dilluns, 20 de novembre del 2017

Resultats J16

L'Espanyol B, campió d'hivern; el Terrassa entra en play-off

L'Espanyol B és campió d'hivern... a tres jornades de tancar la volta // RCD Espanyol

Aquests són els resultats de la J16:

DISSABTE, 18 DE NOVEMBRE
Santfeliuenc 1-1 Castelldefels (José J. Avellaneda 'Josele' / Santi Triguero -p-)
Espanyol B 3-0 Figueres (Moha El Ouariachi, Adrià G. Pedrosa i Lluís López)
Horta 1-2 Europa (Gerard Nolla / Javi Navarro i Manuel Raíllo)
Pobla Mafumet 0-0 Santboià

DIUMENGE, 19 DE NOVEMBRE
Vilafranca 1-2 Terrassa (Ramon Gutiérrez 'Guti' -p- / Fran Piera i Raúl Torres)
Palamós 3-1 Gavà (Marc Medina -2, 1p- i Narcís Barrera / Álex Kieremeh)
Sant Andreu 2-2 Prat (Elhadji Bandeh i Alfred Planas / Ignacio Rosillo -p- i Carlos Cano)
Granollers 2-1 L'Hospitalet (Eloi Zamorano i Fran Fuentes / Cristian Gómez)
Ascó 2-2 Reus B Cambrils (Cheikh Saad i Sergi Moreno / Jordi Oribe -2-)
Vilassar de Mar 2-2 Cerdanyola (Eugeni 'Pitu' Plazuelo i Fernando González / Álex Alba i Víctor Aliaga)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J16:

Gols: 30

Resultats: 3 victòries locals, 5 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: David Jiménez (EUR), Sergi Arranz (HOR), Javi Puado (ESP), Sergi Moreno (ASC), Marc Medina (PAL) i Raúl Torres (TER), 7 | Llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, noms propis, fotos i vídeos que ens deixa la jornada

• Campió... d'hivern. Una nova victòria de l'Espanyol B li dona el campionat d'hivern, quan queden tres jornades per tancar la primera volta. Els blanc-i-blaus encadenen sis triomfs i han guanyat 14 dels 16 partits disputats.

• A un punt. Amb 44 punts, el filial periquito iguala el registre del darrer campió d'hivern (el Peralada), amb tres partits menys. Queden els de David Gallego a un punt del sostre d'un campió d'hivern en aquest segle XXI. És a mans de l'Hospitalet 09/10 i de l'Olot 12/13, que van tancar la primera volta amb 45 punts.

• Arriba el Terrassa. Tres victòries seguides i els múltiples empats dels altres aspirants deixen els vallesans com un dels equips més en forma. Després de guanyar a Vilafranca (contra un altre candidat) els de Cristian García se situen quarts, amb +2 sobre els primers perseguidors. Els egarencs només havien passat una jornada en play-off aquest curs... i va ser simbòlic: lideratge després de la J1.

• Primera criba. La jornada ha deixat un panorama d'aspirants una mica més espaiat. Entre els set equips separats per tres punts fa una setmana ara hi ha 5 punts de marge. El Terrassa, quart, té 2 punts sobre tres equips que empataven: Prat, Sant Andreu i Pobla de Mafumet; i 3 sobre l'Europa. Per entrar a play-off a la J17, als graciencs els caldria carambola: victòria, que no vencessin ni pratencs ni andreuencs i derrota del Terrassa, amb diferència de 12 gols entre el triomf europeista i la derrota vallesana.

• Molts empats. La J16 ha tingut majoria d'empats (5). Punts llegits en clau d'equilibri a la part alta (cinc dels deu primers empataven); i punts llegits com a injecció de moral, com els sumats pel Santboià a la Pobla de Mafumet, o en la igualada entre Santfeliuenc i Castelldefels, que es mantenen amb coixí sobre el perill.

• Victòria de calma. El Palamós superava el Gavà en un duel directe a la línia del descens i es manté per sobre del perill, com a equip llindar, ara amb +2 sobre el descens.

• Alliberament. Continua en descens, però el Granollers trencava la mala ratxa: era l'únic equip que no havia guanyat a casa. Triomf al carrer Girona davant tot un Hospi (tercer classificat). Alliberament per als jugadors i per al tècnic, Albert Cámara, després de quatre derrotes seguides. Els vallesans continuen en descens, a 2 punts de la permanència.

• A 7. Els tres equips en descens són els mateixos, però el Granollers passa a ser antepenúltim, a 2 punts, com dèiem, de la salvació. El Gavà és ara penúltim, a 4 punts de la permanència, i el Vilassar de Mar continua cuer, ja a 7 punts de sortir de les tres darreres places.

• 30 gols. La J16 ha igualat el rècord de gols del curs fins ara (va ser a la J2). Només tres equips es quedaven sense marcar (Figueres, Pobla Mafumet i Santboià) i predominaven els gols locals, 17 a 13.

• Colideratge... als golejadors. Ho repassem més avall, però al llistat de golejadors el lideratge és compartit... entre sis futbolistes! Tots ells sumen 7 dianes.

• La jornada que ve. Per a la J17, antepenúltima de la primera volta, destaquem:
    • L'Hospitalet-Sant Andreu, duel pel play-off
    • Castelldefels-Cerdanyola, enfrontament dels germans Carrillo
    • Gavà-Vilafranca, exemple de duel entre dues zones, amb equips que volen reaccionar

Partit a partit

• Empat in extremis. Un gol de penal al 95' dona al Castelldefels l'empat al duel comarcal davant el Santfeliuenc (1-1).

• Manu Martín. El marcador no es movia al primer temps, però destacava el porter del Castelldefels, amb actuacions de molt mèrit.

• Gol i opcions. El Santfeliuenc s'avançava a l'inici de la represa, amb gol de Josele (3r del curs) i disposava de més arribades per ampliar el marcador (amb gol anul·lat al mateix Josele, de fet).

• Falta-mans-penal-gol. A l'afegit, una falta a la frontal iniciava l'empat del Castelldefels. La llançava Kevin, Jaime Fuentes evitava el gol amb les mans, penal i expulsió... i al minut 95, Santi Triguero convertia l'un a un amb què acabava el duel. És el primer gol de Triguero en aquesta lliga. El davanter vilanoví encadena 23 temporades marcant al futbol català (dada de Lluís Montaner).

• Costa. Ho deia el tècnic Andrés González, en la lectura del partit: el Santfeliuenc veia com li empataven en una d'aquelles situacions que els passen als equips en dinàmica complicada. Els blanc-i-blaus encadenen 10 partits sense guanyar (6 empats i 4 derrotes) i tenen ara +6 sobre el perill.

• Suma i continua. Una sola derrota per al Castelldefels als últims sis partits. Els grocs, que sortien del descens a la J11, tenen +4 sobre la zona de perill.

• Via ràpida. El líder Espanyol B derrota el Figueres (3-0) amb gols als primers 40 minuts i continua fent via cap als rècords: ja és campió d'hivern i ja té +12 sobre el segon classificat.
  • Tres fogonassos. Els gols de Moha, Adrià Pedrosa (un golàs, en jugada individual) i Lluís López, de cap, situaven el 3-0 al minut 38. Tots tres, a més, obrien el seu compte de gols aquest curs. Ja són 14 els jugadors del filial blanc-i-blau que han marcat fins ara en lliga.
El líder no s'atura // RCD Espanyol

• Edu Frías. Per si fos poc balanç positiu, a la represa el porter de l'Espanyol B aturava un llançament de penal a Xavi Ferrón, del Figueres. Tancava el líder el 7è partit amb porteria a zero en aquesta lliga.

• Encallat. El Figueres ja enllaça cinc partits sense guanyar (2 punts de 15 possibles), amb un sol gol marcat en aquests cinc duels. De fet, els empordanesos tan sols han guanyat un partit dels últims nou. Són a la zona mitjana-baixa, amb +4 sobre el descens.
Dues situacions ben diferents entre els dos conjunts // RCD Espanyol

• Sis i seguint. És la sisena victòria seguida per a l'Espanyol B, la tercera consecutiva a casa. Els blanc-i-blaus només han cedit dos punts a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, en l'empat davant el Terrassa.

• Remuntada. L'Europa capgira al segon temps el gol inicial de l'Horta (1-2) i es manté a 3 punts de la zona de play-off.

• Gerard Nolla. El primer gol del curs del futbolista de l'Horta avançava els locals, en un partit de més aproximacions de l'Europa fins llavors.
L'Europa s'enduia el derbi del Feliu i Codina // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Connexió atacant. A la segona part, i impulsats per l'elèctric David Jiménez, els jugadors de l'Europa remuntaven el duel, amb les dianes de Javi Navarro (4t gol del curs) i Manuel Raíllo (3r).

• Arnau. Disposava l'Horta d'un penal, el llançava Sergi Arranz, i l'aturava el porter de l'Europa, vital per sumar el triomf.

• Ara, la Copa. Tot i intentar-ho, amb xut al travesser inclòs, l'Horta no assolia l'empat. Els del Feliu i Codina se centren ara en la semifinal de Copa Catalunya de dimecres, davant el Llagostera (20h). És la segona derrota seguida de l'Horta a casa; tot i això, els barcelonins tenen +7 sobre el descens.

• 10 de 12. L'Europa manté la dinàmica positiva i és vuitè, a 3 punts de la quarta plaça. Els graciencs han sumat tres victòries a les últimes quatre jornades.
Bona dinàmica recent dels escapulats // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Sense gol. Empat a zero entre Pobla Mafumet i Santboià (0-0), en un partit en què els visitants tenien força arribades, però en què destacaven els dos porters, José Perales (POB) i Rafa Leva (STB). De fet, són dos dels tres equips menys golejats (11 dianes encaixades), només superats pel Sant Andreu (10).

• Simbòlic. La Pobla Mafumet dormia dissabte en play-off, però era simbòlic... el duel directe entre Sant Andreu i Prat feia que, de totes totes, els grana sortissin de la quarta plaça diumenge. Amb tot, els grana han sumat 7 punts dels últims 9 i són tan sols a 2 punts de la quarta plaça.
Els porters, protagonistes a la Pobla // Anna Martín - FC Santboià

• 11 de 15. Atenció a la dinàmica del Santboià: cinc partits seguits sense perdre (tres victòries i dos empats), i tots cinc sense encaixar cap gol. De fet, els vermells acumulen ja 523 minuts de joc sense encaixar. Són a la zona tranquil·la de la taula, onzens, amb +8 sobre el descens i a 7 del play-off.

• Entren. El Terrassa s'imposa a Vilafranca (1-2) i entra a la zona de play-off: se situa quart.
El Terrassa entra al play-off // Juanma Medina - Terrassa FC

• Matiner. Un gol de Fran Piera, en rematada semiacrobàtica, donava avantatge als vallesans, que a la represa ampliaven distàncies amb la setena diana del curs de Raúl Torres.

• Emoció. Poc després del 0-2, Ramon Gutiérrez 'Guti' marcava de penal el gol de l'honor per al Vilafranca, que no podia empatar el duel.
Guti, de penal, posava emoció // Lluís Montaner

• En ratxa. El Terrassa encadena tres triomfs i es mostra molt sòlid fora de casa: són ja sis desplaçaments sense perdre (quatre triomfs i dos empats). De fet, els vallesans només han perdut un dels últims 12 partits.

• Dues seguides. El Vilafranca enllaça dues derrotes i queda a 4 punt de la zona de play-off. Davant el Terrassa els penedesencs cedien la tercera derrota a casa aquest curs.

• Cara i creu. El Palamós capgira el 0-1 i supera el Gavà (3-1), que continua en descens.

• Álex Kyeremeh. Una gran jugada individual culminava en el gol del Gavà, al minut 11. Una diana que treia virtualment els gavanencs de la zona de descens.
Gran gol de Kyeremeh // Isaac Fandos - CFGava.com

• Jugada clau. Al minut 73, amb 0-1, penal per al Palamós i expulsió d'Eric Pujol, del Gavà. El partit començava a canviar aquí.

• Societat Medina-Barrera. El 9, Marc Medina, situava de penal l'empat; el polivalent, Narcís Barrera, definia molt bé per situar el dos a un, amb el seu segon gol del curs... i els dos conduïen un contraatac, teva-meva, per a que Medina tanqués el triomf, amb el seu setè gol del curs.
Narcís Barrera (esq), clau en la reacció // Isaac Fandos - CFGava.com

• Dues a casa. Amb tot el que va costar, el Palamós ja encadena dues victòries a casa. Els empordanesos es mantenen com a equip llindar, amb +2 sobre el descens.

• Tres derrotes. Encadena el Gavà tres partits sense sumar, amb sis desplaçaments sense guanyar. Els blaugrana queden a 4 punts de la permanència, ara penúltims.

• Empat vibrant. Era el partit de la jornada i complia les expectatives: empat entre Sant Andreu i Prat (2-2), amb reacció andreuenca als 10 minuts finals.

• 0-2. Al primer quart d'hora de la segona part, un gol de penal de Nacho Rosillo i un de cap de Carlos Cano (el 4t del curs) situaven un prometedor 0-2 per al Prat, marcador que es mantenia fins al minut 80...

• Reacció. L'entrada d'Óscar Muñoz, que rematava de cap al pal, era el símbol de la reacció. Al refús de la fusta marcava Elhadji Bandeh l'1-2 (minut 80), i al 90 era Alfred Planas qui, amb el seu 4t gol de la temporada, establia l'empat definitiu.
Elhadji signava l'1-2 // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

• Tensió. Als minuts finals, molta tensió a la zona de banquetes. Símptoma de partit calent, però també de la màxima competitivitat dels dos equips.

• A 2. L'empat deixa els dos equips per sota de la zona noble, a 2 punts del quart, el Terrassa.

• Sis sumant. El Sant Andreu veia trencada la ratxa d'imbatibilitat, però en positiu ja encadena sis partits sense perdre, tres victòries i tres derrotes. Els quadribarrats, a més, es mantenen com l'equip menys golejat del grup (10 dianes en contra).

• Set mesos després. El Granollers tomba l'Hospitalet (2-1) i guanya a casa gairebé set mesos després. Els vallesans continuen en descens, antepenúltims, i els riberencs es mantenen tercers.
Fran Fuentes donava el triomf al 87' // Dani Martínez - Radio Afición LH

• Cop i reacció. S'avançava el Granollers amb gol d'Eloi Zamorano, però poc després empatava l'Hospitalet amb un golàs de Cristian Gómez.

• Insistència. El Granollers trobava el premi del triomf al minut 87: centrada des de la dreta de Diego Carrillo i gol guanyador, de cap, de Fran Fuentes. La celebració, jugadors i míster, Albert Cámara, en una pinya, ho diu tot.

• Contratemps. A més de la derrota, l'Hospitalet patia les lesions d'Agi (serà entre 7 i 9 setmanes de baixa) i Óscar García i l'expulsió d'Eudald. Els riberencs, 1 punt dels últims 9, tenen el Terrassa 2 punts per sota i queden a 2 de l'Ascó... i a 14 de l'Espanyol B.
Lesions d'Agi i Óscar García // Dani Martínez - Radio Afición LH

• Quatre després. La victòria del Granollers arribava després de quatre derrotes seguides. Els vallesans pugen una posició: continuen en descens, a 2 punts de la permanència. Ara són antepenúltims.

• Empat vibrant. L'Ascó i el Reus B Cambrils protagonitzaven un partit intens que acabava amb repartiment de punts (2-2).

• Cop inicial. Una acció de Sergi Moreno, que responia el porter reusenc, Antonio Sillero, denotava que el partit seria intens... poc després Cheikh Saad (4t gol del curs) obria la llauna per a l'Ascó.

• Jordi Oribe capgira. Gran partit del davanter reusenc, que empatava just abans del descans amb una rematada pseudoacrobàtica... i que feia l'1-2 per al Reus B Cambrils amb una rematada de cap tova, col·locada. Oribe suma ja 5 gols, els mateixos que el seu cosí Víctor (Vilafranca).

• Igualada. Dos minuts després, però, Sergi Moreno, amb el seu setè gol del curs, establia l'empat definitiu per a l'Ascó.

• Competitius. Si bé ha sumat un sol triomf a les últimes sis jornades, l'Ascó es manté com un equip ultracompetitiu: manté la segona plaça i continua invicte a casa. Sumen quatre empats a les últimes sis jornades.

• Falta el triomf. El Reus B Cambrils encadena ja sis jornades sense guanyar (dos empats i quatre derrotes). Els roig-i-negres són a la zona mitjana, a 5 punts de la quarta plaça, que van ocupar fins la J12.

• Punt de doble sabor. El cuer Vilassar de Mar i el Cerdanyola empaten (2-2) en un partit en què cap dels dos obté el premi esperat.

• Acció-reacció. Al gol vallesà inicial, d'Álex Alba, responia ràpid el Vilassar de Mar, amb l'empat de Pitu Plazuelo, ex-Cerdanyola. I a l'1-2 de Víctor Aliaga (4t gol del curs), ja al segon temps, també hi havia resposta, amb l'empat final de Fernando González.

• A 7. El Vilassar de Mar allarga a sis les jornades sense guanyar (2 punts de 18 possibles) i ja té la permanència 7 punts per sobre.

• A poc a poc. Empat després de triomf, el Cerdanyola manté a ratlla el descens (té ara +3 sobre el perill). Els vallesans encadenen cinc sortides sense guanyar (tres empats i dues derrotes).

Repàs general

• Moviments als Golejadors. Tres futbolistes arriben als 7 gols i se situen colíders (ja són 7 els que encapçalen el llistat). Es tracta de Raúl Torres (Terrassa), Marc Medina (Palamós) i Sergi Moreno (Ascó). Arriba a les 5 dianes Jordi Oribe (Reus B Cambrils) i completen el primer pòquer del curs Alfred Planas (Sant Andreu), Javi Navarro (Europa), Carlos Cano (Prat), Cheikh Saad (Ascó) i Víctor Aliaga (Cerdanyola). Un total de 13 futbolistes ha obert el seu compte golejador en aquesta J16.

• Gols destacats. Ens quedem amb el d'Adrià G. Pedrosa (Espanyol B), Alex Kyeremeh (Gavà), Cristian Gómez (L'Hospitalet) i els dos de Jordi Oribe (Reus B Cambrils).

• 391 gols. Els 30 gols de la J16 apugen la mitjana anotadora; se situa als 2'44 gols per partit, superior als del curs passat (2'27 a final de curs). Fins ara s'han marcat 4 gols més que els anotats a les setze primeres jornades del curs passat (387), una variació del +1'03%.

• Millor local: Espanyol B (22 de 24, 91'67% dels punts) | Pitjor local: Granollers (4 de 24, 16'67%)

• Millor visitant: Espanyol B (22 de 24, 91'67%) | Pitjor visitant: Vilassar de Mar (3 de 24, 12'50%)

• Victòries locals 39% | Empats 24% | Victòries visitants 37%

• Respecte el curs passat, baixen set punts els triomfs locals (46% a finals del curs passat); descens clar també, sis punts, dels empats (30% a la 16/17) i hi ha un augment claríssim, de 12 punts fins ara, de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 25% dels partits.

• Màxim golejador: Espanyol B (37) | Menys golejat: Sant Andreu (10)

• Menys golejador: Vilassar de Mar (6) | Més golejat: Gavà (43)

• Rendibilitat. La Pobla de Mafumet és ara l'equip més rendible quant a gols anotats. Per cada gol marcat ha sumat 1'63 punts de mitjana: 16 gols, 26 punts per als pobletans.

• Camp on es veuen més gols. El Feliu i Codina continua al capdavant de la dada, amb 3'75 gols per partit de mitjana. S'hi han vist 30 gols en 8 duels. En canvi, el Municipal de la Pobla de Mafumet és a l'altre extrem de la dada: s'hi han vist 11 gols en 8 partits, 1'38 dianes per duel de mitjana.