El Prat empatava amb el Figueres però manté lideratge // UEFigueres.cat

Aquests són els resultats de la J12

DIUMENGE, 1 DE NOVEMBRE
Júpiter 3-0 Morell (Mamadou Kanteh 'Kuku', Pau Darbra i Quim Solano)
Rubí 0-1 Muntanyesa (Pedro García)
Granollers 3-1 Masnou (Dídac Rodríguez 'Didi', David Bauli i Ferran Vila / Gerard Artigas)
Prat 1-1 Figueres (Jordi Sánchez / Quim Rodríguez 'Quimo')
Manlleu 1-1 Cerdanyola (Ramon Marimon / Daisuke Uemura)
Peralada 4-1 Ascó (Marc Mas -2-, Kike Sánchez i Aleix Feixas -p- / Víctor Bertomeu)
Sabadell B 2-1 Sant Andreu (Manel Martínez i Antonio 'Ñito' Martín / Kevin Gissi)
Terrassa 1-0 Gavà (Xavi Boniquet)
Santfeliuenc 4-3 Palamós (David Toro -3- i Adri Ruiz / David Corominas 'Coro', Moha Jaghou i David Torres)
Europa 1-2 Vilafranca (Abel Rita / Sergi Moreno i David Fontanils)

CLASSIFICACIÓ
Aquesta és la classificació després de la J12:

Gols: 31
Resultats: 6 victòries locals, 2 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter), 11 // Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• Manteniment. El Prat salvava la imbatibilitat a casa als últims instants, sumava un punt i continua com a líder en solitari. És la vuitena jornada dels potablava al primer lloc, i han estat totes les jornades d'aquesta lliga (12 fins ara) en zona noble.

• A prop del déjau-vú. El Figueres és l'últim equip que va vèncer al Sagnier com a visitant, fa més de 10 mesos (en l'últim partit del Prat a casa el 2014). El gol de Quimo al minut 85 semblava reeditar aquell precedent, però el Prat igualava poc després.

• Nou segon. Aprofitava l'empat del Prat i la derrota del Gavà (1-0 a Terrassa) el Júpiter, que després de vèncer el Morell amb gols a la segona part (3-0) se situa ara segon, a un sol punt dels potablava.

• La Monta segueix. Nou triomf del conjunt de Nou Barris, tercer consecutiu, i mantenen els groc-i-negres la quarta plaça, ara a tan sols tres punts del líder, i amb els mateixos punts (22) que el tercer, el Gavà.

• Pressió. La jornada ha ajustat una mica les coses... però ajuda a definir bastant la part alta, amb un grup d'equips que tendeix a anar-se escapant. A més dels quatre primers, atenció als moments que viuen els dos principals perseguidors: el Sabadell B, que encadena tres triomfs i és cinquè; i el Granollers, fortíssim a casa (13 punts dels últims 15), que es mantè al sisè lloc. Els dos conjunts són a un sol punt del play-off.

• Surt el Santfe. Un gran canvi a la part baixa. Triomf del Santfeliuenc contra el Palamós (4-3) que treu els blanc-i-blaus de la zona de descens. El Santfe ha estat sis jornades entre els tres últims, les últimes cinc de consecutives.

• Hi cau el Rubí. La plaça que allibera el Santfeliuenc l'ocupa ara el Rubí, que encadena quatre derrotes (sense marcar en cap dels quatre partits), i que torna al descens vuit jornades després (ja va ser cuer a la J4).

• Ressorgiment. A més del Santfe, un altre equip en zona de descens vencia en aquesta J12. És el Peralada, que golejava contra el vigent campió, l'Ascó (4-1), i deixa de ser cuer. Els empordanesos són ara penúltims, a un punt de sortir del descens. Els d'Arnau Sala encadenen set jornades a les tres últimes places; són l'equip de Tercera que més temps ha passat en descens fins ara.
L'Ascó sortia golejat de Peralada // Iris Solà - FC Ascó

• Nou cuer. El Masnou, que perdia a Granollers (3-1) és el nou cuer de la categoria. El conjunt maresmenc ja va ser cuer a les jornades 5 i 6, i suma (en diferents fases) sis jornades en descens aquest curs.

• Partit amb més gols. El Santfeliuenc 4-3 Palamós d'aquesta J12 és el partit amb més gols de la temporada fins ara (7), i supera els quatre enfrontaments en què havíem vist 6 gols fins ara. No es veien més de 6 gols en un partit de Tercera des de feia 18 mesos i mig (Gramenet 1-7 Europa, el 13 d'abril de 2014, recupereu-lo aquí).

• 31 gols, rècord golejador. Nova jornada de molta producció golejadora. Tanta, que els 31 gols marcats suposen un nou màxim de la temporada. No es veien més de 30 gols a Tercera des del mes de maig, amb la penúltima jornada del curs passat (35 dianes). Gairebé una quarta part es marcaven a Les Grases, domini dels gols locals (20 a 11) i només tres equips es quedaven sense anotar (Morell, Rubí i Gavà).

• Hat-trick. David Toro, del Santfeliuenc, aconseguia tres gols al triomf dels blanc-i-blaus contra el Palamós. És el quart hat-trick (o pòquer) de la temporada, després dels de Javi Revert (Figueres, J2), Sascha Andreu (Prat) i Manel Martínez (Sabadell B), els dos tetragolejadors a la J8.

• Més casolà. Segona jornada seguida amb màxim de victòries locals aquest curs (6). A més, mínim d'empats de la temporada (només dos, al Prat i a Manlleu). Dos equips s'imposaven a domicili (la Monta i el Vilafranca).

• Kuku estel·lar. El Júpiter tombava el Morell al segon temps (3-0) amb festival de Mamadou Kanteh 'Kuku': obria la llauna (11è gol del curs), Pau Darbra anotava el segon (suma ja 3 gols en aquesta lliga) i Quim Solano tancava el triomf completant una jugada espectacular de Kuku (la podeu veure aquí). Continuen fortíssims els grisgrana a casa (16 punts de 18) i es col·loquen segons. El Morell encadena dues derrotes després de dos triomfs seguits i marca ara la permanència (11 punts).

• Setmana fantàstica, vol. 1. La Monta ha tancat la "setmana de 9 punts" sumant... 9 punts. Un gol guanyador de Pedro García (3r gol del curs, molt destacat, el podeu veure aquí) donava el triomf al camp del Rubí, que entra en descens. Tercera victòria consecutiva dels barcelonins, 10 punts dels últims 12 i un sol gol encaixat en els últims quatre partits. El Rubí, de la seva banda, encadena quatre derrotes i un total de 386 minuts sense marcar. El migcampista de la Monta, Rubén Giménez, complia 250 partits amb el conjunt de Nou Barris, i BTV Esports en feia un bon seguiment.

• Fortalesa local. El Granollers s'imposava al Masnou (3-1) i ha sumat a casa 13 dels últims 15 punts en joc. Els vallesans continuen a l'avantsala del play-off (sisens, a un sol punt del quart). Tercer gol a la lliga de Didi i de David Bauli (els tres de cap, fins ara) i segona diana del curs de Ferran Vila. Al conjunt maresmenc s'estrenava com a golejador Gerard Artigas. Els masnovins encadenen quatre jornades sense vèncer: han sumat 2 punts dels últims 12.
El Granollers superava el Masnou (3-1) // lajornadadelvalles.cat

• Jordi Sánchez al rescat. El gol de Quimo per al Figueres (el 2n que marca aquest curs) encenia les alarmes al Sagnier: des del 21 de desembre de l'any passat que el Prat no hi perdia un partit... i també va ser contra el Figueres! Un parell de minuts després, el gol de Jordi Sánchez, el que marca aquest curs, donava un punt a cada equip (1-1). Els de Pedro Dólera continuen líders i els empordanesos són a la zona mitjana-alta, a cinc punts del quart.
Jordi Sánchez (dreta), autor del gol pratenc // UEFigueres.cat

• Igualtat. L'empat entre Manlleu i Cerdanyola (1-1) deixa els dos equips en zona mitjana. Els vallesans no assoleixen el ple a la setmana fantàstica... però hi han sumat 7 punts de 9 possibles. El gol de Ramon Miramón (estrena amb els osonencs) avançava els locals però Daisuke Uemura marcava per segon diumenge seguit i rescatava un punt per als de Toni Carrillo. Els osonencs han sumat 1 punt dels últims 6 possibles i continuen més febles a casa (5 punts de 18 possibles).

• Golejada. El Peralada obtenia el primer triomf a casa aquest curs... amb golejada contra el vigent campió del grup català de Tercera, l'Ascó (4-1). Doblet de Marc Mas (suma 3 gols fins ara) i segon gol del curs de Kike Sánchez i quart d'Aleix Feixas (màxim golejador de l'equip). Víctor Bertomeu anotava el gol de l'honor asconenc. Els empordanesos queden a un punt de sortir del descens, i els de Miguel Rubio mantenen unes xifres discretes a domicili: en 6 desplaçaments, 4 derrotes... i tan sols 4 punts de 24 possibles lluny de la Ribera d'Ebre.
El Peralada sumava el primer triomf a casa // Iris Solà - FC Ascó

• Setmana fantàstica, vol. 2. El Sabadell B, com la Monta, també ha tancat la "setmana de 9 punt" sumant... 9 punts. Contra el Sant Andreu, triomf amb remuntada, en l'estrena de Joan Esteva a la banqueta andreuenca. Kevin Gissi avançava els quadribarrats (8è gol del davanter, primer que marca a domicili), però als últims 10 minuts els arlequinats capgiraven el marcador, gràcies a dos davanters en forma: Manel Martínez, 10è gol del curs; i Ñito Martín, a l'afegit. Atenció al moment de Ñito: ha marcat els tres gols guanyadors dels tres triomfs dels de José Solivelles en aquesta setmana de 9 punts. El Sabadell B es manté cinquè, a un punt del play-off, i el Sant Andreu continua sense vèncer a domicili (2 punts de 18).
Manel (esq) obria la remuntada del Sabadell B // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• Triomf de pes. El Terrassa superava el Gavà a l'Olímpic (1-0) amb gol guanyador de Xavi Boniquet (3r gol del curs). Els vallesans han sumat 4 victòries als últims 5 partits a casa, i en aquesta J12 han provocat la primera derrota a domicili del Gavà. Els blaugrana continuen en play-off, ara tercers i els vallesans són en zona mitjana, gràcies a les bones xifres com a local (13 punts de 18 possibles).
Triomf del Terrassa a l'Olímpic, on es fa fort // Terrassa FC

• Bogeria a Les Grases. El Santfeliuenc buscava el triomf després de tres empats... i l'obtenia en un partit boig, en què el Palamós acabava ajustant el marcador després d'arribar a perdre per 4 a 1. Un nom destacava al partit, el de David Toro, autor d'un hat-trick per al Santfe. Tercer gol del curs d'Adri Ruiz. Per al Palamós marcaven Coro (3r gol del curs), Moha (2n) i David Torres, que s'estrenava.

• Remuntada penedesenca. Segona derrota seguida de l'Europa a casa, i sisè partit seguit sense guanyar dels escapulats (4 punts de 18 possibles). De fet, els graciencs s'han avançat als últims 3 partits... i tan sols han sumat un punt dels últims nou possibles. El gol inicial d'Abel Rita per als graciencs (el 4t del curs) era capgirat pel Vilafranca amb dianes de Sergi Moreno (segon gol del curs) i de David Fontanils (que s'estrenava com a golejador). Els penedesencs es col·loquen setens, quatre punts per sota del quart. L'Europa és ara 13è, tres punts per sobre del descens i a 8 del quart classificat.
Abel Rita marcava per a l'Europa però el Vilafranca capgirava el marcador // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Moviments als Golejadors. Es movia bastant la part alta del llistat de golejadors. Kuku (Júpiter) continua al capdavant, ara amb 11 dianes; arriba a les 10 Manel Martínez (Sabadell B), i Kevin Gissi (Sant Andreu) se situa tercer, amb 8 gols. Marcava el sisè gol del curs Jordi Sánchez (Prat) i es col·loquen amb 4 Abel Rita (Europa), Aleix Feixas (Peralada) i David Toro (Santfeliuenc), després del seu Hat-trick.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Quim Solano (Júpiter) i la jugada prèvia de Kuku, Pedro García (Monta), Manel Martínez i Ñito Martín (Sabadell B) i Abel Rita (Europa). [No hem vist imatges del Terrassa 1-0 Gavà, Santfeliuenc 4-3 Palamós i Peralada 4-1 Ascó]

• 317 gols. Nova jornada amb rècord anotador, que continua apujant la mitjana global, ara situada als 2'64 gols per partit. És per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat i també per sobre (un +7'09%) dels que s'havien marcat a les dotze primeres jornades del curs passat (296).

• Millor local: Júpiter (16 de 18, 88'89%) | Millor visitant: Manlleu (12 de 18, 66'67%)

• Victòries locals 44% | Empats 27% | Victòries visitants 29%

• Respecte el curs passat, els triomfs visitants baixen un punt percentual (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); pugen un punt els triomfs locals (43% el curs passat) i es mantenen al mateix nivell els empats (27%).
Miguel Ramos (Vilafranca) aturava un penal a Poves (Europa) amb 0-0 // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Màxim golejador: Prat (25) | Menys golejat: Sabadell B (9)

• Menys golejador: Rubí (9) | Més golejat: Terrassa i Palamós (23)

• Camp on es veuen més gols. Per ara és el Narcís Sala. Al camp del Sant Andreu s'han vist 24 gols en 6 partits, 4 de mitjana per duel.

• Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols/punts el Manlleu. Amb tretze gols (poc més d'un per partit de mitjana), els osonencs han sumat 17 punts. Són 1'31 punts per gol marcat de mitjana.