divendres, 1 de febrer del 2013

Prèvia J22


17 jornades, 51 punts, per a la resolució final del campionat. Primera jornada des que s'ha tancat el mercat de fitxatges a la categoria. Al final de cada prèvia de partit us incloc les principals novetats dels dos equips afectats.

Lluita intensa per a la permanència, lluita intensa per a la quarta plaça... i moviments interessants, a punt d'esdevenir decisius, al davant.

Aquests són els horaris de la J22:

DISSABTE, 2 DE FEBRER
17h Balaguer-Muntanyesa

DIUMENGE, 3 DE FEBRER
12h Santboià-Vilafranca
12h Pobla-Rubí
12h Europa-Vilassar
12h Rapitenca-Terrassa
16'30h Manlleu-Figueres
16'30h Palamós-Gavà
16'30h Vic-Gramenet
16'30h Olot-Júpiter
17h Castelldefels-Cornellà

Un duel d'aspirants a la quarta plaça és, per mi, el partit de la jornada. Sisè contra cinquè, Manlleu contra Figueres, dos equips separats per només un punt. Un Manlleu que acumula 5 partits sense guanyar, amb 2 derrotes seguides. La imatge mostrada a Cornellà, però, esperona els de Jordi Dot a recuperar la força a casa després de la derrota contra el Gavà de fa dues setmanes. El Figueres, que empatava en l'última visita (a Vilafranca), té la quarta plaça del Rubí un punt per sobre, mentre que els osonencs són a dos punts del play-off.
MERCAT D'HIVERN: El Manlleu no ha patit cap canvi // El Figueres perdia Marc Mas i signava el defensa Narcís Barrera, exPalamós, fins ara al Peralada, i Sergi Moreno, jove davanter procedent del Formentera, ex de Girona i Reus.

L'Olot buscarà la dotzena victòria en dotze partits a casa. Amb la plantilla reforçada amb dues noves altes, els de Julio Bañuelos reben un Júpiter molt reforçat després del triomf contra el Vic que li suposava sortir del descens. Els homes de Juanjo García només han sumat un triomf a domicili... tot i que va ser al camp del llavors líder, el Cornellà (0-2), fa més de dos mesos. Ara visiten de nou un líder. Els garrotxins només han encaixat 3 gols en 11 partits a casa. Per primer cop en un mes, les matemàtiques indiquen que l'Olot no té el liderat assegurat, ja que el Cornellà és a només 3 punts. L'Olot acumula 308 minuts sense encaixar un gol, des de la diana de Javi Lara el 5 de gener passat. Prèvia del duel al web de l'Olot[Prèvia dels barcelonins a BTV Esports]
MERCAT D'HIVERN: L'Olot ha fitxat el defensa André Mabil (La Jonquera) i el migcampista Gerard Zambudio (ex de Ceuta i Vila-real C) // El Júpiter ha signat el porter Jaume Albert (exSantboià) i el defensa Sergi Pérez (del Badalona, ex de Vilanova).

El segon esperarà assaltar el liderat... al camp d'un equip necessitat. El Cornellà necessita guanyar als Canyars... i esperar una derrota de l'Olot, recuperant, a més, diversos gols entre les dues diferències. Matemàtiques complicades a part, els de Jordi Roger visiten un Castelldefels molt exigit. Els d'Eloy Martínez tenen el descens només un punt per sota, i esperen reaccionar davant les baixes de pes, com la marxa d'un dels seus defenses emblema, Amantini. El Cornellà enllaça 4 victòries seguides (ple de triomfs aquest 2013). El Castelldefels buscarà sumar punts a casa (fins ara n'ha sumat 12 de 33) com a principal argument per a la salvació. Amb 6 gols marcats als Canyars, els grocs han sumat 3 victòries.
MERCAT D'HIVERN: El Castelldefels ha fitxat 5 jugadors, prèviament a aquesta setmana (Josué, Gueri, Roky, Bueno i Cano) i ha patit les baixes finals d'Edgar Doblas (Viladecans) i Amantini (Muntanyesa) // El Cornellà no ha fet cap fitxatge. han marxat els dos jugadors que anaven cedits a la Monta (Ñito i Pere Olivé) i Jorge Guinovart, als EUA.

L'Europa buscarà 'venjança'. A Vilassar de Mar va cedir la primera derrota del curs, i després de sumar la tercera desfeta de la temporada rebrà el conjunt maresmenc, que després d'empatar amb la Pobla manté posició sense urgències a la zona mitjana. El conjunt gracienc, que encadena més de nou mesos sense perdre a casa (des del 22 d'abril de 2012), espera sumar de nou davant d'una de les grans revelacions d'aquest curs. Els de Manel Moya visiten el tercer classificat dues setmanes després de visitar el líder i perdre amb claredat (4-0). La derrota europeista a la Ràpita es traduïa amb les expulsions de Rafa Leva i Edgar, absències de l'onze més habitual presentat per Dólera enguany. L'altra cara del partit, en la prèvia de Genís de Moner al web de l'Europa. També podeu llegir dades prèvies al partit al bloc escapulat d'Ignasi Trapero[Prèvia dels barcelonins a BTV Esports]
MERCAT D'HIVERN: Cap canvi a l'Europa // El Vilassar fitxava Uri Martín (Grama), Henderson Gustavo Machado (pendent del tràns i Youssef.

La quarta plaça és un dels béns més preuats de l'actual Tercera... i el Rubí desitja seguir-hi instal·lat, tot i que visita un camp compliat. La Pobla Mafumet acumula 8 partits sense guanyar, amb 4 empats seguits i 6 punts sumats dels últims 24 en joc. El conjunt grana, que té el play-off a 5 punts, disposa d'una oportunitat clara de retallar punts respecte el quart. El Rubí, que suma 5 partits seguits sense perdre, s'enfronta a un duel altament equilibrat, entre dos dels protagonistes més sòlids de la lluita per entrar al play-off.
MERCAT D'HIVERN: La Pobla fitxava Traoré, procedent del Mallorca B, i perdia Boniquet (Sant Andreu). // El Rubí s'ha reforçat amb Adrià Blanchart (Llagostera), i marxava, fa ja 10 dies, Criado (al Manresa)

Ha perdut dos dels últims tres duels a casa. Ara el Santboià busca retallar la distància respecte el quart (5 punts) rebent un dels equips implicats molt directament a la lluita per eludir el descens, el Vilafranca. Els penedesencs, a un sol punt de les places perilloses, ja encadenen 8 partits sense guanyar, i necessiten una reacció al Joan Baptista Milà per evitar caure implicats al descens, quelcom que no passa des de la jornada 2 del curs passat. Els de Mark Villalonga, en canvi, necessiten recuperar la fortalesa a casa (les derrotes davant Grama i Cornellà eren les primeres del curs) per aspirar a lluitar, amb 4 o 5 equips més, per entrar a la zona preferent. Com sempre que juga el Vilafranca, visita obligada: la prèvia al blog del Mestre Lluís Montaner.
MERCAT D'HIVERN: El Santboià recupera Aiham (ex del club) com a última novetat, i perdia Cristian Fernández. // El Vilafranca té la novetat de Ferran Alabau (Gavà)

La victòria, precisament, contra el Vilafranca era un primer pas, que servia, de pas, per enviar missatges: confiança i tranquil·litat han de lligar en un difícil equilibri amb la necessitat de sumar i sumar que té el Terrassa. Onzens a la taula, i a 9 punts del quart, els vallesans visiten la Devesa, on la Rapitenca només ha cedit una derrota (contra la Pobla, fa més de 5 mesos). Els homes de Miki Carrillo encadenen tres derrotes seguides a domicili (davant equips situats entre els 5 primers: Olot, Europa i Figueres) i comptaran amb una difícil prova davant els jugadors dirigits per Teixidó. La Rapitenca és el segon equip que menys gols encaixa a casa. Només n'ha rebut 4 en 10 partits disputats, no havent-ne encaixat mai més d'un en un partit a la Devesa. Prova de nivell per valorar els egarencs, que si guanyen superaran els ebrencs a la taula, amb la conseqüent injecció de moral. Prèvia a Terrassa Digital.
MERCAT D'HIVERN: La Rapitenca fitxava Michael, que arriba del Sants però és del Vilafranca // El Terrassa fitxava Javi González (Llagostera). 

L'equip que acumula més temps sense guanyar ha canviat de tècnic i busca la reacció a casa. Dani Juvany s'estrenarà diumenge a la banqueta del Vic. Els osonencs, penúltims i amb la salvació ara mateix 3 punts per sobre, reben una Gramenet ubicada a mitja taula però que vol reivindicar-se després de les múltiples sacsejades internes que ha patit. Fa més de tres mesos (diumenge seran exactament 98 dies) que el Vic no celebra un triomf. La Grama fa menys, però encara no ho ha fet el 2013, en què ha sumat 2 punts de 12 possibles. Els colomencs, que han guanyat més a domicili que a casa, buscaran endur-se quelcom positiu d'un Municipal de Vic on els osonencs no han aconseguit sumar tant com desitjaven, ja que hi acumulen ja 6 desfetes. 
MERCAT D'HIVERN: El Vic ha obtingut la cessió de Nacho Ruiz (Cornellà juvenil), i les arribades d'Arnau Vicente (Cardedeu) i Manu Sosa (exMonta) // La Grama ha patit moltes baixes: Manu (Prat), Uri (Vilassar de Mar), Burgada (Monta) i Boniquet, i ha fitxat Allueva (Gavà), Alan (cedit per l'Hospi) i David Gascón (Palau-Solità).

També pretén sortir del descens el Palamós. El conjunt empordanès, amb la superfície a un punt, reben un Gavà reforçat pel triomf de fa set dies contra el Castelldefels. Amb el descens a 5 punts, els gavanencs tenen marge mínim, però esperen repetir l'excel·lent actuació de l'última sortida, quan van saber aprofitar l'ocasió més clara per sumar el triomf a Manlleu (0-1).Trencada la mala ratxa a casa amb el primer triomf del curs fa dues setmanes, el Palamós recorre a l'esperit del Nou Municipal per sortir del descens, i més en la fase actual de duels directes en què estaran en joc molt més que tres punts. Els empordanesos són l'equip més golejat, al compte general (39 GC) i al d'equips locals (20 GC). La prèvia a l'indispensable blog de Havok.
MERCAT D'HIVERN: El Palamós no té cap canvi // El Gavà té dues baixes: Allueva (Gramenet) i Alabau (Vilafranca)

El cuer obre la jornada en un nou duel de cara o creu, com seran la majoria dels que li queden al Balaguer. Els de la Noguera, amb el somni de la salvació a 4 punts, reben el renascut Muntanyesa. Els barcelonins han encadenat dos triomfs seguits que els han situat amb un marge de 4 punts sobre les places de perill. Amb 5 punts dels últims 9, el Balaguer s'ha proposat sumar els punts al Municipal per arribar al tram decisiu en condicions de tancar la permanència. Al davant, un Muntanyesa molt enfortit, tal com explicava aquesta setmana a GolCat el davanter Sascha Andreu (5 gols), en una entrevista d'Adrià Garcia. Els de Manolo González van trencar el malefici de més d'un any sense guanyar a domicili en l'última sortida, a Castelldefels. [Prèvia dels barcelonins a BTV Esports]
MERCAT D'HIVERN: El Balaguer ha fitxat Tito (Binéfar), Joel (Artesa) i Adrià Pons, i ha perdut Jerson i el retirat Hèctor Besora. // La Monta ha obtingut sis altes, cinc de conegudes (Tato, Ñito, Olivé, Mèlich i Torrent) i l'arribada d'Amantini (Castelldefels), i ha donat la baixa a Uri Sala (Granollers)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada