dijous, 30 de juliol del 2015

[ONZE IDEAL 14/15] Javi Lara (CE Europa)

Un cop acabat el procés de votacions de l'onze ideal de la temporada 2014/2015, a partir de les propostes dels seguidors de tercera.cat, així com de bona part dels protagonistes de la categoria, presentem, un a un, els onze escollits.



El 4t jugador més proposat és el mig Javi Lara, del CE Europa, que ha aparegut a més del 28% de les propostes.

Javier Lara Jiménez (23 d'agost de 1987), ha destacat aquest curs per la seva regularitat i constància. El migcampista escapulat ha acumulat fins a 37 partits jugats (29 com a titular) i en total, 6 gols marcats, especialment gràcies a la seva facilitat de gestionar les jugades de pilota aturada, imprescindibles per desbloquejar partits complicats. Lara, com cada curs, ha regalat als espectadors gestos brillants en jugades individuals o accions d'u contra u nascudes al centre del camp. Des del seu primer any a Gràcia, i durant les quatre temporades que hi ha viscut, Lara s'ha convertit en un dels pilars de l'esquema de Dólera. Uns galons que li han servit per acumular experiència curs rere curs fins a ser escollit com un dels homes més destacats del campionat.

Lara no seguirà el curs vinent al CE Europa. Tot i l'oferta de renovació, el mig s'ha incorporat a la disciplina de l'AE Prat, que aquest estiu inicia un nou cicle amb l'arribada de Pedro Dólera, ex-entrenador escapulat, i nou tècnic del conjunt potablava.

Amb l'onze ideal totalment presentat, des de Tercera.cat hem contactat amb periodistes i informadors propers als clubs dels jugadors escollits. De Javi Lara n'escriu el periodista Oriol Caño, que aquest curs ha seguit de prop la temporada de l'Europa



Javi Lara es defineix com un tipus normal, simpàtic i treballador. Es mostra un pèl nerviós a l'hora de parlar d'ell mateix en un to més personal. Treballa fent de monitor de fitness en un gimnàs a l'Hospitalet, tot i que ell és nascut i viu a Cornellà. Li agrada l'esport de qualsevol mena, no només el futbol, i diu que també 'la toca' en bàsquet i handbol.

Sobre la gespa, es veu com «un futbolista de qualitat, amb bona passada i al que li agrada fer jugar als seus companys». Per la seguretat amb que ho expressa es nota que en un camp de futbol perd un punt d'aquesta cautela amb la que li costa definir-se a si mateix a nivell més íntim.

La temporada de Javi Lara amb el CE Europa ha estat molt bona. Disputar una fase d'ascens per tercera vegada consecutiva no és gens fàcil, i encara és millor si hi afegim la Copa Catalunya aconseguida contra un equip de Segona com el Girona. Tot i així, el mitjapunta explica que té "un regust amarg per no poder fer quelcom més a les eliminatòries per pujar a 2a B. Si hagués d'escollir entre un ascens o una Copa Catalunya, sens dubte triaria l'ascens". I això que per un club com l'Europa, que històricament sempre ha tingut una relació d'amor amb aquesta competició, aconseguir aquest trofeu va ser molt important.

Lara posa un "notable alt" a l'equip, però confessa que "després de tres intents, caure eliminats al play-off no deixa de tenir un punt de decepció". Recorda la Copa Catalunya com una gran gesta, "potser les d'aquest torneig van ser les millors nits que vaig viure al Nou Sardenya amb el públic del barri de Gràcia entregat amb nosaltres. Vam eliminar a Barça B i Sabadell, i vam aixecar el trofeu després de doblegar un equip que pels pèls no puja a Primera. Però tot i així, per mi la temporada no arribar a l'excel·lent". Senyal d'inconformisme d'un jugador que sobre el camp lluita com cap, és un guanyador, i probablement una de les seves millors virtuts és que vol la victòria a través de la col·laboració amb els seus companys, fent carburar l'equip a la zona alta.

Lara ha estat el principal executor de la pilota aturada durant l'etapa Dólera // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
A nivell individual, el futbolista de Cornellà valora positivament la seva quarta temporada a l'equip escapulat: "recordo que el meu primer any, el de l'arribada, va ser molt dur degut a les lesions, però després vaig fer tres temporades a bon nivell", tres cursos que, casualment o no, han coincidit amb les tres fases d'ascens que ha disputat l'equip.

Ara l'Europa afronta un canvi important amb la marxa del seu tècnic, Pedro Dólera, que acompanyarà a Javi Lara a l'AE Prat, però ell creu que l'equip gracienc se'n sortirà: "Al final les anades i vingudes de jugadors i tècnics de Tercera són normals. Marxa algú i el següent que arriba és igual o millor futbolista. L'Europa segur que serà un aspirant clar a guanyar la Lliga i lluitarà pel play-off".

El futur immediat portarà al jugador de retorn a un altre club en el que s'hi va estar quatre anys abans d'aterrar a l'Europa, un club que també considera casa seva, el Prat. "Em fa il·lusió tornar. Tinc grans expectatives. Torno amb quatre anys més d'experiència i en la que considero que és la meva maduresa esportiva. Estic en un gran moment i vull aportar tot el que he après en aquest temps lluny del Prat". A més, és conscient que "la competència per un lloc la temporada que ve serà ferotge. Serem cinc futbolistes que lluitarem per un lloc a l'onze i això és una motivació més per aquest nou repte".

Sobre les opcions de repetir play-off amb el seu nou equip, té clar que "el Prat serà un dels equips que voldrà ser en la lluita per l'ascens, però cal anar amb compte, treballar el dia a dia i sobretot no caure en el joc dels favoritismes perquè són una trampa".

Després de passar els mateixos anys al Prat i a l'Europa (quatre amb cada equip), el mitjapunta no té molt clar quines sensacions tindrà quan en la jornada 2 s'enfronti al seu exequip: "A l'Europa hi he passat quatre anys magnífics. La directiva, els companys d'equip i l'afició m'han tractat molt bé, però ara em toca defensar els colors del Prat i per davant de tot toca ser professional. Tot i així, veurem què passa quan arribi el moment, ara mateix no m'ho plantejo".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada