dilluns, 27 de juny del 2016

Fem balanç, capítol 17: Peralada

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 17 repassem el curs del Peralada, que ha tancat el curs assolint la permanència en un any molt difícil pels de l'Alt Empordà. Els altempordanesos acabaven la lliga amb 47 punts. Escriu sobre la temporada del Peralada en Roger Arbusà, periodista de RAC1 i col·laborador d'Empordà.info.


L'onze del Peralada en el duel de la jornada 23 // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT


Remuntada de fe per engegar una nova etapa
Un article de Roger Arbusà


El Peralada estava cridat a ocupar les deu primeres posicions de la classificació abans de començar la temporada, després que el conjunt verd-i-blanc confeccionés una plantilla realment competitiva, dirigida pel nouvingut tàndem format per Arnau Sala i Xavi Punsí. Arribades com les d’Argi, Lluc Banús, Botxi, Murga, Moñino, Kike Sánchez o més tard Xavi Ferrón van omplir d’il·lusió un equip que va acabar veient terra després de remar de valent quan tot semblava perdut.


La pràctica va desmentir la teoria ben aviat, quan els xampanyers va signar una primera volta desastrosa pel que fa a resultats, amb només dues victòries al sac. Els números no acabaven de fer justícia amb el futbol que generava un conjunt altempordanès ben treballat tàcticament. La frustració es va apoderar de l’equip davant la desesperació dels jugadors i el cos tècnic, fins al punt que la plantilla en va quedar afectada psicològicament en veure que l’ambició, el joc i les ocasions no es traduïen en gols. Els resultats no acompanyaven, i fins i tot els entrenadors rivals no entenien la relació entre l’estat en què es trobava l’equip i la seva proposta futbolística.

Des del pou de la classificació el panorama era desolador, i ni els jugadors ni el cos tècnic aconseguien explicar-se per què la sort se’ls girava tan d’esquena sense merèixer-ho. Malgrat tot, el conjunt verd-i-blanc es va mantenir sempre unit, alhora que la confiança dels jugadors cap a Arnau Sala i Xavi Punsí va restar intacta. Segurament per això s’explica la remuntada de l’equip a la segona volta. Per això i per Marc Mas, que va marcar el ritme de la permanència en el segon tram de la temporada. Cinc victòries consecutives entre el mes de febrer i el març van ser el preludi dels 47 punts que els empordanesos van sumar a final de temporada i que els va permetre escalar des de la cua fins a la salvació. I bona part de la culpa la té el màxim golejador, que amb 21 gols els va catapultar cap a un objectiu que mesos enrere semblava impossible. El Peralada va ser el cinquè millor equip de la segona volta amb 32 punts, només superat pels quatre equips que es van classificar pel play-off d’ascens a Segona B: Europa (42), Gavà (40), Vilafranca (37) i Prat (34).

La recompensa a l’esforç i a la feina feta durant el curs va permetre mantenir el club a Tercera Divisió per tercera temporada consecutiva, quan poc abans de la primera volta poca gent confiava que aquesta travessia acabaria amb final feliç. A Peralada van destapar el cava.


El nou projecte amb el Girona sacseja l’equip

Ara, un cop el club s’ha mantingut a Tercera, el club engegarà un projecte incert després d’arribar a un acord de filiació amb el Girona. D’aquesta manera, els peraladencs seran l’equip filial dels gironins a Tercera, sense que això comporti el canvi de nom de l’entitat xampanyera. De moment, aquesta decisió ha comportat importants conseqüències esportives, ja que pràcticament tots els jugadors que havien segellat la seva continuïtat de cara a la temporada vinent han hagut de fer marxa enrere i abandonar el club per incompatibilitat laboral. I és que aquesta nova etapa comportarà la professionalització del Peralada, que té previst que la planificació esportiva es basi en més entrenaments durant la setmana tant a Peralada com a Girona. La part esportiva quedarà en mans ara del club gironí, que té la missió de construir un equip que ha de cobrir l’esbandida dels jugadors que finalment han estat baixa. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada