divendres, 3 de juny del 2016

Prèvia-Guia 2a eliminatòria 'play-off' (Anada)

El Gavà és l'únic representant català amb vida a la promoció d'ascens a Segona B, després de l'èxit del Prat i les eliminacions d'Europa i Vilafranca. Dissabte, a La Bòbila una nova cita espera a l'equip del Baix Llobregat davant l'Almagro

El Gavà espera repetir el bon ambient a La Bòbila // Alex Gallardo - GallardoPhoto.com

Aquest és l'horari del partit de 2a eliminatòria de play-off, anada:

DISSABTE, 4 DE JUNY
18h Gavà-Almagro

El Gavà afrontarà l'anada de les semifinals del play-off d'ascens a Segona B, carregat de moral després de vèncer el Marino de Luanco en un partit totalment boig a La Bòbila (3-2), fent bo l'1-1 de l'anada. Una victòria que ha fet comptar fins a 19 el nombre de partits que l'equip de Juanma Pons es manté invicte. La darrera derrota data del 17 de gener (J21, vs Cerdanyola).

Aquest cop, l'emparellament un altre segon, l'Almagro, ha fet que el sorteig de camps fos pur (sense veure's afectat per la posició a la classificació), i els del Baix Llobregat hauran de jugar la tornada a domicili. Un petit hàndicap (cada cop menys considerat com a element negatiu), que poden alleugerir amb un bon resultat aquest dissabte. Especialment, si la porteria local acaba els 90 minuts amb el marcador a zero. 
  

El periodista Jose Gallardo (bon amic de tercera.cat) ens facilita aquestes dades sobre l'Almagro i les eliminatòries entre catalans i castellanomanxecs als play-off d'ascens a Segona B:

Cinquena eliminatòria entre un català i un equip de Castella-la Manxa en promoció d'ascens a Segona B. Onzena, si hi afegim les promocions a Segona. L'Almagro és el segon equip de Ciudad Real consecutiu que toca a un català: els altres van ser de Toledo, Guadalajara i Conca). L'ordre és el següent: 

2010: 
1a ronda: Reus-Talavera (1-0 allà, 2-0 aquí)
2a ronda: L'Hospitalet-Azuqueca (1-0 allà, 3-1 aquí)

2013: 
1a ronda: Manlleu-Conquense (0-2 aquí, 1-1 allà)

2014: 
2a ronda: Europa-Socuéllamos (0-0 aquí, 2-0 allà)

En total: dues eliminacions per banda. Aquesta serà la del desempat. 

El còmput global (en promocions a Segona B) per als catalans contra equips de Castella-la Manxa és el següent: 8 partit jugats, 2 guanyats, 2 empatats i 4 perduts, i balanç golejador de 6-8.

Si afegim els duels de les promocions d'ascens a Segona, hi ha cinc enfrontaments més (els resultats no es corresponen exactament a l'ordre cromològic de l'eliminatòria)

1997: Figueres-Talavera (1-2 aquí, 2-0 allà)
1997: Nàstic-Manchego (4-1 aquí, 0-3 allà)
1999: Terrassa-Talavera (0-2 aquí, 0-2 allà)
2001: Gramenet-Toledo (1-1 aquí, 2-1 allà) 
2014: Lleida Esportiu-Toledo (2-1 aquí, 1-1 allà)

El balanç total per als catalans en els duels contra castellanomanxecs en els play-off de Segona i Segona B queda així: 18 partits jugats, 6 triomfs, 4 empats i 8 derrotes, balanç golejador de 21-20.

Gavà: 

Evidentment, és el primer enfrontament del Gavà amb un equip castellanomanxec. 

Destaca la imbatibilitat del Gavà a casa en les promocions d'ascens. Els gavanencs no perden un partit a casa en promoció d'ascens des del 17 de juny de 2001, quan van perdre a casa contra el Constància (0-1). Des de llavors, han passat Mallorca B (2006, 1-0), Jerez CF (2007, 3-1), Poli Ejido B (2007, 3-2), Osca (2008, 2-2, en promoció d'ascens a Segona) i ara Marino de Luanco (2016, 3-2). Per tant, cinc partits seguits de play-off sense perdre a casa, 4 victòries i 1 empat.  

Fora tampoc li ha anat malament. Va perdre a casa del Mallorca B (2-0, el 2006). Però a partir d'aquí, cap derrota en les últimes quatre sortides de play-off: a Jerez (1-1), al camp del Poli Ejido B (2-4), a Osca (1-1) i ara al camp del Marino de Luanco (1-1). Amb l'empat d'Osca, però, van caure eliminats de la promoció d'ascens a Segona pel valor doble dels gols a camp contrari. 


L'Almagro, rival del Gavà a 2a ronda // LaTribunadeCuenca.es

Algunes dades sobre l'Almagro

  • Equipació totalment vermella. Campo Municipal Manuel Trujillo. President: Antonio Ruiz
  • Pressupost aproximat: 135.000 euros (segons presentació de comptes a principi de temporada)
  • Vuitena temporada a Tercera Divisió, que ha acabat en el seu sostre històric: segon lloc final i primera promoció d'ascens de la seva història. 
  • Ha eliminat l'Atlètic de Madrid B (candidat claríssim a l'ascens i històric de Segona B)
  • L'entrenador José Martín Acevedo, 'Darío'; fa cinc temporades que és al club. És el gran artífex del darrer ascens de l'equip de Preferent a Tercera (2014) i de la trajectòria a Tercera
  • Darío i el davanter Ureña van ser designats millor entrenador i jugador del Grup 18 de Tercera Divisió. El guardó es diu 'Balón de Castilla-La Mancha' i l'otorga la Ràdio Televisió Castella La Manxa. 
  • A banda d'Ureña, l'altre perill és el seu company de dupla davantera Chendo. Entre els dos han sumat 29 gols. També destaca l'aportació de Santana, ànima de l'equip al mig del camp i que va fitxar aquest any del Manzanares CF; seu va ser el doblet al camp de l'Atlètic de Madrid B (0-2)
  • L'any del debut de l'Almagro a Tercera va venir marcat per una desgràcia. El 19 de desembre del 2014, un dels seus jugadors, el migcampista Mario López Prieto (23 anys) va morir en un accident de trànsit. Això va marcar la trajectòria de l'equip l'any passat. Aquest any, tota la plantilla s'ha conjurat per intentar dedicar-li l'ascens al Mario. Curiosament, l'equip que va venir a jugar un amistós en homenatge a Mario va ser l'Atlètic de Madrid B (que un any després seria rival de play-off)
  • El seu himne és el 'Himno del Clodito'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada