dimarts, 5 de juny del 2018

Fem balanç, capítol 9: Horta

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret. Comencem, òbviament, pels equips que ja han conclòs temporada i deixem per al final els que es troben immersos en el play-off o a l'espera de la resolució dels descensos no compensats.

Al capítol 9 repassem el curs de l'Horta, que retornava a a categoria després de molts anys i que ha destacat, pel seu bon fer, pel seu joc i per la tranquil·litat amb què assolien els barcelonins la permanència, combinant la lliga amb un excel·lent pas per la Copa Catalunya. Els hortencs acabaven la lliga onzens, amb 50 punts. Escriu sobre la temporada de l'Horta el Sergi Martínez, estudiant de Periodisme que ha seguit l'equip per a Ràdio Horta-Guinardó, on és cap d'Esports i s'encarrega de narrar els duels del conjunt barceloní.

Excel·lent any de retorn de l'Horta a Tercera // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Banda sonora (novetat aquest any)
A cada 'Fem balanç', l'autor proposarà una cançó per resumir el curs de l'equip. Podria ser un exercici curiós llegir l'article amb la música de fons.

La cançó de Sergi Martínez per resumir l'any de l'Horta és:

'Rise Up', d'Yves Larock
"El somni de l’Horta ha estat volar per sobre el descens, tan alt, directe a les posicions més altes."







El retorn desitjat
Un article de Sergi Martínez @s_martinez19

Després de 17 anys, la Unió Atlètica Horta tornava a la Tercera Divisió. El projecte abans d'iniciar la temporada era il·lusionant. Entrenador nou. Jugadors, alguns vells coneguts que van ajudar a fer realitat l'ascens i d'altres de nous i joves. Tot va començar al Torneig d'Històrics, en el qual l'Horta va quedar eliminat en la fase de grups. No donava gaire esperança ja que a la lliga havien de jugar contra els mateixos equips els quals els havien eliminat. Però el 9 d'agost va arribar la primera il·lusió per a aquest humil club. La Copa Catalunya Abosulta havia decidit que s'enfrontaria al Badalona, un equip fet i que ha estat durant anys a les categories altes del futbol espanyol. Una prova dura, però que l'Horta va superar per un 2-1, cosa que el classificava per a la següent ronda contra el Sabadell, un altre equip de Segona B. Contra els sabadellencs, l'Horta va haver d'anar als penals, però tot i així, el va acabar eliminant. Dos clubs històrics del futbol català i de Segona B eliminats per un recent ascendit Horta. Increïble.

20 d'agost. S'inicia la competició lliguera. La majoria pensava que l'Horta patiria en la nova categoria i que si se salvava seria en partits decisius, ja cap al final. Però la realitat ha estat una altra. Els hortencs van entrar amb força, guanyant els dos primers partits per la mínima. L'Horta començava a mostrar i desplegar el seu estil de joc, que l'ha mantingut durant tota la temporada. En els dos enfrontaments següents, els blanc-i-negres perdien per 1-0 i 0-1, tot i ser superiors en gran part del partit. Els dos gols van ser en l'afegit del partit.


Primer derbi barceloní contra el teòric (i a la pràctica també) favorit per guanyar la lliga,

l'Espanyol B. Els van posar les coses difícils i els pericos van haver de patir per endur-se els tres punts del Feliu i Codina. El següent derbi, tres setmanes després, contra el Sant Andreu. Un partit molt disputat i lluitat per ambdós que va acabar amb taules al marcador. L'enfrontament que seguia al Sant Andreu, l'Horta queia estrepitosament contra el Palamós per 1-4. Era la jornada 10 i l'Horta s’instal·lava en la 13a posició, de moment salvats.

Després van haver partits on no hi havia una ratxa clara, ni de derrotes ni de victòries. Aconseguia dos triomfs, però a la següent jornada perdia. O al contrari, perdia dues jornades seguides, però després tornava amb una victòria. S'aproximava la jornada 19, mitja lliga.


Potser un dels partits que han marcat més, aquesta temporada a l'Horta. La semifinal de la Copa Catalunya contra un altre equip més de Segona B. Els barcelonins van dominar fases del partit, però el Llagostera és qui es va avançar al marcador. Fins als minuts d'afegit, quan Javi Morales va posar l'empat, que feia que l'eliminatòria passés a penals. L'Horta va ser el vencedor i el teòric finalista. Però el Llagostera va impugnar el partit, perquè dos jugadors hortencs (Lledó i Arranz) van ser expulsats i van continuar al terreny de joc durant uns segons, així ho reflectia a l'acta l'àrbitre. Un drama que continuaria durant mesos, fins al 28 de maig, quan es va donar la raó a la Unió Atlètica Horta.


Havia arribat la jornada 19 i l'Horta acabava la primera volta en dotzena posició, amb 25 punts. La segona volta va anar igual que la primera, però amb algun dels resultats a millor. Per exemple, l'empat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb un jugador menys des del minut 55. Tres victòries seguides (jornades 29, 30 i 31) van col·locar l'equip en novena posició, a 7 punts de la fase d'ascens. El cop que ha estat més a prop l'Horta de les posicions privilegiades. El final de la lliga no va ser el més idoni per al club; dels últims 7 partits, només una victòria, amb dos empats i quatre derrotes; fet que esvaïa el somni d'arribar a la quarta posició. Durant tota la temporada l'Horta ha desplegat un joc esplèndid, que ha estat elogiat per tots els rivals i que li ha permès competir tots els partits.


La cirereta de la temporada ha estat poder jugar la Final de la Copa Catalunya Absoluta, el 2 juny, a la Bòbila de Gavà. Un gran premi per una extraordinària temporada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada