dilluns, 9 de novembre del 2015

Resultats J13

"Molts empats i quatre triomfadors clars: Manlleu, Terrassa, Santfe i Sant Andreu"
El Manlleu mira amunt després de superar l'Ascó // Iris Solà - FC Asco

Aquests són els resultats de la J13:

DISSABTE, 7 D'OCTUBRE

Morell 1-2 Sant Andreu (Samu Blanes / Jorge Muñoz i Felipe Gonçalves)

DIUMENGE, 8 D'OCTUBRE

Muntanyesa 0-0 Sabadell B
Cerdanyola 1-1 Rubí (Sergio Ginés / Sergi Estrada)
Ascó 0-1 Manlleu (Albert Canal)
Vilafranca 2-2 Peralada (Santi Triguero -2, 1p- / Sergi Murga i Marc Mas)
Gavà 0-0 Prat
Masnou 0-1 Terrassa (Ángel de la Torre)
Júpiter 0-2 Santfeliuenc (David Toro i Juan Quiles)
Palamós 1-1 Granollers (Marçal Lladó / Roger Mora)

L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• Igual, però diferent. Jornada molt estranya al grup català de Tercera. Tant, que sembla que per als primers no hagi passat la J13. Els sis primers són els mateixos, pel mateix ordre... ja que cinc dels sis empataven aquest diumenge. La jornada carregada d'empats (6) ha destacat els quatre equips que han obtingut el triomf.

• 0 de 8. Cap dels vuit primers classificats a l'inici de la jornada guanyaven aquest diumenge... tot i que només un perdia, el Júpiter. Els empats de Prat i Gavà (entre ells), Monta i Sabadell B (entre ells), Granollers, Vilafranca i Figueres simbolitzen una jornada de no agressió entre els primers classificats. Dos vencedors de la zona mitjana, Manlleu i Terrassa, treuen el cap ara a l'avantsala del play-off.

• Líder, capítol 9. És la novena jornada amb el Prat situat al capdavant de la taula. Els potablava han estat les 13 jornades de lliga en zona de play-off; són 12 les jornades amb el Júpiter en zona noble i 10 per al Gavà. La Monta, que continua al quart lloc, hi és per cinquena jornada aquest curs.

• Un canvi a baix. La derrota del Morell i els empats de Rubí i Peralada han col·locat els tarragonins en descens, penúltims, tres jornades després de sortir del descens (a la J10). El punt sumat pel Rubí a Cerdanyola treia els de Julià Garcia de la part baixa, i l'empat del Peralada a Vilafranca fa pujar els empordanesos una posició; són antepenúltims.

• Cuer. El Masnou continua per segona setmana tancant la taula, després de la derrota a casa contra el Terrassa. Els maresmenc és l'equip que més jornades ha estat cuer, quatre fins ara.

• Baixa anotació. Hem passat de la jornada amb més gols (la J12, 31 dianes), al cap de setmana de menys anotació al grup català de Tercera, tan sols 15 gols, un total de 9 equips es quedaven sense marcar i atenció perquè els equips visitants guanyaven per golejada, 5 a 10.

• Rècord d'empats. Màxim d'igualades de la temporada, 6 partits acabaven amb repartiment de punts. No es veien més de 5 empats en una jornada de Tercera des de fa més de dos anys i mig. Va ser a la J29 de la temporada 2012/2013, en què se'n van veure set! Curiosament, un golejador repeteix d'aquella jornada del 24 de març de 2013: Sergio Ginés, llavors al Manlleu, ara al Cerdanyola.

• Cap triomf local. Però la notícia quant a marcadors és l'absència de victòries locals... per trobar l'últim precedent ens vam acabar l'arxiu de dades de Tercera.cat (que comença el curs 11/12), però vam comptar amb l'ajuda del Mestre Lluís Montaner, que ens va donar la dada a Twitter: feia cinc anys i dos mesos que no es veia una jornada a Tercera sense triomfs locals. Va ser a la J4 de la temporada 2010/2011.

• Victòria a la boira. El Sant Andreu s'imposava al camp del Morell amb gol guanyador al minut 87, en un partit marcat per la boira baixa que governava el Tarragonès... i pels gols concentrats a la segona part. Jorge Muñoz s'estrenava com a golejador aquest curs amb una rematada des de la frontal, el 0 a 1.
El Sant Andreu s'imposava al camp del Morell // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• Samu Blanes. Està sent l'home gol del Morell, i contra el Sant Andreu anotava un golàs de falta, el sisè que marca aquest curs. Samu ha marcat la meitat dels gols del Morell a la lliga.

• Arribar i moldre. Al minut 85, canvi per al Sant Andreu. Marxava Jordi Aumatell i entrava Felipe Gonçalves. Dos minuts després, el nouvingut es convertia en l'home del partit, anotant l'1-2 del triomf.

• Doble estrena. La victòria del Sant Andreu és la primera amb Joan Esteva a la banqueta andreuenca... i la primera a domicili aquest curs. Els quadribarrats no guanyaven a domicili en lliga des de feia gairebé un any. L'última victòria lluny del Narcís Sala va ser a Segona B, el 22 de novembre de 2014, al camp del Saragossa B (0-2).

• Empat sense gols. Al partit que destacàvem a la prèvia, sense gols i un punt per a cadascú que manté la Monta al quart lloc i el Sabadell B al cinquè.

• Registres defensius. El 0-0 alimenta el bon paper dels dos porters, Tato Burgada (Monta) i Sergio Fernández (Sabadell B) i millora els bons registres defensius dels dos equips: la Monta encadena cinc partits sense perdre... amb un sol gol encaixat en aquests cinc enfrontaments. El Sabadell B continua sent l'equip menys golejat del grup, 9 gols encaixats en aquesta lliga, un sol en contra als últims quatre partits.
Empat sense gols entre la Monta i el Sabadell B // CESabadell.cat

• Reconeixement. Abans del partit, el Club de Futbol Montañesa homenatjava el migcampista Rubén Giménez, que diumenge passat complia 250 partits amb l'equip.

• Punts vallesans. El Cerdanyola s'avançava contra el Rubí amb gol de Sergio Ginés (3r del curs), però els rubinencs empataven a la represa amb diana de Sergi Estrada (2a del curs). Els de Toni Carrillo es mantenen en zona mitjana i al Rubí el punt sumat el treu del descens.
Els jugadors del Cerdanyola celebren el gol de Sergio Ginés // Facebook Cerdanyola FC

• Aturen la mala ratxa. Amb l'empat, el Rubí talla una mala ratxa de 4 derrotes seguides i amb el gol de Sergi Estrada els rubinencs marcaven després de 484 minuts de joc sense marcar.

• Temible fora. Espectacular la dinàmica del Manlleu lluny d'Osona aquest curs. En 7 partits jugats a domicili, 5 victòries, després de l'aconseguida en aquesta J13 al camp de l'Ascó. Els manlleuencs, millor visitant de la categoria, s'apropen a la part alta: són tres punts per sota del quart classificat.

• Albert Canal. El central s'estrenava com a golejador amb el Manlleu, amb la diana que donava els tres punts en una plaça complicada com és el Municipal d'Ascó.
El Manlleu superava l'Ascó a la Ribera d'Ebre // Iris Solà - FC Ascó

• Preocupa. L'Ascó, vigent campió de la categoria, continua encallat. És dotzè, sis punts per sota del quart... i encadena quatre partits sense guanyar, amb tan sols 1 punt sumat dels últims 12 possibles. A casa els asconencs ja han cedit dues derrotes en set partits al Municipal.

• Un punt d'or. El Peralada protagonitzava la igualada de la jornada. Queia per 2 a 0 al camp del Vilafranca... i amb dos gols al tram final arrencava un punt que deixa els empordanesos antepenúltims, a tan sols un punt de la permanència, que marquen els 12 punts de Rubí.

• Doblet. El partit s'havia posat de cara per al Vilafranca amb els dos gols (un de penal) de Santi Triguero, que ja suma 9 gols en aquest inici de curs. Els penedesencs, si haguessin guanyat, s'haurien situat dos punts per sota del play-off
Santi Triguero anotant el primer gol del partit // Lluís Montaner

• Marc Mas. Entre setmana reconeixia a L'Empordà que anava recuperant les sensacions, i el davanter marcava a Vilafranca el gol de l'empat per al Peralada, el seu quart del curs. Abans, Sergi Murga havia fet el 2 a 1 per als d'Arnau Sala.

• Sòlid fora. És antepenúltim, però especialment a domicili el Peralada és un equip difícil de tombar. En 7 desplaçaments, tan sols dues derrotes (Rubí i Cerdanyola).

• Protesta. La junta del FC Vilafranca deixava les cadires de la llotja del Municipal buides en senyal de protesta a la FCF per la sanció de dos mesos al president penedesenc, Joan Soler, després de l'acta de l'àrbitre de l'Europa-Vilafranca, en què anotava insults de Soler a l'assistent. Des del club penedesenc es qüestionen aquests insults i es va manifestar la intenció de recórrer la sanció.
La llotja buida al Municipal penedesenc // Lluís Montaner

• Empat de play-off. Sense gols al duel entre el líder Prat i el tercer, Gavà (0-0). Una igualada que, vista la jornada, manté els dos equips a la zona preferent.

• Bona dinàmica. Amb tot, el punt manté la bona ratxa del Prat, que encadena 8 jornades sense perdre, amb 4 victòries i 4 empats (els tres últims, consecutius). Els potablava són l'equip més golejador (25) i el segon menys golejat del grup (10).
Gavà i Prat empataven a la Bòbila // AE Prat

• Sumen. Un punt per a un Gavà que s'està mostrant un punt irregular en les últimes setmanes: un sol triomf als últims set partits (1v-4e-2d, 7 punts de 21 possibles). Els gavanencs han marcat un gol als últims tres partits (el de Cazorla que donava els tres punts contra el Granollers).

• Triomf i impuls. Un gol d'Ángel de la Torre a la segona part donava els tres punts a un Terrassa que encadena dues victòries i es col·loca novè, quatre punts per sota del play-off.

• Segon a domicili. Els vallesans obtenen la segona victòria fora de la temporada (la primera va ser a Manlleu, 0-1)... i això que, en 7 desplaçaments, els de David Pirri han cedit 5 derrotes.
Victòria del Terrassa al Masnou // Terrassa FC

• Mala ratxa. El Masnou no aconseguia convertir en gol cap de les aproximacions a la porteria de Dani Barragán (molt inspirat). Segona derrota consecutiva dels maresmencs, que són cuers. Els de Miguel López (expulsat aquest diumenge) enllacen cinc jornades sense guanyar, 2 punts de 15 possibles (0-2-3).

• El Santfe dóna el cop. Victòria dels blanc-i-blaus a la Verneda (0-2), i trencava la imbatibilitat del Júpiter a casa aquest curs. Els barcelonins, però, continuen segons.

• Segona seguida. Dues victòries seguides per al Santfe, que mira amunt i allunya una mica més el descens. Els d'Andrés González encadenen cinc jornades sense perdre (2-3-0, 9 punts de 15 possibles).
El Santfeliuenc s'imposava a la Verneda // CE Júpiter

• David Toro. Continua en ratxa el davanter del Santfeliuenc. Obria la victòria a la Verneda amb el seu 5è gol del curs. Diumenge passat anotava un hattrick i aquest diumenge, gol de nou. El pratenc Juan Quiles tancava el triomf.
El Palamós presentava el futbol base abans del partit // Esports en xarxa

• Empat in extremis. El Granollers marcava al camp del Palamós al minut 85, gol de Roger Mora... una diana (i un triomf provisional) que col·locava els vallesans en play-off... però Marçal Lladó, amb un golàs de falta, empatava per als palamosins a l'última jugada, al minut 95.

• Lladó. El futbolista del Palamós, ex del Sabadell B, anotava un dels gols de la jornada, i era el protagonista a l'En joc ràdio de La Xarxa.
  • Sense gols. Empataven a zero Figueres i Europa, un marcador que no satisfà cap dels dos equips, situats en zona mitjana (desè i tretzè, respectivament).

• Set partits. L'Europa encadena 7 partits sense guanyar (5 empats i 2 derrotes) i és a 8 punts del quart i 4 punts per sobre del descens.
Cap gol a Vilatenim entre Figueres i Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Moviments als Golejadors. Els pocs gols no impedien que alguns dels principals anotadors del grup ampliessin les seves xifres. Santi Triguero (Vilafranca) en suma 9 després del doblet d'aquesta J13, i Samu Blanes (Morell) anotava el 6è en un gran llançament de falta. Ja són 5 els gols de David Toro (Santfeliuenc) i Marc Mas (Peralada) en compta 4. Només cinc futbolistes s'estrenaven com a golejadors en aquesta jornada.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Samu Blanes (Morell), Jorge Muñoz (Sant Andreu) i Marçal Lladó (Palamós). [No hem vist imatges del Vilafranca 2-2 Peralada]

• 332 gols. La jornada de tant baixa anotació fa disminuir la mitjana 0'09 punts, se situa als 2'55 gols per partit, encara per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. També se segueix per sobre (un +3'11%) dels que s'havien marcat a les tretze primeres jornades del curs passat (322).

• Millor local: Prat (14 de 18, 77'78%) | Millor visitant: Manlleu (15 de 21, 71'43%)

• Victòries locals 41% | Empats 29% | Victòries visitants 30%

• Respecte el curs passat, els triomfs visitants es tornen a igualar (també van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); baixen dos punts els triomfs locals (43% el curs passat) després de no haver-ne vist cap aquest diumenge; i pugen dos punts els empats (27% a final del curs passat).

• Màxim golejador: Prat (25) | Menys golejat: Sabadell B (9)

• Menys golejador: Rubí (10) | Més golejat: Palamós (24)

• Camp on es veuen més gols. No s'hi ha jugat partit i per tant continua al capdavant el Narcís Sala. Al camp del Sant Andreu s'han vist 24 gols en 6 partits, 4 de mitjana per duel.

• Rendibilitat. Continua sent l'equip més rendible quant a gols/punts el Manlleu, que en aquesta J13 sumava 3 punts amb una sola diana. Amb catorze gols (poc més d'un per partit de mitjana), els osonencs han sumat 20 punts. Són 1'43 punts per gol marcat de mitjana.