dilluns, 9 de març del 2015

Resultats J27

"Terrassa per Rubí a la zona de play-off i el Manlleu consolida la reacció"


L'Ascó s'enduia un disputat duel contra el Sabadell B i es manté líder // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J27:


DISSABTE, 7 DE MARÇ

Santfeliuenc 1-1 Castelldefels (Edgar Mayor -p- / Alex Masuet)

DIUMENGE, 8 DE MARÇ

Gavà 1-0 Vilassar de Mar (Xavi Civil)
Martinenc 0-3 Terrassa (Juan A. Gallego, Ángel Pérez de la Torre i Jaime Fuentes)
Cerdanyola 0-0 Masnou
Ascó 3-2 Sabadell B (Genís Soldevila -2- i Albert Virgili / Sandro Toscano i David Jiménez -p-)
Muntanyesa 2-2 Vilafranca (Pedro García -2- / Robert Font i Marcos García)
Europa 0-0 Prat
Rubí 0-1 Pobla de Mafumet (Sergi Moreno)
Manlleu 4-0 Figueres (Manel Sala -2, 1p-, Pol Coll i Maik Molist)
Peralada 1-1 Palamós (Aleix Feixas -p- / Cristian del Moral)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J27:




Gols: 22
Resultats: 3 victòries locals, 5 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 14 /// Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns [per Roger Sánchez]

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents


  • S'escapen. Nova jornada d'or per al binomi tarragoní. Victòries treballades del líder, Ascó, i de la Pobla de Mafumet, segon, per ampliar dos punts el marge sobre el tercer (l'Europa, que empatava) i mantenir-se els dos al capdavant, separats per un sol punt.

  • Entrada... El Terrassa, amb el triomf clar al Guinardó (0-3) entra per primer cop aquest curs en zona de play-off. No era en zona noble des del final de lliga del curs passat, en què acabava disputant la fase d'ascens després de ser quart.
Triomf clar del Terrassa al Guinardó, i accés al play-off // TerrassaFC.com

  • ...i sortida. El Rubí era el perjudicat de l'entrada del Terrassa a la quarta plaça. La derrota a casa contra la Pobla, unida al triomf egarenc, treia els rubinencs de la zona de play-off, en què han estat des de l'inici de temporada, 26 jornades (li computem 25 perquè la J24 no ha estat disputada en la seva totalitat).

  • De baix a dalt. El Terrassa és el primer equip que arriba a la zona de play-off després d'haver passat pel descens, en què hi va ser dues jornades (4 i 5). Després de 22 jornades, els de David Pirri han canviat la penúltima plaça per la quarta.

  • Sisena jornada. L'Ascó ja és el segon equip que més jornades ha estat líder. Són 6 per ara, a tres del màxim registre de la temporada, les 9 jornades de lideratge del Rubí.
L'Ascó camina amb pas ferm com a líder // CESabadell.cat

  • Distància. A la zona de descens, mala jornada per als tres equips que tanquen la taula. Perdien Martinenc i Vilassar de Mar, i empatava el Castelldefels. Amb els triomfs d'equips frontissa com el Gavà o el Manlleu, és ara el Palamós qui marca la permanència, amb 31 punts. El Martinenc és a 4 punts de la permanència i el Castelldefels a 6... tenint en compte que tots dos conjunts tenen un partit més que els palamosins. El Vilassar de Mar, cuer, té la permanència ara 12 punts per sobre.

  • Rècord d'empats. La meitat dels partits de la J27 acabaven amb empat, el signe més repetit. De fet, és la jornada amb més empats de tota la temporada, igualant el registre de la J10. Han completat la jornada els triomfs locals de Manlleu, Ascó i Gavà i només dues victòries a domicili, de dos equips en play-off, la Pobla de Mafumet a Rubí i el Terrassa al Guinardó.

  • 22 gols. Jornada poc anotadora (els 24-25 gols marquen la normalitat), amb contrastos. Dos empats a zero (al Nou Sardenya i a Cerdanyola) contrastaven amb tres partits en què es veien quatre gols o més (a Ascó, Nou Barris i Manlleu). 12 gols per als equips locals i 10 per als visitants.
600 espectadors a les Grases dissabte // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Les Grases. La jornada es va obrir dissabte amb un duel del Baix Llobregat. El Santfeliuenc va fer crida per omplir les Grases i el resultat va ser la millor entrada del curs, segons explicava el club, amb 600 espectadors veient l'empat contra el Castelldefels, segons xifres recollides a la crònica de Juan Antonio Díaz a L'Esportiu de Catalunya d'aquest diumenge.

  • Dos balanços. L'empat final no acaba de satisfer cap dels dos conjunts, sobretot els visitants. El Santfe es manté en zona mitjana, equidistant, 7 punts per sota del play-off i 7 per sobre del descens. En canvi, el Castelldefels continua en zona de descens, penúltim, i veu com el llindar de la permanència s'apuja una mica més.
Empat insuficient per als dos equips // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • 10 jornades. El Castelldefels encadena 10 partits sense vèncer a la lliga. Ha sumat 5 punts de 30 possibles en aquest espai de temps. L'últim triomf va ser el 14 de desembre (dissabte vinent farà tres mesos), amb un 3-0 contra el Vilafranca (veure Pantalla #3div5).

  • Cinquè de Masuet. El gol inicial d'Edgar Mayor (avançava el Santfe de penal, segon gol del curs per al jugador) era igualat a la segona part per Alex Masuet. Cinquè gol del curs per a l'ex del Gavà, segon màxim anotador del Castelldefels, per darrere d'Albert Cervantes (6).

  • 7 gols. El Castelldefels és, juntament amb el Peralada, l'equip que menys gols marca fora de casa. Només n'ha anotat 7 en 13 desplaçaments.
Xavi Civil, camí de fer l'1-0 definitiu... al minut 3 // Andrés Burgos

  • Gol matiner. Una diana als tres minuts de joc, aprofitant un error defensiu del Vilassar de Mar, acabava donant al Gavà un triomf clau per eludir el descens.

  • Final de ratxa. La derrota trenca la bona dinàmica recent del Vilassar de Mar, que havia sumat 7 dels últims 9 punts en joc, i que arribava a la Bòbila després de dos triomfs seguits. Els maresmencs continuen cuers, ara a 12 punts de la salvació.

  • Xavi Civil. El davanter del Gavà era l'autor del gol guanyador, el 12è que marca aquest curs l'exjugador del Cornellà. 
Els jugadors del Gavà feliciten Civil, que ja suma una dotzena de gols // Andrés Burgos

  • 6 de 6, i a zero. Segon triomf consecutiu del Gavà, i segon partit seguit en què els gavanencs acaben amb la porteria a zero. Els gavanencs tenen ara 5 punts de coixí sobre l'antepenúltim, i un partit menys que el Martinenc i el Castelldefels.

  • Festival de l'expulsió. El duel a la Bòbila de Gavà acabava amb tres expulsats: dos seguits per al Vilassar de Mar (Jonathan Adán i Josué) i un, al tram final, al Gavà (Iu Ranera).

  • Dues cares. El Terrassa s'imposava de manera letal al camp del Martinenc i decidia un duel de dues cares: la victòria final deixa els vallesans en play-off (quarts) i els barcelonins continuen antepenúltims, obrint el descens, quatre punts per sota de la salvació.
Derrota en l'estrena d'Agustín Vacas al Martinenc // Dani Falcón

  • Debut amarg. La derrota arribava en l'estrena d'Agustín Vacas com a nou tècnic del Martinenc. Mal resultat en el retorn a la categoria del tècnic que va ser campió (i ascendit) amb el Prat el curs 2011/2012.

  • Tres seguides. És la tercera derrota seguida del Martinenc. Han arribat després del 0 a 3 a favor aconseguit a Gavà fa dues setmanes. Un sol gol marcat en aquestes tres derrotes que han deixat l'equip en una posició complicada.

  • Golejador i golejat. Era el duel entre l'equip més golejador (el Terrassa) i el més golejat (el Martinenc), i es complien els rols, amb el 0 a 3 final.
Els jugadors del Terrassa celebren el 0 a 1 de Gallego // TerrassaFC.com

  • Juan Antonio Gallego. El Terrassa buscava al mercat d'hivern un golejador. Després de sonar molts noms, alguns del mateix grup català de Tercera, el club vallesà fitxava Roger Matamala (Badalona) i Juan Antonio Gallego, del planter del Rayo. El madrileny continua rendint a un nivell espectacular. Contra el Martinenc, tercer gol en sis partits per als vallesans, amb la diana que obria la llauna.

  • Jaime Fuentes 10. Sembla el seu alter ego a Twitter (@jaime_fuentes10), però és que 10 són ja els gols que ha marcat el capità del Terrassa, ex del Prat, aquest curs, després del 0 a 3 aconseguit al Guinardó. Ha doblat ja els gols aconseguits l'any passat (5), i fet cinc vegades més gran el seu anterior registre a Tercera, els dos gols marcats amb el Prat 11/12.
Jaime Fuentes, clau aquest curs al Terrassa // Dani Falcón

  • 'Cas Peralta'. Del triomf al camp del Martinenc, del retorn al play-off i de l'estrany moment que viu l'entitat del Terrassa FC amb l'empresonament del president, Txuma Peralta, pel cas de la compra de partits quan era dirigent d'Osasuna, en parlava el mateix Jaime Fuentes en una entrevista a l'En joc de La Xarxa, que podeu recuperar en aquest enllaç.

  • Rei de l'empat. El 0 a 0 entre Cerdanyola i Masnou eleva a 12 els empats aconseguits pels de Toni Carrillo en lliga aquest curs, l'equip que més ha empatat. El Cerdanyola és ara 12è, sis punts per sobre del perill.
Sense gols al Cerdanyola-Masnou // Cerdanyola FC (Facebook)

  • Quart penal. Amb el d'aquest diumenge, el Masnou encadena quatre jornades seguides amb penal en contra... i dels quatre, només un acabava en gol (la setmana passada, el d'Iván Cristino, de l'Ascó).
El xut de Cuadras, al travesser // Cfc.cat

  • Albert Cuadras. El jugador del Cerdanyola, sinònim de perill a pilota aturada, disposava de les millors opcions del duel. En faltes... o en el penal, que havia de repetir, i que enviava al travesser en el llançament definitiu. Cuadras, a més, acabava el partit expulsat, doble groga, als minuts finals.
Albert Cuadras (6), un dels més actius per al Cerdanyola // Cerdanyola FC (Facebook)

  • 10 jornades. Deu partit sense guanyar encadena el Masnou, amb 2 punts de 30 possibles, els dos empats seguits aconseguits després de 8 derrotes seguides. Els maresmencs han passat de la zona de play-off a ser setzens, cinc punts (i dues posicions) per sobre de la zona de descens.

  • Triomf disputat. El líder, l'Ascó, superava un Sabadell B que plantava molta cara, en un partit amb 5 gols... que arribaven, tots, a la segona part.

  • 10 victòries. L'Ascó és el primer equip del grup que arriba als 10 triomfs com a local, en 13 partits. Els de Miguel Rubio són el millor local de la categoria.
Genís Soldevila ja ha marcat 8 gols aquesta temporada // Iris Solà - FC Ascó

  • Genís Soldevila. El futbolista balaguerí manté el dolç moment de forma. Doblet, amb un segon gol definit amb moltíssima classe. 8 gols suma ja Soldevila, els mateixos que marcava l'any passat en la seva estrena amb l'Ascó.

  • Albert Virgili. Es retrobava amb el gol, més de tres mesos després, el cèlebre davanter de l'Ascó, que ja suma 7 dianes aquesta temporada.

  • Pell cara. El Sabadell B, tot i trobar-se ràpid, a la segona part, amb el 2-0 en contra, no es rendia. Sandro Toscano (cinquè gol del curs) retallava distàncies amb el 2-1... i tot i rebre el 3-1 el filial arlequinat encara va perseguir treure quelcom positiu d'Ascó amb el gol de penal de David Jiménez (màxim golejador de l'equip, amb sis dianes).

  • 13 jornades invicte. Va camí dels quatre mesos sense perdre l'Ascó, que no cau en lliga des del 16 de novembre de 2014 (2-3 contra el Rubí, J13, veure Pantalla #3div5). Han sumat 29 punts de 39 possibles en aquest tram sense caure.

  • 33 minuts. El Vilafranca va estar ben a prop de fer una proesa al Municipal de Nou Barris. Al minut 48, Marcos García Albarrán anotava l'1-2, que posava la Muntanyesa per darrere al marcador a casa... per primer cop en 9 mesos i mig. Des del partit al passat play-off contra el Paterna (25 de maig de 2014, veure Pantalla #3div5) que la Monta no tenia desavantatge al marcador a casa. Al final, empat.

  • Cap als 427 dies. L'empat final allarga la ratxa d'imbatibilitat de la Muntanyesa a casa. Són ja 23 partits sense perdre (16 victòries i 7 empats), i el diumenge, 22 de març (data del proper partit a casa) ja s'haurà arribat als 427 dies, més de 14 mesos, sense derrota local a Nou Barris.

  • Pedro García. L'artífex d'igualar els dos gols del Vilafranca, amb una diana a cada part, va ser el davanter colomenc, que amb el doblet ja suma 13 gols, ara sí, el seu millor registre com a futbolista amateur, des que va deixar les categories inferiors el 2003.

  • 0'46 gols. Aquesta és la mitjana de gols encaixats per la Muntanyesa a casa, l'equip que menys en rep. Els barcelonins han encaixat 6 gols (de quatre equips) en els 13 partits jugats com a local aquest curs.

  • Empat de dues lectures. Cap gol i repartiment de punts al duel entre Europa i Prat. Els graciencs veuen com els dos capdavanters s'allunyen dos punts i els potablava no entren en play-off... però ho podrien fer aquest dimecres, si superen el Gavà en duel pendent de la J24 (20h).

  • 288 minuts. El Prat encadena tres partits sencers, 288 minuts en total, sense rebre cap gol. El balanç dels tres partits a zero: dos empats en camps d'equips en zona de play-off (Pobla i Europa) i un triomf contra el fins ara quart (Rubí).
Lesió de Sascha al quart d'hora de partit... // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Infortuni a banda i banda. Abans del descans es produïen dos canvis per lesió. Les de Sascha Andreu (Prat) i Albert Alegre (Europa).
...i lesió d'Albert Alegre abans del descans // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Rafa Leva i Toni Texeira. Dos dels porters més reconeguts del grup es trobaven cara a cara... i demostraven la seva vàlua amb actuacions de mèrit (queden ben recollides al resum del partit de BTV Esports).
Intervenció espectacular de Toni Texeira (Prat) // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • 12 sense caure. L'Europa allarga la bona dinàmica sense derrotes fins a les 12 jornades seguides. Els graciencs consoliden el tercer lloc: sis punts de marge sobre el quart i el cinquè.

  • Colpegen. Victòria clau, en partit entre equips de play-off, de la Pobla de Mafumet al camp del Rubí. Els pobletans continuen ben a prop del lideratge i els rubinencs surten de la zona noble, si bé es mantenen amb els mateixos punts que el nou quart, el Terrassa.

  • 1 punt de 15... i un sol gol. Continua l'estancament del Rubí (quant a punts sumats) en l'últim mes. Cinc partits jugats, quatre derrotes i un empat, contra el Palamós a Can Rosés. En aquest partit els vallesans marcaven l'únic gol que han anotat en els últims 450 minuts de joc.
Sergi Moreno (11), autor del gol del triomf pobletà // Jaime Blanco (flickr)

  • Sergi Moreno. El davanter reusenc anotava, en una rematada de cap impecable, el que acabava sent el gol guanyador. 6 gols suma aquest curs Moreno, que iguala amb Stéphane Emanà com a màxim anotador del conjunt grana.

  • Setena a domicili. La Pobla igualava l'Europa com els primers equips del grup que han arribat als set triomfs fora de casa. Els pobletans són, de fet, el millor visitant de la categoria: 25 punts sumats de 39 possibles.
Alberto Varo (Pobla), porter menys golejat del grup // Jaime Blanco (flickr)

  • Alberto Varo. La millor opció del Rubí per empatar va ser un penal. El picava Ferran Vila, i el mèrit se l'enduia el porter de la Pobla de Mafumet. Varo feia una aturada espectacular per impedir l'empat rubinenc, i mantenir els pobletans un punt per sota del líder.
El delegat del Rubí, Javi Gil, no volia veure el xut del penal // Jaime Blanco (flickr)

  • Tercera seguida. El Manlleu va tocar fons amb la derrota a casa contra el Vilassar de Mar, que va col·locar els osonencs en zona de descens per primer cop en sis anys i mig. Des de llavors, els homes de Miquel Muñoz (que debutava com a tècnic aquell dia) han encadenat tres triomfs, de molta autoritat, al Guinardó (1-2), a Terrassa (0-2)... i amb la golejada contra el Figueres (4-0). 9 punts de 9 possibles que han allunyat el perill: ara el descens és sis punts per sota.

  • Triplet. Els tres jugadors que van abanderar el joc ofensiu del Manlleu en el primer dia del ressorgiment (a l'1-2 al camp del Martinenc) anotaven els gols contra un Figueres que quedava estabornit, i que queda un pas per sota dels aspirants al play-off, a cinc punts del quart classificat.
El Manlleu golejava el Figueres // Viu el Manlleu

  • Maik Molist. Dos denominadors comuns als tres triomfs seguits dels manlleuencs. El primer, els gols de Maik Molist. Marcava la diana guanyadora al camp del Martinenc, i els gols que asseguraven les victòries a Terrassa (el 0 a 2) i contra el Figueres (el 3 a 0). El jugador recupera la confiança després de l'infortuni de les lesions, i ja suma 5 gols aquest curs, els mateixos que Pol Coll.

  • Manel Sala. L'altre denominador comú és el retorn (si és que havia marxat, tenint en compte que va patir problemes físics) del golejador del Manlleu. Quatre dianes en els tres triomfs consecutius, i 13 gols en total ja aquest curs per a Sala.
Manel Sala ja arriba als 13 gols aquest curs // Viu el Manlleu

  • Empat empordanès. Repartiment de punts entre el Palamós i el Peralada, en un partit que vivia els gols al primer temps. Cristian del Moral avançava els palamosins, i just abans del descans, Aleix Feixas empatava de penal.

  • Sisè gol. La diana des dels onze metres suposa el 6è gol del curs per a Aleix Feixas, màxim golejador del Peralada juntament amb Joan Corominas 'Coro'.

  • Novament, gol. El Palamós continua allargant la dinàmica de marcar en tots els partits. Els empordanesos ja encadenen 17 partits consecutius veient porteria, el màxim registre d'aquest curs al grup català de Tercera.

  • Moviments als Golejadors. Molt de moviment, de fet. Els tres principals perseguidors del màxim anotador, Santi Triguero (Vilafranca), marcaven. Dos d'ells, Pedro García (Muntanyesa) i Manel Sala (Manlleu), amb doblet, deixant-los amb 13 dianes, a una de Triguero. El quart màxim anotador del grup és Xavi Civil (Gavà), que sumava el 12è gol del curs. A la part alta, arribava als 10 gols Jaime Fuentes (Terrassa), 8a diana per a Genís Soldevila (Ascó), 7 per al seu company Albert Virgili (Ascó) i quatre futbolistes sumaven el 6è gol del curs: Sergi Moreno (Pobla), Aleix Feixas (Peralada), David Jiménez (Sabadell B) i Cristian del Moral (Palamós).

  • Gols destacats. Ens quedem amb aquests: el segon de Genís Soldevila (Ascó), Sandro Toscano (Sabadell B), Sergi Moreno (Pobla de Mafumet) i Maik Molist (Manlleu).

  • 628 gols. La jornada poc productiva ha fet reduir una mica més la mitjana. Són ara 23'88 gols per jornada, 2'39 per partit. Respecte el curs passat són dades inferiors, un -4'20% de variació.

  • Victòries locals 43% | Empats 29% | Victòries visitants 29%

  • Respecte el curs passat, els triomfs locals són pràcticament els mateixos (+0'91%), augmenten els empats (+10'29%); i es redueix el descens dels triomfs visitants (-9'76%).
El Municipal d'Ascó (i l'annex a principi de curs), escenari del millor local // CESabadell.cat

  • Millor local. Un nou triomf a casa (ja són 10) manté l'Ascó al capdavant d'aquesta dada. Ha sumat 31 punts de 39 possibles, per davant de la Muntanyesa (27 de 39).

  • Millor visitant. Setè triomf del curs a domicili de la Pobla de Mafumet, que és l'equip que més ha sumat lluny del seu camp, amb 25 punts de 39 possibles. El següent millor equip fora és l'Europa (23 de 39).

  • Camp on es veuen més gols. S'hi veien de nou tres gols, pel que es manté el Municipal del Guinardó de Barcelona com el camp amb més dianes vistes, 40 gols en 14 partits, 2'86 per duel. Al Municipal del Masnou i al Xevi Ramon de Vilassar de Mar és on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 26 en 13 partits, 2 gols de mitjana per duel.

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (19) | Més golejat: Martinenc (47)

  • Rendibilitat. El Peralada continua al capdavant d'aquest registre. Amb 25 gols ha sumat 36 punts. Són 1'44 punts per gol marcat.

  • Màxim golejador: Terrassa (40) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (17) 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada