dilluns, 16 de juliol del 2018

Fem balanç, capítol 14: Palamós

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret. Comencem, òbviament, pels equips que ja han conclòs temporada i deixem per al final els que es troben immersos en el play-off o a l'espera de la resolució dels descensos no compensats.

Al capítol 14 repassem el curs del Palamósque ha perdut la categoria i torna a Primera Catalana sis anys després. Els palamosins acabaven la lliga divuitens, amb 31 punts. Escriu sobre la temporada del Palamós el Pere Subirana, que s'encarrega de la comunicació del club palamosí, i que ha col·laborat amb aquest web en cursos anteriors.
Onze inicial del Palamós en el tram final de temporada // Àngel Garreta - CEEuropa.cat
Una suma de factors negatius
Un article de Pere Subirana @Peresubirana

El Palamós Club de Futbol no recordarà mai amb orgull i satisfacció la temporada 2017/2018 a tercera divisió ja que ha suposat el descens a primera catalana per segona vegada en els seus 120 anys d’història, després d’una suma de factors negatius i diversos infortunis que tot seguit analitzarem.

El descens del Palamós no va ser cap sorpresa, ja que l’equip palamosí no va acabar de rutllar en cap moment de la temporada i al final ho va acabar pagant ben car. El Degà de Catalunya sempre es va moure a la zona baixa –la millor classificació en tota la temporada és una setzena posició en les jornades 10 i 14– i en cap moment van ser capaç de remuntar el vol i sortir de la zona calenta de la classificació. El dos moments clau de la temporada van arribar en la jornada 27 contra el Granollers, quan en el temps afegit es va escapar una victòria que hauria distanciat el Degà del seu rival directe; l’altre en la jornada 32 quan el Palamós no va ser capaç de derrotar a casa el Vilassar de Mar, cuer de la categoria i que va arribar ja descendit i amb un equip de circumstàncies. 
Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat
Les iniciatives de la Junta per motivar aficionats i els mateixos jugadors no van donar el resultat esperat. Tot i això, els motius del descens han estat força més, i és que a banda de la banqueta, amb el relleu de Vicenç Fernández per Pitu Batlle, l’equip tampoc va tenir l’estabilitat al camp amb una participació de 38 jugadors amb el primer equip. Homes cridats a ser importants com Barrera, Cornellà, Herrera o Bonaventura no van donar el rendiment esperat com demostren els 15 punts que va fer l’equip a la primera volta. L’arribada de nous jugadors, tot i tenir una reacció inicial amb set jornades sense perdre, no es va traduir en resultats. A més la lesió els dos darrers mesos del màxim golejador de l’equip, Marc Medina, va ser una altra pedra a la sabata del Degà de Catalunya. El debut de vuit jugadors juvenils amb el primer equip han estat de les poques coses positives d’una temporada 2017-2018 per oblidar.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada