dilluns, 27 de novembre del 2017

Resultats J17

El Sant Andreu entra al play-off i l'Europa queda a un punt del quart

El gol de Josu, al 96', acaba donant la quarta plaça al Sant Andru // David Cantero - Radio Afición LH

Aquests són els resultats de la J17:

DISSABTE, 25 DE NOVEMBRE
Santfeliuenc 0-1 Pobla Mafumet (Pol Ballesteros)

DIUMENGE, 26 DE NOVEMBRE
Gavà 0-1 Vilafranca (Aday Benítez)
Europa 1-0 Palamós (Ángel de la Torre)
Prat 1-2 Horta (Alberto Padilla / Gerard Tejedor 'Gueri' -p- i Joan Corominas 'Coro')
L'Hospitalet 1-2 Sant Andreu (Fernando Velillas / Óscar Muñoz i Josu Rodríguez -p-)
Santboià 0-0 Espanyol B
Castelldefels 1-0 Cerdanyola (Enric Vega)
Figueres 3-0 Ascó (Gil Muntadas, Maik Molist i Xavi Ferrón)
Reus B Cambrils 3-2 Granollers (Ernest Forgas, Xavier Fabra i Marcel Meseguer -p- / Víctor Díaz i Felipe Sa -p-)
Terrassa 0-0 Vilassar de Mar

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J17:

Gols: 18

Resultats: 4 victòries locals, 2 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Jiménez (EUR), Arranz (HOR), Puado (ESP), Torres (TER), Medina (PAL), Moreno (ASC) i Ferrón (FIG), 7 | Llistat complet

L'anàlisi dels dilluns

Dades, noms propis, fotos i vídeos que ens deixa la jornada

• Terrenal. El líder Espanyol B cedeix el tercer empat del curs, el segon partit sense marcar... però les derrotes dels dos principals perseguidors fan que ampliï l'avantatge: ja té +13 sobre l'Ascó, segon.

• Sostre. Els blanci-blaus sumen 45 punts, màxim registre d'un campió en aquest segle XXI. Igualen les primeres voltes de l'Hospitalet 09/10 i l'Olot 12/13... però amb dos partits de marge. Qualsevol punt sumat en les properes dues jornades situaran els de David Gallego en el rècord d'una primera volta al grup català de Tercera.

• Derrotes. Queia l'Ascó al camp del Figueres. Els verds continuen segons, amb +2 sobre l'Hospitalet i ja és a 13 punts del líder.

• El cop. Un gol de penal de Josu Rodríguez, al minut 96, donava al Sant Andreu un triomf que l'ha retornat al play-off, a la quarta plaça.

• Triple empat. Els andreuencs, quarts, tenen els mateixos punts que el Terrassa i la Pobla Mafumet, cinquè i sisè, respectivament.

• Sis aspirants. La nòmina d'aspirants, situats a 1, 2 o 3 punts de la quarta plaça, s'amplia amb l'Europa (a un punt del play-off), el Vilafranca (a 2) i el Prat i el Reus B Cambrils (a 3).

• Respir. Les victòries a la zona mitjana de l'Horta, el Figueres, el Castelldefels i l'empat del Santboià davant el líder donen als quatre equips un coixí còmode sobre el descens i bones vistes cap amunt, si bé l'Horta, qui més amunt es troba, té la quarta plaça a 6 punts.

• Igual. Cinc dels sis darrers classificats perdien i, per tant, tot segueix (gairebé) igual. El Palamós continua sent l'equip llindar, amb +2 sobre el descens, que obre el Granollers. El Gavà és penúltim, a 4 punts de la permanència.

• Punt. El cuer Vilassar de Mar empatava al camp del quart (el Terrassa). Un punt de mèrit que deixa els maresmencs a 6 punts de la salvació.

• 18 gols. Jornada de baixa anotació, tercera més baixa del curs. Fins a 9 equips es quedaven sense marcar, i dominaven els gols locals, 10 a 8.

• Equilibri. La jornada veia els mateixos triomfs locals que visitants (4 i 4). I dues igualades, ambdues sense gols, a Terrassa i Sant Boi.

• La jornada que ve. La J18, l'anterior a l'aturada per la Copa Regions UEFA (primera fase estatal, al Joan Baptista Milà, del 8 al 10 de desembre), ens deixa aquests destacats:
    • Horta-L'Hospitalet, Xavi Molist torna al Feliu i Codina
    • Vilafranca-Europa, duel entre aspirants a l'assalt al play-off
    • Vilassar de Mar-Gavà, duel directe al descens: qui perdi serà cuer

Partit a partit

• Escalant. La Pobla Mafumet obria la jornada guanyant al camp del Santfeliuenc (0-1) i dormint, per segon dissabte consecutiu, com a quart classificat.

• Pol Ballesteros. En un duel amb poques arribades clares, un gol en jugada individual, a la segona part, decidia el partit per a la Pobla Mafumet. És el segon gol de Ballesteros aquest curs.

• Onze partits. El Santfeliuenc, que tenia en una rematada d'Éric Zárate una bona opció per empatar, acumula ja onze jornades sense guanyar (sis empats i cinc derrotes). Els blanc-i-blaus són a la zona mitjana-baixa, amb +6 sobre el descens.

• 10 de 12. La Pobla Mafumet suma i continua l'escalada. Tres victòries i un empat a les últimes quatre jornades, amb un sol gol encaixat als quatre duels. Els grana tenen els mateixos punts que el Sant Andreu, quart classificat.

• Retorn. Després de dues derrotes, el Vilafranca s'imposa al camp del Gavà (0-1) i se situa més a prop de la zona de play-off.
Pol Busquets aturava el penal a Aday // Isaac Fandos - CFGava.com

• Pol Busquets. El partit començava amb penal per al Vilafranca i una gran aturada del porter del Gavà a xut d'Aday.

• Aday Benítez. El davanter canari, que tenia una altra bona opció al primer temps, anotava el gol guanyador, la seva 4a diana del curs, a la segona part, després d'una gran acció d'Abel Rita per la dreta.

• Quatre. Per al Gavà, penúltim, és la quarta derrota seguida, que el manté a 4 punts de la permanència ara per ara.
Els dos equips volen mirar amunt // Isaac Fandos - CFGava.com

• A dos punts. Queda el Vilafranca a tocar de la zona noble, després de sumar la quarta victòria a domicili aquest curs. Els penedesencs són vuitens.

• En ratxa. L'Europa supera el Palamós (1-0) i és a tan sols un punt de la quarta plaça. Els palamosins continuen marcant la permanència, amb +2 sobre el descens.

• Ángel de la Torre. El gol guanyador per a l'Europa l'anotava De la Torre a la primera part. És la seva segona diana del curs, les dues, guanyadores: a Granollers (1-2) i ara davant el Palamós.
  • Gol fantasma? A la segona part, una rematada de cap de Manu Raíllo la treia el porter del Palamós, Albert Quintanas, i la pilota botava a la línia, i semblava estar a punt d'entrar. El gol no pujava al marcador.

• Casa vs. Fora. El Palamós encadena quatre sortides sense guanyar, en les quals tan sols ha sumat 1 punt de 12 possibles. Els empordanesos, amb 15 punts, són l'equip llindar.
Bon moment de l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• 13 de 15. Quatre victòries i un empat, el balanç de l'Europa a les últimes cinc jornades. Amb sis victòries als últims deu partits, la trajectòria ascendent ha deixat els graciencs setens... a 2 punts del tercer lloc.

• Setmana gran. L'Horta s'imposa al Sagnier, davant el Prat (1-2), i allarga el gran moment després de ser finalista de Copa.

• Penals. Des dels onze metres Gueri avançava l'Horta (amb el seu primer gol del curs)... i des dels onze metres el porter hortenc, Andrés Díez, aturava un penal a Nacho Rosillo.
L'Horta s'enduia els tres punts del Sagnier // Óscar Yeste - AEPrat.com

• Alberto Padilla. El sisè gol del curs del potablava empatava el duel per al Prat.

• Coro. Però el partit es decantava per a l'Horta gràcies al gol, de pur davanter centre, de Joan Corominas 'Coro', el segon que marca aquest curs.
  • Refredat. El Prat cedeix la tercera derrota en les últimes cinc jornades i queda a 3 punts de la zona de play-off. Els potablava han sumat 4 punts dels últims 15 possibles, i ja han cedit quatre derrotes a casa.

• Zona còmoda. Amb 23 punts, l'Horta queda amb +10 sobre el descens i a 6 punts del quart lloc. Els barcelonins encadenen tres victòries a domicili (Cerdanyola-Gavà-Prat). Amb un gran paper, com en aquesta J17, del porter Andrés Díez:
  • Duel de play-off. En un partit de poder a poder, el Sant Andreu s'imposa a l'afegit a l'Hospitalet (1-2), assalta la quarta plaça i deixa els riberencs, tercers, només un punt per sobre del sisè classificat.

• Óscar Muñoz. El davanter obria la llauna amb el seu tercer gol del curs, fent el 0 a 1 per al Sant Andreu de xut creuat.
  • Empata Velillas. Abans del descans, però, Fernando Velillas equilibrava forces per a l'Hospitalet, amb el gol de l'empat, el seu quart del curs.
  • Calma i expulsions. A la segona part, les opcions clares no apareixien, l'empat semblava establir-se. Eren expulsats Losada (l'Hospitalet) i Óscar Muñoz (Sant Andreu). Arribava el minut 93 i tot continuava igual.
El servei de falta de Ton Alcover que propiciava el penal decisiu // David Cantero - Radio Afición LH

• Falta-penal-gol. L'entrada d'Elhadji era el vol de la papallons que provocava el cicló per al Sant Andreu. Falta sobre el davanter a la frontal. En el seu servei, mans d'Edipo dins l'àrea. Penal i expulsió.
  • Josu Rodríguez. I des dels onze metres, amb el rètol de la retransmissió de betevé marcant el minut 50 de la segona part, el davanter gracienc marcava el gol de la victòria del Sant Andreu. Èxtasi andreuenc i emoció de Josu, que dedicava el gol, el primer que marca aquest curs, a la seva mare.

• 1 de 12. Encara una mala dinàmica l'Hospitalet, que ha cedit tres derrotes als últims quatre partits (només un punt sumat de 12 possibles). Els riberencs continuen tercers, a 2 punts del segon lloc... però tenen 5 equips situats entre un i tres punts per sota.

• Bèsties a domicili! Espectacular la ratxa del Sant Andreu fora de casa: sis victòries i un empat als últims set desplaçaments. L'equip ja és el segon millor a domicili (només per darrere de l'Espanyol B). Els quadribarrats encadenen set partits sense perdre (quatre victòries i tres empats).

• Empat. El Santboià frenava el líder Espanyol B amb un empat (0-0), el tercer dels blanc-i-blaus en una lliga farcida de victòries.
El líder empata però continua ferm // David Ferrer - FC Santboià

• Segurs. El Santboià ja acumula 613 minuts sense encaixar, i ja és al grup d'equips menys golejats, juntament amb Sant Andreu i Pobla Mafumet.
Rafa Leva encadena sis partits sencers sense encaixar // David Ferrer - FC Santboià

• Sense marcar. L'Espanyol B encadenava 15 jornades marcant, des del 0-0 de la J1 al camp del Castelldefels. A la mateixa comarca, el Baix Llobregat, es quedaven sense anotar els blanc-i-blaus.
  • 45 punts. Arriba l'Espanyol B a la xifra màxima de punts d'un campió d'hivern al grup català de Tercera des del 2000. Li queden ara dos partits per tancar la volta (i el 2017) i situar un nou sostre.
Equilibri al Joan Baptista Milà // David Ferrer - FC Santboià

• Sumar. Amb una sola derrota als últims 11 partits, el Santboià continua fent camí còmode per la lliga. Els vermells encadenen sis partits sense perdre ni encaixar (tres victòries i tres empats) i tenen +9 sobre el descens.

• This is els Canyars. El Castelldefels continua fort a casa i supera el Cerdanyola (1-0), en el duel a les banquetes dels germans Carrillo.

• Enric Vega. El gol guanyador per al Castelldefels arribava a la segona part. L'anotava Enric Vega, en el seu segon gol del curs, el primer que marca amb els mariners (l'anterior va ser amb el Terrassa).
El Castelldefels s'imposava al Cerdanyola // Alex Gallardo - UE Castelldefels

• 10 de 12. Tres victòries i un empat en els últims quatre partits del Castelldefels a casa. Han començat a sumar amb solvència als Canyars, després dels primers cinc duels sense triomfs a casa.

• 1 de 10. Li costa guanyar al Cerdanyola: ha sumat un triomf a les últimes 10 jornades, i encadena sis sortides sense guanyar, tres empats i tres derrotes. Els vallesans tenen +3 sobre el descens.

• 7 de coixí. El Castelldefels té ja +7 sobre el perill, gràcies a 7 punts dels últims 9 possibles i a haver encaixat només un gol als últims tres duels.

• Balsàmic. Golejada del Figueres davant l'Ascó (3-0). Reforça els empordanesos i manté segons els verds.
El Figueres somriu de nou // UEFigueres.cat

• Gil Muntadas. Continua el bon paper del futbolista del Figueres, que obria la llauna amb un gol olímpic. És la quarta diana de Muntadas en aquesta lliga.

• Tram final. Als últims minuts el Figueres sentenciava amb les dianes de Maik Molist (1a del curs) i Xavi Ferrón, amb un gran gol, el seu setè del curs.

• Cinc després. El Figueres encadenava cinc jornades sense guanyar (2 punts dels últims 15). El triomf dona tranquil·litat i situa un coixí de +5 dels figuerencs sobre el descens.
L'Ascó continua segon, a 13 del líder // UEFigueres.cat

• Encallat fora? L'Ascó encadena quatre sortides sense guanyar (dos empats i dues derrotes) i només ha guanyat un partit dels últims set disputats. Amb el líder 13 punts per sobre, els asconencs mantenen +2 sobre l'Hospitalet... però només tenen +3 sobre el quart, el cinquè i el sisè.

• Retorn. El Reus B Cambrils guanya de nou, en un partit boig en què el Granollers no obté premi després d'igualar un 2-0 (3-2).
Ernest Forgas obria la llauna // CF Reus (flickr)

• 2-0. Els gols d'Ernest Forgas (4t del curs) i Xavier Fabra situaven dos gols de marge per al Reus B Cambrils.

• 2-2. A la segona part, i en pocs minuts, el Granollers feia el més difícil: igualar el partit, amb les dianes de Felipe Sa, de penal, i de Víctor Díaz.

• Durava poc. L'empat, però, es trencava aviat, amb el gol guanyador de Marcel Meseguer, el tercer del curs del davanter.
Marcel Meseguer, autor del gol decisiu // CF Reus (flickr)

• Final de ratxa. El Reus B Cambrils guanya després de sis partits sense victòria (2 punts dels últims 18 possibles). Els roig-i-negres són desens, però tenen el play-off tan sols 3 punts per sobre.

• Descens. És la tercera derrota seguida a domicili del Granollers, que continua obrint el descens, a 2 punts de la permanència. Cinc derrotes per als vallesans a les últimes sis jornades.

• Punt de diferent lectura. El Terrassa i el Vilassar de Mar empaten (0-0), un punt que treu els vallesans del play-off i que manté els maresmencs cuers.

• 10 de 12. El Terrassa empata després de tres victòries seguides. Té els mateixos punts que el quart, però la diferència de gols els treu de la zona noble.
Empat sense gols a l'Olímpic // Juanma Medina - Terrassa FC

• Got mig ple. Si bé encadena set partits sense guanyar, el Vilassar de Mar encadena dos empats (i tres a les últimes cinc jornades) i té la permanència ara 6 punts per sobre. A la J18 arriba un duel clau: davant el Gavà, equip que té just per sobre, a 2 punts.

Repàs general

• Moviments als Golejadors. Xavi Ferrón (Figueres) se suma al capdavant, amb el seu 7è gol. Ja són set els colíders. Alberto Padilla (Prat) ja en suma 6. Arriben al pòquer de gols en aquesta lliga Fernando Velillas (L'Hospitalet), Felipe Sá (Granollers), Aday Benítez (Vilafranca), Gil Muntadas (Figueres) i Ernest Forgas (Reus B Cambrils). Un total de 5 futbolistes ha obert el seu compte golejador en aquesta J17.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Pol Ballesteros (Pobla Mafumet) i Gil Muntadas i Xavi Ferrón (Figueres). [No hem vist imatges del Castelldefels-Cerdanyola ni del Reus B Cambrils-Granollers]

• 409 gols. Els 18 gols de la J17 abaixen una mica la mitjana anotadora; se situa als 2'41 gols per partit, superior als del curs passat (2'27 a final de curs). Fins ara s'han marcat 3 gols més que els anotats a les disset primeres jornades del curs passat (406), una variació del +0'74%.

• Millor local: Espanyol B (22 de 24, 91'67% dels punts) | Pitjor local: Granollers (4 de 24, 16'67%)

• Millor visitant: Espanyol B (23 de 27, 85'19%) | Pitjor visitant: Vilassar de Mar (4 de 27, 14'81%)

• Victòries locals 39% | Empats 24% | Victòries visitants 37%

• Respecte el curs passat, baixen set punts els triomfs locals (46% a finals del curs passat); descens clar també, sis punts, dels empats (30% a la 16/17) i hi ha un augment claríssim, de 12 punts fins ara, de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 25% dels partits.

• Màxim golejador: Espanyol B (37) | Menys golejat: Sant Andreu, Pobla Mafumet i Santboià (11)

• Menys golejador: Vilassar de Mar (6) | Més golejat: Gavà (44)

• Rendibilitat. La Pobla de Mafumet és l'equip més rendible quant a gols anotats. Per cada gol marcat ha sumat 1'71 punts de mitjana: 17 gols, 29 punts per als pobletans.

• Camp on es veuen més gols. El Feliu i Codina continua al capdavant de la dada, amb 3'75 gols per partit de mitjana. S'hi han vist 30 gols en 8 duels. En canvi, el Municipal de la Pobla de Mafumet és a l'altre extrem de la dada: s'hi han vist 11 gols en 8 partits, 1'38 dianes per duel de mitjana.