divendres, 1 de juny del 2018

#CopaCat | L'Horta vol la Copa

Horta i Cornellà disputen aquest dissabte (20h) a la Bòbila de Gavà la final de la Copa Catalunya absoluta, en el duel que tancarà simbòlicament (continuen en marxa play-off i promocions) les competicions del futbol català. Resolts els recursos presentats després de les semifinals pel Llagostera, els hortencs busquen tancar l'any de retorn a Tercera amb un títol que seria històric. Per al Cornellà, que ve de disputar la seva primera fase d'ascens a Segona i que tot just fa quatre anys es va estrenar a Segona B, també seria la primera Copa Catalunya.

Cornellà i Horta se citen aquest dissabte a la final de Copa // FCF.cat

Aquest és l'horari de la final de la Copa Catalunya absoluta:

DISSABTE, 2 DE JUNY
20h Horta-Cornellà

L'àrbitre del duel serà Albert Ávalos Martos i el partit serà emès en directe al canal Esport3 (també per internet, aquí)


El cartell oficial de la final // FCF.cat

El camí fins aquí
L'Horta arriba a la final amb un balanç d'una victòria i tres empats. Els barcelonins han disputat els quatre partits del seu pas per la Copa (quedaven exempts dels quarts de final) al seu estadi, el Feliu i Codina, i han resolt tres dels quatre a les tandes de penals. Han eliminat un Tercera (el Vilassar de Mar) i tres Segona B (Badalona, Sabadell i Llagostera). Sergi Arranz, amb dos gols, ha destacat també a la Copa. Els resultats:

Horta 1-1 (5-3 pp) Vilassar de Mar (Sergi Arranz)
Horta 2-1 Badalona (Adri Lledó i Álex Torremorell 'Makay')
Horta 1-1 (5-4 pp) Sabadell (Sergi Arranz)
-Exempta als quarts de final-

Horta 1-1 (6-5 pp) Llagostera (Javi Morales)

El balanç del Cornellà a la Copa és net: cinc partits, cinc victòries, dues com a local, tres a domicili. Els verds han eliminat tres Tercera (Sant Andreu, Cerdanyola i Castelldefels) i dos Segona (Reus i Nàstic), amb un balanç golejador de 12 dianes a favor i només 2 en contra. Els màxims anotadors de l'equip, i de la competició, dos futbolistes que van marxar al mercat d'hivern: Enric Gallego (5 gols) i Sascha Andreu (4). Els resultats:

Sant Andreu 0-1 Cornellà (Sascha Andreu)
Cerdanyola 1-3 Cornellà (Enric Gallego, Ricard Pujol i Sascha Andreu)
Castelldefels 0-4 Cornellà (Enric Gallego -2- i Sascha Andreu -2-)
Cornellà 1-0 Reus (Enric Gallego)

Cornellà 3-1 Nàstic (Enric Gallego, Ricard Pujol i Édgar Fernández)


Al centre, els presidents, Paco Carmona (esq., Horta) i Álex Talavera (Cornellà), acompanyats de Jordi Bonet (esquerra) i Josep Llaó (dreta), de la FCF.

A la lliga
L'Horta tornava l'estiu passat a Tercera després de 17 anys d'absència. La reestrena dels barcelonins a la categoria ha estat excel·lent: amb el cos tècnic liderat per Nacho Castro i Raúl Matito, que també iniciaven etapa, l'equip no ha patit mai per la permanència, flirtejant fins i tot amb la part alta de la taula: simbòlicament -establert en play-off les dues primeres jornades- però també de forma més tangible, mantenint-se a prop de la quarta plaça fins i tot al terç final de curs. Els barcelonins acabaven onzens, amb 50 punts, i continuaran a Tercera el curs vinent.


Any excel·lent de l'Horta; a la Copa, i també a la lliga // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Per al Cornellà, l'any ha estat històric. El 2014 s'estrenaven a Segona B... s'hi mantenien, jugaven una eliminatòria de Copa del Rei a Cornellà-El Prat contra el Reial Madrid... i quatre anys després ha arribat una altra estrena: la presència dels verds en un play-off d'ascens a Segona Divisió, després d'haver acabat la lliga a la quarta plaça. L'Sporting de Gijón B era el botxí dels cornellanencs a la primera eliminatòria: empat al Nou Municipal (2-2) i derrota a Mareo (2-0). Una eliminació que no taparà una nova fita dels homes entrenats per Jordi Roger, el tècnic artífex dels èxits dels darrers anys del primer equip.


El Cornellà tancava el somni del play-off a Astúries // uecornella.cat

Els Tercera i la Copa
Pel que fa als Tercera i la Copa Catalunya, el curs passat el màxim supervivent arribava als quarts de final (el Sant Andreu, que queia contra el Nàstic als penals). L'últim Tercera que va assolir les semifinals va ser el Rubí, el curs 15/16, que queia als penals davant el Sabadell. L'anterior gran fita, òbviament, ja és el títol de l'Europa el 2015; en aquella edició, a més dels escapulats, un altre Tercera, el Gavà, també assolia les semifinals. En l'anterior format, el Manlleu va ser finalista de l'edició de 2012, en què va caure contra el Nàstic.

Golejadors

Aquest és el llistat de golejadors de l'actual Copa Catalunya absoluta, abans de la disputa de la gran final:

5 GOLS
Enric Gallego (UE Cornellà)

4 GOLS
Sascha Andreu (UE Cornellà)

3 GOLS

David Bauli (CF Montañesa)
Max Marcet (RCD Espanyol B)

2 GOLS

David Toro (Terrassa FC)
Adri Rivas (CF Badalona)
Marc Cardona (FC Barcelona B)
Marc Bonaventura 'Bona' (Palamós CF)
Sergi Arranz (UA Horta)
Aday Benítez (FC Vilafranca)
Ricard Pujol (UE Cornellà)

1 GOL

Adri Lledó, Álex Torremorell 'Makay i Javi Morales (UA Horta)
Manuel Gavilán, Abel Fábregas, Moha Chabboura i Jordi Maymí (UE Llagostera)
Kevin Lacruz i Enri (CF Badalona)
Daisuke Uemura i Fran Piera (Terrassa FC)
Kilian Villaverde, Migue i Adri Díaz (CE Sabadell)

David Acedo, Abel Rita i Ton Ripoll (FC Vilafranca)
Cristo Chávez, Carlos Gilbert, Alex Bermejo i Yhonatan Bedoya (RCD Espanyol B)
Demba Traoré i Juli Serrano (Cerdanyola FC)
Óscar Uroz i Joel Marín (UE Castelldefels)
Edgar González (UE Cornellà)
David Cano (Palamós CF)
Marc Tudó (CF Montañesa)
Roger Peña (CE Júpiter)
Ramon Rovira (UE Vilassar de Mar)
Mamau Jabbie (UE La Jonquera)
Jorge Félix (Lleida Esportiu)
Cristian Martínez (AEC Manlleu)
Vitinho (FC Barcelona B)
David Jiménez (CE Europa)
Ivan Vidal i Juan Muñiz (Nàstic de Tarragona)

Ja disputat

Repasseu la primera eliminatòria de la Copa Catalunya en aquest enllaç
Repasseu la segona eliminatòria de la Copa Catalunya en aquest enllaç
Repasseu la tercera eliminatòria de la Copa Catalunya en aquest enllaç
Repasseu els quarts de final de la Copa Catalunya en aquest enllaç
Repasseu les semifinals de la Copa Catalunya en aquest enllaç

Precedents
Des que la Copa Catalunya es disputa amb aquest format (a partir de 2014), hem viscut un èxit en clau #3div5, la Copa Catalunya guanyada per l'Europa el 2015. El Sabadell (de Segona B) va alçar el títol l'any següent i el Nàstic (de Segona) és ara el vigent campió. 

L'Europa, campió el 2015 sent equip de Tercera // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Palmarès
Barça Espanyol (que des de 2014 disputen la Supercopa de Catalunya i no participen a la  Copa) es mantenen com els equips amb més títols, entre l'actual Copa Catalunya i les edicions oficials de la Copa Generalitat (anterior nomenclatura, competició organitzada per la FCF entre 1990 i 1993): 8 per als blaugrana, 6 per als blanc-i-blaus. L'Europa i el Nàstic, amb tres copes cadascun, els segueixen al palmarès. El Terrassa n'ha guanyat dues, i tenen un títol el Palamós, el Sant Andreu, el Sabadell, el Blanes, l'Andorra i el Balaguer. El conjunt de la Noguera, vencedor l'any 2000, era l'anterior campió de Tercera abans del títol de l'Europa del 2015. El Lloret i el Manresa tenen dos títols de Copa Generalitat, quan encara no era competició oficial, i el Barça Amateur, un (corresponents al període 1984-1988).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada