dilluns, 11 de juny del 2012

Idees de la jornada (tornada 2a ronda play-off)

Tres equips han decidit el seu destí a la segona ronda del play-off. Un ha accedit a l'última ronda, i els altres dos han tancat un any de tons oposats, molt meritori per a uns, i de sabor agredolç, per als altres.

Aquestes són les meves idees del cap de setmana:

Fent història. És evident que la Pobla Mafumet està fent història, sent l'equip català de Tercera (Prat a part, òbviament), que més lluny ha arribat en aquest play-off, i encara sense haver perdut cap partit en una fase d'ascens a Segona Divisió B. Els de Kiko Ramírez protagonitzen una història agredolça. Saben que, llevat un miracle (i moltes caramboles) no pujaran a Segona B, però l'entrega segueix sent altíssima. Gran part del grup marxarà el 30 de juny, inclós el mateix Ramírez, que sona amb força com a futur tècnic del Nàstic. Avui, a les 17 hores, els grana coneixeran l'últim rival d'un any per emmarcar. En principi aquest rival serà l'equip que ascendeixi a Segona B. La RFEF explica, als articles 196 i 197 del Reglament General per a aquesta temporada (el podeu consultar en aquest enllaç, pàgina 136) que, òbviament, dos equips que han mantingut vincles de filialitat no poden competir junts (art. 196) i, sobre qui puja en cas d'ascens de la Pobla, l'article 197 diu el següent:
Cuando un equipo que hubiere obtenido, por su puntuación, el derecho
al ascenso, renuncie a consumar éste, tal derecho corresponderá
al inmediatamente siguiente mejor clasificado en la competición o, en
su caso, fase, que con él hubiese competido.

Hi ha molts dubtes, però, sobre la interpretació d'aquests articles, i per tant esperarem conèixer la posició de la RFEF.

Decepció. L'Espanyol B va aconseguir el gol que li donava l'accés a l'última ronda, però a la represa l'Extremadura acabava amb les aspiracions dels de Raúl Longhi. L'equip, gran candidat a ser campió abans de començar el curs, tanca l'any sense campionat i sense ascens. Aquest fet, i la condició de filial de l'equip fan preveure una profunda renovació de cares per al projecte del curs vinent, el quart seguit a Tercera, en què l'equip podria tornar a ser el gran candidat a l'ascens.

Final d'etapa. Un titular que no ha de ser necessàriament trist. Primera idea: l'any del Manlleu ha estat excel·lent. Va acabar tercer imposant-se a un grup de candidats molt sòlids (Cornellà, Pobla, Santboià...) i va superar una primera ronda molt complicada a las Palmas. Ara el projecte serà renovador, ja que el tècnic dels últims quatre anys (llevat d'una aturada), Francesc Cargol, deixarà la banqueta osonenca. Javi González ja ha estat anunciat com a nou jugador del Llagostera (ja va jugar-hi el curs passat), i en els propers dies es podrien coneixer altres baixes de pes a la plantilla manlleuenca. Enhorabona als osonencs pel gran any, que haurà de ser recordat com es mereix. Ara a assaborir-ho i després, a pensar en el nou any.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada