dijous, 16 de juny del 2016

Perfil dels rivals: Castellón

El Castellón (tercer al grup 6) serà el rival del Gavà a la tercera eliminatòria del play-off d'ascens a Segona B. Com en els anys anteriors, des de tercera.cat hem contactat amb periodistes que han seguit els altres grups de Tercera per traçar un perfil del rivals dels catalans.

El Castellón, rival del Gavà a la ronda decisiva // CDCastellon.com

Escriu sobre el Castellón el periodista Iván Fernández, del Diari de Levante de Castelló.




El Castellón arriba a l'eliminatòria definitiva transformat en l'equip que tots desitgen odiar. L'equip de Kiko Ramírez, després d'entrar en procés d'autodestrucció amb l'escàndol de les apostes de Rubén Suárez i Javi Selvas, i després d'haver sumat només 10 punts en 10 partits, començà la seua particular lluita contra el rellotge per arribar a temps a la promoció d'ascens amb la destitució de Ramón Calderé. L'exentrenador de l'Hospitalet va aterrar a Castàlia amb l'obligació de recuperar un vestuari en plena depressió i convertir-lo en un equip capaç de competir per l'ascens. Per això, el tècnic de Tarragona, després de netejar el vestuari, construí un equip difícil de superar en defensa, amb la capacitat de sofriment necessària per a sumar punts en aquesta categoria, gràcies als fitxatges del central Arturo Navarro i el lateral esquerre Juanfran, i que treia el màxim profit de les seues oportunitats en atac. Sense la possibilitat de disposar dels teòrics davanters titulars, com eren Rubén Fonte i Gaizka Saizar, Antonio, un atacant que destaca per la seva altura i fortalesa física, es va erigir com referència ofensiva al costat del jugador format a casa Charlie Meseguer. El de Vila-real es convertí en el màxim golejador de l'equip, amb 11 tants, gràcies als espais que trobava pel treball fet per Antonio.

Amb eixa fórmula, combinada amb la capacitat de destrucció del joc rival de Marc Castells i Jordi Marenyà, el Castellón va escalar posicions fins a arribar a ficar-se entre els quatre primers. Els de la Plana varen sumar 60 punts amb Ramírez i finalitzaren com el millor conjunt del grup des de l'arribada del català. A més, entre el final de la Lliga i la promoció sumen 11 partits sense perdre. En l'últim partit de Lliga, un gol en el descompte en casa del Recambios Colón, va permetre als blanquinegres guanyar per 2-3 i finalitzar com tercers del grup VI. Una dada gens banal, ja que mostra que l'equip de Ramírez no abaixa mai els braços i que farà el necessari per complir el seu objectiu.
Els orelluts van ser tercers al grup sisè // Juan Martín - ElMundo.es
En la fase d'ascens, el Castellón ha explotat al màxim la seua capacitat de sofriment. Ha guanyat tres partits per la mínima i va empatar l'altre sense gols. La classificació amb èpica inclosa davant l'Atlético Malagueño, després d'empatar a zero i sofrir tres balons als pals, defineix el moment actual de l'equip. Darrere, com si foren membres del Grup Salvatge de Sam Peckinpah: Luismi Ruiz, Guille Vázquez, Arturo Navarro i Juanfran conformen una línia que talla amb contundència les internades rivals i que té, com últim bastió, Álvaro Campos, porter acostumat a jugar en superiors categories, que va salvar als orelluts de l'eliminació en La Rosaleda. A la mitja, Marc Castells ha trobat en Carlos López, un jove jugador del planter amb una incansable capacitat per a robar balons, al seu company perfecte per la promoció. El seu treball és clau per a dificultar l'eixida de baló del rival i complicar el seu joc d'atac. Però Castells, sancionat per acumulació de targetes, no estarà a l'anada de l'eliminatòria davant el Gavà i tot apunta que Marenyà serà la parella de ball de Carlos López.

Davant, a l'espera de si Antonio es recupera (porta tota la promoció lesionat) i tampoc sense Tariq, un davanter clàssic de Segona B que ha fet 10 gols des que va arribar en gener, la referència ofensiva serà Raúl Fabiani. A l'igual que Tariq i Antonio, l'internacional per Guinea Ecuatorial és un home alt i fort que ha estat fitxat per a jugar els partits de la fase d'ascens. De moment, ha fet un gol i ha donat una assistència. No va estar a Málaga per sanció, però tornarà per a jugar el diumenge en Castàlia i tot apunta que farà parella amb Meseguer, que jugarà de mitja punta. La radiografia de l'equip es completa ara mateix amb Ebwelle, el camerunès format en el Barça i que va jugar en el València Mestalla, aporta a la banda esquerra la fantasia i l'anarquia que li faltava a aquest equip des de la marxa de Pruden al filial del Atlético de Madrid B. A la dreta és a on hi ha més variacions per part de Ramírez. Segons les característiques del partit, el tècnic aposta per Rida, un jugador marroquí amb molta habilitat, o per la veterania de Carrillo o Jorge Giménez. Tot això per a fer un equip que prioritza la contenció defensiva a la creació ofensiva i que té en la contra i el baló parat els seus principals recursos ofensius en el play-off.
 
A més, el Castellón comptarà amb el suport de l'afició. Encara que la mitja de la temporada a casa han sigut uns 1.500 espectadors, els seguidors orelluts necessiten ben poc per a il·lusionar-se. Davant la Peña Deportiva ja van ser 9.000, i 11.000 es donaren cita davant l'Atlético Malagueño. Tot apunta que el diumenge a les 19h, davant del Gavà, hi haurà ple a l'estadi municipal, el millor aliat per a un equip que només contempla l'ascens i per al que qualsevol altre resultat significarà un fracàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada