

Quan queden dues setmanes de competició als 18 grups de Tercera Divisió, seguim fent una ullada als possibles rivals que es trobaran al play-off d'ascens el Prat i els altres tres escollits de la nostra lliga. Un total de 52 equips (de tots els grups) ja han confirmat plaça a la promoció d'ascens, i ja tenim set campions (el Prat, un d'ells). Els repassem, grup a grup.

El Castelló ja ha obtingut bitllet al grup valencià // CDCastellon.com

Dotze equips aconseguien bitllet el cap de setmana passat i tres més guanyaven la lliga. Es tracta del Caudal, campió asturià; del Zamudio, campió basc; i del Còrdova B, en un dels dos grups andalusos (el 10). Sis grups ja tenen els quatre bitllets assignats (falta ordenar els equips) i tan sols en un (el grup basc, el 4) només s'ha assignat un bitllet. Queden 20 equips per confirmar plaça (i 65 places per fixar). Aquest és el quadre amb els quatre primers classificats de cada grup ara mateix:


Font: tercera.cat

Com que ja tenim definida una plaça fixa al grup català de Tercera, repassem possibles rivals.


Possibles rivals del Prat a la ronda de campions (factor camp a sortejar):


  • Atlético Saguntino
  • San Sebastián de los Reyes
  • Zamora
  • Caudal
  • Zamudio
  • Còrdova B

Analitzem tot seguit la situació grup a grup.


GRUP 1 (Galícia)
Tot continua igual... amb una jornada menys. Tenen bitllet i són colíders amb els mateixos punts el Boiro i el Cerceda (rival del Llagostera el 2011). És a un triomf de ser de play-off el Deportivo B (o Fabril, rival del Cornellà al play-off de 2013) i es manté quart el Choco, que té 3 punts de marge sobre el Villalbés, cinquè.

GRUP 2 (Astúries)

Tenim campió al grup asturià! És el Caudal (rival del Sabadell el 2007), que només ha cedit dues derrotes aquest curs. Lluiten per la segona plaça el Langreo i l'Avilés, que ja tenen bitllet, i només queda per assignar la quarta plaça, oberta en una lluita a tres bandes. Ara ocupa la plaça el Tuilla (rival de la Pobla el curs passat), però té el Colunga i el Marino de Luanco un i dos punts per sota, respectivament.

El Caudal, campió asturià // FutbolAsturiano.es

GRUP 3 (Cantàbria)
Continua el grup cantàbric amb els quatre equips decidits... però sense repartir places: la Gimnástica de Torrelavega (rival del Santboià el 2008) s'ha situat líder amb un punt més que el Laredo (rival de la Pobla el 2012), i tres sobre el Racing B. El Cayón continua apuntant a acabar quart: és 4 punts per sota de la tercera plaça.

GRUP 4 (Euskadi)

El Zamudio és campió i únic equip basc amb bitllet per a play-off, en un grup que continua molt obert. S'apropa a la confirmació el Bermeo, segon i que podria ser de promoció si venç aquest cap de setmana. El Lagun Onak, tercer, i el Balmaseda, quart, mantenen lloc de privilegi... però el Vitoria, cinquè, suma els mateixos punts que el Balmaseda.

El Zamudio celebrava el títol al grup basc // SDZamudio.com

GRUP 6 (País valencià)
Amb l'Atlético Saguntino campió de grup, es redueixen aquesta setmana les incògnites al grup valencià. L'Ontinyent s'ha col·locat segon, amb dos punts de marge sobre l'Elche Ilicitano (que tombava l'Olot a la ronda de campions de 2013), i han obtingut bitllet de play-off. També és ja de promoció el Castelló de Kiko Ramírez, quart... però situat a dos punts de la tercera plaça.

GRUP 7 (Comunitat de Madrid)

El San Sebastián de los Reyes, campió, ha obtingut dos acompanyants a la promoció aquest cap de setmana: són el Navalcarnero, segon, i el Pozuelo de Alarcón, tercer; els dos equips lluitaran ara per la segona plaça. El quart, l'Atlètic de Madrid B, encara ha de confirmar play-off: manté dos punts de marge sobre el San Fernando.

GRUP 8 (Castella i Lleó)

El Zamora, campió de grup, es mira com a espectador la lluita per la segona plaça, que es disputen el Palència i la Gimnástica Segoviana, separats per un sol punt. L'últim bitllet per repartir se'l disputen el quart classificat, el Villaralbo, amb La Bañeza (cinquè un punt per sota) i La Virgen del Camino (sisè tres punts per sota).

GRUP 9 (Andalusia Oriental i Melilla)

El grup que semblava més ajustat té ja dos equips confirmats per al play-off: l'Atlético Mancha Real i l'Atlético Malagueño (filial del Malàga) tenen ja bitllet i lluiten frec a frec pel campionat (són colíders, amb 80 punts). S'apropa a la promoció El Ejido 2012, tercer. A la quarta plaça, un canvi: s'hi ha col·locat el Loja, que té tres punts més que El Palo.

GRUP 10 (Andalusia Occidental i Ceuta)

El Còrdova B s'ha proclamat campió. A punt de confirmar el segon lloc hi ha l'Atlético Sanluqueño (rival del Prat el 2012), que té tres punts més que l'Alcalá, tercer. Ha obtingut bitllet aquesta setmana el San Fernando (rival de la Pobla fa un any), quart a 3 punts de la tercera plaça.

El San Fernando (dreta) repetirà al play-off // Estadio Deportivo - SanFernandoCD.com

GRUP 11 (Balears)
Continuen els tres primers amb bitllet, amb el líder Mallorca B a prop del campionat: els vermellencs tenen 4 punts més que la Peña Deportiva eivissenca, que defensa la segona plaça... empatada a punts amb el Formentera (eliminava la Monta al play-off de 2014). L'altra gran lluita (a part del campionat i la segona plaça) és el quart lloc. S'hi ha col·locat ara de nou el Constància... però amb només dos punts sobre el Poblense i el Mercadal.

GRUP 12 (Canàries)

EL grup canari ja té els quatre bitllets assignats. És líder el Villa de Santa Brígida, tres punts més que el Las Palmas Atlético (rival del Manlleu el 2012) i sis sobre el Lanzarote, tercer. El Tenisca s'ha endut l'últim bitllet per assignar: és quart... a dos punts de la tercera plaça.

GRUP 13 (Múrcia)

Continua el grup amb dos equips amb bitllet... i amb molta lluita per les altres dues places. Lluita pel campionat entre el Lorca Deportiva i l'Águilas, separats per un punt. En zona noble hi ha també el Yeclano Deportivo, tercer, i el Mar Menor, quart, empatats a punts (61)... però només un punt per sobre d'El Palmar i dos sobre La Unión.

GRUP 14 (Extremadura)

L'Extremadura UD (eliminava l'Espanyol B al play-off de 2012) és a un sol punt de ser campió, en un grup que ja té els quatre bitllets repartits. El Badajoz, segon, el Jerez (botxí de l'Europa al play-off del curs passat), tercer, i l'Arroyo, quart, lluitaran per la segona plaça: es troben separats per tan sols 3 punts.

GRUP 15 (Navarra)

De cop el grup navarrès ha tingut dues confirmacions de play-off: els dos primers, Osasuna B i Atlético Cirbonero, han obtingut l'accés a les fases, i lluitaran ara pel campionat (un punt de diferència entre els dos). Les altres dues places per assignar tenen tres candidats: la Mutilvera (rival de l'Europa el 2014), tercera a un triomf de la promoció, i el San Juan, que s'ha col·locat quart, dos punts per sobre del Cortes.

Osasuna (vermell) ja és en play-off; la Mutilvera (blanc) hi opta // Jesús Caso - DiariodeNavarra.es

GRUP 16 (La Rioja)
El grup de La Rioja té els quatre bitllets repartits... i ha viscut un canvi de líder a l'antepenúltima jornada. S'ha col·locat primer el Calahorra, un punt per sobre de la SD Logroñés. L'Haro Deportivo, tercer, és 4 punts per sota del segon, i té el Náxara, quart, tan sols tres punts per sota.

GRUP 17 (Aragó)

Els dos equips aragonesos confirmats mantenen la lluita pel campionat: l'Andorra, líder, manté un sol punt sobre el Deportivo Aragón, filial del Saragossa. Falten per confirmar dues places més. Ho té de cara el Teruel, tercer, amb quatre punts sobre el cinquè. A la quarta plaça continua el Tarazona. L'Ejea (rival de la Pobla el 2012), cinquè, continua a tres punts de la zona noble.

GRUP 18 (Castella-la Manxa)

El Conquense (que eliminava el Manlleu el 2013) és líder amb tres punts sobre l'Almagro i l'Azuqueca (rival de l'Hospi el 2010). Tots tres tenen ja bitllet per a les fases d'ascens. Continua obrerta la quarta plaça: l'ocupa l'Almansa, que només té un punt sobre el Quintanar del Rey, cinquè.


I nosaltres, quan?
El Gavà celebrava diumenge l'accés al play-off// Iu Ranera

Amb el Prat campió des de fa dues jornades i el Gavà assolint bitllet aquest diumenge passat, al grup català de Tercera hi ha una doble incògnita: quins dos equips més els acompanyaran? I com es repartiran les tres posicions a assignar? Les dues places tenen tres aspirants (Europa, Monta i Vilafranca), i aquest cap de setmana dos ja poden confirmar bitllet. Són l'Europa i la Monta. Els graciencs podrien ser de play-off... abans de jugar diumenge (19h a Les Grases), si el Vilafranca no venç. Si els penedesencs guanyen, a l'Europa li caldria puntuar al camp del Santfeliuenc per assolir bitllet. El condicionant de la Monta és més clar: li cal vèncer a Vilafranca -en partit televisat a les TV locals, diumenge a les 12'30h- per ser de play-off (i deixar sense opcions els del Penedès, que puntuant seguirien vius en la lluita, i guanyant es col·locarien quarts).


El Sabadell B va deixar d'optar al play-off després que el primer equip (a Segona B) es quedés sense opcions de ser al play-off d'ascens a Segona. Si els de José Solivelles acabessin el curs entre els quatre primers aniria al play-off com a quart classificat el cinquè.



Calendari

Les lligues als 18 grups de Tercera finalitzaran el cap de setmana del 14 i 15 de maig. 

El dilluns, 16 de maig se celebrarà primer sorteig a la seu de la RFEF, que definirà la ronda de campions (9 enfrontaments a doble partit que donaran els 9 primers ascensos, entre els campions de grup) i la primera eliminatòria entre els 54 equips que finalitzaran segons, tercers i quarts. Aquest primer assalt es disputarà els caps de setmana del 21-22 i 28-29 de maig. 


El 29 de maig, per tant, tindrem 9 equips ascendits a Segona B i 36 equips que aniran a la segona eliminatòria (els 27 vencedors de la primera + els 9 campions derrotats a la ronda de campions, que cauen repescats). El 30 de maig se sortejarà la segona eliminatòria, que es disputarà el 4-5 i 11-12 de juny.


Serà el 13 de juny quan els 18 equips supervivents coneixeran els nou duels decisius de la tercera eliminatòria. Aquesta, que es disputarà el 18-19 i 25-26 de juny, servirà per conèixer els altres 9 equips ascendits a Segona B.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada