dilluns, 13 d’abril del 2015

Resultats J32

"Pobla de Mafumet (líder), Prat (quart) i Martinenc (fora de descens), triomfadors de la jornada"

El fins ara líder Ascó queia a Rubí // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J32:

DIUMENGE, 12 D'ABRIL
Castelldefels 1-0 Figueres (Albert Cervantes)
Masnou 2-2 Terrassa (Edu Domingo i Sergio Ginés -p- / Víctor Merchán i Carles Montoro)
Vilafranca 2-2 Martinenc (Bernat Puig i Dani Medina / Elhadji Bandeh -2-)
Prat 2-0 Santfeliuenc (Sascha Andreu i Charly Ruiz)
Rubí 1-0 Ascó (Adri Díaz)
Palamós 1-0 Manlleu (Cristian del Moral)
Sabadell B 2-0 Vilassar de Mar (Sandro Toscano i Ernest Forgas)
Pobla de Mafumet 3-0 Cerdanyola (Gabi López, Abel Rita i Álvaro Fernández)
Peralada 3-2 Gavà (Joan Corominas 'Coro', Carles Sala 'Litus' i Guillem Cornellà / Rubén Cruz 'Rubi' -2-)

L'anàlisi dels dilluns [per Roger Sánchez]

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• Canvi de líder. La golejada de l'Ascó contra la Pobla de Mafumet de fa 10 dies (4-0) ha precedit un canvi d'escenari després de dues derrotes seguides dels asconencs a domicili. El triomf de la Pobla de Mafumet contra el Cerdanyola (3-0) el col·loca de nou líder, dues jornades després. És la setena jornada de la Pobla al lideratge.

• Preferent. Després d'aquesta jornada, la Pobla de Mafumet ja és l'equip que més jornades ha estat en play-off aquest curs. Són fins ara 26 jornades, tenint en compte que la J24 no s'ha comptat perquè s'ha disputat de forma intermitent. 26 jornades de 31 possibles, per tant.

• Perden però s'hi mantenen. Derrotes de dos equips situats en play-off. L'Ascó queia a Rubí (1-0) i és ara segon, dos punts per sota del líder i amb 9 punts de marge sobre el cinquè; i l'Europa perdia al Nou Sardenya al duel barceloní contra la Muntanyesa (0-1). Els graciencs continuen tercers, relativament aïllats: 4 punts per sota del segon i 5 per sobre del quart i del cinquè.
El Figueres queia als Canyars però segueix a la lluita // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

• Canvi de quart. El triomf del Figueres dimecres passat havia col·locat els empordanesos a la quarta plaça per primer cop en dos anys i mig. Quatre dies després, la derrota a Castelldefels (1-0), unida al triomf del Prat al Sagnier contra el Santfeliuenc (2-0) col·loca ara els potablava a la quarta plaça, en una altra lluita que es preveu apassionant.

• Candidats. I és que per ser quart, quan queden 5 jornades, tenim fins a 7 candidats. Quatre són a la primera fila de la graella, situats a dos punts o menys de la plaça. Són l'actual propietari, el Prat; el Rubí, empatat a punts però amb el goal average perdut contra els potablava; el Terrassa, només un punt per sota; i el Figueres, ara a dos punts del play-off. A la segona fila de la graella d'aspirants hi situaríem la Muntanyesa (a 5 punts del quart) i el Vilafranca i el Masnou (ambdós a 6).

• Canvi al descens. L'empat del Martinenc a Vilafranca (2-2) i la derrota del Santfeliuenc al Prat (2-0) modificava l'antepenúltima plaça de manera inversa a com s'havia modificat dimecres passat. Un empat treia els barcelonins del 18è lloc per col·locar-hi els blanc-i-blaus, en la segona jornada que passen en places de descens.

• Aire per al Castelldefels. Triomf clau del conjunt entrenat per Miki Carrillo contra el fins ara quart, el Figueres (1-0). La victòria deixa els mariners a tres punts de sortir de les tres últimes places. Tot es manté més que obert.
El tècnic del Figueres, Eduardo Vílchez, felicita Jorge Sánchez, del Castelldefels // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

• Aspirants a la salvació. Si dèiem que la quarta plaça inclourà una lluita apassionant, eludir el descens també afecta molts bàndols. Intentem situar-los. A la primera línia de foc hi ha els afectats amb opcions de salvar-se, el Castelldefels (penúltim a 3 punts de la salvació) i el Santfeliuenc (a 1). Són tres punts o menys per sobre de l'antepenúltima plaça el Martinenc (només un punt per sobre), el Manlleu (2 per sobre) i el Gavà (3). I no poden despistar-se per res ni Sabadell B ni Cerdanyola (tenen ara 4 punts més que l'antepenúltim) i potser tampoc ni Peralada ni Palamós, tot i que ambdós han arribat als 42 punts, teòricament sinònim de tranquil·litat.
Empat del Martinenc a Vilafranca que el fa sortir del descens // Dani Falcon

• A prop del descens matemàtic. La derrota del Vilassar de Mar deixa el conjunt maresmenc, cuer, a un sol pas del descens matemàtic. És a 12 punts de la permanència quan en queden 18 per jugar-se. Una derrota aquest dimecres contra el Vilafranca, unida als marcadors d'equips com el Martinenc, el Gavà o el Manlleu, podria precipitar-ne el comiat després de tres cursos a la categoria.

• 24 gols. Jornada que apuja una mica (molt lleugerament) la mitjana golejadora, sobretot empesa pels equips de casa, amb 17 dianes, per tan sols 7 dels visitants. Set equips es quedaven sense marcar, i només un d'ells jugava a casa (l'Europa).

• Matemàtiques. Només queden 18 punts en joc i ja només són 10 els equips que aspiren matemàticament a guanyar la lliga, la primera meitat de la taula. Els tres primers tenen ja la salvació matemàtica assolida. La Pobla de Mafumet és a 7 punts d'assegurar plaça al play-off d'ascens a Segona B.

• Casolà. La jornada anava camí de no veure cap victòria visitant. De fet, al minut 86 de l'últim partit de la J32 no s'havia vist cap triomf visitant (de forma definitiva). El gol de Raúl Rodríguez per a la Muntanyesa donava als de Nou Barris l'única victòria a domicili d'una jornada clarament casolana, amb set triomfs d'equips que jugaven a casa. Es vivien dos empats, a dos gols, al Masnou i a Vilafranca.
Protesta del Terrassa abans del duel al Masnou // Felix Sancho - CD Masnou

• Protesta. Abans del partit al Masnou, els jugadors del Terrassa protestaven pels impagaments que està patint la plantilla i el cos tècnic, i que no estan impedint la bona marxa de l'equip, que es manté amb clares opcions de disputar el play-off d'ascens a Segona B. "Nosotros cumplimos. Tu no" era el lema que apareixia a la pancarta que acompanyava l'onze inicial egarenc abans del duel al Maresme.

• Reacció clau al moment clau. Triomf del Castelldefels als Canyars, contra l'equip més en forma de l'últim mes, el Figueres (1-0). Els tres punts donen molta vida als de Miki Carrillo, que continuen penúltims però ja són a tres punts del quart per la cua.
Celebracions pel gol d'Albert Cervantes // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

• Albert Cervantes. El davanter anotava el gol del triomf al minut 16, aprofitant una passada llarga, lluint control i rematada creuada. És el vuitè gol del curs de Cervantes, màxim golejador dels mariners. Ha millorat ja el seu registre del curs passat (7), i el de la temporada 11/12, quan jugava al Gavà (també 7 gols).

• Final de ratxes. Derrota del Figueres després de quatre triomfs seguits. Tan igualada està la lluita pel quart lloc, que els figuerencs han passat d'estar en play-off a ser setens, això sí, a dos punts de la zona noble. També es trencava la ratxa de Javi Revert: el davanter havia marcat als cinc últims partits (rècord del curs, igualat amb el de Santi Triguero.

• Igualen un 2-0. El partit al Masnou estava encarat per al conjunt local a l'inici de la represa. Els gols d'Edu Domingo (el GOLÀS, millor dit) i Sergio Ginés, de penal, situaven el 2-0 a l'equador de la segona part... però dos gols en 10 minuts del Terrassa servien als vallesans per rescatar un punt i mantenir-se en la lluita pel play-off.
Golàs espectacular (i molt matiner) d'Edu Domingo per al Masnou // Felix Sancho - CD Masnou

• Sòlids. Després de la llarga mala ratxa, el Masnou travessa ara un parell de mesos de sumar i seguir. Són ja 8 jornades seguides sense perdre dels maresmencs, amb tres victòries i cinc empats.

• Sergio Ginés. Primer gol de Ginés amb el Masnou a la lliga. L'ex del Manlleu arribava l'estiu passat al Maresme, però una lesió li impedia participar amb normalitat als onzes de Miguel López. De fet, marcava un gol a Tercera després d'un any i un mes i mig sense fer-ho. L'última diana de Sergio Ginés a la categoria va ser amb el Manlleu al Nou Sardenya, el 23 de febrer de 2014 (0-2 per als manlleuencs, veure Pantalla #3div5).

• La doble M. Els gols de la reacció del Terrassa al Masnou els anotaven Víctor Merchán i Carles Montoro. Els dos sumen ja 6 gols, són els segons màxims golejadors de l'equip vallesà, per darrere de Jaime Fuentes (10 dianes).
Carles Montoro celebra el 2-2 // TerrassaFC.com

• Punt d'or. El que obtenia el Martinenc al camp del Vilafranca. Tot i que el triomf s'escapava al final, l'empat permet als barcelonins sortir del descens, amb un punt de marge sobre l'antepenúltima plaça.
Elhadji Bandeh, en el moment d'anotar l'1 a 2 // Dani Falcon

• Elhadji Bandeh. Un cop més, determinant per al Martinenc el potent davanter. Anotava un doblet. Un primer gol molt vistós, tot i que en una entrevista a l'En joc ràdio de La Xarxa reconeixia que inicialment pretenia centrar... i una segona diana en què aprofitava una indecisió entre porter i defensa rival. Suma ja 14 gols Elhadji, a una sola diana del seu millor (i únic, ja que aquesta és la seva segona temporada a la categoria) registre a Tercera, els 15 que va marcar amb el Júpiter 2012/2013.
Seqüència del gol de Bernat Puig (1-0) // Fotos de Lluís Montaner

• Bernat Puig. El davanter del Vilafranca obria la llauna amb un gol de "jo m'entenc i ballo sol", o yo me lo guiso y yo me lo como, en la seva versió més popular: ell rematava de cap la pilota que picava al pal... i ell enviava, gairebé sobre la línia, la pilota al fons de la xarxa. Sisè gol del curs de Bernat Puig, que iguala Víctor Oribe com a segon golejador penedesenc, per darrere de Santi Triguero (14). El seu millor registre a Tercera són els 10 gols que va marcar amb el Vic el curs 2012/2013.
Iván Moreno, tècnic del Vilafranca, veia el partit des de la graderia, sancionat // Lluís Montaner

• Dani Medina. El central del Vilafranca i el seu porter, Marc Ramírez, no s'acabaven d'entendre en el desajust que precedia l'1 a 2 d'Elhadji Bandeh per al Martinenc... però el defensa esmenava l'acció sent al lloc adequat al moment adequat: posava la cama després d'un refús per fer l'empat final als últims compassos.
Dani Medina (esquerra) acaba d'anotar el 2-2 definitiu // Lluís Montaner

• Duel veïnal de dues cares. Els canvis a la quarta plaça i al descens es decidien en un sol escenari. El Prat entrava en play-off i enviava el Santfeliuenc a l'antepenúltima plaça amb el triomf al Sagnier (2-0). Un gol a cada part donava als potablava un triomf que els feia recuperar de la derrota patida a Cerdanyola fa 10 dies.

• Sascha Andreu. Havia tornat després de la lesió jugant uns minuts a Cerdanyola, i en la seva primera titularitat obria la llauna per als de Manolo Márquez, aprofitant una molt bona assistència de Pedro Bilbao. Sascha suma 7 gols, és el màxim golejador del Prat aquest curs. Iguala els seus millors registres a Tercera, que van ser amb la Muntanyesa (7 dianes el curs 2012/2013) i el Castelldefels (2011/2012).
El Santfe entra en descens i el Prat es col·loca quart // Jaime Pérez Gallardo

• Mala dinàmica. El Santfeliuenc no acaba de veure la llum al final del túnel. Acumula fins ara sis partits sense guanyar i, el que més preocupa, amb crisi de cara a porteria. Són ja 497 minuts sense marcar, inclosos cinc partits complets.

• Quatre de Charly. Bon any per a Charly Ruiz. Torna a ser peça clau al Prat (un déja-vú del 2012) i veu porteria amb assiduïtat. Amb el gol que tancava el triomf contra el Santfe en suma 4 aquest curs. És el doble de gols dels que ha marcat en lliga els anteriors tres cursos: dos gols amb el Prat a Tercera el curs 11/12 i inèdit amb els pratencs a Segona B la 12/13 i amb l'Europa el curs passat a Tercera. Després de problemes físics, el mitjapunta torna a ser bàsic en un dels equips protagonistes a la part alta.

• 3 de 4 en positiu. El Rubí sumava contra el fins ara líder Ascó (1-0) la seva tercera victòria als últims quatre partits i es manté en el frec a frec per tornar a la zona noble, on va estar fins la J26. Els rubinencs s'imposaven en un partit molt vistós, amb gol d'Adri Díaz, el seu sisè aquest curs.
Adri Díaz celebrant el gol rubinenc // Jaime Blanco

• 3 de 4 en negatiu. L'Ascó patia a Can Rosés la seva tercera derrota als últims quatre partits, i la tercera derrota consecutiva a domicili (després de caure al Prat i a Figueres). Els asconencs cedien el lideratge i són ara segons, a dos punts del líder.
Partit molt disputat a Can Rosés, amb una segona part trepidant // Jaime Blanco

• Jonatan Collado. Partidàs de l'11 del Rubí, que liderava el joc d'atac local i que fins i tot disposava d'una opció surrealista al tram final: un refús del porter de l'Ascó, Sergi Fuertes, topava en ell, picava al pal després d'una trajectòria parabòlica i es passejava per la línia de gol.

• Cristian del Moral. Un golàs de falta de l'atacant, al minut 84, decidia el triomf del Palamós contra el Manlleu, en un duel d'equips històrics a la zona mitjana baixa que dóna molt d'aire als palamosins i complica les coses als osonencs.

• En ratxa. Tercera victòria consecutiva del Palamós i cinquè partit consecutiu sense perdre del degà del futbol català. Els empordanesos han sumat 11 punts dels últims 15 possibles i són ara en zona mitjana.

• Local reforçat. El Sabadell B, l'equip del grup català de Tercera que menys punts suma a casa, tombava el cuer, el Vilassar de Mar (2-0), i s'allunyava de la zona de perill, on havia arribat a ser l'equip que marcava la permanència. La derrota deixa els maresmencs al límit del descens matemàtic.
El filial arlequinat superava el cuer // CESabadell.cat

• Tercer. És el tercer triomf en 16 partits del Sabadell B a Castellar del Vallès, després dels obtinguts contra l'Ascó (2-0) i la Muntanyesa (1-0).

• Ernest Forgas. El màxim golejador del curs passat al grup català de Tercera (21 dianes amb el Rubí) anotava amb el Sabadell B el tercer gol del curs. Recordem que Forgas ha alternat aquest curs participacions amb el filial i amb el primer equip (debut a Segona Divisió i debut i gol a la Copa del Rei) i que, a més, va estar un parell de mesos fora dels terrenys de joc per lesió.
Els golejadors, Ernest i Sandro (10), a la celebració de l'1 a 0 // CESabadell.cat

• Sandro Toscano. Sisè gol del curs per al ràpid atacant arlequinat. És el segon màxim golejador de l'equip, per darrere de David Jiménez (8).

• Golejada express. El lideratge de la Pobla de Mafumet s'obtenia amb triomf contra el Cerdanyola (3-0)... en un partit que vivia els seus gols als 15 últims minuts.

• Un penal i tres gols. A la represa els granes disposaven d'un penal que Sergi Moreno enviava fora, i de les tres accions d'atac que decidien el duel, amb les dianes de Gabi López, Abel Rita i Álvaro Fernández. Els dos primers sumen 6 gols aquest curs, i Fernández ja n'ha anotat 7, màxim golejador de l'equip.

• Tres seguides. Tercera derrota seguida a domicili del Cerdanyola, que ja havia caigut a Palamós (3-2) i dimecres passat a Terrassa (2-0).

• Remuntada. El Peralada capgirava un 0-2 del Gavà i s'apropa a la permanència matemàtica; ja suma 42 punts.

• Rubén Cruz 'Rubi'. Dues internades del teòric lateral del Gavà acabaven amb dos gols de Rubi, que s'estrenava com a anotador a Tercera amb el 0-1 i el 0-2.
Celebracions al 0-1 de Rubi // CFGava.blogspot.com

• Reacció. Abans del descans Joan Corominas 'Coro' feia l'1-2 amb una definició excelsa, tot i que es produïa en una jugada embolicada de refusos.

• Penal desaprofitat. L'altre golejador del Peralada, Aleix Feixas, disposava d'un penal que fallava... poc després, però, Carles 'Litus' Sala feia el 2 a 2.

• Guillem Cornellà. El migcampista, un dels fitxatges estrella del Peralada l'estiu passat, marcava de falta, amb una de les seves bombes, el 3 a 2 definitiu.

• Tornen les bombes. Feia més d'un any (un any i 13 dies) que no marcava Guillem Cornellà a Tercera. L'última diana va ser amb el Figueres, el 30 de març de 2014, en un partit contra la Pobla de Mafumet en què signava un doblet (2-2, veure Pantalla #3div5).

• Tercera seguida. Tres derrotes seguides per al Gavà, que continua immers de ple en la lluita per eludir el descens.

• El derbi, a Nou Barris. Un gol de Raúl Rodríguez al minut 86 decidia el triomf de la Muntanyesa al camp de l'Europa. Els de Nou Barris no descarten encara res a la part alta i els graciencs continuen tercers, però les opcions de títol es compliquen.
Els jugadors de l'Europa van demanar acaloradament mans en aquesta acció // CEEuropa.cat

• Tres sense vèncer. És el tercer duel seguit de l'Europa sense guanyar, amb 2 punts sumats dels últims 9 possibles.

• Pedro Dólera, indignat. El tècnic de l'Europa es mostrava profundament indignat en la roda de premsa posterior al duel. La podeu veure, via BTV Esports, en aquest enllaç.

• Excepcions. La Muntanyesa tot just ha guanyat 4 partits (de 17) a domicili aquest curs; i l'Europa tan sols ha cedit 3 derrotes (en 16 partits) com a local aquesta temporada.
Molt bon ambient a les graderies del Nou Sardenya // CEEuropa.cat

• El derbi de la L4. La línia 4 del metro de Barcelona (la groga) separa, en ben poques parades, les llars del CE Europa (tant si es baixa a Alfons X com si es fa a Joanic) i la de la Muntanyesa (establerta a Via Júlia). La facilitat del desplaçament i l'empenta habitual de l'afició de la Monta donaven color al derbi, amb nombrosa afició visitant celebrant el triomf.

• Raúl Rodríguez. Segon gol del jugador de la Muntanyesa aquest curs. Ha marcat els dos a domicili, però l'anterior era gol de l'honor a Vilafranca (4-1).
Els jugadors de la Monta celebren el gol de Raúl Rodríguez // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Moviments als Golejadors. Es col·loca al segon esglaó del llistat Elhadji Bandeh (Martinenc), que ja suma 14 gols, els mateixos que Triguero i Revert. Al Top-11, de jugadors amb dobles dígits, no hi ha hagut més moviments. Per sota, vuitè gol de la temporada per a Albert Cervantes (Castelldefels) i Joan Corominas 'Coro' (Peralada). Tres futbolistes més arriben als 7 gols: Cristian del Moral (Palamós), Sascha Andreu (Prat) i Álvaro Fernández (Pobla de Mafumet) i cinc futbolistes s'estrenaven: Guillem Cornellà i Carles 'Litus' Sala (Peralada), Sergio Ginés (Masnou), Dani Medina (Vilafranca) i, amb un doblet, Rubén Cruz 'Rubi' (Gavà).

• Gols destacats. Ens quedem amb aquests: Albert Cervantes (Castelldefels), Edu Domingo (Masnou), el primer d'Elhadji Bandeh (Martinenc), Cristian del Moral (Palamós), Joan Corominas 'Coro' i Guillem Cornellà (Peralada) i el primer de Rubén Cruz 'Rubi'. No hem vist imatges del Sabadell B-Vilassar de Mar.

• 759 gols. La jornada fa apujar (poc) la mitjana. Són ara 23'72 gols per jornada, 2'37 per partit. Respecte el curs passat són dades inferiors, un -4'65% de variació.

• Victòries locals 43% | Empats 28% | Victòries visitants 29%

• Respecte el curs passat, els triomfs locals augmenten (+6'98%), augmenten els empats (+7'14%); i tornen a baixar molt els triomfs visitants (-14'02%).

• Millor local. No ha jugat a casa però segueix al capdavant d'aquest registre l'Ascó, 35 punts de 45 possibles; va després la Muntanyesa, invicta (31 de 45).

• Millor visitant. No ha jugat a domicili però s'hi manté la Pobla de Mafumet, amb 29 punts de 48 possibles. El següent millor equip fora és l'Europa (27 de 45).

• Camp on es veuen més gols. No hi ha hagut partit en aquesta J32 però el Municipal del Guinardó de Barcelona, amb 46 gols en 16 partits, 2'88 per duel de mitjana, continua sent el camp on es veuen més gols. El Xevi Ramon de Vilassar de Mar és el camp on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 28 en 16 partits, 1'75 gols per partit de mitjana.

• Menys golejador: Vilassar de Mar (23) | Més golejat: Martinenc (53)

• Rendibilitat. Marcava 3 gols per guanyar i, per tant, la mitjana ha baixat lleugerament, però continua el Peralada al capdavant del registre. Amb 30 dianes han sumat 42 punts. Són 1'40 punts per gol marcat.

• Màxim golejador: Ascó i Terrassa (48) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (24)

Hem passat pel... Europa-Muntanyesa [text de Carles Garcia]

La Muntanyesa ha tornat a celebrar una victòria davant l'Europa // Carles Garcia - Tercera.cat

El Nou Sardenya ha viscut aquesta tarda una nova sessió de regressió. La Monta s'ha creuat, de nou, pel camí dels graciencs amb el resultat de sempre. L'equip de Nou Barris ha superat els escapulats gràcies a un gol de Raúl Rodríguez al minut 86. El jugador groc-i-negre ha caçat la pilota al segon pal per enfonsar l'Europa en la lluita pel campionat, que s'allunya fins als sis punts.

A diferència del que es podia esperar a la prèvia del matx, el partit no ha tingut una intensitat tan gran com a d'altres derbis entre els de Gràcia i els de la Prosperitat. Els locals han dominat la possessió de la pilota durant la primera meitat, mentre la Monta tractava de crear perill en jugades de contraatac. Tot i això, ni uns ni altres han aconseguit inquietar els porters.

A la represa, l'equip de Nou Barris ha sortit molt més endollat i s'ha acostat amb perill en dues ocasions a l'àrea local. Això ha reactivat l'Europa, que s'ha tornat a posar la roba de treball per coordinar jugades ideades per Putxi, amb les bandes com a destí. Especialment destacables han estat les incursions ofensives del lateral Sergi Pastells, objecte d'un possible penal no assenyalat, i protagonista dels maldecaps de la defensa groc-i-negra. Però tot i l'empenta europeista ha estat l'encert qui, una altra vegada, ha marcat el destí dels escapulats. En primer lloc, l'encert dels visitants, que en l'única jugada que han gaudit dins l'àrea han fet el gol que valia els tres punts. I, en segon lloc, del desencert dels locals, que no han sabut gestionar la pilota en les jugades ofensives per trobar l'espai per fer el gol. Bona part de culpa d'això la té la defensa de l'equip de Nou Barris, que ha sabut tractar amb mà de ferro els davanters escapulats.

Poves i Dot reclamen un possible penal de Rubén sobre Pastells // Carles Garcia - Tercera.cat
Menció a part mereix la roda de premsa del tècnic escapulat, Pedro Dólera. L'entrenador local ha carregat la ràbia del vestidor contra les actuacions arbitrals dels darrers partits. Dólera, que ha dit que se sent indignat, ha explicat en roda de premsa que el vestidor li ha demanat que parlés davant dels micros. El tècnic ha sentenciat: "Per a què no diguin que plorem, nosaltres anem callant. Però els meus jugadors em demanen que surti aquí a dir el que estic dient, i ho faig per ells, perquè m'ho han demanat ells. Perquè estan indignats". El tècnic de l'Europa ha assegurat que el club no emprendrà cap acció i, en cap cas, ha volgut parlar de mà negra dins de la Federació.

Més enllà de queixar-se dels àrbitres per les decisions que prenen, Dólera també ha aprofitat la roda de premsa per admetre els seus errors: "Si jo no la sé ficar, és problema meu".

Amb tot, Europa i Muntanyesa veuen com el seu camí a la competició avança en sentits diferents. Els de Nou Barris se senten salvats i saben que seran una temporada més a Tercera Divisió, ara que han arribat a la fita dels 45 punts. El tècnic, Antonio Escudero, ha felicitat els jugadors per la feina feta i ha obert la porta als somnis: "La temporada vinent seguirem a Tercera. Ara, tot el que vingui, benvingut sigui. Somniar no costa res". Pel seu cantó, els graciencs veuen com el nou líder, la Pobla de Mafumet, s'escapa fins als 6 punts de diferència. Una distància difícilment salvable a falta de 6 jornades pel final. La propera missió dels escapulats serà certificar el Play-Off abans que els perseguidors se'ls tirin al damunt.