divendres, 27 de juny del 2014

[Onze ideal] Nils Puchades (Muntanyesa)

Publiquem a tercera.cat la sèrie d'onze articles que ens serviran per presentar els onze integrants de l'Onze ideal de la temporada 2013/2014, així com per conèixer quin ha estat l'MVP del curs segons les 68 propostes que heu fet arribar a final de temporada. Podeu repassar els onze ideal de les dues temporades anteriors: 2011/2012 i 2012/2013.

Foto: Àngel Garreta / REMImages.com

Nils Puchades és electricitat, és nervi. El segon any a Nou Barris ha millorat les prestacions del primer, amb una arrencada espectacular (marcava a les cinc primeres jornades) i un tram final en què ha estat un punyal per la banda dreta de la Muntanyesa. 15 gols i haver liderat bona part del joc d'atac dels barcelonins li han valgut per entrar per primer cop a l'onze ideal que escolliu els lectors de tercera.cat. Nils ha estat el 7è jugador més proposat, amb presència al 29'41% de les propostes. A més, ha estat el segon jugador més proposat per a l'MVP del curs, amb el 22% dels vots.

Foto: Àngel Garreta (CEEuropa.cat) / Muntatge: tercera.cat


Configuració de l'onze ideal 2013/2014:
Millor porter:
Jugador més proposat:
Segon:
Tercer:
Quart:
Cinquè:
Sisè:
Setè: Nils Puchades (29%)
Vuitè: Baruc Nsué (28%)
Novè:
Desè:

Ens parla de Nils Puchades el periodista Marcos Arizmendi, de BTV Esports.


Nils Puchades, redempció a Nou Barris
poema i article de Marcos Arizmendi / @marcosarizmendi

Tremolor de paraules entretallades,
l'escapulari t'oprimeix fort el pit.
T'aferres amb fermesa al somni gracienc,
després d'un gran salt que t'ha deixat ferit.

L'emigració a Nou Barris et canvia,
promeses d'il·lusió en groc i negre.
Paraules dolces d'un tècnic do Courel,
revelen la ruta d'un camí alegre.

Degoteig de confiança incessant,
els fulls del calendari van arrencant.
Permanència agònica assolida,
només et manquen els gols, llavor de vida.

Esclat a la gespa de la Bombonera,
història reescrita, mil batalles.
El petó pilota amb xarxa t'exonera,
ulls com plats mentre neteges les escaires.

L'escapulari t'oprimeix fort el pit,
ara ja no molesta
tot té més sentit.

Inici de curs molt golejador per a Nils // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

He de confessar que vaig votar Nils Puchades per a l'onze ideal de tercera.cat sense dubtar-ho ni un moment. És un jugador que sempre m'ha cridat l'atenció, i aquesta temporada ha fet un salt sideral. El golàs contra el Palamós a Nou Barris serà una de les peces de museu que l'acompanyaran eternament mentre escriu la seva biografia futbolística. Precisament el gol ha estat l'element que l'ha catapultat a l'Olimp de la Tercera Divisió. 15 gols avalen el creixement d'aquest extrem que ha après a traçar diagonals vertiginoses i finalitzar amb eficàcia.

"Pots entrevistar-lo, quedar amb ell per fer-ne un perfil, escriure'n un poema... el que creguis!" Paraules textuals d'en Roger Sánchez quan em va enviar la proposta d'escriure sobre Nils Puchades. Vaig pensar que qualsevol opció em semblava bona, excepte la del poema. "Un poema? No ens flipem!". A partir d'aquí, no sé quin coi de procés mental vaig seguir per no fer cas d'aquesta primera reflexió i embrancar-me en el salt al buit d'escriure'n un. Demano disculpes a poetes vius, morts i poetes encara pendents de néixer pel mal causat.

Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

No voldria que el meu fracàs prematur en el món de la poesia us deixés sense entendre el que pretenia explicar-vos, així que podeu canviar la lectura del poema pel d'aquestes línies. La mètrica dels versos és d'11 síl·labes. Trobo que era el número més adequat en aquest intent d'escriure un poema de futbol. No tan sols perquè 11 són els jugadors que formen l'alineació d'un equip, sinó pel dorsal que Nils ha portat aquesta temporada. El primer paràgraf explica l'aterratge a l'Europa. Nils arribava procedent de l'Horta, i recordo que el primer dia que vaig entrevistar-lo estava molt nerviós. La primera etapa a Gràcia no va ser molt satisfactòria (Cap gol, i només 9 partits de titular).

En el segon i tercer paràgrafs hi ha l'arribada a Nou Barris. El tècnic Manolo González li va prometre una etapa il·lusionant a la Muntanyesa. Nils va agafar protagonisme en la primera temporada. 35 partits jugats i 2 gols van ser el balanç d'una temporada que va donar la permanència a la Monta en l'última jornada. Les seves cavalcades per banda eren sinònim de perill, però la majoria de vegades acabaven amb una simple onomatopeia a la grada ("Ui!!" "Aiiiiii!").

El quart paràgraf correspon a l'última temporada. 35 partits i 15 gols. L'equip ha repetit l'èxit de jugar un play-off i Nils ha estat un dels culpables. Ha madurat i ha aconseguit un estat físic envejable. Velocitat en conducció i molt olfacte golejador. La banda ha estat el seu hàbitat per iniciar jugades, però ha convertit l'àrea en el seu destí habitual. Les seves diagonals han fet trontollar les defenses de Tercera.

El cinquè paràgraf és el tancament del cercle. Nils deixarà la Monta per jugar a l'Europa. Pedro Dólera l'ha repescat. Amb el convenciment que aquesta vegada es convertirà en un home important al Nou Sardenya.


1 comentari:

  1. Quin tros d'article! A l'alçada d'un gran jugador com és Nils.

    ResponElimina