diumenge, 30 de desembre del 2012

El 2012 en 12 notícies

Una per mes. 2012 és el primer any que he seguit sencer des de tercera.cat, i he decidit escollir una notícia per mes per resumir el 2012 a la categoria. Són les següents:

Gener
El Terrassa, campió d'hivern
Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat
Els homes de Miquel Olmo aconseguien, després de superar el Muntanyesa amb gol de Carlos Martínez (sí, el mateix que ara goleja a l'Olot), ser líders al final de la primera volta. La segona meitat de curs, però, no seria tan exitosa com un inici que pocs esperaven, i els vallesans eren el primer equip, des del 1987, que quedava fora de les 4 primeres places després d'haver estat campió d'hivern. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Febrer
Un mercat d'hivern mogut
Del Moral, un dels reforços clau / FCSantboia.cat
Molts moviments fins el 31 de gener, tancament de les incorporacions globals a Tercera. Arribaven noms que van acabar sent protagonistes: Cristian del Moral (un dels artífexs de la recuperació del Santboià), Raúl Capó (fix a l'eix defensiu del Cornellà des de llavors), José Javier (vital en la salvació de la Grama), Raúl Rodríguez (una de les peces del líder Olot) o els retorns al futbol català de Joan Roig (llavors Muntanyesa, ara Terrassa), Lluís Micaló (Manlleu llavors, ara Palamós) i Dani Barragán (Manlleu). Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Març
Una Tercera molt familiar
Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat
El mes de març em vaig apropar, gràcies també a l'equip tècnic de la XTVL, a una de les històries familiars (n'hi ha moltes al futbol català) de la Tercera 11/12, la dels germans Álex i Carlos Cano, que s'enfrontaven aquell mes al Joan Baptista Milà. Álex, fix a l'eix de la defensa de l'Europa, i Carlos, que llavors defensava els colors del Santboià, van parlar en dues entregues de la seva relació futbolística i personal, quelcom que anava bastant lligat. Podeu recuperar la notícia en dos enllaços, la primera part i la segona entrega.


Abril
La continuïtat de Pedro Dólera
Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat
El 22 d'abril, l'Europa queia a casa contra el Balaguer (0-2), en un mal partit dels escapulats. La desfeta deixava els graciencs quinzens, a només 3 punts del descens, i provocaven la renúncia del tècnic Pedro Dólera. En unes hores molt mogudes al Nou Sardenya, una reunió entre els capitans del primer equip i els dirigents de l'entitat desencallava la situació com menys s'esperava: amb la continuïtat del tècnic a la banqueta. El resultat, 8 mesos després, pràcticament immillorable: salvació a la 11/12 i segona posició provisional a la 12/13, convertint l'Europa en un dels equips més forts de l'arrencada de l'actual campionat. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Maig
Al Sagnier es fa història
Toni Texeira celebra, eufòric, l'ascens // Àngel Garreta - REMImages.com
Una victòria contra l'Atlético Sanluqueño serà per sempre recordada al Prat de Llobregat. L'AE Prat obtenia un brillant ascens després de superar la fase de campions amb un 2 a 0 global que feia esclatar el Sagnier i premiava un gran any dels homes d'Agustín Vacas. L'ascens immaculat del millor equip de Tercera el 2012. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç, i l'especial que vaig dedicar en quatre parts, el Dia Prat:


Juny
La Pobla tanca una temporada exemplar
Foto: CF Pobla Mafumet
Va fregar un ascens que, molt probablement, no hagués pogut consumar. La Pobla Mafumet va acabar la lliga a la quarta posició, va superar dues rondes de play-off i es va plantar a Iecla amb opcions reals de proclamar-se, esportivament, equip de Segona B. Els penals van posar punt final a l'etapa de Kiko Ramírez al conjunt grana, en un any que premiava, novament, la bona feina feta al conjunt tarragoní. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Juliol
L'onze ideal
Baruc Nsué, un dels membres de l'onze ideal // Àngel Garreta - REMImages.com
És, després de 17 mesos de vida de tercera.cat, la notícia més llegida (amb més clics a l'enllaç permanent, si més no). Des del web vaig promoure l'elecció popular de l'onze ideal del curs, amb l'etiqueta #onze3div5 a Twitter i amb el condicionant d'escollir, màxim, 3 jugadors d'un mateix equip. El resultat, una alineació prou coherent amb els mèrits individuals i col·lectius dels jugadors seleccionats. Un onze que reflecteix l'aparador que significa la Tercera: 8 jugadors han promocionat a Segona B; 1, a Primera; i 2 més segueixen a la categoria, sent dels homes més destacats (Baruc i Carlos Martínez). Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Agost
Un Històrics 2.0
El Santboià, guanyador per primer cop // Artur Tura - Torneig d'Històrics
...i molt Tercera, hauria d'afegir. L'edició d'enguany del Torneig d'Històrics, a la qual vaig tenir el plaer de treballar al comitè de premsa (amb els companys Àngel Garreta i Sergi Vargas, i capitanejats per Víctor Mur) va tenir molt to de Tercera, amb final de la categoria (Santboià-Cornellà, triomf per als vermells) i va servir per intentar fer el salt que el FC Martinenc pretenia: donar una dimensió 2.0 al Torneig, amb difusió al web i a les xarxes socials, aprofitant la immediatesa. El resultat: el tret de sortida al futbol català i la possibilitat d'anar més enllà parlant d'allò que ens apassiona, el nostre futbol. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Setembre
El Manlleu dóna la cara a la Copa
Final de la Copa Catalunya a Manlleu // FCF
Es va plantar a la final, la va acollir a casa... i la va perdre per la mínima, contra un Nàstic que el curs passat va jugar a Segona Divisió. El pas dels osonencs per la Copa Catalunya de l'AEC Manlleu va estar a punt d'afegir un trofeu al moment culminant de Francesc Cargol al conjunt quadribarrat. Van eliminar el Girona a les semifinals, però el gol d'Eugeni Valderrama va acabar amb les esperances del representant de Tercera a la competició. De moment, el Manlleu no desisteix: a la competició actual ja s'ha classificat per a les semifinals de la competició, juntament... amb el Nàstic. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Octubre
Els herois de Kíev
Foto: FCF
A l'abril van començar a fer història superant la fase espanyola de la Copa de les Regions UEFA a Astúries, però a l'octubre la Selecció Catalana Amateur es coronava a Ucraïna, superant la fase intermèdia de la competició continental imposant-se als 3 partits disputats amb solvència. Els herois de Kíev tenen el 2013 una cita a la fase final (i única) de la competició. Per ara ja coneixen 4 dels rivals d'aquesta fase final. Podeu repassar-los, i recuperar la notícia en aquest enllaç.


Novembre
Obert tot l'any
Iván Díaz, al Palamós // Palamós CF
El nou curs s'obria amb un mercat de fitxatges que encara no s'ha tancat. L'estiu era l'inici d'un seguit d'altes i baixes que han convergit en un Obert tot l'any que mou jugadors d'un club a un altre, amb el lògic salt de categories també implicat. El cas més paradigmàtic, el d'Iván Díaz, fitxatge estrella del Santboià a l'estiu i que marxava a Palamós el mes de novembre. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.


Desembre
La inesperada marxa de Rodri
Foto: Martí Albesa / UEOlot.com
El tècnic de l'equip líder, l'Olot, abandonava l'entitat garrotxina quan ningú s'ho esperava, el 10 de desembre, amb l'equip líder i immers en un projecte de renovació global inspirat per Rodri i el seu segon, Alex Terma. El fitxatge de Raül Agné pel Cadis implicava la marxa del tècnic barceloní a Andalusia, repetint el tàndem que ja van formar al Girona. La notícia va ser d'impacte a la Tercera Divisió. Molts es preguntaven com reaccionaria l'equip després de la marxa de l'entrenador. El resultat, un cop es tanca l'any, dues victòries més , liderat amb 7 punts de marge i campionat d'hivern matemàtic. Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.

Al metallenguatge, el blog parlant del blog, la gran notícia feia referència a les 100.000 visites, assolides el 23 d'octubre, i que obria els 2 concursos que s'hi han impulsat: la Lliga Texeira, guanyada per Miguel Ángel Rodríguez; i la Lliga Planagumà, encara en joc, i que es resoldrà el proper 6 de gener.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada