diumenge, 19 de maig del 2013

L'Olot, campió (Resultats J38)

L'Olot és el campió del grup V de la Tercera Divisió 2012/2013. Els olotins han confirmat el lideratge que han ocupat durant 25 jornades seguides sumant un punt a Sant Carles de la Ràpita, i disputaran la ronda de campions al play-off que demà mateix (17h) se sortejarà a Madrid. Molt de suspens al tram final del partit al camp de la Rapitenca, ja que un gol del conjunt ebrenc al tram final hauria donat el títol al Cornellà. Els garrotxins podran pujar a una ronda, tindran repesca si perden i disputaran la propera edició de la Copa del Rei.


L'Olot, campió a la Devesa de Sant Carles de la Ràpita // Patrícia Pérez

El Cornellà serà segon, després d'haver complert i haver sumat tres punts a casa contra el Vilafranca (2-0). Els verds tindran el factor camp favorable al play-off.

L'Europa acaba tercer una lliga que ha pogut disputar fins l'última jornada. Els escapulats perdien a casa contra la Pobla Mafumet (1-2) i mantenen la plaça que tenien quan començava la jornada.

La part baixa, com el triumvirat, acaba tal com arrencava l'última jornada. La Monta trobava el gol als últims 25 minuts de partit contra el Manlleu, s'imposava (3-0) i trencava la mala ratxa de 660 minuts sense marcar i seguirà un curs més a Tercera.

El Júpiter i el Vic són nous equips de Primera Catalana. Perdien els seus respectius partits, i el triomf de la 'Monta' anul·lava qualsevol altre signe que s'hagués produït als partits.

Als duels intranscendents de la jornada, la golejada del curs a Can Rosés. 10 a 2 del Rubí al Balaguer, partit amb més gols del curs també. Gavà i Santboià empataven (1-1) i guanyaven a Grama al Castelldefels (2-0), i el Terrassa al Figueres (1-0).

Podeu reviure bona part de la jornada escoltant alguns dels protagonistes, que han passat pel micròfon de La Xarxa a l'Esports en xarxa, amb Guillem Barquín:


La crònica d'una jornada decisiva
L'Olot sortia a la Devesa convençut de sumar, si podien ser tres punts, per encarar el títol després de 25 jornades seguides a la primera plaça. Raúl Rodríguez, que ja va ser decisiu al duel contra el Cornellà de la J26, obria el marcador per als de Julio Bañuelos, que a la represa ampliaven l'avantatge. La diana de Marc Francolí semblava encarar del tot el títol, però dos gols de la Rapitenca, de Javi Ramos i Ferran Roig, han posat molta emoció al tram final. L'empat dóna el títol a l'Olot. Un campionat que arriba amb el màxim golejador de la categoria a les files olotines. Carlos Martínez, amb 26 dianes, tanca el curs com a màxim realitzador, i buscarà ampliar registres al play-off. L'Olot s'enfrontarà, a la ronda de campions, a un altre primer classificat de la categoria, amb dret a repesca (accés a segona ronda) si cau en aquesta primera fase. El factor camp de la ronda de campions se sortejarà.

Feia els deures al Nou Municipal el Cornellà. Els homes de Jordi Roger encaraven el triomf contra el Vilafranca als primer minuts, amb el gol de Xavi Civil. En un partit gris, els verds han disposat de diverses opcions per sentenciar. Una confirmació que ha arribat al segon temps amb la diana de Luis Gaudioso. Als últims minuts els jugadors cornellanencs han esperat un gol de la Rapitenca per ser campions, però el punt sumat per l'Olot deixa els verds segons, amb els mateixos punts que el líder. Una lliga, doncs, que s'ha decidit pel goal average concret entre els dos equips. El Cornellà jugarà contra un quart classificat d'un altre grup de Tercera a la primera ronda del play-off. Disputarà l'anada a domicili i la tornada a casa.

Aspirava a fer bones unes possibilitats del 7'41% l'Europa, però els escapulats cedien la segona derrota a casa del curs contra la Pobla Mafumet. El primer gol de Víctor Oribe trencava l'empat a zero inicial... i el segon trencava l'empat a un que havia establert Epitié. Tot i el cop de la derrota, els graciencs confirmen una tercer plaça que premia un molt bon any de l'equip, que ha disputat el títol als dos grans favorits de la pretemporada fins l'última cita del curs. Rafa Leva, a més, acaba el curs com el porter menys golejat de la categoria. Any històric per a l'Europa que es completarà amb un senyor play-off. L'Europa jugarà contra un altre tercer classificat d'un altre grup de Tercera a la primera ronda del play-off. El factor camp se sortejarà. // Vídeoresum via BTV Esports:




El Muntanyesa és l'equip de la part baixa que somriu. Els de Nou Barris trobaven el gol... i, de retruc, la permanència a Tercera. Contra el Manlleu els homes de Manolo González no aconseguien treure's els nervis de sobre fins a la represa. Fins i tot l'aparició del Sascha campeador, lesionat però última bala per guanyar el partit, eren recursos per trobar una diana que arribava just llavors, al minut 70, obra d'Uri Escabrós. 660 minuts després, la 'Monta' marcava de nou. I dos gols més, de Rubén i del mateix Uri Escabrós, feien esclatar l'eufòria a la Bombonera de Nou Barris, que ha celebrat la permanència, la quarta campanya seguida de l'equip a Tercera. El Manlleu tindrà com a rival al play-off un segon classificat d'un altre grup. L'anada es jugarà al Municipal osonenc el cap de setmana vinent, i la tornada a domicili. // Vídeo via BTV Esports:




El Júpiter no podia agafar-se a les opcions de salvació i, tot i reaccionar empatant dos cops el duel, veia com el Palamós s'enduia els tres punts i com, sobretot, la Monta vencia i feia impossible la salvació grisgrana. El gol de Dani Fernández, del Palamós, presidia la primera part. El mateix Fernández colpejava de nou després. Peter, a l'inici de la represa, i Toni Pérez, amb el descens pràcticament consumat (la Monta ja vencia per 3-0), empataven el duel, però a les últimes jugades Iván Díaz donava els tres punts al conjunt empordanès. El Júpiter torna a Primera Catalana un any després d'ascendir des d'allà a Tercera. Una temporada en què l'equip ha pagat la mala dinàmica inicial i els mals resultats al tram decisiu. L'equip, però, marxa havent deixat bones sensacions pel joc i els esforços empleats. Molta sort a l'equip, cos tècnic i afició, en un nou any que ha de tenir com a repte el retorn a Tercera. // Vídeo de BTV Esports:




Queia golejat al Xevi Ramon de Vilassar de Mar i, per tant, també descendia a Catalana, el Vic. Una golejada contundent del conjunt maresmenc, amb bon paper dels davanters Joan Luque, autor d'un doblet, i Quim Solano, esclafava les remotes opcions del Vic, que com més ha buscat obrir el duel més ho ha pagat al darrere. Dos anys després de tornar a Tercera els vigatans perden la categoria i jugaran el curs vinent a Primera Catalana. Molta sort als jugadors, tècnics, directius i afició. Han estat dos anys, la vida d'aquesta web de fet, parlant de l'equip. Esperem repetir el 2014.

De Primera Catalana ha pujat aquesta jornada un nou equip, l'Ascó, que ja va passar per la categoria fa quatre temporades. Els de la Ribera d'Ebre, dirigits per Miguel Rubió, han estat campions del grup 2 de Primera Catalana i, per tant, amb el Cerdanyola, tenen ascens directe a la categoria.

Als partits sense objectiu majúscul hi ha hagut comiats, felicitacions... i una golejada d'escàndol.

El Gavà empatava al duel comarcal contra el Santboià en el duel que significava el sentit comiat al capità gavanenc, Juan Carlos, amb gairebé 250 partits de blaugrana al seu historial. Els de Sant Boi s'avançaven gràcies a Aiham, però els homes d'Albert Poch, que espera renovar per al curs vinent si es poleixen els últims detalls, igualaven amb diana d'Albert Cervantes. Comiat alegre per al Gavà, després d'una gran temporada, i de "necessita millorar" per a un Santboià que inicia aquest estiu un projecte completament renovador a la parcel·la esportiva.

La Grama tancava l'any en què els jugadors han merescut un homenatge amb un triomf a casa que confirmava la pasta de què estan fets els homes de Toni Romero. Quan recordem la Tercera 2012/2013 segurament parlarem de l'Olot, del Cornellà i de l'Europa, però cal que ara pensem en el Gavà, la Rapitenca, el Figueres, el Castelldefels o la Grama com els equips que han rendit de forma excepcional en proporció a les circumstàncies amb les quals han construït el projecte per a aquest curs. Els gols d'Eloi Fontanella i Pedro Bravo tombaven el Castelldefels i deixaven els colomencs en una meritòria novena posició final. El Castelldefels, en un final de lliga per emmarcar, també tanca la competició lluny del perill. Ara marxa el tècnic Eloy Martínez i s'aposta per una nova direcció esportiva.

El Terrassa tanca la temporada sisè, un lloc per sobre de la setena plaça del curs passat. Els vallesans superaven el cinquè classificat, el Figueres, amb diana de Juancho. Els dos equips, com dèiem a la prèvia, estan cridats a ser candidats a tots el curs vinent, independentment de quants equips dels quatre primers seguiran a la categoria. Al Terrassa queda el dubte de què hauria passat si l'equip no hagués començat amb tant mal peu el curs; i el Figueres tanca el curs orgullós d'una plantilla extremament competitiva, que se sabia sobreposar a la marxa del màxim golejador, Marc Mas, el mes de gener.

La temporada s'acaba... amb golejadada d'escàndol. El Rubí i el Balaguer protagonitzaven el partit amb més gols de la temporada. 12 dianes al contundent 10-2 que els vallesans infligien als de la Noguera. Triplets per a Gallar i Joshua, doblet de Javi Sánchez, i gols de l'honor a la represa per a un final de curs per recuperar la moral dels rubinencs i per posar punt final a una temporada molt complicada del Balaguer, que buscarà reinventar-se el curs vinent a Primera Catalana. Dos equips que presumiblement patiran canvis aquest estiu, i que tancaven la temporada de maneres ben diferents.

La lliga regular acaba, 16 equips faran balanç... però l'aventura segueix per als quatre primers. Aquest dilluns, a les 17h, sorteig del play-off; i el cap de setmana vinent, l'hora de la veritat.

Aquests són els resultats de la J38, última de la temporada:

DISSABTE, 18 DE MAIG
Gramenet 2-0 Castelldefels (Eloi Fontanella i Pedro Bravo)
Gavà 1-1 Santboià (Albert Cervantes / Aiham)

DIUMENGE, 19 DE MAIG
Rapitenca 2-2 Olot (Javi Ramos i Ferran Roig/ Raúl Rodríguez i Marc Francolí)
Cornellà 2-0 Vilafranca (Xavi Civil i Luis Gaudioso)
Europa 1-2 Pobla (Rubén Epitié / Víctor Oribe -2-)
Muntanyesa 3-0 Manlleu (Uri Escabrós -2- i Rubén Giménez)
Júpiter 2-3 Palamós (Peter i Toni Pérez / Dani Fernández -2- i Iván Díaz)
Vilassar 5-1 Vic (Jonathan, Uri Martín, Joan Luque -2- i Quim Solano / Marc Serra)
Terrassa 1-0 Figueres (Juancho)
Rubí 10-2 Balaguer (Alex Gallar -3-, Joshua -3-, Javi Sánchez -2-, Oriol Dot i Xavi Mayol / Adrià de Mesa i Iban Parra)

CLASSIFICACIÓ FINAL
Així acaba el grup V de la Tercera Divisió 2012/2013:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada