dimarts, 5 de juny del 2012

Fem balanç, capítol 8: L'any de l'Amposta

Vuitè capítol de la secció que s'allargarà durant les properes setmanes. He convidat 16 informadors habituals de tercera.cat, un per cada equip que ja ha acabat la lliga, a escriure un article d'opinió fent balanç de la temporada de l'equip al qual ha seguit. L'ordre de publicació serà aleatori.

L'any ha estat negatiu per al Club de Futbol Amposta. El descens a Primera Catalana ha culminat un curs amb impagaments, problemes institucionals (resolts amb eleccions a la presidència), i una reacció a mig curs que va quedar estruncada al tram decisiu. Toca reformular la proposta, adaptar-la a la categoria inferior a Tercera i pensar en un retorn a la categoria. Un dels homes que ha seguit l'equip durant el curs és l'ampostí Ivan Beltri, d'Imagina Ràdio, un dels principals informadors de l'actualitat del club (juntament amb en Litus, de Ràdio Amposta). Beltri ens parla al seu article d'un any d'alts i baixos, que acaba de la pitjor manera.

De l'any de l'Amposta en fa balanç l'Ivan Beltri.

Any per oblidar
Un article d'Ivan Beltri




La temporada s’iniciava el 27 d’agost al Municipal, amb l’objectiu de no patir com l’any anterior, en què l’equip ampostí confirmava la permanència pràcticament l’ultima jornada. Contra l’Europa, un equip cridat a estar a la part alta de la classificació, s’aconseguia el primer empat de la temporada.

La segona jornada, al camp del Terrassa, un candidat a l’ascens, arribava la primera derrota per 5 a 3 amb el que ha estat l’únic hat-trick d’un jugador ampostí aquesta temporada (Miguel Reverté).

Set dies després, l’equip es treia el mal sabor de boca golejant per 5 a 2 el Balaguer, un rival directe per la permanència la temporada anterior. Res feia presagiar el seguit de partits que vindrien a continuació, un total de 12, que l’Amposta tancava amb un balanç de 3 empats i 9 derrotes, i que enfonsaven l’equip a l’última posició de la classificació.

A més, la situació institucional començava a trontollar, la falta de patrocinadors impedia a la junta quadrar el pressupost, i arribaven els primers impagaments de les nòmines.

No va ser fins el 27 d’octubre, data en què visitava el Municipal l'Espanyol B (líder invicte de la categoria) quan arribava la segona victòria de la temporada amb un 1 a 0, amb gol de Becerra als primers minuts de partit. Aquells tres punts van ser determinants per iniciar la reacció d’un equip que no donava la categoria per perduda.

Així començava una sèrie de 10 partits en què l’Amposta aconseguia 5 victòries, 2 empats i 3 derrotes, incloent el primer i únic triomf a domicili (a Balaguer, 1 a 3).

Tot i la reacció de l’equip, que s’apropava a la lluita per la permanència, la situació econòmica no millorava. Els jugadors, farts d’esperar, van arribar a amenaçar amb no disputar els partits i abandonar el club al mercat d’hivern. Tot allò va acabar provocant la dimissió del president, José Luis Tarrazona, i la marxa del golejador de l’equip, Miguel Reverté, al Cornellà.

En un principi semblava que Jordi Pérez ocuparia la presidència, ja que havia arribat a un acord amb la plantilla. Dies després, Toni Ruiz feia pública la intenció de presentar-se, fet que donava pas a les primeres eleccions de la història del Club de Futbol Amposta.

El 19 de febrer era la data escollida, coincidint amb el partit contra el Vilafranca. La victòria de Jordi Pérez, per 103 a 101 vots, deixava en evidència la divisió existent al club.
Foto: Alex Gallardo
El següent partit, contra el Masnou, en què es perdia al temps de descompte, marcava l’inici de quatre derrotes seguides que dilapidaven les esperances ampostines de salvació.

Tot i que a casa es guanyaven dos partits més (contra el Castelldefels i el Vilanova) amb molta solvència, el baix rendiment de l’equip lluny del Municipal condemnava l’equip al descens a la jornada 35, precisament contra el filial espanyolista amb qui s'havia començat la reacció.

Temporada molt dura, per a una afició que s’havia acostumat a gaudir del bon joc de l'equip durant els últims anys, en què l’Amposta va passar de jugar a Primera Regional a fer-ho a Tercera divisió. Toca ara època de canvis; la nova junta directiva afrontarà el repte de fer un equip competitiu, sense Jordi Fabregat, que no continuarà la temporada que ve a la banqueta. L’elegit per ocupar el seu lloc ha estat Nacho Pérez, que ja va ser al club com a segon entrenador amb el mateix Fabregat i coneix bé el futbol formatiu de l’entitat, ja que aquesta serà la base on s’han d’assentar els pilans del nou projecte.

Serà un any dur i caldrà tenir paciència; tot i així, esperem poder tornar a gaudir algun dia de la Tercera divisió. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada