dimecres, 13 de gener del 2016

BTV emetrà la Tercera en directe cada diumenge

El setembre passat, amb l'inici del curs futbolístic, celebràvem l'aparició de les retransmissions televisives en directe per part de La Xarxa al Futbol en joc, que emet una mitjana de dos partits del grup català de Tercera cada mes (la resta de setmanes s'alternen amb la Primera Catalana). Aquest 2016 fa aparèixer en escena un nou difusor del futbol de Tercera en directe per televisió. Es tracta de BTV, que després d'emetre diversos duels barcelonins aquest diumenge estrena El partit de BTV, en què es retransmetran duels en directe per televisió (a les comarques barcelonines, i a tot arreu via web). L'estrena, de nivell: Europa-Prat.

El Nou Sardenya i Pedro Dólera (ara al Prat), protagonistes de l'estrena d'El partit de BTV // Àngel Garreta

Els duels entre els quatre equips barcelonins a la primera volta, emesos per internet, han estat el banc de proves per a BTV, que iniciarà l'any amb futbol de Tercera cada diumenge, a les 12 hores, a El partit de BTV. La idea de fons, segons expliquen des de la televisió barcelonina, és obrir el ventall de retransmissions a d'altres esports, però per ara, si més no al primer trimestre de l'any, cada setmana es veuran partits de l'Europa, el Sant Andreu, la Monta o el Júpiter. No es descarta, amb tot, obrir el ventall ja en aquests primers mesos a algun dels conjunts barcelonins de Primera Catalana (Horta, Sants i Martinenc).

L'estrena d'El partit de BTV serà aquest diumenge amb un partit de nivell, Europa-Prat (12h). Els graciencs, situats a tres punts del quart, reben el líder, que acumula 15 jornades sense perdre. Els dos equips, a més, arriben en una gran dinàmica recent: han sumat 13 dels últims 15 punts possibles. Per al dia 24, la jornada 22, ja podem avançar que el partit escollit és el duel barceloní, Júpiter-Sant Andreu.

Diumenge passat, amb el Júpiter-Rubí, s'aprofitava per fer una mena de pilot. Partit retransmès per internet, però amb detalls de realització televisiva: multicàmera (els partits es retransmetran amb tres càmeres), grafisme amb minutatge, marcador i canvis i dues veus. De fet, al 'BTV Esports', recomanable programa resum de l'actualitat esportiva barcelonina que s'emet els diumenges a les 20'30h, s'emetia un making off d'aquestes retransmissions.



El narrador dels partits per a BTV serà el periodista Jordi Montalbo, que ja ha assumit la narració dels partits emesos per internet a la primera volta. El seu company a peu de gespa variarà segons el partit, en una tasca que assumiran Jordi Brescó (ja a l'Europa-Prat) i Laia Cervelló (que començarà al Júpiter-Sant Andreu, i s'anirà alternant amb Brescó).

El periodista Jordi Montalbo, narrador d'El partit de BTV // Àngel Garreta

On es veurà?
BTV emet per televisió digital terrestre al multiplex de canals locals de les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona. Fora de l'àmbit d'emissió territorial, però, tota la programació de BTV (i, per tant, també les noves retransmissions de Tercera) es pot veure pel seu lloc web, i també pel de BTVNotícies, on s'han emès fins ara els partits.

BTV ha emès partits del futbol català des de fa gairebé cinc anys // Àngel Garreta

Dos partits per primer cop
L'oferta de futbol a Tercera de BTV se suma, com dèiem a la introducció, a la de La Xarxa amb el Futbol en joc, que retransmet des del setembre un partit en directe de Tercera o de Primera Catalana, per a més d'una vintena de televisions locals de Catalunya (també per a El Punt Avui, que emet a tot el territori) i també per internet, al lloc web de Futbol en joc. Ara passarà que, diversos caps de setmana, coincidiran dos partits de Tercera retransmesos en directe per TV. És el cas d'aquest diumenge: BTV emetrà l'Europa-Prat (12h) i les televisions locals emetran al Futbol en joc el Rubí-Santfeliuenc (12'30h). L'oferta s'amplia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada