dimecres, 12 de setembre del 2012

El Nàstic de Tarragona guanya la Copa Catalunya al Manlleu (0-1)

En un duel molt equilibrat, una acció individual, el gol d'Eugeni Valderrama, declarat millor jugador de la final, decantava el títol del cantó grana. Els de Kiko Ramírez sumen la segona Copa Catalunya del seu palmarès en el primer triomf oficial de l'equip aquest curs.



No podia ser. L'equip de Tercera, el Manlleu, no podia fer història sumant la Copa Catalunya. El Gimnàstic de Tarragona s'imposava a la final de la competició, disputada al Municipal manlleuenc, en un partit decidit gràcies a un golàs del juvenil Eugeni Valderrama (0-1).

Foto: FCF
Va ser un partit presidit pel respecte, sobretot als primers compassos. Cap dels dos conjunts mantenia un domini clar sobre el contrari, si bé era el Manlleu qui tenia un lleuger avantatge en la possessió de la pilota.

Baruc entre línies o la intensitat i entrega dels dos puntes osonencs, Manel Sala i Eduard Fortet, animaven el joc local, tot i que els de Jordi Dot no posaven en gaire dificultats el porter grana Rubén Pérez.

Pel cantó tarragoní, atacs amb més presència que opcions clares. En general, però, s'arribava al descans amb la sensació que la final estava anivellada.

La represa s'iniciava amb una marxa menys. Poca intensitat als dos bàndols. Dot apostava per la sortida del jove Adrià Casanova al lloc de Manel Sala, buscant reactivar l'atac osonenc. Pels tarragonins entrava el juvenil Eugeni, buscant velocitat per a uns espais oberts que els de Kiko Ramírez tampoc aprofitaven.

Un xut alt d'Iván Guzmán, l'home que va obrir els gols d'aquest curs a Tercera, animava el Municipal. Es vivia una fase del partit amb perill latent a les dues àrees. Eugeni i David Haro intentaven reactivar l'atac del Nàstic, i el Manlleu seguia empès pel talent de Baruc i per un incansable Fortet, constant durant els 71 minuts que jugava.

Foto: FCF

Eugeni posava a prova el porter el Manlleu Fran al minut 70, amb un xut potentíssim, Adrià Casanova duia la por al cos del Nàstic en un hàbil intercanvi a l'àrea grana i Baruc Nsué demostrava la seva classe en una gran jugada que forçava la intervenció de Rubén Pérez al 77.

Una jugada que precedia el gol tarragoní. Autèntic xut imparable d'Eugeni Valderrama que descol·locava Fran amb un efecte endimoniat, i que deixava bloquejats els osonencs.

Eugeni Valderrama, millor jugador de la final, amb Andreu Subies // FCF
Als últims minuts, més cor que cap en els atacs del Manlleu, que ho buscava fins l'últim minut. De fet, un xut espectacular de Baruc, al minut 89, estava a punt d'igualar el marcador.

El Nàstic sumava així la segona Copa Catalunya de la seva història, gràcies a la fuetada d'Eugeni que desencallava un partit molt equilibrat, en què dos dels principals equips del nostre futbol es mostraven un profund respecte.

La derrota a la final, el subcampionat, és, malgrat la decepció de perdre el títol, un èxit per al Manlleu, que arribava a una de les grans cites del futbol català. Un èxit que és també d'aquells futbolistes que van contribuir a la fita manlleuenca el curs passat, durant el qual va disputar-se el gruix de la competició. Homes com Javi González, Busquets, Crous, Micaló, Jordi Aumatell o Dani Planagumà també són partíceps i protagonistes d'aquesta meta.

[Partit seguit gràcies a la transmissió que en feia el canal Esport 3, amb el suport de les informacions de Twitter dels comptes del Gimnàstic de Tarragona i dels companys d'Esports de Ràdio Manlleu]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada