dilluns, 9 de juliol del 2018

Banquetes 18/19

Dos terços de les banquetes del grup català de Tercera el curs vinent no seran novetat. Les continuïtats doblen les novetats en la direcció dels 21 equips que formaran la lliga la temporada 2018/2019. Només set equips canvien de tècnic (amb diverses apostes de club) i hi haurà 14 tècnics que continuaran amb la feina feta la campanya anterior.

Toni Carrillo encadena l'onzè curs al capdavant del Cerdanyola // Cfc.cat

Les novetats
Set equips canvien l'entrenador respecte la temporada passada, tot i que la majoria responen a tècnics prèviament vinculats amb l'equip que els dona ara la banqueta del primer equip.

El cas més paradigmàtic és el d'Oriol Alsina, que agafarà les regnes del Llagostera en el retorn del conjunt del Gironès a la categoria set anys després d'abandonar la categoria per passar per Segona B i dos cursos a Segona. Alsina va arribar per primer cop a la banqueta llagosterenca el 2000, i a partir de 2004 (en una segona etapa) va dur l'equip del futbol amateur a Tercera (ascens el 2009), Segona B (estrena el 2011) i Segona (amb l'ascens de 2014), si bé en diversos anys d'aquestes etapes exercia la figura de director esportiu. Ara agafa el relleu d'Óscar Álvarez, tècnic dels llagosterencs aquest últim curs a Segona B.

Juan Camilo Vázquez torna al Santboià // FCSantboia.cat

També torna a una banqueta coneguda Juan Camilo Vázquez, que dirigirà el Santboià en un repte per a qui va ser aquest últim curs seleccionador català sub-18. Camilo ja havia entrenat els vermells entre el 2014 i el 2016, amb dues promocions d'ascens a Tercera disputades, sense el premi de l'ascens. A l'inici de la temporada 2016/2017 va deixar la banqueta, sent substituït per Piti Belmonte, tècnic dels santboianencs fins fa un mes. Els problemes econòmics de l'entitat (amb un deute de més de 700.000 euros amb la Seguretat Social) faran que s'aposti per futbolistes de la casa i amb compromís, amb la necessitat d'ajustar despeses i competir amb garanties a la Tercera que ve.

David Vilajoana: de l'Europa B al primer equip // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Promociona del filial al primer equip David Vilajoana, nou tècnic de l'Europa. Després d'un curs en què el B s'ha quedat a les portes de la promoció d'ascens a Primera Catalana, Vilajoana agafa les regnes del primer equip amb ambició, a jutjar pel que va exposar a la presentació, i amb una clara aposta pels homes de la casa, entre els que ha dirigit a Segona Catalana aquest últims curs i les renovacions dels capitans (i figures insígnia), Alberto i Cano.

El president de la FE Grama, Antonio Morales, amb Toni Díaz // FEGrama.cat

També puja, en aquest cas del juvenil, Toni Díaz Losquiño, nou entrenador de la Fundació Esportiva Grama, en el que serà el curs de debut dels colomencs a Tercera Divisió. Després del campionat del grup 1 de Primera Catalana i l'ascens a Tercera, amb José Antonio García Escribano a la banqueta, se cedeix les regnes del primer equip a qui va acabar la temporada com a coordinador del club i entrenador del Juvenil A. Els objectius són de màxims: en la presentació del tècnic, el president Antonio Morales situava la disputa del play-off d'ascens a Segona B com a principal objectiu per al nou curs. Díaz tornava l'hivern passat al futbol colomenc després d'una etapa a la Xina. Curiosament, va ser el darrer entrenador de la UDA Gramenet a Tercera (la temporada 2013/2014).

Leo López (dreta), nou tècnic de l'Ascó // FC Ascó

Tot i que a finals de curs s'anunciava la continuïtat de Santi Castillejo, el tècnic navarrès rebia una oferta suculenta d'Osasuna per dirigir el filial i deixava la Ribera d'Ebre. Arriba un entrenador que coneix molt bé Santi Castillejo: Leo López serà el tècnic de l'Ascó aquest curs. López era fins ara ajudant a l'aleví del Nàstic, si bé la seva trajectòria com a jugador -més de 250 partits a Segona B, amb pas per Andorra, Manlleu, Sabadell i Nàstic- i com a entrenador -amb pas per diversos equips tècnics, com el de la Lorca Deportiva. Liderarà un cos tècnic que manté tota l'estructura que acompanyava Castillejo l'últim curs al club asconenc.

Alberto Gallego, de Nova York a la Pobla // CFPoblaMafumet.cat

Un altre club tarragoní també canvia de tècnic. El final de la relació entre el Nàstic i Promoesport implicava també modificacions a l'estructura tècnica. Alberto Gallego serà ara l'entrenador de la Pobla de Mafumet, que tanca l'etapa de mig curs de Juan Manuel Pavón, que deixava els pobletans a les portes de disputar el play-off. Gallego arriba al Tarragonès procedent del New York Cosmos, equip de la NASL, la segona categoria del futbol als Estats Units. Abans de l'aventura americana (iniciada al Rayo Oklahoma) havia passat pel Rayo Vallecano i per l'Almacelles. En la línia de la idiosincràsia del club, Gallego prometia en la presentació "treball i formació".

Joan Esteva continua a Tercera: de l'Europa al Figueres // UEFigueres.cat

Canvia de club però no de categoria Joan Esteva, que dirigirà el Figueres en el curs del centenari del club empordanès. Després d'una temporada i mitja a l'Europa, club a què va arribar amb la marxa d'Albert Poch, el tècnic barceloní viatja cap a l'Alt Empordà en una temporada ambiciosa per a la Unió, que té molt avançada ja la configuració de la plantilla. Al futbol català també ha dirigit el Sant Andreu (a Segona B, el curs 15/16) i el Sant Cugat (en els seus inicis, la temporada 07/08), abans de passar per equips destacats de les Balears i una etapa al Castellón.

Les continuïtats
El doble d'equips respecte als que canvien de tècnic mantenen màxim responsable a la banqueta. Són 14 renovacions per al curs vinent, inclosos tres dels quatre equips que arriben a la categoria.

Just acabada la temporada s'anunciava un curs més la renovació d'Andrés González com a tècnic del Santfeliuenc. L'entrenador més longeu en un mateix club de la categoria iniciarà aquest juliol la pretemporada de la 12a campanya dirigint el conjunt blanc-i-blau. Amb més de 400 partits oficials dirigits i dos ascensos, l'objectiu serà, un any més, mantenir els santfeliuencs a la màxima categoria assolida, en el seu sisè curs a Tercera.

Un bon amic d'Andrés González gairebé l'iguala en longevitat: Toni Carrillo també continuarà a la banqueta del Cerdanyola, en un projecte renovador, il·lusionant i ambiciós al Municipal de Fontetes. El març ja s'anunciava la renovació de Carrillo, que iniciarà en unes setmanes l'11a temporada amb els vallesans, amb qui ha assolit tres ascensos de categoria, l'últim el 2013, en l'estrena a una Tercera Divisió en què els cerdanyolencs viuran el curs vinent la sisena temporada.

L'equip és nouvingut, però el tècnic ja ha complert més d'un lustre al capdavant de l'equip. Tito Lossio serà l'entrenador del Sants en el retorn, dues dècades després, del conjunt barceloní a Tercera. Al mes de març l'entitat santsenca n'anunciava la continuïtat, en la que serà la sisena temporada de Lossio a Sants. Va promocionar des de la banqueta del juvenil el 2013, amb l'equip descendit a Segona Catalana. En cinc temporades ha assolit dos ascensos: el salt a Primera Catalana després de superar la promoció a Camprodon... i l'ascens a Tercera, dilatat en el temps, després que el Tribunal Català de l'Esport donés la raó als santsencs aquesta temporada, a mig curs, pel polèmic partit davant l'Horta del tram final de la 16/17.

Acabada la temporada també es coneixia la continuïtat d'Ivan Moreno a la banqueta del Vilafranca. El tècnic tarragoní iniciarà així la cinquena temporada a la banqueta penedesenca, a la qual va arribar el 2014. Amb Moreno a la banqueta els vilafranquins han assolit dues grans fites a la lliga: les quartes places de 2016 i 2017, amb els seus respectius play-off, en què els penedesencs queien a la primera eliminatòria. Ivan Moreno és el tècnic que acumula més temporades seguides entrenant al grup català de Tercera: des del 2012, quan va agafar les regnes de la Pobla Mafumet. Amb el Vilafranca superava el curs passat el centenar de partits oficials.

Miki Carrillo continua als Canyars // UECastelldefels.com

També serà la cinquena temporada a la mateixa banqueta per a Miki Carrillo, màxim responsable del Castelldefels. Carrillo arribava als Canyars en ple curs 2014/2015, no podia evitar el descens de categoria, però retornava l'equip a Tercera un any després, amb dues permanències a Tercera els dos últims cursos. El mes de març el club mariner anunciava que Carrillo continuaria dirigint el primer equip. A finals d'agost el tècnic arribarà als 100 partits dels castelldefelencs a Tercera. 

Pedro Dólera continua fent projecte al Sagnier // Óscar Yeste - AEPrat.com

Un altre clàssic de la categoria, Pedro Dólera, continuarà a la banqueta del Prat, en la quarta temporada del tècnic al Municipal Sagnier. Amb projecte renovat, amb canvis també en la composició del cos tècnic, els pratencs buscaran tornar a ser protagonistes de la categoria (aquest curs es quedaven a les portes de disputar el play-off). Amb el Prat, Dólera era campió del grup català de Tercera, el 2016, i s'estrenava com a tècnic a Segona B, el curs següent. Serà la novena temporada de les últimes deu amb Dólera com a tècnic de Tercera (s'hi va estrenar amb l'Europa, entre 2009 i 2015, l'any en què alçava la Copa Catalunya amb els graciencs).

Després d'un curs il·lusionant, Azparren continuarà al Sant Andreu // UESantAndreu.cat

Serà el tercer curs de Mikel Azparren com a entrenador del Sant Andreu. El mes de maig el tècnic navarrès i l'entitat quadribarrada formalitzaven l'acord, per a un curs més, després d'una temporada en què els andreuencs han disputat el play-off d'ascens a Segona B, amb eliminació amarga a la segona eliminatòria davant el Castellón. El Sant Andreu acabava la lliga segon i exhibint solidesa: de fet encadena 21 partits oficials sense derrota. 

També iniciarà tercera temporada a la mateixa casa Óliver Ballabriga, tècnic del San Cristóbal, nouvingut a Tercera aquesta temporada. Després de l'ascens com a campió del grup 2 de Primera Catalana, el conjunt vallesà n'anunciava la continuïtat en el retorn a Tercera. Els dos primers cursos de Ballabriga al Municipal de Ca n'Anglada han estat de molt treball... i de recompensa. L'equip era protagonista a la 16/17... i en aquest darrer curs se situava al capdavant aviat, molt fort especialment com a local, i assolia l'ascens en una tarda de glòria al camp del Vista Alegre.

Un altre equip ascendit comptarà també el tercer curs del seu entrenador. Miguel López continuarà al capdavant del Martinenc després de l'ascens assolit a la promoció, davant el Manresa, fa tot just un mes. Després de quedar-se a prop el 2017, els del Guinardó assolien l'esperat retorn a la categoria (en van descendir per últim cop el 2015) i buscaran la permanència a Tercera (la composició de la plantilla està bastant avançada) amb un tècnic amb molt de recorregut al futbol català, amb passos destacats per equips com el Masnou o el Santboià.

Fa un any ascendia a Tercera amb tècnic que s'estrenava a l'equip... i dotze mesos després Nacho Castro continua al capdavant de la banqueta de l'Horta, després d'una temporada històrica, amb permanència més que tranquil·la a la categoria i subcampionat a la Copa Catalunya. Al gener s'anunciava la continuïtat de Castro i el seu cos tècnic, i tot i els rumors que el situaven en altres banquetes de Tercera l'entrenador asturià es mantindrà al Feliu i Codina.

Molist era renovat al març // CE l'Hospitalet

També a mig curs, el 22 de març, es feia oficial que Xavi Molist continuava al capdavant de l'Hospitalet, en el segon curs del tècnic al conjunt riberenc. En l'estrena després d'entrenar l'Horta, Molist duia els riberencs a la tercera plaça final, i veia com l'equip queia a la primera ronda del play-off contra el Náxara. L'ambició marcarà el nou projecte dels riberencs, en la que també serà la segona temporada de Molist com a tècnic de Tercera.

Així anunciava el Terrassa la continuïtat del tècnic // Terrassa FC

També ha disputat el play-off, dues eliminatòries, i també iniciarà la segona temporada en una banqueta Cristian García, en aquest cas al Terrassa. Canviava el terreny de joc per la direcció des de la banda fa un any... i en la seva estrena com a tècnic l'equip acabava la lliga quart, i tot i guanyar tres dels quatre partits jugats al play-off els vallesans queien a la segona eliminatòria, davant el Compostela. La renovació de García s'anunciava ja a principis de març.

Solivelles iniciarà el primer curs complet al Granollers // EC Granollers

Va arribar a mitja temporada i iniciarà per primer cop el curs des de zero José Solivelles a la banqueta del Granollers. Amb canvis a la gestió esportiva del club, després de la permanència els vallesans busquen consolidació a la categoria i tranquil·litat, objectius per als quals s'està conformant un bloc ambiciós. Solivelles ja havia passat per la Tercera anteriorment, com a tècnic del Sabadell B.

Albert Company continua al davant del Reus B Cambrils // CFReusDeportiu.com

A mig curs també agafava les regnes de l'equip, i iniciarà temporada completa ara, Albert Company al capdavant del Reus B Cambrils. L'ascens de Lluís Albesa al cos tècnic del primer equip roig-i-negre promocionava Company al capdavant dels cambrilencs, que acabaven el curs a la zona mitjana, en l'estrena a la categoria després de l'ascens de 2017. El club renovava la confiança en Company el passat mes de juny.


Resum banquetes Tercera 18/19:

  • Novetats (7): David Vilajoana (EUR), Joan Esteva (FIG), Toni Díaz Losquiño (FEG), Juan Camilo Vázquez (STB), Alberto Gallego (POB), Leo López (ASC) i Oriol Alsina (LLA)
  • Renovats (14): Nacho Castro (HOR), Toni Carrillo (CER), Miki Carrillo (CAS), Xavi Molist (HOS), Cristian García (TER), Pedro Dólera (PRA), Mikel Azparren (STA), Ivan Moreno (FCV), Andrés González (SFC), José Solivelles (GRN), Henry 'Tito' Lossio (STS), Óliver Ballabriga (SCR), Albert Company (REU) i Miguel López (MAR)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada