dimecres, 11 de juliol del 2012

Presentada la 23a Copa Catalunya


Aquesta tarda s'ha presentat al Palau de la Generalitat la 23a edició de la final de la Copa Catalunya, que enguany tindrà participació d'un equip de Tercera, l'AEC Manlleu, que es disputarà contra el Nàstic l'honor dels osonencs d'entrar al palmarès de la competició.

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha aprofitat la presentació per desitjar que la cita del 31 de juliol a l'Estadi Olímpic Lluís companys sigui "la festa del futbol català".

A l'acabament de la final de la Copa Catalunya (prevista per a les 19'15h) se celebrarà la primera edició de la Supercopa de Catalunya, que disputaran a les 21'45h els equips catalans de Primera divisió, FC Barcelona i RCD Espanyol.

A l'acte han participat el president de la Generalitat, Artur Mas; el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, i, entre d'altres personalitats, els quatre presidents dels clubs que disputaran les dues finals: Sandro Rosell, del FC Barcelona; Ramon Condal, del RCD Espanyol; Josep Maria Andreu, president del Gimnàstic de Tarragona; i Josep Maria Anglada, president de l'AEC Manlleu. Aquestes són les seves principals impressions, en un vídeo que he gravat i editat per a l'XTVL i XarxaNoticies.cat:


Les entrades sortiran a la venda els propers dies, i valdran entre 20 i 50 euros. Hi haurà un descompte del 50 per cent si les localitats es compren abans del 22 de juliol. Després, hi ha haurà oferta 3x2, tres entrades al preu de dues. Es podran adquirir al lloc web de la Federació Catalana de Futbol, fcf.cat.

El Manlleu buscarà reeditar l'èxit del Balaguer, últim equip de Tercera que ha guanyat la Copa Catalunya (el 2001, a Lleida). A l'actual Tercera divisió hi ha 4 campions de Copa Catalunya: Europa i Terrassa, que l'han aixecada dues vegades (96/97 i 97/98 per part gracienca. i 01/02 i 02/03, per als vallesans), i Palamós (91/92) i Balaguer (00/01).

Dels quatre, però, només Balaguer i Europa assolien el títol jugant en aquell moment a Tercera. Barça (6) i Espanyol (4) encapçalen un palmarès en què també hi ha l'Andorra, el Blanes, el Nàstic de Tarragona i el Sant Andreu, aquests últims amb una Copa cadascun.

La Copa Catalunya s'ha celebrat només 2 cops en 22 edicions finalitzades (4 d'elles de l'antiga Copa Generalitat) a Barcelona. L'últim precedent, al Miniestadi el 1998, amb triomf de l'Europa. A l'Olímpic Lluís Companys ja s'hi va disputar l'edició del curs 1995/1996, en què l'Espanyol va golejar (5-1) el Barça.

El trofeu ha passat per 9 seus fora de la capital catalana. Tarragona (amb 4 edicions), i Sabadell, Terrassa i Lleida (amb 3), encapçalen una llista d'estadis que inclou Palamós i Girona (2 finals cadascun) i Vilassar de Mar, Sant Carles de la Ràpita i l'Hospitalet (una final per localitat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada