dijous, 28 de març del 2013

Resultats J30

Panoràmica del Nou Sardenya durant l'Europa-Vilafranca // Guillem Rofín

Una setmana més, i ja en queden tan sols vuit per acabar la temporada, el triumvirat ha respost davant noves exigències. Olot, Europa i Cornellà s'imposaven i incrementaven la diferència respecte el quart classificat, un Manlleu que queia al camp del líder. La Pobla retalla dos punts al quart, i el Terrassa, el Figueres, la Rapitenca i el Rubí donen per bo l'empat sumat en aquesta jornada, retallant un punt a les places de play-off. Jornada negativa per a Balaguer i Vic, que es veuen més immersos al descens en detriment dels seus vencedors, Palamós i Castelldefels, que agafen aire. El Júpiter conserva esperances després de l'empat al duel barceloní davant la Monta.

L'Olot ha obtingut el 16è triomf en 16 partits disputats a casa, un registre esfereïdor que li donaria la quarta plaça si fora de casa no hagués sumat cap punt. Els olotins han superat un Manlleu molt minvat després de l'expulsió matinera de Ramon Masó (2-0). Els gols locals no han arribat fins la represa, quan Uri Santos, primer, i Marc Francolí, després, certificaven una altra victòria per als de Julio Bañuelos, que tenen tres punts més que l'Europa i ja 20 punts més que el cinquè. Són a només 5 punts de certificar el play-off matemàtic. El podrien assegurar la setmana vinent, si guanya a Castelldefels i la Pobla no guanya a Manlleu. El Manlleu segueix quart, amb la Pobla a dos punts i Terrassa i Figueres, a quatre. Diumenge vinent, duel directíssim, Manlleu-Pobla Mafumet.
Seguiment via UE Olot, AEC Manlleu i Esports Ràdio Manlleu // Vídeoresum via Olot TV i La Xarxa:



L'Europa no afluixa el ritme i aquest divendres superava el Vilafranca amb contundència (4-0). Els homes de Pedro Dólera mantenen la bona línia mostrada a casa i derrotaven el degà penedesenc en un partit que s'obria a la mitja hora de joc. Després del tempteig, amb opcions per a les dues parts, Óscar Muñoz aprofitava una errada de Miguel Ramos al sortir a refusar una passada llarga i obria el marcador. Valderas anotava el segon des de dins l'àrea només cinc minuts després. Un avantatge doble que obligava els vilafranquins a arriscar a la represa, situant quatre homes de clara vocació ofensiva. L'aposta inquietava d'inici l'Europa, però precedia el trencament del mig del camp i la successió d'opcions a l'espai per al gracienc, i aproximant-se a l'àrea per als penedesencs. Un intercanvi que trencava Guzmán amb el 3-0, i que sentenciava al límit del minut 90 Óscar Muñoz de nou. Els escapulats se situen colíders a l'espera de què faci l'Olot diumenge. El Vilafranca manté, per ara, 9 punts de marge sobre el descens. Partit viscut en directe al Nou Sardenya, en una bona matinal de futbol català.
Vídeoresum via BTV Esports:



Tampoc es rendeix, i no repetia per tercera jornada sense vèncer, el Cornellà. Els verds s'enduien tres punts d'ofici al Xevi Ramon de Vilassar de Mar (0-1). Un gol matiner d'Enric Gallego decidia una nova victòria dels homes de Jordi Roger, que complien així amb la intenció exposada les últimes setmanes: no tiraran la tovallola fins que no sigui possible. Els maresmencs han buscat la igualada amb més voluntat que opcions clares, i el Cornellà ha intentat sentenciar el duel sense aconseguir-ho. Al final, els tres punts situen provisionalment els verds a dos punts del líder. Els maresmencs, en canvi, dependran del resultat del Júpiter per saber si el descens serà 4, 5 o 7 punts (els actuals) per sota.

La Pobla Mafumet feia un pas endavant al duel inicial de la jornada superant un Santboià que seguirà a la zona mitjana una jornada més. Com si fos un record del duel davant el Castelldefels, Cristian del Moral avançava els homes de Quim Ayats just a l'inici del partit, però els pobletans aconseguien capgirar el marcador just abans del descans, amb les dianes d'Alfons Serra i Marc Vernet. A la segona part, amb un Santboià que ha disposat d'alguna opció per empatar, però que ha vist com un autogol de Joel feia impossible arrencar un punt del Tarragonès. El triomf deixa la Pobla provisionalment a la quarta plaça, a dos punts del Manlleu.
Seguiment via FC Santboià i Ona SPS // Vídeoresum via La Xarxa - laxarxa.com, imatges de TAC 12



Un exercici de fe de la Grama, igualar un 0-2 al tram final, ha cobert un enèsim intent del Terrassa de reivindicar-se. L'empat final deixa els vallesans pendents del Manlleu per saber si el punt és positiu o no. Un duel que seguia a Can Peixauet en Cristian Garcia (@somdelhospi), que en fa aquesta crònica (Vídeoresum a sota del Rapitenca-Figueres):

Quan tot semblava perdut, quan a Can Peixauet tothom es resignava a tornar a veure perdre la Gramenet com a local (set mesos després), l’heroica ha aparegut i els de Toni Romero han salvat un punt gràcies als gols d’Eloi Fontanella i de Roberto Morales. Bé, en el cas de l’ex del Sabadell, un autèntic golàs de falta amb cama dreta que feia embogir un Nou Municipal de Santa Coloma que cinc minuts abans ho veia tot perdut. Al davant, un Terrassa tocat per la forma com havia perdut dos punts que pot trobar a faltar al final de la Lliga. I això que Marc Vilajosana, amb una rematada de cap a plaer i Pugui (ex-Grama) amb una magnífica acció personal havien situat un 0-2 força clarificador a manca de 25 minuts. Abans, Xavi Comas i Miguel Ángel havien salvat els seus equips en dues accions clares per equip, igual que els pals havien impedit els gols de Marc Vilajosana, primer, i de Pedrito, després. Al final, repartiment de punts que reconforta la Grama que suma el seu onzè empat com a local, dissetè al Campionat de Lliga.



Foto: Cristian Garcia @somdelhospi

Els dos nouvinguts millor situats a la taula empataven sense gols a la Devesa. Rapitenca i Figueres no aconseguien batre la porteria rival, en un empat que manté tots dos conjunts a la part mitjana-alta de la classificació. Els empordanesos han dominat a la primera part, i a la represa han defensat amb encert diversos contraatacs incisius del conjunt ebrenc. Al final, punt per als d'Arnau Sala en un desplaçament complicat i manteniment de la ratxa de la Rapitenca com a local.
Seguiment via Hernan Subirats // Vídeoresum del Grama-Terrassa i el Rapitenca-Figueres via La Xarxa i L'EBRE TV (inclou també el Pobla-Santboià):


Nou empat per al Rubí. Els vallesans no trencaven la mala dinàmica de les últimes setmanes davant un Gavà que generava més opcions d'atac (1-1). El Rubí obria el marcador gràcies al canoner Javi Sánchez, que marcava el seu setzè gol del curs, rècord personal en una temporada. Tot i el gol encaixat, el Gavà ha dut la iniciativa, ha disposat de múltiples ocasions, i no ha pogut empatar fins al minut 86, gràcies a Albert Cervantes. Amb l'empat el Gavà encara ha disposat d'alguna opció per capgirar el duel a Can Rosés. Els gavanencs mantenen plaça còmoda a la zona mitjana i els d'Alberto Fernández reposen a la zona prèvia als principals candidats a pugnar pel quart lloc.
Seguiment via Jordi Mestres i Havok // Vídeoresum de tres partits a sota

En època de parlar de resurreccions i miracles, el Castelldefels sumava tres punts a Vic quan pràcticament ningú ho esperava (0-1). Marc Ramírez i el desencert vigatà han sostingut els mariners, sobretot en una segona part de patiment i domini osonenc, però al minut 89, una pilota llarga l'aprofitava Antonio Gómez, 'Roldán', per batre Adri Buetas i donar tres punts als quals el sintagma "d'or" els podria quedar curt. Els grocs s'enduien un duel directe que els permet situar-se, provisionalment, set punts per sobre del descens, i deixen el Vic cuer, a sis punts de la salvació. Fort cop anímic per als homes de Dani Juvany.

Seguiment via UE Castelldefels // Vídeoresum de tres partits a sota

A l'altre duel directe de la part baixa disputat aquest divendres, el Palamós superava el Balaguer per la mínima (0-1). En un partit en què hi havia també més de tres punts en joc, els empordanesos decidien el partit als primers minuts de la represa, amb gol des del punt de penal de Javi Revert. Una diana que tombava les esperances dels balaguerins, oferint escenes dramàtiques com les que narrava Àlvar Llobet al seu compte de Twitter. El Balaguer es manté penúltim, a sis punts de la salvació. És a cinc del Palamós, que marca la permanència, però que amb la victòria s'enduia el goal average.

Seguiment via Palamós CF i Àlvar Llobet // Vídeoresum del Rubí-Gavà (La Xarxa), Vic-Castelldefels (El 9 TV) i Balaguer-Palamós (Lleida TV) via laxarxa.com:



Muntanyesa i Júpiter es trobaven a la Verneda en duels amb la salvació com a element comú, situats els dos conjunts a un i altre extrem d'aquest objectiu. Els de Nou Barris s'han avançat al tram central de la primera part, en un penal convertit per Dani Acosta. El Júpiter, conscient que necessitava sumar si no volia que el tren de la salvació se n'anés més enllà d'una passa de distància, ha buscat el gol de l'empat, en un difícil equilibri amb evitar rebre un segon cop dolorós al darrere. Fernando Velillas, als primers minuts de la represa, ha igualat per als grisgrana (1-1). Amb el partit equilibrat, tempteig dels dos conjunts a la recerca del triomf. El Júpiter ha intentat capgirar el marcador al tram final, però l'1-1 ja no s'ha mogut. L'empat deixa els grisgrana antepenúltims, a tres punts del Palamós, que marca la línia de la permanència. La 'Monta' té ara el descens 6 punts per sota, amb el 'goal average' guanyat davant el seu rival barceloní d'aquesta jornada.
Seguiment via Planeta Júpiter, Sergi Vargas i la transmissió d'Ignasi Trapero a l'En joc', de La Xarxa. // Vídeoresum via Adrià Garcia, a GolCat.com:




Aquests són els resultats de la J30:

DIJOUS, 28 DE MARÇ
Pobla 3-1 Santboià (Alfons Serra, Marc Vernet i Joel -pp- / Jonatan Collado)
Gramenet 2-2 Terrassa (Eloi Fontanella i Roberto Morales / Marc Vilajosana i Pugui)
Rapitenca 0-0 Figueres

DIVENDRES, 29 DE MARÇ
Europa 4-0 Vilafranca (Óscar Muñoz -2-, Valderas i Carlos Guzmán)
Vilassar 0-1 Cornellà (Enric Gallego)
Rubí 1-1 Gavà (Javi Sánchez / Albert Cervantes)
Vic 0-1 Castelldefels (Antonio Gómez, 'Roldán')
Balaguer 0-1 Palamós (Javi Revert -p-)

DIUMENGE, 31 DE MARÇ
Júpiter 1-1 Muntanyesa (Fernando Velillas / Dani Acosta -p-)
Olot 2-0 Manlleu (Uri Santos i Marc Francolí)

CLASSIFICACIÓ

Classificació després de la disputa de la J30:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada