divendres, 27 de juliol del 2012

La Copa i la Supercopa de Catalunya, suspeses

Aquest divendres, 27 de juliol, la FCF ha fet oficial la suspensió de la final de la Copa i de la Supercopa de Catalunya, previstes per a aquest dimarts, 31 de juliol, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

El motiu, la negativa del FC Barcelona, que disputava la final (partit únic) de la Supercopa de Catalunya contra l'Espanyol, a portar jugadors del primer equip, per no voler córrer "risc de possibles lesions".

La Federació Catalana de Futbol ho ha anunciat en aquest comunicat al seu web.

La suspensió implica l'anul·lació d'un dels partits més il·lusionants per a un equip de Tercera, l'AEC Manlleu, que disputava la final de la Copa Catalunya contra el Nàstic de Tarragona, enguany a Segona B.

L'ens federatiu explica que buscarà una data per a la disputa de les dues finals.

Des d'aquestes línies aprofito per transmetre la profunda tristesa que em genera un pas en fals tan gran per a una de les nits en què el futbol català havia d'aprofitar per lluir amb tota la seva esplendor.

Es podia discutir el format escollit; es podia (i tant) entendre la frustració dels aficionats manlleuencs per no tenir dret a contra els catalans de Primera divisió; però el que era evident era que l'aparador, i l'honor de ser finalista, ningú li podia treure a Nàstic o Manlleu, dos equips que han superat diverses rondes (algunes de meritòries, com el Manlleu-Girona) per ser dimarts que ve a Montjuïc.

Diu Jordi Gastó que, com a mínim, un dels aspectes positius de la suspensió és haver vist que hi ha molta gent unida en la defensa del futbol català. Realment, les reaccions a les xarxes socials (les que més es poden plasmar poques hores després de la decisió) demostren que el nostre futbol està viu, per molt que alguns se'l prenguin com si fos quelcom de menys.

El futbol català no demana ni que se'l tracti amb llàstima, ni amb compassió. Els que el juguen, els que el difonem, els que el gaudim, en definitiva, no necessitem caritat.

Honorem el nostre futbol. A la pretemporada, al Torneig d'Històrics, al Vila de Gràcia, al grup 2 o 3 de Segona B, a Tercera Divisió o a primera, segona, tercera o quarta catalana. Per sort, seguim sent molt els que estimem el nostre futbol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada