divendres, 28 de setembre del 2012

Prèvia J6, de Balaguer al Nou Sardenya

Aquest cap de setmana s'acaba un tram de temporada. No ho consideraré meta volant (la primera serà després de la J10, ja l'analitzaré quan toqui), però sí que, amb l'aturada de dues setmanes per la fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA, els equips tancaran la fase inicial del curs.

El cap de setmana que ve no hi ha jornada de lliga, ni el següent. O sí. Alguns equips rumien avançar els duels de la J9, corresponents al festiu de Tots Sants (1 de novembre), per estalviar-se així la jornada intersetmanal de llavors. És el cas del Gramenet-Rubí o del Santboià-Vic, propers a disputar-se entre el 6 i 7 d'octubre.

Tindrem descans, algun partit de Tercera, la Copa de Regions UEFA... però abans, cita important. Abans del parèntesi global de tres setmanes toca acabar "bé". I molts equips busquen triomfs per respondre positivament a les incògnites, per descansar al campionat en clara trajectòria ascendent o per mantenint els símptomes positius.

Aquests són els horaris de la J6:

DISSABTE, 29 DE SETEMBRE
17h Balaguer-Figueres

DIUMENGE, 30 DE SETEMBRE
12h Castelldefels-Santboià
12h Rapitenca-Júpiter
17h Palamós-Vilafranca
17h Olot-Gavà
17h Pobla Mafumet-Muntanyesa
17h Vilassar de Mar-Rubí
17'30h Manlleu-Terrassa
18h Vic-Cornellà
19h Europa-Gramenet

El partit de la jornada, per mi, és el Manlleu-Terrassa. Seria un autèntic partidàs si ens el plantegéssim just abans d'iniciar el campionat. I ho és ara que el Terrassa vol ressorgir sumant el primer triomf, després d'haver aconseguit, a la J5, el primer gol del curs. Els de Miki Carrillo són penúltims a dos punts de la zona tranquil·la. El Manlleu és sisè, després de tres jornades sense perdre. Les places de play-off són a 2 punts, i l'equip espera seguir amb bon peu a casa, després d'un triomf i una derrota. El Terrassa encara la tercera sortida esperant sumar a domicili i anotar-hi el primer gol. El club ha posat en marxa un autocar per als aficionats que vulguin desplaçar-se a Osona a donar suport a l'equip, s'explica en aquesta nota al web. Podria debutar en aquest partit el davanter Marc Vilajosana, que fitxa pel club vallesà procedent del juvenil del Saragossa, segons han explicat els companys d'esports de la Ràdio Municipal de Terrassa (el 95.2) aquest divendres.

El líder visita una plaça complicada. El Cornellà juga a Vic, esperant mantenir el ple i les espectaculars xifres golejadores (15 dianes a favor i 1 sol gol encaixat) en un escenari, a domicili, on encara no han encaixat cap gol (victòries a Manlleu i Palamós). El Vic, de la seva banda, només suma un triomf en aquesta arrencada, però vol mantenir-se invicte a casa, per mantenir el full de ruta de sumar el màxim de punts a casa.

Una ensopegada dels de Jordi Roger podria ser aprofitada per l'Olot. Per què els de Rodri fossin líders haurien de guanyar i esperar una derrota del Cornellà, fent que les dues diferències de gols sumessin 8 o més; o bé si el Cornellà empata, l'Olot seria líder si guanya... de 8 gols de diferència. Els de la Garrotxa reben un dels equips que han començat el curs amb bon peu, el Gavà. Els blaugrana, després de 7 punts dels últims 9 en joc, esperen donar problemes a un Olot que ha guanyat els dos partits jugats a casa, sense encaixar cap gol. Els dos equips són els segons més golejadors de la categoria, amb 8 dianes. Marc Francolí, expulsat diumenge passat, podrà jugar finalment després d'anul·lar-se-li la sanció. Rodri apel·la al suport del públic olotí. Ho podeu llegir en aquesta notícia al web del club. Juga el Gavà, per tant, és bàsic llegir la prèvia al blog de Havok.

La jornada començarà aquest dissabte amb el partit del cuer. El Balaguer vol, i necessita, sumar punts davant el seu públic. Rebrà el nouvingut més en forma, el Figueres, situat en zona de play-off. Els de Juanjo Tenorio, que només han marcat dos gols, necessiten millorar el pobre balanç de resultats assolit fins ara. No serà fàcil: els d'Arnau Sala s'estan mostrant molt forts en aquest inici. Venen, a més, reforçats després del triomf contra el Palamós.

El tercer equip en zona perillosa, el Vilassar, rebrà al Xevi Ramon un Rubí que no ha començat amb gaire bon peu. Els dos equips es troben separat per un sol punt, havent guanyat tots dos un partit dels cinc disputats. El Rubí, però, no ha sumat cap punt a domicili, i els maresmencs, com tot nouvingut, necessita seguir sumant a casa, on va aconseguir l'únic triomf de la temporada, contra l'Europa.

Els graciencs tancaran la jornada en un duel molt interessant. Visita el Nou Sardenya la Grama, l'equip que, a poc a poc, va sumant punts (l'últim, un empat sense gols contra la Pobla), tot i haver marcat només un gol en cinc partits. L'Europa, reforçat moralment pel triomf a la Verneda, busca el segon triomf a casa, per seguir aspirant a completar un any "reivindicatiu". La bona nota de la defensa escapulada és un dels punts a favor de l'arrencada de l'equip. Com en tot partit de l'Europa, al web del club podeu llegir una prèvia diferent, obra de Genís de Moner.

La jornada viurà un duel de nouvinguts amb aspiracions similars. La Rapitenca ha completat partits interessants a domicili (3 empats), i espera mantenir a la Devesa la bona línia mostrada fa dues setmanes contra el Vilassar... davant un altre ascendit, el Júpiter. Els de Juanjo Garcia passen pàgina a la derrota contra l'Europa esperant extreure el millor del duel, la serietat dels jugadors grisgrana. Un triomf dels barcelonins significaria la primera victòria a domicili del retorn a Tercera i, de retruc, superar els ebrencs a la taula. Els de Teixidó, amb 6 punts, són ara a la desena plaça.

Aspira a entrar de nou a la zona de play-off la Pobla Mafumet. Retorn als partits a casa contra el Muntanyesa. Els de Manolo González esperen fer bo l'empat a casa contra l'Olot per situar ara contra les cordes un altre aspirant. El filial grana compta els partits a casa per victòries, i el Muntanyesa espera celebrar ara el primer triomf lluny de Nou Barris.

Duel entre equips del Baix Llobregat als Canyars. Castelldefels i Santboià hi arriben d'empatar la setmana passada. Separats per un sol punt (el Santboià es troba per davant), el duel comprovarà la reacció del Castelldefels després dels tres partits sense vèncer (1 punt de 9 possibles) i comprovarà si el Santboià aconsegueix entrar a play-off, places que té ara mateix dos punts per sobre. Podeu llegir la prèvia del duel que ha redactat Carlos de Frutos al web de la UE Castelldefels.

També es troben separats per un punt, i necessiten reivindicar-se, Palamós i Vilafranca. Els homes de Puchi viatgen a l'Empordà a la recerca del gol, i els empordanesos volen recuperar-se després de tres derrotes consecutives. Partit anivellat en què qui guanyi rebrà un gran reforç de confiança. Juga el Vilafranca, és clau llegir la prèvia en xifres i estadístiques de l'amic Lluís Montaner, a El blog de la prèvia.

A gaudir d'una jornada que marcarà el primer parèntesi del curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada