dilluns, 16 de març del 2015

Resultats J28

"L'Europa oposita al segon lloc; Martinenc i Castelldefels continuen vius"


El Castelldefels (com el Masnou) guanyava 10 jornades després // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

Aquests són els resultats de la J28


DIUMENGE, 15 DE MARÇ
Castelldefels 2-1 Manlleu (Alex Masuet i Albert Cervantes / Óscar Uroz)
Masnou 1-0 Santfeliuenc (David Llobet)
Vilafranca 0-2 Ascó (Albert Virgili i Gerard Roigé)
Prat 2-2 Peralada (Rafa Murillo i Ferran Vega 'Ferri' / Joan Corominas 'Coro' i Aleix Feixas)
Rubí 2-3 Gavà (Alex Pla -2- / Arthur Gnahoua, Xavi Civil i Alex Gómez)
Figueres 1-2 Martinenc (Javi Revert / Eric López i Elhadji Bandeh)
Palamós 0-0 Muntanyesa
Terrassa 3-0 Vilassar de Mar (Albert Aybar 'Peque' -pp- i Marc Vilajosana -2-)
Sabadell B 1-2 Cerdanyola (Pol Roigé / Francis Infante i Roland Garrós)
Pobla de Mafumet 1-2 Europa (Sergi Gestí / Alex Poves i Alex Cano)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J28:




Gols: 27
Resultats: 3 victòries locals, 2 empats i 5 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 14 /// Veure llistat complet




L'anàlisi dels dilluns [per Roger Sánchez]
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents



  • El recuperen. L'Ascó cedia el lideratge entre setmana... sense jugar, pel triomf de la Pobla de Mafumet a Palamós, però la victòria asconenca a Vilafranca i la derrota pobletana retornaven el lideratge als de Miguel Rubio.



  • Set setmanes. Setena jornada dels asconencs al lideratge del grup català de Tercera. Són a dues setmanes d'igualar el màxim registre al capdavant, en poder del Rubí (9).

  • El Terrassa hi torna. Com amb l'Ascó i el lideratge, el Terrassa també perdia la plaça de play-off entre setmana, pel triomf del Prat (que té un partit més). L'empat dels pratencs i el triomf dels vallesans retornava els de David Pirri a la quarta plaça, amb un partit menys que el Prat.

  • Dos triomfs. Continuen en descens els tres mateixos equips que a les últimes tres jornades, però aquest diumenge Martinenc i Castelldefels guanyaven i s'apropaven al llindar de la permanència. Marquen la salvació, amb 32 punts, el Sabadell B i el Palamós. El Martinenc els té 2 punts per sobre i el Castelldefels, 4.
Eric López obria la llauna per al Martinenc a Vilatenim // Dani Falcón

  • Descensos compensats? Treballem amb l'oficialitat i, per tant, comptem que baixen a Primera Catalana els tres últims classificats. Si acaben baixant equips catalans des de Segona B, la 16a o 17a plaça podrien ser de possible descens, sempre esperant el paper dels equips de Tercera que facin play-off.

  • 27 gols. Aquesta J28 ha estat la jornada més golejadora de la segona volta, i la que més gols ha tingut des de la J17 (mitjan desembre). És la vuitena jornada més anotadora de tota la temporada. 14 gols dels equips visitants, 13 dels locals.

  • A domicili. Molt de pes dels triomfs visitants a la J28. La meitat dels partits acabaven amb victòries fora de casa (de l'Ascó, l'Europa, el Gavà, el Martinenc i el Cerdanyola). De fet, només es vivien dos triomfs locals... els de dos equips que feia 10 jornades que no guanyaven, Castelldefels i Masnou.

  • 10 jornades després (vol. 1). El Castelldefels retornava al camí dels triomfs i s'agafa amb força al camí de la permanència. Havien passat tres mesos de l'últim triomf, també als Canyars (3-0 contra el Vilafranca, J17, 14 de desembre).
Alliberament dels mariners després del triomf // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Remuntada. La victòria marinera arribava... després de capgirar el gol matiner del Manlleu. Al minut 8, Óscar Uroz avançava els osonencs. Dos gols, un per part, donaven la victòria als grocs.

  • Ratxa trencada. Després de tres triomfs seguits, el Manlleu cedia una derrota. Segona de Miquel Muñoz com a tècnic manlleuenc (9 punts de 15 possibles). Absència per sanció del golejador Manel Sala, que havia marcat als tres triomfs seguits, com Maik Molist.
Óscar Uroz avançava el Manlleu als Canyars // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Alex Masuet i Albert Cervantes. Per al Castelldefels marcaven els seus dos màxims golejadors. Al minut 44, Alex Masuet empatava. L'ex del Gavà suma 6 gols amb el Castelldefels aquest curs. Un altre ex del Gavà, Albert Cervantes, definia a la perfecció al 2 a 1. Amb la diana, Cervantes iguala el seu millor registre golejador amb el Castelldefels, els 7 gols sumats ja el curs passat. Són els mateixos que va marcar amb el Gavà el curs 2011/2012.

  • Balanç neutre. El Manlleu és l'únic equip dels últims 11 classificats (del 10è al cuer, ambdós inclosos) que no presenta balanç golejador negatiu. El motiu, l'alta producció golejadora dels manlleuencs: 39 gols a favor, tercer màxim anotador del grup, que contraresten els 39 encaixats.

  • 10 jornades després (vol. 2). Triomf del Masnou, després de 10 partits sense vèncer. Han passat tres mesos i una setmana des de l'última victòria (també a casa, també per 1 a 0, contra el Gavà, J16, 7 de desembre).

  • Sortida en tromba. Inici de partit molt intens per part masnovina. Opcions destacades per a Jonatan Toledo o Eric Blasco, que topaven amb el pal... o amb una gran actuació del porter del Santfeliuenc, Carlos Miguel Espinar.
Molt bon partit de Carlos Miguel Espinar (Santfeliuenc) // Jaime Pérez Gallardo

  • (Re)Estrena de Llobet. Abans del descans, en una jugada embolicada, David Llobet marcava el gol del triomf per al Masnou. Primer gol de Llobet amb el conjunt masnoví... però segon que marca aquest curs, després del que va marcar amb el Prat al camp de l'Ascó (2-1, J11).

  • David Pociello. El porter del Masnou, clau al final del curs passat, era un dels homes destacats del conjunt maresmenc... i provocava l'expulsió d'Iván Peralta. El jugador del Santfeliuenc feia una falta fora de temps al porter i veia la vermella directa. Quedi apuntat, però, que Peralta es disculpava al moment amb el porter, abans fins i tot de veure la targeta.

  • 1 de 6. El Santfeliuenc és ara en zona mitjana baixa, té quatre punts de coixí sobre el descens, tot i que compta amb un partit menys que rivals propers com Palamós, Manlleu, Martinenc o Castelldefels. Els blanc-i-blaus han sumat un triomf als últims sis partits, si bé només han perdut dos partits d'aquests sis. Han sumat 6 dels últims 18 punts possibles.

  • El líder venç. Triomf de l'Ascó, amb un gol a cada part, al camp del Vilafranca (0-2), en un partit molt marcat per la polèmica. Els asconencs retornen al lideratge.
Albert Virgili (en primer terme) obria el marcador // Iris Solà - FC Ascó

  • Virgili, geni i figura. Gol de pur 9, el d'Albert Virgili per situar el 0 a 1 per a l'Ascó. Col·locació per esperar la rematada, pilota al segon pal i rematada de llibre, inapel·lable per al porter penedesenc, Marc Ramírez. El davanter tarragoní suma 8 gols aquest curs.

  • Polèmica. A la represa, amb 0 a 1 al marcador, arribava un golàs... anul·lat per l'àrbitre. Víctor Oribe anotava un gol olímpic molt destacat (la pilota entrava pel segon pal) que hauria significat l'empat del Vilafranca. L'àrbitre, Óscar Carbalo Vázquez, anul·lava la diana per una suposada falta del defensa penedesenc Aitor Casas al porter asconenc Sergi Fuertes. Els que hi eren, com Lluís Montaner, no veuen la falta per enlloc; i hem de dir que, veient el vídeo, costa de veure qualsevol tipus d'infracció. Podeu veure el gol en aquest vídeo de l'En joc, gràcies a les imatges de Penedès TV.
La seqüència del gol olímpic anul·lat // Fotos de Lluís Montaner

  • Com a mostra, un botó. Bona part de les virtuts de l'Ascó, que l'han dut a arribar a la tercera (i última) meta volant com a líder, es troben resumides al 0 a 2 dels asconencs a Vilafranca. Excel·lent jugada combinativa, primer toc, primer toc i definició, que culminava Gerard Roigé amb el gol que assegurava la victòria. Diem "bona part" perquè és lògic que hi ha molts més factors, com ara, tornant al partit d'aquesta J28, el bon paper sota pals de Sergi Fuertes.

  • Munta vs Munta. El partit suposava l'enfrontament de dos germans, aquelles històries que sempre fa gràcia destacar. S'enfrontaven els Munta, l'any passat junts a la Rapitenca, enguany competint per dos equips diferents. Són l'atacant Iván Montané 'Munta', del Vilafranca, i el lateral-migcampista-jugador polivalent, José Luis Montané 'Munta', de l'Ascó.
Munta vs. Munta // Lluís Montaner

  • 14 partits. L'Ascó és l'equip amb la millor ratxa de temps sense perdre a Tercera. Són ja 14 jornades sense caure, 32 punts sumats dels últims 42 en joc. Aquest dilluns fa quatre mesos de l'última derrota asconenca (2-3 contra el Rubí, J13). A domicili, els asconencs no perden des del 12 d'octubre de l'any passat, fa ja cinc mesos i quatre dies.

  • Tornant els cops. Excel·lent actuació del Peralada al Municipal Sagnier. Contra un Prat que buscava consolidar el lloc de play-off, els de Nacho Castro igualaven els dos gols que avançaven els pratencs al marcador (1-0 i 2-1, en dues fases del segon temps). Els empordanesos mantenen la temporada brillant de retorn a Tercera: tenen 7 punts de coixí sobre el descens, són a 7 punts del quart, i compten amb un partit menys que 10 equips de la categoria.

  • 438 minuts. El gol, perdó, el golàs, de Joan Corominas 'Coro' per al Peralada posava fi a la ratxa del Prat sense encaixar. Es tancava en 438 minuts, amb tres partits sencers inclosos, fins que Toni Texeira rebia gol del conjunt empordanès.

  • De cap. Els dos gols potablava arribaven a la segona part (tots els gols del duel, de fet) i ho feien de cap. Un especialista, el defensa Rafa Murillo, obria la llauna a la sortida d'un córner, amb el seu segon gol del curs; i un debutant aquesta temporada a Tercera, Ferran Vega 'Ferri', completava un atac per banda esquerra amb rematada de cap al segon pal per fer el 2 a 1 provisional.

  • Tercer de Ferri. Tres gols ha marcat en aquesta primera temporada a la categoria el davanter potablava. Curiosament, ha marcat els tres gols en tres partits al Sagnier... de signes diferents: derrota contra el Vilafranca (1-2, J3), victòria contra el Manlleu (2-1, J14) i ara, empat contra el Peralada (2-2, J28).

  • Corominas i Feixas. Comencen a ser noms recurrents quan parlem del Peralada, i per segon cop aquest curs marcaven plegats. Fa menys d'un mes, al triomf contra el Sabadell B (2-0), els dos gols els anotaven Joan Corominas 'Coro' i Aleix Feixas. Aquest diumenge repetien. De fet, els dos sumen els mateixos gols. Amb 7 dianes són els màxims anotadors del conjunt de l'Alt Empordà.

  • Fan camí. Tot i dues sonores derrotes pel camí (0-3 contra el Martinenc i 3-0 al Prat), el Gavà s'allunya a marxes forçades del descens. Després del sonat triomf a Rubí, els gavanencs tenen 5 punts de marge sobre els tres últims.

  • 5 de 7. De fet, el Gavà ha guanyat 5 dels últims 7 partits jugats. Amb victòries sonades a domicili, com les obtingudes a Palamós (1-4), la Pobla de Mafumet (0-1) o, en aquesta J28, Rubí (2-3).

  • Partit accidentat. Dues lesions al Rubí al primer temps, les de Kiki i David López. La situació d'aquest últim, que marxava en ambulància al descans, endarreria l'inici del segon temps un quart d'hora.

  • Arthur Gnahoua. El jugador del Gavà era el protagonista dels primers minuts. Com si es tractés d'Atrapat al temps, disposava d'una opció que enviava al pal... i pocs minuts després, en una altra escena gairebé calcada, aconseguia el 0 a 1 per als gavanencs. 

  • Doblet d'Alex Pla. El davanter estrenava el seu compte de gols aquest curs amb un doblet per al Rubí, que servia per igualar dos cops l'avantatge parcial del Gavà (1-1 i 2-2). El curs passat Pla anotava 4 gols amb el conjunt vallesà.

  • Xavi Civil. El màxim golejador del Gavà anotava un golàs en jugada personal per fer l'1-2. El davanter pratenc ja suma 13 gols aquest curs, segon màxim anotador del grup, empatat amb Pedro García (Muntanyesa) i Manel Sala (Manlleu).

  • 1 de 18. El Rubí no acaba de trobar el camí dels resultats positius. Un punt sumat dels últims 18 possibles, segona derrota seguida a casa... i tercera del curs a Can Rosés. Els de Julià Garcia han cedit tres derrotes al seu camp aquest curs... les tres, en els últims quatre partits.

  • Polèmic 2-3. El gol d'Alex Gómez que donava el triomf al Gavà era molt protestat pels jugadors del Rubí, que demanaven un possible fora de joc. A les imatges no acaba de quedar clar si el jugador és en posició correcta. El partit s'escalfava al tram final i fins i tot el tècnic vallesà, Julià Garcia, era expulsat als últims minuts de partit.

  • Ressorgiment vermell. Després de tres derrotes seguides, el Martinenc vencia a Vilatenim (1-2) i se situa a dos punts del quart per la cua. Els gols del duel arribaven a la segona meitat.
El Martinenc s'imposava a Vilatenim // UEFigueres.cat

  • Estrena d'Agustín Vacas. És el primer triomf del tècnic a la banqueta dels barcelonins, després de la derrota en l'estrena contra el Terrassa (0-3).

  • Recorda el seu nom. Novament, gol, i novament, gol guanyador, d'Elhadji Bandeh per al Martinenc. Onzè gol del curs per al davanter, que se situa a quatre del seu anterior (i debutant, i màxim) registre a la categoria, els 15 que marcava el curs 2012/2013 amb el Júpiter.

  • Tres seguides. Tercera derrota consecutiva del Figueres, que veu com les opcions de play-off es compliquen... i molt, amb el Terrassa, el Prat o el Rubí situats com a principals aspirants, per ara, a la quarta plaça. Els empordanesos tenen la zona noble 8 punts per sobre.

  • Sense gols. Empat entre Palamós i Muntanyesa (0-0) que manté els moments d'ambdós equips: els empordanesos, sense allunyar el perill, marcant la permanència amb 32 punts; i els barcelonins, en una comodíssima setena plaça, sent més que sòlids a casa i arrencant punts importants a domicili.

  • Desplaçament. Uns 150 aficionats de la Muntanyesa es desplaçaven fins al Baix Empordà per donar suport a l'equip. Com sol ser habitual al Municipal de Nou Barris, els jugadors de la Monta acabaven el partit agraint, mans a les mans, el suport de l'afició, irreductible a casa i a domicili, temporada rere temporada. BTV, un mitjà que sempre és al costat de l'equip de Nou Barris, dedicava una peça a aquest desplaçament.

  • 3 de 21. Setè partit del Palamós sense guanyar... i en aquests set, els empordanesos només han arrencat tres punts, de tres empats.

  • Pas ferm. Del 0-3 al camp del Martinenc la setmana passada... al 3-0 a un altre equip en zona de descens, el Vilassar de Mar. L'entorn mostra núvols, però els jugadors del Terrassa responen com mai i aquest diumenge recuperaven la plaça de play-off perduda entre setmana. I ho fan, amb un partit menys que els dos principals rivals, Prat i Rubí.
Triomf del Terrassa a l'Olímpic // TerrassaFC.com

  • Marc Vilajosana. Començava el partit a la banqueta, però la lesió d'Ángel Pérez li donava l'alternativa a l'equador de la primera part. El davanter del Terrassa ho aprofitava anotant dos gols, el 2-0 abans del descans, i el 3 a 0 al temps afegit.

  • 4 de 6. El Terrassa ha guanyat 4 partits dels últims 6 jugats i té ara un punt més que el Prat, cinquè, i un partit menys. El conjunt vallesà és, a més, el màxim golejador del grup català de Tercera, amb 43 dianes.

  • Jornada solidària. El difícil moment extraesportiu/institucional que viu el Terrassa comptava amb el suport de l'afició. A proposta dels principals grups d'animació, i després d'un malentès que acabava amb els directius del club sumant-s'hi i posant facilitats, durant el partit se celebrava una jornada solidària en què es recaptaven fons per ajudar plantilla i cos tècnic davant els impagaments patits. Explicava Miki Romagosa, de la Ràdio Municipal de Terrassa, al programa En joc, de La Xarxa, que els futbolistes del conjunt egarenc es pagaven de la seva butxaca l'aigua per beure durant l'escalfament, el partit i el postpartit.
Tot i les dificultats extraesportives, gran comunió públic-plantilla // TerrassaFC.com

  • A 13 punts. Amb la derrota, el Vilassar de Mar, cuer de la categoria, té la permanència a 13 punts, quan li queden 33 per disputar. Els maresmencs compten amb un partit menys que els tres equips que els precedeixen a la taula: Castelldefels, Martinenc i Palamós.

  • Pitjor visitant. Els vilassarencs són l'equip que menys suma a domicili. 7 punts de 42 possibles lluny del Xevi Ramon, amb 11 derrotes en 14 desplaçaments.

  • Duel veïnal. El Cerdanyola tornava al Sabadell B l'1-3 de la primera volta amb triomf al Pepín Valls de Castellar. Els verds agafen aire (6 punts més que l'antepenúltim, i un partit menys) i els arlequinats marquen, amb el Palamós, la permanència, dos punts per sobre del descens.
Francis Infante avançava el Cerdanyola a Castellar // Cerdanyola FC

  • Pitjor local. Amb la nova derrota, el Sabadell B ja és el conjunt que menys suma a casa, juntament amb el Vilassar de Mar. 12 punts de 39 possibles per als de Toni Rodríguez a Castellar, amb tan sols 2 triomfs en 13 partits. 
El Sabadell B no acaba d'arrencar a casa // CE Sabadell

  • Roland Garrós. L'1-2, el gol guanyador del Cerdanyola, explica part de l'ADN del conjunt dirigit per Toni Carrillo. Roland Garrós pressiona la sortida de pilota del Sabadell B, força l'errada defensiva, i Josu assisteix a la perfecció al mateix Roland, que defineix molt bé per fer l'1-2.

  • Segon triomf. Tot just és el segon triomf del Cerdanyola com a visitant aquest curs, després de la sonada victòria a Peralada (0-3, J16).

  • Cop al 95. L'Europa s'enduia un triomf de prestigi del camp de la Pobla de Mafumet... a l'últim sospir, i després que els granes haguessin empatat el duel al minut 89. El gol de cap, a la sortida d'un córner, d'Alex Cano desfermava l'eufòria dels graciencs, que consoliden el tercer lloc i s'apropen ja als pobletans, segons.
Cano celebra el gol del triomf amb el públic visitant // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Rosillo-Poves. Els dos són nous fitxatges de l'estiu passat, i estan donant molt bons resultats. Al 0 a 1 a la Pobla, Rosillo condueix per la dreta, centra i troba el cap d'Alex Poves, que avançava els escapulats. L'exjugador de la Muntanyesa suma ja 6 gols amb l'Europa, els mateixos que Ignacio Rosillo. Són els màxims anotadors de l'equip.
Sisè gol del curs d'Alex Poves // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Sergio Fernández. Unes molèsties a l'escalfament impedien la participació al partit del porter Rafa Leva. El suplent, Sergio Fernández, fitxat a l'estiu de la Gramenet, debutava a la Pobla, amb triomf final.
S'estrenava Sergio Fernández a la porteria // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • En forma fora. L'Europa és el segon millor visitant de la categoria (el supera, precisament, la Pobla), però ja ha arribat a les 8 victòries a domicili, i manté una excel·lent dinàmica recent lluny del Nou Sardenya: 6 triomfs als últims 7 desplaçaments, i 19 punts dels últims 21 possibles fora.

  • 13 sense caure. El conjunt gracienc encadena, a més, 13 partits sense perdre, des que va caure contra l'Ascó fa gairebé quatre mesos (1-3, J14, el 23 de novembre passat).
Alegria al vestidor de l'Europa al final del duel // Àngel Garreta - CEEuropa.cat


  • Moviments als Golejadors. Un nou moviment al Top-4 ajusta una mica més les coses al capdavant. Xavi Civil (Gavà) arribava als 13 gols, i ja iguala amb Pedro García (Muntanyesa) i Manel Sala (Manlleu), situats un sol gol per sota de Santi Triguero (Vilafranca), que continua al capdavant. Al Top-8 de jugadors amb dobles dígits, una novetat, el gol d'Elhadji Bandeh (Martinenc), que ja arriba als 11. Golejadors cèlebres de la categoria ampliaven registres: Javi Revert (Figueres) ja en suma 9, i Albert Virgili (Ascó) arribava als 8. I tres futbolistes sumaven la setena diana del curs: Albert Cervantes (Castelldefels) i el tàndem anotador del Peralada, format per Joan Corominas 'Coro' i Aleix Feixas.
Javi Revert (en primer terme) marcava pel Figueres // UE Figueres

  • Gols destacats. Ens quedem amb aquests: Albert Cervantes (Castelldefels), Gerard Roigé (Ascó), Joan Corominas 'Coro' (Peralada), Xavi Civil (Gavà) i Roland Garrós (Cerdanyola). No hem vist imatges del Terrassa 3-0 Vilassar de Mar.

  • 661 gols. La jornada (i els dos partits de dimecres passat) fan apujar una mica la mitjana. Són ara 24'04 gols per jornada, 2'40 per partit. Respecte el curs passat són dades inferiors, un -3'92% de variació.

  • Victòries locals 42% | Empats 28% | Victòries visitants 30%

  • Respecte el curs passat, els triomfs locals són lleugerament superiors (+1'75%), augmenten els empats (+10%); i es redueix el descens dels triomfs visitants (-8'89%).

  • Millor local. Sense jugar a casa cap dels dos, continuen al capdavant d'aquest registre l'Ascó, 31 punts de 39 possibles, i tot seguit la Muntanyesa (27 de 39).

  • Millor visitant. Amb el que aconseguia dimecres passat compta amb 8 triomf a domicili la Pobla de Mafumet, l'equip que més ha sumat lluny del seu camp, amb 28 punts de 42 possibles. El següent millor equip fora és el conjunt que el tombava en aquesta J28 a casa, l'Europa (26 de 42).

  • Camp on es veuen més gols. No s'hi ha jugat, però continua el Municipal del Guinardó de Barcelona com el camp amb més dianes vistes, 40 gols en 14 partits, 2'86 per duel. Al Municipal del Masnou és on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 27 en 14 partits, 1'93 gols de mitjana per duel.
Municipal del Masnou, camp on s'han vist menys gols fins ara // Jaime Pérez Gallardo

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (19) | Més golejat: Martinenc (48)

  • Rendibilitat. El fet de sumar un punt marcant dos gols ha tret el Peralada del capdavant d'aquest registre... i tot i perdre, se situa al davant de la rendibilitat la Pobla de Mafumet. Amb 39 gols ha sumat 54 punts. Són 1'38 punts per gol marcat.

  • Màxim golejador: Terrassa (43) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (20)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada