divendres, 22 de març del 2013

Prèvia J29



Aquests són els horaris de la J29:

DIUMENGE, 24 DE MARÇ
11'45h Gramenet-Júpiter
12h Castelldefels-Balaguer
12h Santboià-Olot
12h Gavà-Vilassar
12h Muntanyesa-Rubí
12'30h Vilafranca-Pobla
16'30h Figueres-Europa
17h Terrassa-Palamós
17h Manlleu-Vic
17h Cornellà-Rapitenca

El partit de la jornada és el Manlleu-Vic. Un derbi osonenc de dues cares molt contrastades. El Manlleu, eliminat aquest dimecres de la Copa Catalunya, viu un excel·lent moment a la lliga. Encadena cinc partits sense perdre, i el triomf al camp del Balaguer (0-4) li feia consolidar la quarta plaça. Jordi Dot, a més, recupera Baruc Nsué, que jugava els darrers minuts del duel contra el Llagostera. Els manlleuencs tenen quatre punts de marge sobre la cinquena plaça. Per contra, el Vic segueix cuer de la categoria per segona setmana consecutiva. La salvació És només tres punts per sobre, però els de Dani Juvany necessiten reaccionar després de quatre derrotes consecutives. El duel osonenc és un dels partits més especials de la temporada a Tercera. A l'anada el duel acabava amb empat a u, però el curs passat s'imposaven, als dos partits, els conjunts visitants: 2-4 per al Vic a Manlleu; i 0-4 a la jornada final del Manlleu a Vic.

El líder deixarà la seva faceta de superequip, amb ple de punts a casa, per tornar a ser el Peter Parker, o l'Steve Rogers, de domicili. La llicència em serveix per parlar de les dues cares que mostra l'Olot en aquesta fase de campionat: intractable a casa, amb dificultats a domicili. Des del triomf a Vic de fa tres mesos i mig (0-1), els garrotxins encadenen cinc sortides sense guanyar. Han cedit dos empats (Santa Coloma i Rubí) i tres derrotes (Nou Sardenya, Gavà i Figueres). 2 punts de 15 possibles, i un balanç golejador d'1-5. Un gol per partit en els duels a domicili de 2013, quan a casa n'encaixa 0'4 de mitjana. El repte de recuperar les sensacions positives fora té un nou escenari, el Joan Baptista Milà. Al davant, un Santboià que s'espolsava els nervis de sobre amb el triomf a Vic (0-2), la primera victòria després de cinc partits sense sumar els tres punts. L'estrena victoriosa de Quim Ayats donava tranquil·litat a un equip que és desè, pràcticament equidistant del play-off (a 10 punts) que del descens (12 punts per sota). A casa, però, acumula tres derrotes als últims quatre partits. Al duel d'anada, el Santboià va posar contra les cordes l'Olot, igualant poc abans del final del duel, que va acabar amb triomf olotí (2-1). Prèvia del partit al web de l'Olot.

L'Europa celebrava la setmana passada l'assalt a la segona plaça, amb el triomf contra el Cornellà... i ara buscarà mantenir-la amb un repte d'alçada. Els homes de Pedro Dólera visiten el Figueres, que fa més de 16 mesos que no perd a Vilatenim. Els empordanesos no cauen al seu camp des de la primera volta de Primera Catalana, el curs passat. Des de llavors, un balanç clar, 20 victòries i 6 empats. Els figuerencs, a més, persegueixen reingressar a les opcions de quarta plaça. Ara tenen el Manlleu a quatre punts, i esperaran que els de Jordi Dot no vencin el Vic per intentar retallar distàncies. Primer partit sense Roberto Camacho, després de la lesió que patia contra el Cornellà. El davanter, que estarà un mes i mig de baixa, se suma als altres lesionats, Cebri i Xavi León. L'Europa encadena set partits sense perdre, i el Figueres,  quatre, esperant reeditar contra el segon la victòria que va assolir davant el líder fa dues setmanes. Els empordanesos, però, podrien perdre el punt sumat a la Pobla de Mafumet fa una setmana per alineació indeguda de Jordi Cruz, de 30 anys, que jugava amb fitxa del filial. Prèvia al blog d'Ignasi Trapero.

Estarà pendent del partit de Vilatenim el Cornellà. El capità David García, en l'entrevista que publicàvem a GolCat, destacava la força de l'equip per aixecar-se després de les derrotes, com ja va fer després de perdre a Olot i de les dues derrotes davant Gavà i Terrassa de finals de 2012. Els verds, amb el liderat a cinc punts i la segona plaça a dos, reben la Rapitenca, situada en una excel·lent vuitena plaça, amb el play-off a set punts. Els ebrencs només han guanyat un partit a domicili, al camp del Júpiter; i el Cornellà només ha concedit 7 punts a casa, la derrota contra el Júpiter i els empats davant l'Olot i el Palamós. Els homes d'Antoni Teixidó acumulen cinc jornades sense perdre, en què han sumat 11 dels 15 punts en joc. Prova de nivell per valorar les aspiracions d'un i altre equip al campionat final i al play-off, respectivament.

La quarta plaça és a cinc punts i el Terrassa espera seguir apropant-s'hi. Els homes de Miki Carrillo, que han guanyat sis dels últims vuit partits i han sumat 19 punts de 24 en joc, reben un Palamós que té a tocar la sortida de la zona de descens. Els d'Edu Urdiales, després de l'empat a casa contra el Castelldefels, empaten a punts amb el Júpiter, el conjunt que marca la salvació. El Palamós, però, fa més de tres mesos i mig que no guanya a domicili, on ha guanyat tres partits aquest curs. A les últimes sis sortides, el balanç és de dos empats (en llocs de molt de mèrit, a Cornellà i Manlleu) i quatre derrotes. En aquests sis partits, l'equip només ha marcat tres gols. Un dels millors equips de la segona volta, doncs, serà posat a prova per un Palamós necessitat, que espera sumar al Vallès i aprofitar ensopegades dels rivals directes. Prèvia al web de Terrassa Digital.

La Pobla Mafumet és a la setena plaça, a sis punts del play-off... i esperant si prospera el recurs que va presentar per alineació indeguda de Jordi Cruz, del Figueres, al duel de la setmana passada (1-1). Els tarragonins no faran gaire quilòmetres. Viatgen a Vilafranca, per enfrontar-se a un equip penedesenc que ha deixat molt bones sensacions les últimes setmanes. Quatre victòries als últims sis partits, i una imatge excel·lent, amb 26 minuts de marcador a favor (primer equip que ho assoleix aquest curs) al Municipal d'Olot. Els homes de Puchi retornen al Municipal, on acumula quatre partits sense perdre i tres victòries consecutives. Al davant, una Pobla mafumet que comptarà amb alguns jugadors que van participar amb el Nàstic a la Copa Catalunya... però no amb Albert Mozo. El defensa central, l'home amb més minuts del bloc d'Iván Moreno, es lesionava greument al genoll a l'Hospi-Nàstic i estarà uns sis mesos de baixa. Per al Vilafranca, amb el descens sis punts per sota, el duel serà una prova per consolidar el coixí sobre el perill; per a la Pobla, per intentar reenganxar-se a la lluita directa per al play-off. La prèvia al blog del Mestre Lluís Montaner.

El Muntanyesa jugarà a Nou Barris esperant refermar les constants positives mostrades a Vilassar de Mar (0-1). El triomf, i els dos empats precedents, deixaven els de Manolo González en un moment òptim d'ànims, i amb cinc punts de coixí sobre el descens. Per intentar consolidar el marge de tranquil·litat els barcelonins rebran un equip que travessa una mala ratxa esportiva i alguns problemes extraesportius. El Rubí té la zona de play-off, en què es trobava fa poc més d'un mes, a set punts. Ha guanyat només un partit dels últims vuit, en què ha sumat només 6 punts de 24 possibles. La difícil situació econòmica de l'entitat i la marxa d'alguns dels seus futbolistes més destacats han fet minvar les possibilitats dels vallesans, que buscaran reaccionar a Nou Barris per fer un canvi de xip.

Onzè i dotzè buscaran fer un pas més cap a la permanència tranquil·la a la Bòbila. El Gavà vol validar el punt sumat a la Devesa retornant al camí del triomf contra el Vilassar de Mar, situat tan sols un punt per sota. Els d'Albert Poch trencaven l'excel·lent moment a casa amb la derrota de fa dues setmanes davant l'Europa (1-3), i esperen recuperar el camí victoriós que els va dur a superar amb solvència l'Olot (2-0) o el Cornellà (3-0) davant els homes de Manel Moya. Els maresmencs només han guanyat un partit a la segona volta, un factor que ha relaxat el bon ritme amb què l'equip va obrir el 2013 i, de retruc, la segona volta. Amb el descens a set i vuit punts, Vilassar i Gavà buscaran un triomf per consolidar la intenció de no patir ni caure en urgències innecessàries a les últimes 10 jornades de curs. Prèvia al blog de Havok.

La Grama no vol tancar el primer trimestre de l'any amb absència de victòries. Són 11 partits sense guanyar, amb 7 empats i 4 derrotes, totes elles per la mínima. Arriba a Can Peixauet un equip amb urgències. El Júpiter, després de dos partits a casa en què han sumat un punt, marquen la línia de salvació amb 25 punts, els mateixos que té el Palamós, primer equip en descens. Els de Juanjo García, doncs, viatgen a Santa Coloma conscienciats de sumar per retornar al moment del curs en què els grisgrana van demostrar que la permanència no era cap quimera. Partit especial per a Toni Pérez, capità de la Grama fins l'estiu passat, i que tornarà a Can Peixauet ara vestit de grisgrana. Els colomencs tenen el descens 6 punts per sota, i per tant, no val a badar.

El duel directe de la part baixa enfrontarà el penúltim amb un dels equips que té el descens a 3 punts. El Balaguer vol tornar a sortir victoriós d'un desplaçament, com fa dues setmanes a Sant Boi, viatjant a la mateixa comarca. Jugaran als Canyars, contra un Castelldefels que vol seguir sumant amb regularitat per mantenir lluny les tres últimes places. Els mariners, que empataven a Palamós (1-1) fa set dies, rebran un conjunt lleidatà dolgut per la derrota encaixada davant el Manlleu (0-4), però tenint clar que la salvació només és dos punts per sobre. Per sortir del descens, doncs, els de Tenorio necessitarien guanyar i que Palamós i Júpiter no sumessin els tres punts. 10 partits per endavant, primers moviments que poden decantar el futur dels equips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada