divendres, 11 de gener del 2013

Prèvia J19: S'acaba la primera volta

Aquest cap de setmana s'acaba la primera volta de Tercera. L'Olot serà campió d'hivern; el Balaguer serà cuer. Però enmig, mil i un matisos, i res definitiu per a una segona volta que ja ara, una jornada abans de començar, s'intueix apassionant.

Toca gaudir dels 10 últims partits d'aquesta primera meitat de campionat, i la setmana vinent fer balanç a ñes 19 primeres jornades.

Aquests són els horaris de la J19, amb què tanquem la 1a volta:

DISSABTE, 12 DE GENER
17h Balaguer-Rubí

DIUMENGE, 13 DE GENER
12h Pobla-Europa
12h Castelldefels-Gramenet
12h Santboià-Gavà
12'30h Vilafranca-Cornellà
16'30h Olot-Rapitenca
16'30h Vic-Vilassar
16'30h Palamós-Júpiter
16'30h Manlleu-Muntanyesa
16'30h Figueres-Terrassa

El partit de la jornada és, per mi, el Figueres-Terrassa. Un duel, pràcticament, a tot o res per al conjunt vallesà. La bona línia mostrada en la recuperació de l'equip (una derrota en els últims onze partits) xoca de ple amb la potència del Figueres a Vilatenim, d'on només ha deixat escapar enguany 4 punts (empats contra el Manlleu i la Grama), i només hi ha encaixat 5 gols. Els vallesans, en canvi, fa més de dos mesos que no guanyen a domicili, i són conscients que un triomf els ajudaria a retallar la distància amb els empordanesos (ara de 6 punts) i amb el play-off (a 9). Per entrar a la zona de fase d'ascens, els figuerencs disposen d'una opció remota: haurien de guanyar, esperar desfets de Manlleu i Rubí i, alhora, capgirar una gran diferència de gols general amb el conjunt osonenc.

Espera retornar al camí de les victòries, i mantenir el ple a casa el líder de la categoria. L'Olot tancara la primera volta com a campió d'hivern passi el que passi, però acabarà la primera meitat del curs rebent un equip molt ordenat al darrere, la Rapitenca. Un argument, la disciplina defensiva, que va ser clau per a l'Europa per superar els olotins. Després de la segona derrota del curs, els d'Alex Terma busquen el desè triomf en deu partits al Municipal. Un Alex Terma que podria dirigir el seu últim partit com a tècnic de l'Olot. El club (i el mateix Terma, com a director esportiu) és a la fase final del procés per escollir el nou preparador de l'equip. La prèvia al web de l'Olot, en aquest enllaç.

Reforçadíssim després del triomf contra el líder, i després de quatre victòries consecutives, arriba un nou repte per a l'Europa: visitar un dels camps més complicats de la categoria, el de la Pobla Mafumet. Només el Cornellà i el Palamós han guanyat a terres tarragonines, i el conjunt gracienc vol aprofitar el moment d'incertesa dels d'Iván Moreno, que acumulen 5 partits sense guanyar, en els quals només han sumat 3 punts. L'Europa acumula 9 jornades sense perdre. No cau des de la jornada intersetmanal de l'1 de novembre, quan va perdre a Cornellà (1-0). Amb un triomf se situaria a només un punt de l'Olot, provisionalment. Els de Pedro Dólera tenen, a més, el tercer, el Cornellà, només un punt per sota. Al web del conjunt gracienc podeu llegir l'altra prèvia, l'anàlisi del rival que fa en Genís de Moner.

El duel de l'Europa serà clau per saber on tancarà el Cornellà la primera volta. Els del Baix Llobregat poden ser segons, en dos dels nou escenaris possibles: ha de perdre l'Europa i que els de Jordi Roger puntuïn al camp del Vilafranca. Escenari complicat per a tots dos equips. L'exigència del rival contrasta amb les diferents aspiracions de tots dos. Els verds volen millorar el balanç recent a domicili, amb 5 partits sense guanyar i 2 derrotes seguides. Al davant, el conjunt de Puchi, que manté un coixí just de 3 punts sobre el descens. Les últimes novetats al Penedès, en forma de baixa, la de Robert Font, per motius personals. Al Cornellà, dues cessions, les de Ñito i Pere Olivé al Muntanyesa. Al Penedès només han guanyat el primer (Olot, 1-4) i el segon (Europa, 0-2). Ara hi arriba el tercer. El Cornellà només ha guanyat un cop a Vilafranca. Ho podeu llegir a la prèvia estadística del partit, al blog del Mestre Lluís Montaner, en aquest enllaç

El Manlleu busca tancar la primera volta a la quarta plaça, i rep un equip molt necessitat. El Muntanyesa té una doble urgència: sortir del descens, objectiu que té només un punt per sobre. I millorar els registres a domicili. És un dels quatre equips que no ha guanyat fora aquest curs; hi ha sumat 3 punts de 27 possibles. A més, dimarts vinent (15 de gener) farà un any que els barcelonins no guanyen a domicili. Va ser a Balaguer (1-3). La voluntat de salvar-se passa per sumar a domicili, però al davant tindran un conjunt osonenc que assegurarà acabar la primera volta en play-off si guanya, o, si no ho fa, sempre que el Rubí perdi. El partit podria suposar l'estrena dels dos jugadors cedits del Cornellà a la Monta, Ñito i Pere Olivé. BTV en difonia la presentació, ho podeu veure en aquest enllaç.

Té opcions d'entrar al play-off, per primer cop aquest curs, el Rubí. El bon treball dels homes d'Alberto Fernández s'ha reflectit amb les opcions de situar-se entre els quatre primers. Els vallesans visiten el cuer de la categoria, el Balaguer, en el partit que obrirà la jornada aquest dissabte. Els lleidatans, que tenen el penúltim a 4 punts i la salvació a 6, han donat a conèixer aquesta setmana una alta i una baixa. Héctor Besora deixa el futbol als 35 anys, després de no superar els dolors al maluc; i arriba l'interior Joel Beltran, format al Lleida i fins ara a l'Artesa de Segre. Ho ha avançat el periodista de Catalunya Ràdio Dani Badia. Els de la Noguera encadenen 5 empats a casa. Per què el Rubí acabi la 1a volta en play-off hauria de guanyar i que el Manlleu perdi... o bé guanyar d'un mínim de dos gols i que el Manlleu empatés.

El Santboià pretén acabar la primera meitat més a prop de les places preferents. Per aconseguir-ho, però, té un partit exigent, davant un veí comarcal, el Gavà d'Albert Poch. Els dos equips arriben al partit després d'un empat sense gols. Els de Mark Villalonga busquen recuperar l'ànim a casa, ja que en l'últim precedent, contra la Grama, van encaixar la primera derrota del curs al Joan Baptista Milà (1-3). Moviments de mercat al Santboià aquesta setmana: han arribat l'atacant Pedro García, ex del Prat, i el tercer porter del Girona, Albert Quintanas. Han marxat, en canvi, Cristian Fernández (ex-Vilanova) i el porter Jaume Albert (ex-Igualada). El Gavà, amb el descens 2 punts per sota, buscarà puntuar a domicili, on només ha sumat 5 punts de 27 possibles. La prèvia del partit, al blog de Havok, en aquest enllaç.

Tornarà a un escenari de bon però angoixós record la Grama. Visita els Canyars, l'escenari on Aitor Lario va certificar la permanència colomenca el maig passat. 8 mesos després, la situació és ben diferent. Els de Toni Romero són novens, i es trobaran amb un Castelldefels que marca la permanència, amb només un punt més que els equips implicats en zona de descens. El club mariner ha anunciat dos fitxatges aquesta setmana. Es tracta de la sorprenent incorporació de Nakor Bueno, davanter de 34 anys que l'any passat va jugar al Sant Andreu; i d'Alex Cano, atacant que arriba del Prat després de no disposar de minuts a Segona B, i que retorna als Canyars una temporada i mitja després. La Grama només ha perdut 1 partit dels últims 15 disputats.

Té un coixí de 5 punts sobre el perseguidor i, per tant, el Vilassar sap segur que acabarà, com a molt, dotzè la primera volta. Amb comoditat, però sense acomodar-se, els maresmencs visiten un camp complicat, el Municipal de Vic, on toparan amb un conjunt osonenc que només té un punt sobre el descens. Els de Pere Vila només han encaixat 7 gols a casa. Per tant, serà tota una prova per als de Manel Moya, que segueixen amb el curiós registre de només vèncer lluny del Xevi Ramon aquest curs a Barcelona (Júpiter i Muntanyesa). El Vic, amb 10 empats, és el rei de la igualada a la categoria.

Duel directíssim a la part baixa al Nou Municipal de Palamós, que registrarà de nou un repte per als palamosins: guanyar a casa. Els palamosins són el pitjor local (4 punts de 27) i l'únic equip de Tercera que no ha celebrat cap victòria al seu camp. El Júpiter arriba al camp del degà del nostre futbol després d'haver sortit del descens, però en un duel trampa, ja que una derrota podria tornar a situar-lo entre els tres últims. A la plantilla grisgrana hi ha confiança després d'haver superat un altre duel directe, contra el Castelldefels, però cautela davant un campionat llarg en què, lògicament, ni a la jornada 18 (ni a la 19) hi ha res decidit. Els de Juanjo García només compten amb una victòria a domicili, però molt recordada: el 0-2 de Cornellà. Emoció al màxim al duel del Baix Empordà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada