dilluns, 14 de maig del 2012

Sorteig del play-off

Ja tenim el sorteig enllestit, així els ha anat als quatre equips catalans. Resultats del sorteig i breu comentari.

Ronda de campions
ANADA: 19-20 DE MAIG  //  TORNADA: 26-27 DE MAIG
Atlético Sanluqueño - Prat

Primera ronda
ANADA: 19-20 DE MAIG  //  TORNADA: 26-27 DE MAIG
Pontevedra - Espanyol B
Manlleu - Las Palmas Atlético
Pobla Mafumet - Laredo


El Prat, com a campió, pot ascendir a Segona B superant només aquesta ronda, la que creua els 18 campions de la Tercera Divisió a l'estat espanyol. Els potablava s'enfrontaran a l'Atlético Sanluqueño, campió del grup 10. Es tracta d'un dels campions que ha sumat més punts (89), amb 5 derrotes, i dels que primer es van proclamar líders de grup. El Prat jugarà l'anada a Sanlúcar de Barrameda (Cadis) i la tornada al Sagnier. Els andalusos volen tornar a Segona B, d'on van descendir per últim cop el 1992, després de cinc anys seguits (1987-1992) a la categoria de bronze. Complicat desplaçament per als d'Agustín Vacas aquest mateix cap de setmana.

Els 9 guanyadors de la ronda de campions seran el 27 de maig, directament, equips de Segona B. Els 9 perdedors tenen repesca: participaran a la segona ronda amb els altres segons, tercers i quarts que hagin superat la primera eliminatòria.

L'Espanyol B, com a segon, jugarà l'anada a domicili i la tornada a casa. El filial blanc-i-blau es creuarà amb el Pontevedra, quart classificat del grup 1, el grup gallec. Acabava la lliga amb 70 punts, els mateixos que els blanc-i-blaus, i empatats a punts amb el tercer classificat, el Cerceda. L'equip ha estat 6 temporades a Primera i té una història, breu però recent, a Segona, en què va estar el curs 2004-2005. Equip molt habituat a la Segona B, aquest any ha jugat a Tercera després de no disputar aquesta categoria des de 1984. Els blanc-i-blaus tindran al seu favor el fet de disputar la tornada a casa.

El Manlleu desconeixia, primer de tot, si jugaven l'anada o la tornada a casa. Els osonencs començaran la primera ronda a casa, i s'enfrontaran al Las Palmas Atlético, tercer classificat del grup 12, el grup canari. Desplaçament a les illes Canàries per a la tornada, doncs (com li ha passat al Badalona amb el Tenerife), contra un rival que és el filial de la UD Las Palmas, equip de Segona Divisió, i que va disputar la Segona B per últim cop el curs 2008-2009. Dels anys que ha estat a Tercera acumula quatre promocions consecutives.

L'únic català que sabia que disputaria la tornada a domicili era la Pobla Mafumet. Els tarragonins s'enfrontaran al Laredo, segon classificat del grup 3, el grup asturià. L'equip ha acabat la lliga amb 85 punts, a dos del líder Noja. Només ha cedit 5 derrotes aquest curs, i només ha estat dues temporades a Segona B, les dues ascensor, l'última, la 1989-1990. No feien play-off des del 2001. La Pobla buscarà consolidar un bon resultat a casa per tenir opcions en la tornada a Astúries.

El dilluns 28 de maig se celebrarà un nou sorteig per decidir la segona ronda, en què participaran els campions perdedors de la Ronda de campions i els vencedors de la primera ronda.

He seguit el sorteig via El Prat Esports i la transmissió que ha ofert Marca TV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada