dimecres, 12 de novembre del 2014

Europa i Cerdanyola busquen les semifinals

Aquest dimecres es disputen els quarts de final de la Copa Catalunya absoluta. Són tres partits (el Gavà va quedar exempt d'aquesta ronda i ja és semifinalista) en les quals hi ha immersos dos equips de Tercera. Els dos reben equips de Segona Divisió, que s'incorporen a la competició. El Cerdanyola s'enfronta al Sabadell a la Bòbila, amb la intenció d'allargar un curs històric; i l'Europa rep il·lusionat el Barça B al Nou Sardenya, en el primer partit de la competició que jugarà al seu estadi. Els quarts es completen amb el Badalona-Girona.


Cerdanyola i Europa reben equips de Segona a la Copa Catalunya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Després d'haver superat tres rondes prèvies, dos equips de Tercera reben aquest dimecres al vespre dos conjunts del futbol professional, de Segona Divisió. En joc, a 90 minuts, hi ha l'accés a les semifinals de la Copa Catalunya absoluta. Un graó on ja hi ha el Gavà, equip de Tercera exempt dels quarts de final i que espera rival al penúltim esglaó pel títol.

Aquests són els horaris dels quarts de final de la Copa Catalunya absoluta (ronda a partit únic):

DIMECRES, 12 DE NOVEMBRE
20h Badalona-Girona
20'30h Cerdanyola-Sabadell
20'30h Europa-Barça B

Exempt: Gavà

Europa-Barça B
Després de viure tres eliminatòries a l'exili de Santa Coloma de Gramenet, en les quals el conjunt gracienc superava l'Espanyol B, el Castelldefels i l'Ascó, el Nou Sardenya acollirà, en la seva particular estrena a la competició d'enguany, un duel contra un equip de Segona Divisió. El Barça B debuta també a la Copa (amb l'antic format els filials no disputaven la competició). La il·lusió de l'Europa serà posada a prova pel conjunt dirigit per Eusebio Sacristán, que compta amb baixes com les de Sandro, Samper i Munir (convocats amb la selecció sub-21 estatal), Halilovic (amb Croàcia), Ondoa (amb el Camerun) i Babunski (amb Macedònia), a les quals se sumen les dels lesionats Kaptoum i Gombau. El tècnic castellà donava aquest dimarts la llista de convocats. El filial blaugrana és dotzè després de 12 jornades disputades a Segona. A la lliga, encadena tres partits sense vèncer, amb un sol triomf aconseguit en les últimes vuit jornades. De la seva banda, l'Europa vol combinar il·lusió, suport de l'afició... i fortalesa com a local. Els de Pedro Dólera encadenen ja 11 partits oficials sense perdre a casa (sigui quin sigui l'escenari): 2 de play-off el curs passat, 3 de Copa Catalunya (els tres a Santa Coloma) i 6 de la lliga actual (els últims tres ja al Nou Sardenya). El partit arriba l'endemà del reconeixement a Nils Puchades pel millor gol de l'any a la Gala de les Estrelles de la FCF (pel gol marcat amb la Muntanyesa el març passat). 

Rafa Leva anotava el penal decisiu a l'eliminatòria contra l'Ascó // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Cerdanyola-Sabadell
Duel vallesà, duel de la il·lusió per a un Cerdanyola que continua cremant fites a velocitat de creuer. Si aquest curs els verds ja han arribat a ocupar el seu sostre històric (fins ara és la sisena plaça al grup català de Tercera), el partit d'aquest dimecres és un altre cim en la curta història de la institució. Arriba a la Bòbila un veí situat dues categories per sobre.

El Cerdanyola afronta amb il·lusió la cita amb la Copa // Cerdanyola FC - cfc.cat

El Sabadell arriba al duel de Copa enmig d'una trajectòria irregular a la lliga. El conjunt arlequinat és dissetè a Segona Divisió, amb només un punt de marge sobre les places de descens. Sense anar més lluny, ha perdut tres dels últims quatre partits disputats a la competició de la regularitat. El repte passa ara per visitar un veí comarcal del grup català de Tercera. Una competició que no és gens estranya per al tècnic sabadellenc, Miquel Olmo, que fins el 2012 va ser un dels protagonistes de la categoria, sent entrenador del Terrassa. Olmo, bon coneixedor del futbol català, encapçalarà una expedició arlequinada en la qual hi haurà diversos jugadors del filial, per a qui el partit podria ser un déja-vú. Fa tot just 24 dies el Sabadell B es convertia en el primer equip que s'imposava al camp del Cerdanyola aquest curs (1-3 a la J9, veure Pantalla #3div5). Un dels golejadors aquell dia va ser Ernest Forgas, que enguany compagina la presència al filial (2 gols) amb les primeres aparicions amb el primer equip (força destacades, titularitats i gol inclosos). Per al partit, el Cerdanyola FC ha dissenyat cartell i vídeo especial:




El Municipal de Pomar (Badalona) acollirà a les 20h l'únic partit d'aquests quarts de final en què no hi ha presència d'equips de Tercera, el Badalona-Girona. El conjunt escapulat, que protagonitza una bona arrencada al grup 3 de Segona Divisió B, rep una de les sensacions del futbol català. Si bé ha cedit dues derrotes seguides davant d'equips que l'han superat a la taula (Valladolid i Las Palmas), l'inici de curs del Girona l'ha col·locat a la part alta de Segona (ara per ara és quart), establert com un dels aspirants a la part alta, si més no pel que s'ha vist en aquestes primeres dotze cites de curs.


El Badalona eliminava l'Olot a l'anterior ronda // UEOlot.com

Els tres vencedors accediran a les semifinals, on ja hi ha el Gavà. L'exempció dels gavanencs assegura, com a mínim, un equip del grup català de Tercera a la penúltima ronda de la competició catalana.

El camí fins ara

Repassem les tres rondes anteriors de la Copa Catalunya absoluta disputades fins ara, amb enllaços als articles que en vam fer en el seu moment a tercera.cat:



Golejadors
Aquest és el llistat complet de golejadors de l'edició 2014/2015 de la Copa Catalunya absoluta:

Xavi Civil, també entre els màxims golejadors de la Copa // Àngel Garreta - REMImages.com



2 GOLS

Xavi Civil i Luca Ferrone (Gavà)
Genís Soldevila (Ascó)
Ignacio Rosillo (Europa)
David Corominas 'Coro' (Olot)
Abraham Noé (Badalona)

1 GOL
Fernando Velillas, Juanlu i Elhadji Bandeh (Martinenc)
Jordi Aumatell i Manel Sala (Manlleu)
Uri Santos, David López i Carlos Martínez (Olot)
José Ramon, José L. Muntané 'Munta' i Albert Virgili (Ascó)
Francesc (Lleida Esportiu)
Carlos Esteban (Rubí)
Nacho del Moral (Prat)
Dani Prieto, Kevin Sánchez i Eric Martínez (Masnou)
Fran Bea i Esteve (Badalona)
Cebrià Queralt 'Cebri' i Sergio Urbano (Vilassar de Mar)
Alberto Manga (Palamós)
Joel Marín (Cornellà)
Dani Romero (Cerdanyola)
Javi Sánchez i Roberto Camacho (Europa)
Adrià Grau, Fran Orellana, Albert Vivó i Gerard Zambudio (Gavà)
Ramon Masó, Pedro del Campo i Ritxi (Figueres)
Javi Carmona i José Javier (Santboià)
Lucas Viale (Sant Andreu)
Sergi Masqué (Reus)
Cervantes i Sergio Prieto (Castelldefels)
David Costa (Llagostera)
Eric Via (L'Hospitalet)

El CE Manresa, campió de la Copa Catalunya Amateur // FCF.cat

Les tres Copes
Cal recordar que aquest any la FCF ha dividit l'antiga Copa Catalunya en tres competicions: la Supercopa Catalana, destinada als equips catalans de Primera Divisió, i que es va endur el FC Barcelona; la Copa Catalunya absoluta, destinada a equips de Segona, Segona B, Tercera i campions de Primera Catalana, i que aquest dimecres viu els quarts de final; i la Copa Catalunya amateur, per als equips de les quatre categories de Catalana (excepte els campions dels dos grups de Primera), que es va endur el CE Manresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada