dimarts, 9 de juny del 2015

Banquetes 15/16

Definits per ara 17 equips per al proper any a la categoria, i amb només dos equips encara en competició (Ascó i Pobla), el primer mes després de la competició està servint per començar a configurar com serà la temporada vinent. I l'inici de tot projecte esportiu passa per (a més de la direcció esportiva) la banqueta. Els 17 equips que ja saben segur que disputaran el grup català de Tercera l'any vinent van tancant els noms que els dirigiran. Hi ha un clar predomini de les renovacions... però ja coneixem quatre nouvinguts. Al nom d'Arnau Sala, conegut fa dues setmanes com a nou tècnic del Peralada, s'afegien aquest dilluns els anuncis de José Solivelles com a nou entrenador del Sabadell B; de Pedro Dólera com a tècnic de l'AE Prat, després de sis cursos a l'Europa... i aquest dimarts es feia oficial la tria d'Albert Poch com el substitut de Dólera a la banqueta gracienca.


Juanjo García, dos anys més al capdavant del Júpiter // CE Júpiter


Nota inicial: A tercera.cat respectem al màxim els equips que encara es troben en competició, motiu pel qual en aquest article només fem referència a les banquetes dels conjunts que ja han acabat de lluitar pels seus objectius aquesta temporada.

Aquest dimarts al vespre l'Europa feia oficial la decisió del canvi de banqueta: Albert Poch serà el nou entrenador del conjunt escapulat, i se'l presentarà aquest dimecres al vespre. Poch torna a Tercera mig any després de la traumàtica marxa del Gavà, per assumir un nou projecte al club barceloní. La setmana passada entrevistàvem Albert Poch per parlar a fons de futbol, de projectes i del dol per la difícil marxa de Gavà.

Precisament dijous Pedro Dólera s'acomiadava de l'Europa destacant que buscava nous reptes. Al Nou Sardenya el sexenni de Dólera es tancava amb tres play-off d'ascens a Segona B consecutius (2013-2015) i amb la Copa Catalunya d'enguany com a record material a les vitrines. Dólera aposta ara per tornar a casa. El tècnic pratenc agafa les regnes del Prat, on se li ha encarregat "un projecte a llarg termini" i per al qual ha signat per les properes tres temporades, al costat del seu principal home de confiança, Dani Contreras. Agafen el relleu de Manolo Márquez, que el 26 de maig coneixíem que no seguia al Sagnier (ho explicava El Prat Esports i el conjunt pratenc ho feia oficial al vespre). BTV Esports cobria la roda de premsa de presentació de Dólera al Prat:




L'altra novetat anunciada aquest dilluns era el nou tècnic del Sabadell B. L'entitat arlequinada feia oficial que José Solivelles, fins ara entrenador del juvenil A arlequinat. Solivelles dirigirà el filial en el segon curs de l'equip a la categoria, després de la bona feina feta els últims tres cursos per Toni Rodríguez, amb dos ascensos i la permanència en l'estrena a Tercera. Ignasi Senabre, fins ara a la UDA Gramenet, dirigirà ara el juvenil sabadellenc.



José Solivelles (dreta), nou entrenador del Sabadell B // CESabadell.cat

Les altres novetats passen per algunes renovacions. L'Esportiu de Catalunya, en l'edició de dissabte passat (6 de juny) anunciava la continuïtat de Julià Garcia a la banqueta del Rubí. El tècnic, el més experimentat de la categoria, iniciarà el seu segon curs complet a la banqueta rubinenca, després d'haver aterrat a Can Rosés el mes de febrer de 2014, després de la marxa de Martí Cifuentes al Sant Andreu.

Els dos equips ascendits confirmen una fórmula que sol ser habitual, la de renovar els seus entrenadors desprésde l'èxit assolit. Així, Juanjo García seguirà dos cursos més al capdavant del Júpiter, equip amb el qual ja va ascendir a Tercera el 2012 (ressenya de la renovació a Planeta Júpiter). Cobrien l'anunci de la renovació els companys de BTV Esports:





Aquest dimarts al vespre els companys d'Esports del Camp anunciaven també la renovació de Joan Antoni Pallarès amb el Morell, ascendit a Tercera i que s'enduia diumenge passat el títol de Primera Catalana davant el Júpiter. Pallarès ha estat l'artífex des de la banqueta dels dos salts consecutius, de Segona a Primera Catalana i de Primera Catalana a Tercera. L'entrenador debutarà amb el conjunt tarragoní a la categoria, de la qual és coneixedor de la seva etapa de futbolista, especialment amb el Reus.


S'afegeixen a les renovacions ja anunciades de Toni Carrillo (Cerdanyola), Miquel López (Masnou), Antonio Escudero (Muntanyesa), Joan Mármol (Palamós), Andrés González (Santfeliuenc), Iván Moreno (Vilafranca) i Juanma Pons (Gavà), si bé aquesta última no s'ha comunicat de manera oficial (la comptem com a renovació perquè el mateix tècnic ho donava per fet a l'última roda de premsa del curs passat i a Radio Marca).

Aquesta és la situació a les banquetes dels 17 equips seran a Tercera i del Manlleu, pendent d'un ascens per continuar a la categoria:


Taula: tercera.cat

Són, per ara, 10 renovacions, 4 nous tècnics confirmats i 3 equips que han de confirmar tècnic (amb el Figueres que es troba negociant la continuïtat de Vílchez, cada cop més propera).



Pendents
El Figueres i Vílchez negocien la renovació // (Arxiu) UEFigueres.cat

Són tres els clubs que encara no tenen entrenador anunciat per al curs vinent. Tenim el cas del Gavà també, sense oficialització des del club. I la situació peculiar al Manlleu. Encara hi ha incertesa en el cas dels osonencs, que tancaven l'etapa de Miquel Muñoz a la banqueta a final de curs. No saben si competiran a Tercera (els cal un ascens d'un català a Segona B) o a Primera Catalana. Un cop es defineixi la categoria, es decidirà el nom del nou entrenador.

Els tres equips que no tenen tècnic definit són un barceloní, un vallesà i un empordanès. El Sant Andreu encara no ha donat pistes de qui serà el tècnic en el retorn a Tercera dels quadribarrats. El tècnic que va acabar la temporada a Segona B a la banqueta andreuenca, Miguel Álvarez, explicava a BTV abans de tancar el curs que se sentia en deute amb el conjunt barceloní, mostrant voluntat per seguir entrenant-lo si així ho desitjava la directiva. Tot i això, no sembla que Álvarez hagi de ser el tècnic per al curs vinent, ja que apareix a les travesses com a possible entrenador del Sabadell, a Segona B.


El Figueres treballa en la renovació d'Eduardo Vílchez com a tècnic per al curs vinent. Vílchez, que agafava les regnes de l'equip la tardor passada, després de la marxa de Francesc Cargol. Les converses estan bastant avançades i podria formalitzar-se la continuïtat del tècnic vallesà en els propers dies.

Un cas més obert és els del Terrassa, que primer necessita estabilitat institucional i econòmica per continuar treballant en el projecte esportiu. El proper pas serà definir com queda la propietat i la gestió de l'entitat.


Continuïtats ja conegudes
Ja en parlàvem fa algunes setmanes, però just uns dies després de cloure la temporada, diversos clubs ratificaven la confiança en els seus tècnics. Un cas clar d'objectius complerts amb escreix que han conduït a la renovació a la banqueta és el del Vilafranca. El degà penedesenc completava la segona millor campanya de tota la seva centenària història i anunciava la renovació, ja abans de concloure la temporada, del tècnic Iván Moreno, que iniciarà el segon curs al Penedès i la seva quarta temporada consecutiva a la categoria, en la qual va aterrar per dirigir la Pobla el 2012.

El Masnou renovava la confiança en Miguel López, que començarà la seva tercera campanya al conjunt maresmenc, i fins i tot ampliarà responsabilitats: el 26 de maig el club anunciava que López serà també director esportiu de l'entitat, amb el futbolista del primer equip, Dani Prieto, com a coordinador de futbol 11.


Miguel López, entrenador i director esportiu masnoví // clubdeportiumasnou.com


La tranquil·la permanència del Cerdanyola també servien al club vallesà per ampliar la vinculació amb Toni Carrillo, el tècnic que ha establert l'equip a Tercera (ja va ser l'artífex dels anteriors ascensos) i que, amb Sergio López de director esportiu, ha configurat les dues plantilles que han mantingut l'equip com un dels més batalladors de la categoria. El Cerdanyola va anunciar la continuïtat de Carrillo un mes abans de concloure la lliga, a mitjan abril. L'equip tècnic, per tant, treballa amb calma preparant un nou curs, ara amb l'estrena de camp: el Cerdanyola es traslladarà definitivament a Fontetes aquest estiu.


Toni Carrillo, un any més a Cerdanyola // Cfc.cat


També el Santfeliuenc és un club d'apostes fermes. L'artífex a la banqueta d'una última dècada brillant per als blanc-i-blaus, Andrés González, es mantindrà un curs més com a entrenador del primer equip, després d'una temporada de molts esforços i de final ajustat, però feliç, amb la continuïtat del Santfe a Tercera, on iniciarà el seu tercer curs consecutiu. El tècnic arribarà el curs vinent als 300 partits dirigint l'equip de la capital del Baix Llobregat.

Retorns
Pel que fa als tres equips descendits, tots tres ja han confirmat en quins tècnics confiaran per intentar recuperar la categoria perduda. El Castelldefels manté la confiança en Miki Carrillo, després que el tècnic expressés la seva voluntat de seguir; i al Vilassar de Mar retorna la direcció a Manel Moya, el tècnic que va dirigir els maresmencs en el retorn a Tercera, el 2012, i que aquest curs entrenava el Martinenc. El conjunt del Guinardó feia oficial a finals del mes passat la renovació d'Agustín Vacas. El tècnic, que no va poder evitar des de la banqueta el descens a Catalana, signava per un any ampliable a un altre si s'assoleix l'ascens a Tercera.


Miki Carrillo renovava aquesta setmana amb el Castelldefels // Alex Gallardo - UE Castelldefels

Caldrà seguir pendent dels moviments a les banquetes dels equips de Tercera, i més quan s'acabin de defininr el total de 20 equips que competiran a la categoria el curs vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada