dilluns, 7 de desembre del 2015

#CopaCat | El Rubí cau a les semifinals

La cita històrica que ha viscut Can Rosés no ha acabat amb final feliç. La Unió Esportiva Rubí ha sabut aguantar el tipus davant el Sabadell, de Segona B, però ha acabat eliminat en una tanda de penals en què el porter arlequinat, Sergi Tienda, s'ha convertit en heroi. Així, el Sabadell completarà el cartell de la final, on ja s'hi esperava un altre equip de Segona B, el Barça B, que el passat 11 de novembre superava el Girona (1-0).


El Sabadell ha posat punt i final al somni rubinenc // Pedro Salado

Aquests són els resultats d'aquestes semifinals de Copa Catalunya:

DIMECRES, 11 DE NOVEMBRE

Barça B 1-0 Girona (Alex Carbonell)

DIMARTS, 8 DE DESEMBRE
Rubí 0-0 (2-4 p.) Sabadell

Els homes de Julià Garcia no podran tornar a donar el títol de campió a un club de Tercera Divisió. Tot i que la defensa fèrria dels rubinencs ha estat tan efectiva com en els quarts de final davant el Llagostera, aquest cop l'equip vallesà no ha pogut anotar i s'ha vist abocat a una tanda de penals que se li ha girat en contra.

El porter arlequinat, Sergi Tienda, s'ha convertit en l'heroi dels sabadellencs després d'aturar dos penals a la tanda decisiva i posar punt i final al somni rubinenc, que ja havia deixat enrere a Terrassa, Sant Andreu i Llagostera.

>> Podeu reviure el partit íntegre, en aquest enllaç 

[PRÈVIA] Així arribava el Rubí a les semifinals

El Rubí, exempt a la tercera eliminatòria, superava el Llagostera, de Segona Divisió, als quarts de final, en un partit en què feia lluir un excel·lent treball defensiu. "Defensivament hem estat de 10, des del porter fins l'últim davanter", reconeixia el tècnic rubinenc, Julià Garcia, després del partit. Des de llavors, fa dos mesos, el conjunt vallesà ha mantingut una trajectòria irregular a la lliga, tot i que ha arribat a l'aturada per selecció catalana UEFA fora del descens, dos punts per sobre. Arriben al partit després de quatre jornades sense perdre... i amb mitjana anglesa: dues victòries a casa (contra l'Ascó i el Figueres) i dos empats a domicili (a Cerdanyola i Vilafranca). Han estat 8 punts dels últims 12 possibles que han tret els homes de Julià Garcia de les tres últimes places. Destaca el Rubí per marcar pocs gols. En total, 17, poc més d'una diana per partit de mitjana, sent el cinquè equip menys anotador de Tercera. A l'hora, forma part del grup de tercers equip més golejats de la lliga, amb 27 gols encaixats. Amb tot, a Can Rosés milloren les prestacions. En defensa, amb 9 gols encaixats en 8 partits; i en atac, amb 11 dianes a favor. A Can Rosés els rubinencs han sumat en lliga 13 punts de 21 possibles. Hi han cedit tres derrotes, totes per la mínima: contra el Júpiter (1-2, J1), el Sabadell B (0-1, J10) i la Monta (0-1, J12).

A la Copa Catalunya el Rubí ha superat fins ara el Terrassa (0-1 a la 1a eliminatòria); el Sant Andreu (3-2 a la 2a ronda); i el Llagostera (1-0 als quarts de final). El conjunt rubinenc va quedar exempt de disputar la 3a eliminatòria.


El màxim golejador del Rubí en lliga és un exarlequinat, el davanter Sergi Estrada, autor de quatre gols fins ara. Al conjunt rubinenc hi ha altres exjugadors dels arlequinats, com Aleix Domínguez, autor del gol a Terrassa a la primera ronda de Copa.



El mes d'agost, a la 2a eliminatòria, el Rubí eliminava el Sant Andreu // UE Sant Andreu

Serà una semifinal molt en clau Tercera: a més de jugar-la el Rubí, únic equip de la categoria viu a la competició, a la convocatòria del Sabadell hi ha fins a sis jugadors del filial arlequinat, segon classificat a Tercera. Són Albert Estellés, Sandro Toscano, Cesc Clotet, Manel Martínez, Adri Díaz i Max Marcet. El Sabadell arriba al partit després d'un triomf balsàmic a Segona B: aquest diumenge els arlequinats superaven el cuer del grup 3 de la categoria de bronze, el Llosetense (2-0), i sortien de la plaça de promoció de descens, que ocupaven fins aquesta jornada. Els vallesans són ara catorzens, un punt per sobre d'aquest lloc de promoció. El Sabadell no guanya a domicili en lliga des de fa més d'un any; a la Copa Catalunya, en canvi, sí que ve de guanyar a domicili: superava el Reus als quarts de final (1-2). Com a equip que jugava a Segona el curs passat, els sabadellencs s'incorporaven a la competició a la ronda de quarts.


Una història curiosa és la que viurà el porter del Rubí, Jaume Bracons (a qui entrevistàvem després del partit contra el Llagostera). A més de defensar la porteria rubinenca, entrena a les categories inferiors del CE Sabadell.


Aquest ha estat el sostre històric a la Copa Catalunya per a la UE Rubí, que no havia superat mai els quarts de final. El Sabadell va ser subcampió el 1991, quan la competició s'anomenava Copa Generalitat. El curs passat queia a les semifinals, i davant un equip de Tercera: va ser al Nou Sardenya contra l'Europa.


El Rubí ve de superar el Llagostera als quarts de final // Alex Gallardo - FCF.cat

El passat 11 de novembre el Miniestadi de Barcelona acollia la primera semifinal, un duel entre equips que jugaven a Segona Divisió el curs passat. El Barça B assolia la final (l'any passat havia caigut a quarts de final al Nou Sardenya) amb un gol al tram final, quan semblava que el partit contra el Girona s'encaminava als penals. El juvenil Alex Carbonell superava Germán per col·locar els de Gerard López, situats ara mateix a la zona de descens de Segona B a Tercera (després de 16 jornades disputades a la categoria de bronze), a la final de Copa. 



Alex Carbonell donava el pas a la final al Barça B // Alex Gallardo - FCF.cat

El Barça B no ha guanyat mai la Copa... si bé el club, òbviament, sí que ha alçat el trofeu vuit vegades (el primer equip). L'última, el 2014, abans que els equips catalans de Primera, Barça i Espanyol, passessin a disputar la Supercopa de Catalunya, que en els propers mesos hauria de celebrar la seva segona edició. És, de fet, la segona participació del filial blaugrana a la Copa.

Vídeos
Els resums dels partits d'aquesta ronda de semifinals.

Rubí 0-0 (2-4pp) Sabadell, resum de la FCF



Barça B 1-0 Girona, resum de la FCF



El camí fins ara


Podeu repassar les rondes anteriors d'aquesta Copa Catalunya en aquest mateix web:

El record de l'Europa
El CE Europa, l'últim campió // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Queden ja només tres equips vius a la competició i una cosa és segura: tindrem un campió que estrenarà palmarès. Per al Rubí, únic equip de Tercera encara immers a la Copa, el mirall en què reflectir-se és l'Europa, que al mes de març s'imposava al Girona a la final i s'enduia la Copa després d'eliminar, consecutivament, tres equips de Segona a la fase final (Barça B - Sabadell - Girona). 

En les 26 edicions oficials de Copa Catalunya disputades fins ara (Copa Generalitat a les quatre primeres) hi ha hagut 5 campions que ho han estat jugant a Tercera. Són el Blanes (Copa Generalitat 89/90), el Balaguer (Copa Catalunya 00/01) i l'Europa, en les seves tres Copes guanyades (96/97, 97/98 i 14/15).

A partir d'ara
Ho va explicar el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, fa un mes i mig en una entrevista a l'En joc de La Xarxa ràdio. La final de la Copa Catalunya queda reservada per a la primavera de 2016.

Golejadors
Sis futbolistes, autors de dos gols, lideren la taula de golejadors. Cap d'ells, però, continua viu a la competició. Són vuit els golejadors que encara poden ampliar el seu compte. Llistat complet:


Dos futbolistes del Sabadell compten amb un gol anotat // CF Reus Deportiu

2 GOLS
Enric Gallego (UE Cornellà)
Pedro del Campo (UE Figueres)
Abel Rita (CE Europa)
Hugo Fernández (UE Sant Andreu)
Julen Colinas (Lleida Esportiu)
Aitor Casas (FC Vilafranca)

1 GOL
Alex Carbonell (Barça B)
Aleix Domínguez, Joel Cañaveras, Cristòfol López 'Kiki', Max Morell i Adrià Grau (UE Rubí)
José A. Ruiz 'Pirulo' i Álex Cortell (CE Sabadell)
David Serrano (Girona FC)
Édgar Hernández, Ismael Moyano, Ricardo Vaz i Fernando Rodríguez (CF Reus Deportiu)
David García i Ñoño Vélez (UE Cornellà)
Alex Cano (CE Europa)
Sergi Moreno, José Ángel Bueno i Santi Triguero (FC Vilafranca)
Sergio Ginés (Cerdanyola FC)
Jaime Fuentes i Oriol Molins (AE Prat)
Miki Gustà i Jairo Jiménez (UE Castelldefels)
Marcel Serramitja (UE Olot)
Artur Godia (FC Ascó)
Carmelo Cortés i Albert Yagüe (UE Sant Andreu)
Jonathan Reina (CE Júpiter)
Daniel Valero 'Peque' (FC Martinenc)
Marc Martinez (Gimnàstic de Tarragona)
Eric Pacheco (Santfeliuenc FC)
Juanlu Estévez (Monta)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada