divendres, 4 de maig del 2012

Prèvia de la jornada (37a)

[A més de la prèvia, podeu veure com seguir la jornada 37 a la Guia per al seguiment d'una jornada decisiva.]

Deu partits. Vuit duels vitals. Tres objectius diferents. I primers comiats davant les respectives aficions. La penúltima jornada planteja agonies, somnis i celebracions properes. La temporada s'acaba i nou equips encara s'hi juguen molt. Hora de plantejar com arribem a la 37a jornada.

Així podria acabar la trenta-setena jornada: 

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Espanyol B ja hi són. Els potablava són campions, i els blanc-i-blaus busquen assegurar la segona posició. Els de Raúl Longhi la confirmaran si no perden contra el Vic. Si ho fan, els valdria que la Pobla Mafumet no guanyés el Castelldefels.
  • La Pobla Mafumet seguirà en play-off passi el que passi. Té 3 punts més que el Terrassa, cinquè, però amb el goal average a favor. Assegurarà plaça a la fase d'ascens si guanya contra el Castelldefels. Si empata, haurà d'esperar que ni Terrassa ni Cornellà guanyin; i si perd, haurien de perdre els dos equips ara citats. Per assegurar la tercera plaça ha de guanyar i esperar que el Manlleu no ho faci. 
  • Manlleu, Terrassa, Cornellà i Santboià. Quatre equips que es disputaran una plaça, dues en cas que la Pobla Mafumet cedeixi el terreny guanyat (2 punts més que el quart). Una victòria del Manlleu eliminarà automàticament el Santboià de la cursa, i deixaria el Cornellà, si guanya, amb opcions molt escasses. Els osonencs assegurarien plaça de play-off si guanyen i el Terrassa perd i el Cornellà no guanya. El Terrassa, a un punt del quart, espera aprofitar alguna ensopegada per tornar a la zona noble.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Vilanova. A un punt de la salvació, marcada per la Grama, els vilanovins reben el Cornellà amb la necessitat de guanyar. Els del Garraf sortiran del descens si fan un millor balanç que el dels colomencs contra el Prat. Tenint en compte que jugaran a la tarda, els d'Alcolea hauran d'aconseguir davant el Cornellà un millor balanç del que hagi aconseguit a Grama contra el Prat. Si els colomencs han guanyat, el Vilanova descendiria a Catalana si no guanya el seu partit.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vilanova i Gramenet. Són els dos principals candidats a la tercera plaça de descens. En paral·lel, els dos equips barcelonins, que s'enfronten per tancar la jornada, tenen encara opcions matemàtiques d'acabar descendits, i buscaran un resultat que elimini qualsevol opció de perill. Si la Grama derrota el Prat, la situació del Vilanova serà límit: si no guanya descendeix.
  • Amposta i Masnou ja són equips de Primera Catalana.

Aquests són els horaris de la trenta-setena jornada:

DIUMENGE, 6 DE MAIG
11'45h Gramenet-Prat
12h Gavà-Vilafranca
12h Santboià-Amposta
12h Espanyol B-Vic
12h Pobla Mafumet-Castelldefels
17h Balaguer-Masnou
17h Terrassa-Olot
17h Manlleu-Rubí
17h Vilanova-Cornellà
19h Europa-Muntanyesa

Arribem a la penúltima parada del camí i, per tant, és impossible escollir el partit de la jornada. Com he dit a la Guia per seguir la 37a jornada, hi ha 8 duels en què hi ha objectius en joc i, per tant, la importància està a gairebé tots els camps.

[DESCENS]
L'objectiu més dramàtic, segurament, és el d'eludir el descens, una lluita que es viurà en tres camps.

A Can Peixauet la Grama rebrà el campió, el Prat. Serà un partit a vida o mort per als colomencs, conscients que, si no guanyen, el Vilanova els podria retornar al descens si fa millor balanç a la tarda. Pels pratencs, l'únic al·licient per a les dues últimes jornades és superar els 73 punts actuals per no igualar amb els registres dels campions amb menys punts de l'última dècada (el Llagostera, el 2011, i el Badalona, el 2004, també en van sumar 73). L'equip seguirà preparant el play-off. Serà un duel especial per als excolomencs que juguen amb els potablava: Sierra, Cazorla, Ferran Vila i Pedro García, que jugarà de visitant a Can Peixauet per primer cop, l'escenari on va marcar el gol de la permanència dels colomencs a Segona B el 2010.

El Vilanova saltarà a la gespa de l'Alumnes Obrers amb la necessitat de guanyar el Cornellà. Els del Garraf sortiran del descens si la Grama no guanya i els d'Alcolea milloren el signe del partit dels colomencs. Si la Grama ha guanyat, una derrota dels d'Alcolea enviaria l'equip a Primera Catalana. Per l'equip visitant, les últimes opcions d'entrar al play-off, ara 3 punts per sobre, passen per guanyar al Garraf. Partit de necessitats directes d'ambdós conjunts.

Al Nou Sardenya, derbi barceloní... que podria ser intrascendent, depenent del que passés a Vilanova. Europa i Muntanyesa volen tancar la permanència. Els de Nou Barris són a un punt d'assolir-la i els graciencs, a dos. Si el Vilanova no guanya, els de Miki Carrillo estaran salvats, i una derrota dels del Garraf salvaria automàticament l'Europa. Partit vital per als dos equips, però que, com que tanca la jornada, té l'avantatge de saber què es juguen exactament ambdós conjunts.

[PLAY-OFF]
En quatre camps es disputaran les dues places encara per assignar de les fases d'ascens a Segona Divisió B. La batalla de l'Espanyol B, ho veurem més tard, és la de fixar la segona plaça.

Qui pot fixar plaça aquesta setmana és la Pobla Mafumet. Els tarragonins volen anar pas a pas. En primer lloc, un triomf contra el Castelldefels donaria l'accés als play-off per segon any consecutiu. Si es combina amb els resultats de Cornellà i Terrassa, un triomf podria fixar també la tercera plaça per als de Kiko Ramírez, que compten, ara per ara, amb 3 punts més que els vallesans i el goal average favorable. El conjunt dels Canyars arriba al duel amb la salvació còmodament assolida.

L'objectiu d'assegurar play-off és més complicat per al Manlleu. Els osonencs, com la Pobla, reben un equip ja salvat, el Rubí. Un triomf dels de Francesc Cargol els aproparia a l'objectiu, depenent sempre de què faci l'immediat perseguidor, un Terrassa que és, ara per ara, un punt per sota. El partit serà el número 350 de Dani Planagumà com a jugador, des que va debutar al Vilobí el curs 1999-2000. El davanter jugarà el partit 140 de lliga amb el Manlleu, en els quals ha marcat fins ara 78 gols.

L'entrenador del Terrassa, Miquel Olmo, ha explicat als companys de la ràdio municipal egarenca que creu que si l'equip suma els 6 punts restants acabarà en play-off. L'objectiu s'inicia diumenge a l'Olímpic egarenc, en el partit contra l'Olot. Els vallesans no depenen d'ells mateixos, necessiten una mínima ensopegada del Manlleu, amb qui tenen el goal average favorable.

Consumeix les últimes opcions el Santboià. Un triomf del Manlleu eliminaria qualsevol opció per als del Baix Llobregat, però per als de Miguel López la prioritat és derrotar un Amposta descendit fa dues setmanes. El tècnic del Santboià no podrà asseure's a la banqueta local ja que està sancionat per als dos partits que queden de competició. La bona segona volta de l'equip busca tenir continuïtat per arribar a l'última jornada encara amb opcions de somiar. 

[SEGONA PLAÇA]
Va assolir els play-off la setmana passada, però ara l'Espanyol B busca confirmar l'actual segona plaça, que conserva amb 5 punts més que el tercer classificat, la Pobla Mafumet. Els blanc-i-blaus reben un Vic ja salvat. Si els de Raúl Longhi no perden obtindran la segona plaça matemàtica. I si perden, el filial blanc-i-blau hauria d'esperar que el conjunt grana no guanyés contra el Castelldefels.

[RES EN JOC]
En dos camps no hi ha res en joc, però quatre equips ja salvats busquen acabar bé el curs.

A la Bòbila, el Gavà tancarà l'any davant el seu públic rebent l'equip que el precedeix a la taula, el Vilafranca. Els pendesencs volen mantenir-se entre els primers classificats per tancar amb brillantor un gran curs. Es troben dos equips amb dos blocaires contrastats al món 2.0 del futbol català. Aquestes són les seves prèvies: la de Lluís Montaner, en què explica la curiositat d'un Gavà-Vilafranca disputat a fases... i a "l'exili" (enllaç a la prèvia) i la de Havok (l'enllaço quan la pengi), que també explicava dimarts la continuïtat d'Albert Poch a la banqueta gavanenca.

Premiar el bon any, amb salvació sense passar mai per les places de descens, és el principal al·licient per a l'afició del Balaguer en el comiat dels de la Noguera aquest curs davant el seu públic. Els de Jordi Cortés rebran el cuer i ja descendit Masnou. Tot i les dificultats econòmiques, els lleidatans han sabut mantenir una distància amb el descens que els ha permès patir ben poc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada