divendres, 24 de maig del 2013

Arrenquem! (Prèvia anada 1a ronda 'play-off')

La prèvia inclou molts menys equips, només quatre... però la fita de fons és encara més majúscula que l'anterior. L'Olot persegueix fer la meitat de la feina a Elx... I el Cornellà, l'Europa i el Manlleu, iniciar, sense pressa però sense pausa, el camí cap a un somiat ascens.

Comença el mes de la veritat, els exàmens finals, la cara i creu... i el nostre moment de cobrir, com mai, l'etapa decisiva de la temporada.

Serem de l'Olot, serem del Cornellà, serem de l'Europa i serem del Manlleu. Els desitjarem sort, encerts i, de fet, una cosa ben simple. Que demostrin als rivals amb qui ara es disputaran un salt de categoria l'excel·lent nivell mostrat els últims nou mesos. Que trobin el plus de força que donen aquestes cites, malgrat la càrrega, els contratemps, o els factors camp contraris.

Els que vulgueu animar-vos a empènyer una mica més els nostres equips de Tercera, ja ho sabeu: acosteu-vos al Municipal de Manlleu, acosteu-vos al Nou Sardenya, que la setmana que ve tocarà impulsar el Cornellà i l'Olot als seus duels decisius de casa. Que es noti que volem muntar un gran final de festa.

Aquests són els horaris del cap de setmana.

DISSABTE, 25 DE MAIG
19h Deportivo B-Cornellà

DIUMENGE, 26 DE MAIG
17h Manlleu-Conquense
18h Europa-Arandina
19h Elx Il·licità-Olot

Podeu veure una VÍDEO-prèvia del play-off, en què s'inclouen els dos catalans que promocionen cap a Segona (Hospi i Lleida) que he fet per a l'Esports en xarxa d'aquest divendres, en què s'inclouen declaracions dels místers Julio Bañuelos (Olot) i Jordi Dot (Manlleu). La peça és per a La Xarxa, i conté imatges d'ETV, Lleida TV, Olot TV i El 9 TV.



La ronda de Campions de Tercera envia l'Olot a Elx. El campió del grup català s'enfrontarà al campió valencià, l'Elx Il·licità. El filial del líder de Segona compta amb uns registres defensius molt similars als de l'Olot, però no té la facilitat golejadora dels garrotxins. La recuperació dels de Julio Bañuelos a domicili, el bon moment del màxim golejador del grup català, Carlos Martínez, o l'aportació d'homes de segona línia que arriben en bona forma al duel, com Marc Francolí o Raúl Rodríguez, claus a la Ràpita, són alguns dels factors positius per a l'Olot en aquest primer assalt. L'inconvenient és la més que probable absència d'Uri Santos. El davanter olotí està escurçant terminis de recuperació de la lesió muscular que va patir fa dues setmanes, però difícilment arribarà al duel del Martínez Valero. La plantilla es mostra molt il·lusionada davant la possibilitat de tastar per primer cop la Segona B, però manté la calma. El sorteig no ha estat, precisament, benèvol, i els jugadors olotins destaquen com a clau aconseguir un resultat obert per decidir l'ascens en un Municipal ple a vessar. De fet, diumenge jugaran al Martínez Valero d'Elx després del partit del primer equip contra el Madrid Castilla, en què els valencians celebraran l'ascens a Primera. Aquesta setmana, a GolCat hem analitzat el joc de l'Elx B, en un article de Dani Gómez de FutbolLab. Podeu llegir també la prèvia del partit al web de la UE OlotDiumenge, seguiment del partit al compte de Twitter de GolCat.

També juga a domicili... i també contra un filial, el Cornellà. El Deportivo B, a més de formar part del combatiu grup gallec, destaca per una interessant proposta futbolística, amb diversos jugadors que entrenen amb el primer equip a la màxima categoria del futbol espanyol. Temibles al davant, amb Luis Fernández, 21 gols, com a principal amenaça; però més vulnerables al darrere, un perfil similar al del Cornellà, si bé els verds ho compensen amb ordre a totes les línies. Un filial corunyès del qual no es poden refiar els homes de Jordi Roger, que seran els primers en entrar en acció al play-off a Segona B. El bon moment dels verds, amb un gran final de temporada, la seva constància i l'excel·lent curs del matador cornellanenc, Enric Gallego, són alguns dels elements per ser optimistes davant el duel a Galícia. Aquesta setmana, a GolCat hem analitzat el joc del Deportivo B, en un article de Dani Gómez, de FutbolLab.

L'Europa espera una xifra rècord d'espectadors per obrir el duel contra l'Arandina. El conjunt castellà arriba al Nou Sardenya com el segon menys golejat del seu grup. Ha encaixat, de fet, menys gols que l'Europa, un altre conjunt difícil de batre. S'intueix partit que es pot decidir per la força defensiva. Cita gran per culminar el retorn, 13 anys després, dels escapulats a una fase d'ascens. Prop de 30 mitjans acreditats, patrocini específic per al play-off... els homes de Pedro Dólera buscaran el més difícil encara. Per il·lusió a Gràcia no serà. El partit compta amb diverses iniciatives populars, preus molt econòmics, i, fins i tot, etiquetes pròpies de seguiment a Twitter. Des del semàntic #EuroPlayoff a l'optimista #aquestanysi o al reivindicatiu #graciaescapulada. Diumenge, seguiment del partit al compte de Twitter de GolCat. A més, perfil del rival, al clàssic article al web del CE Europa de Genís de Moner.

Un any després, el Manlleu repeteix somni. El Conquense, segon del grup de Castella-la Manxa, es creua al camí dels de Jordi Dot, un any més madurs, un any més eficients. Amb Jordi Fabregat, extècnic de l'Amposta, a la direcció, el Conquense presenta un bloc molt renovat, que pretén recuperar la Segona B perduda el curs passat. Al davant, un Manlleu que ja va superar el factor camp en contra el curs passat a Las Palmas. Torna el golejador Manel Sala després de dos partits de sanció, i Baruc Nsué serà un dels pols d'atracció del partit. El de Tona ha estat convocat amb la selecció de Guinea Equatorial, i es perdria una eventual segona eliminatòria. Abans, però, els de Jordi Dot volen superar el Conquense. El tècnic ha assenyalat a la prèvia del duel que espera que l'equip jugui "com ho hem fet davant els equips de la part alta de la taula, i no com quan hem jugat contra els equips de baix". La plantilla prepara amb il·lusió el retorn al 'play-off' un any després. Una fase en què sí podrà jugar el porter Dani Barragán, que es va perdre la del curs passat per una inoportuna lesió al braç. Aquesta setmana, a GolCat hem analitzat el joc del Conquense gràcies a un enriquidor intercanvi. Pablo Fernández, del blog Tercera División grupo 18, realitzava un article sobre l'equip manxec... i, com a part del tracte, he escrit un article, en castellà, sobre el joc del Manlleu, que podeu llegir en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada