divendres, 11 de maig del 2012

Prèvia i guia de la jornada (38a i última)

Això s'acaba. Quatre equips tocaran la glòria (ja en coneixem tres) i tres s'acomiadaran de la Tercera esperant entonar un "fins aviat" (en coneixem dos). Tretze equips més seguiran el curs que ve. Tocarà pensar a fons els èxits obtinguts, valorar les decepcions, i preparar tot un seguit de comiats, moviments, canvis de samarreta més o menys traumàtics i adéus de jugadors insígnia. Llei de vida al nostre futbol.

Paral·lelament, aquest cap de setmana podem conèixer dos nous equips de Tercera. Figueres i Rapitenca són a una victòria d'assolir l'ascens, ocupant les places que han deixat enguany Amposta i Masnou.

Això s'acaba, però segueix. Setze equips pararan en sec, fins l'agost. Però quatre competiran la setmana que ve. I l'altra. I tan de bo alguns arribin al juny. Ho seguirem. Ara, però, centrem-nos a analitzar l'última jornada del curs, que viuré en directe diumenge a Vic.

Aquests són els horaris de la 38a jornada:

DISSABTE, 12 DE MAIG
19h Amposta-Gavà

DIUMENGE, 13 DE MAIG
12h Muntanyesa-Terrassa
12h Vilafranca-Europa
12h Rubí-Santboià
12h Vic-Manlleu
12h Prat-Espanyol B
12h Castelldefels-Gramenet
12h Cornellà-Pobla Mafumet
12h Masnou-Vilanova
12h Olot-Balaguer

Els partits de la jornada són, lògicament, aquells en què estan en joc els tres grans al·licients per decidir.

[PLAY-OFF]
  • El Manlleu serà a play-off si... NO perd a Vic. Si perd, ha d'esperar que el Cornellà NO guanyi.
  • El Cornellà serà a play-off si... guanya contra la Pobla Mafumet i el Manlleu perd a Vic.

En dos camps es decidiran les dues places de play-off que encara no s'han fixat (3r i 4t) i l'equip que acompanyarà Prat, Espanyol B i Pobla Mafumet a les fases d'ascens.

El Manlleu busca, principalment, ser al play-off. Per aconseguir-ho ha d'evitar perdre a Vic. Si perd haurà d'esperar que el Cornellà no guanyi. Els vigatans van donar la sorpresa, al primer partit de l'any, imposant-se per 2 a 4 al Municipal manlleuenc. Ara l'equip de Pere Vila ja està salvat, però la rivalitat comarcal és evident, fet que dóna emoció al duel final per al Manlleu. Els osonencs no entren en un play-off d'ascens a Segona B des del 1999, quan va ser campió de Tercera.
  • Seguiment del partit - Ràdio: Podeu escoltar el Vic-Manlleu a Ràdio Manlleu (107 FM), amb l'equip habitual que ha seguit l'equip durant tot l'any; a més, serà el partit màster al Marcador Catalunya, de Radio MARCA (a Barcelona 89.1 FM), narrat per Sergi Vargas i també el podreu seguir per ràdio per internet a Ona SPS (veure web). A més, Ràdio Cornellà n'informarà (veure següent bloc).
  • Seguiment del partit - Twitter: Si voleu estar informats per Twitter, assistiré al partit i el piularé al meu compte (a més de dedicar-hi un espai al blog). També en parlaran Guillem Prieto, Jordi de Planell i Esports Ràdio Manlleu

No ho tindrà fàcil el Cornellà. Només li val una combinació i, a més, disputarà l'únic duel de la jornada en el qual els dos equips s'hi juguen quelcom. La Pobla Mafumet buscarà a la Via Fèrria consolidar la tercera plaça. Els grana tenen el play-off assegurat, però no la posició, que els podria arrabassar el Manlleu (ho expliquem al següent paràgraf). El partit és vital per a l'equip local, tant que l'entrada serà gratuïta i els jugadors fan una crida a l'afició:



  • Seguiment del partit - Ràdio: Podeu escoltar el Cornellà-Pobla Mafumet a Ràdio Cornellà (104.6 FM), en què també se seguirà amb connexions el Vic-Manlleu. El Marcador Catalunya, de Radio MARCA (a Barcelona 89.1 FM), hi farà connexions.
  • Seguiment del partit - Twitter: Si voleu estar informats per Twitter, en parlaran UE Cornellà, CF Pobla Mafumet i el gran Cristian Garcia.  
 [3r LLOC]

  • La Pobla Mafumet serà al tercer lloc si... guanya a Cornellà. Si no guanya, ha d'esperar que el Manlleu no guanyi a Vic.
  • El Manlleu serà al tercer lloc si... guanya a Vic i la Pobla Mafumet no guanya a Cornellà.
Condicions clares!
 
 [PERMANÈNCIA]
  • La Gramenet salvarà la categoria si... guanya a Castelldefels. Si no guanya, ha d'esperar que el Vilanova no guanyi al Masnou.
  • El Vilanova salvarà la categoria si... guanya al Masnou i la Gramenet no guanya a Castelldefels.
Per la Grama, si no vol allargar el patiment fins a l'últim minut de l'últim partit de l'última jornada del curs tot passa per guanyar a Castelldefels. Els homes de Toni Romero comencen la jornada salvats, però conscients que el Vilanova ha de guanyar sí o sí al camp del cuer per posar pressió als colomencs. El desplaçament de l'afició de la Grama als Canyars serà clau per a l'últim episodi de la llarga lluita pel descens que ha creuat constantment a vilanovins i colomencs. El partit s'inclou en jornada econòmica decretada pel club mariner.
  • Seguiment del partit - Ràdio: Podeu escoltar el Castelldefels-Gramenet al Marcador Catalunya, de Radio MARCA (a Barcelona 89.1 FM), que hi farà connexions. També el podreu seguir per ràdio per internet a Ona SPS (veure web).
  • Seguiment del partit - Twitter: Si voleu estar informats per Twitter, en parlaran UE Castelldefels, Gent de la Grama i el gran Cristian Garcia

Al Masnou, el Vilanova està obligat a guanyar si no vol descendir automàticament a Primera Catalana, deu anys després (l'equip és a Tercera des del 2002). Els d'Àngel Alcolea intentaran sumar un triomf a priori assumible (al davant tindran el cuer que s'acomiada de la categoria) i esperar que la Grama o guanyi als Canyars. Els companys de Garraf Esports explicaven dijous que és dubtós per jugar Santi Triguero (notícia)
  • Seguiment del partit - Ràdio: Podeu escoltar el Masnou-Vilanova a Canal Blau (100.4 FM), amb l'equip habitual que ha seguit el Vilanova durant tot l'any, amb Xavi Fernández i Quim Martínez al capdavant; a més al Marcador Catalunya, de Radio MARCA (a Barcelona 89.1 FM) s'hi faran connexions, i també el podreu seguir per ràdio per internet a Ona SPS (veure web).
  • Seguiment del partit - Twitter: Si voleu estar informats per Twitter, en parlaran CF Vilanova i Garraf Esports.

Repassaré breument els altres sis partits en què s'acomiada la temporada sense objectius en joc, tot i que s'inclou un duel primer contra segon...

El campió tancarà l'any rebent l'equip que estava cridat a ser-ho, i que acabarà segon. L'Espanyol B visita el Prat en un partit que servirà als dos equips per preparar la primera ronda del play-off d'ascens. Al filial espanyolista ja s'hi ha sumat de nou Cristian Gómez, que ha acabat el curs amb el primer equip, però que torna a les ordres de Longhi per a la fase d'ascens.

Dos dels equips que més bon sabor de boca han deixat es troben a Can Rosés. El Rubí tanca a casa una temporada excel·lent rebent un dels millors equips a la segona volta, el Santboià, que fins fa 6 dies tenia opcions d'ascens. Tenint en compte el gran any vallesà, el partit podria ser el comiat d'algun dels seus jugadors més destacats.

Xoc de cicles a Amposta, al partit que obrirà la jornada. Els ebrencs s'acomiaden de la Tercera davant el seu públic, en l'últim partit de Jordi Fabregat a la banqueta ampostina. Al davant, un tècnic renovat, Albert Poch, que tanca un meritori segon any a Gavà, un equip que ja pensa en el proper curs.

Tanca un any que ha acabat en decepció el Terrassa, visitant un dels últims equips salvats, el Muntanyesa. Els de Miquel Olmo, el primer equip campió d'hivern (líder a la J19) que no acaba entre els 4 primers des de 1987 (en 25 anys), tanquen l'any i, molt probablement, una etapa, ja que el club sembla dirigit a una profunda reestructuració. Per als de Miki Carrillo, el repte de l'any després de la proesa s'ha superat.

A Vilafranca el degà penedesenc, després d'una genial temporada, rep l'Europa en el comiat davant la seva afició. Els de Puchi, que ha renovat per un any més, pensaran ja en el nou any, que arriba amb ajustos econòmics (com a tants altres equips) davant un equip gracienc que també confirmava continuïtat a la banqueta: Pedro Dólera seguirà sent el tècnic escapulat el curs que ve.

L'Europa, més concretament el seu davanter Roger Segalés, va obrir la Tercera d'aquest curs amb el primer gol de la temporada, a Amposta. L'últim gol de la temporada es podria marcar a Olot. Els garrotxins juguen l'únic partit de la tarda de diumenge rebent el Balaguer. Els homes d'Àlex Terma tancaran l'any del retorn a Tercera sent l'únic equip que no ha passat ni pel play-off ni per la zona de descens, conjuntament amb el Cornellà, que encara té opcions d'acabar a dalt de tot. El quadre de la Noguera acaba una temporada difícil, amb incerteses de la continuïtat d'alguns pilars bàsics del planter lleidatà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada