divendres, 3 de maig del 2013

Prèvia J36


Jornada 36. Només nou punts en joc. Un equip que podria confirmar el campionat. Un altre que podria assegurar el play-off. Dos pretendents al campionat que no es rendeixen. Un aspirant a la quarta plaça que buscarà sumar fins que sigui impossible. I sis equips aspirant a no estar entre els dos conjunts que acompanyaran el Balaguer a Primera Catalana.

Les opcions a la lluita per eludir el descens les explica molt bé el company Lluís Montaner, autor del blog La prèvia del FC Vilafranca, que podeu llegir en aquest article.

DIUMENGE, 5 DE MAIG
11'45h Gramenet-Santboià
12h Pobla-Olot
12h Europa-Vic
12h Rubí-Castelldefels
12h Júpiter-Manlleu
12h Gavà-Figueres
17h Rapitenca-Balaguer
17h Vilassar-Palamós
17h Cornellà-Terrassa
18h Muntanyesa-Vilafranca

El partit de la jornada és el que la tancarà, el Muntanyesa-Vilafranca. Els dos equips arriben a la cita amb urgències, de major i menor mesura, però urgències en definitiva. En el pitjor dels escenaris per als seus interessos, els de Nou Barris podrien arrencar el duel penúltims, si al matí Júpiter i Vic han guanyat els seus complicats compromisos. Els de Manolo González són ara mateix dos punts per sobre del descens, la distància que tenen sobre el Júpiter, i amb tres més que el Vic. Al davant, un Vilafranca que no ha confirmat la permanència. Compta amb cinc punts més que el Júpiter, però, també en el pitjor dels 'seus' escenaris, podria començar el partit a Nou Barris a tres punts del descens, que es reduirien a dos en cas de derrota. Hipòtesis múltiples a banda, els penedesencs buscaran un triomf al duel directe per confirmar una permanència per la qual treballaven molt bé a l'inici de la segona volta, però que un seguit de resultats adversos les últimes setmanes ha complicat molt. Els homes de Puchi enllacen quatre sortides sense guanyar, mentre que la 'Monta' fa sis partits que no guanya a casa. Prèvia, amb les dades del duel, al blog del Mestre Lluís Montaner.

La jornada 36 és la primera en què, matemàticament, podríem tenir campió a Tercera. L'Olot té una opció de proclamar-se campió a dues jornades del final. És relativament remota, ja que inclou tres condicionants. L'Olot serà campió diumenge a la tarda si... guanya a la Pobla de Mafumet, l'Europa perd a casa contra el Vic i el Cornellà cau a casa contra el Terrassa. Un sacseig del triumvirat que passa perquè els homes de Julio Bañuelos obtinguin els tres punts davant la Pobla Mafumet. Tres victòries consecutives i dues sortides seguides guanyant (Balaguer i Terrassa) han canviat l'ànim del líder després de dues derrotes seguides, amb el 2-5 contra el Palamós com a capítol més dolorós. El vestidor va demanar confiança i fe en l'equip que ha liderat el campionat les últimes 22 jornades, i els olotins han respost al camp. Ara visiten una Pobla Mafumet que va passar pel Municipal garrotxí el desembre i, tot i caure golejat (5-1), en va sortir com l'equip que més havia proposat, en paraules d'homes com Carlos Martínez (veure el reportatge que vam fer amb ell a GolCat després del partit). El conjunt tarragoní, setè i sense res en joc, busca acabar el curs amb un bon to. Carlos Martínez, amb 25 gols, segueix liderant la taula de realitzadors amb un registre de rècord. A més, Uri Santos acumula quatre partits seguits marcant, i sis gols als últims sis partits. De fet, Uri i Carlos ja superen les xifres del tàndem golejador més letal del curs passat. Planagumà i Aumatell, del Manlleu, van sumar 37 gols (22+15), i Bacari i Christian Alfonso (21+16), de l'Espanyol B, entre la lliga i el play-off. En 35 jornades de lliga, Carlos Martínez i Uri Santos ja han arribat als 39 (25+14). Prèvia del partit al web de la UE Olot.

No podrà discutir el lideratge olotí, però sí aproximar-s'hi si el líder no venç al Tarragonès. El Cornellà torna a jugar a casa i tornarà a buscar una relativa 'venjança'. A la primera volta combinava dues desfetes consecutives, a Gavà (3-0) i Terrassa (5-1). Després de batre els gavanencs dimecres (2-0), ara arriba al Nou Municipal un Terrassa que ja no es juga res. La derrota contra l'Olot ha deixat els vallesans en un espai entre la cinquena i l'onzena plaça, sense poder optar a les fites majúscules a les quals es va apropar durant la segona volta. El Cornellà, que té l'avantatge de jugar més partits a casa al tram final que els rivals (només li queda un duel a domicili, a Figueres), espera poder retallar punts a l'Olot per optar a un lideratge que podria 'caure-li del cel' la jornada vinent. A la roda de premsa posterior al Cornellà-Gavà el tècnic verd, Jordi Roger, reconeixia algunes mancances al joc del seu equip, però destacava la necessitat de sumar de tres en tres, arribats al moment decisiu, en què qualsevol cosa que no sigui guanyar pot ser una relliscada fatal per obtenir un campionat que va molt 'car'. Prèvia del partit al web Terrassa Digital.

La victòria a Balaguer reforçava l'Europa a lluitar per arribar a Olot, la setmana vinent, amb un marge igual o menor als tres punts. Ara mateix els escapulats tenen el líder quatre punts per sobre i, com el Cornellà, esperaran una no-victòria olotina a la Pobla de Mafumet per intentar vèncer el Vic al Nou Sardenya i situar-se a un o dos punts del primer lloc. Els osonencs arribaran a Gràcia amb la màxima ambició. El triomf contra la Pobla Mafumet (4-2) de dimecres deixava els vigatans a tres punts de la salvació, i els homes de Dani Juvany podrien sortir del descens aquesta jornada. Una opció que només passa per guanyar l'Europa al seu camp. Els graciencs només han cedit una derrota al Sardenya aquest curs. Va ser, precisament, contra l'altre osonenc de la categoria, el Manlleu (2-3). Fora de casa, però, el Vic només ha sumat un triomf aquest curs. Va ser a Palamós, fa menys d'un mes. El partit compta amb entrades a preus molt econòmics, a sis euros, com s'explica al web del club gracienc. El Vic sortirà del descens si... guanya, el Muntanyesa perd i el Júpiter no venç. El partit serà el 150 de Pedro Dólera en lliga a la banqueta escapulada. Es repassa l'efemèride al web del club i al blog ¡Vamos escapulados!, d'Ignasi Trapero // Prèvia del partit, amb la secció 'Més rival', al web de l'Europa, article de Genís de Moner // Prèvia al blog ¡Vamos escapulados!

Pot agafar-se a les matemàtiques el veí dels vigatans. El Manlleu, que acabava el partit contra el Rubí (1-1) amb la sensació d'haver perdut una oportunitat, podria confirmar plaça al play-off aquest mateix diumenge. Els homes de Jordi Dot visiten un rival completament immers en una altra lluita, la de la permanència. El Júpiter marca ara mateix la zona de descens, a dos punts de l'equip que marca la salvació, el Muntanyesa (però amb el 'goal average' perdut). Els homes de Juanjo García, amb la moral pels núvols després de l'important triomf a Sant Boi. Els grisgrana acumulen dues victòries seguides, començant per l'assolida diumenge a la Verneda contra el Vilafranca, i esperen que el seu camp aculli una nova consecució de tres punts que el treurien del descens provisionalment. Al final de la jornada, el Júpiter sortirà del descens si... guanya i el Muntanyesa perd. El Manlleu baixarà a Barcelona amb una baixa de pes. El golejador Manel Sala ha estat sancionat amb dos partits per l'expulsió contra el Rubí. El davanter ha marcat 14 dianes, 8 a les últimes 11 jornades. Ara no reapareixerà fins l'última jornada de la temporada. El Manlleu serà a play-off si... guanya i el Figueres no guanya a Gavà. Prèvia del partit al web Planeta Júpiter

Per a la cita de la Bòbila, els homes d'Arnau Sala buscaran trobar el gol amb què no van veure's premiats dimecres. El Figueres manté els quatre punts de distància cap al play-off, i la voluntat intacta de competir fins que no hi hagi opcions matemàtiques. Al davant, un rival per no confiar-se. El Gavà ha resolt amb molta solvència, i partits de molt bon futbol, la temporada, i l'està acabant mostrant-se intractable a casa. Quatre victòries consecutives a la Bòbila confirmen el bon moment dels homes d'Albert Poch, que aspiren, en el millor dels casos, a la sisena plaça final. Per al Figueres el moment també és òptim: 11 partits sense perdre (no es té en compte la derrota administrativa a la Pobla), i una escalada que l'ha deixat com l'únic oponent a un Manlleu que ho té tot de cara per confirmar el play-off aquest diumenge mateix. Prèvia al blog gavanenc de Havok

En un altre duel directe per a la salvació, el Vilassar de Mar busca un triomf d'empenta final cap a la salvació, com el que va assolir a Sant Boi. Al davant, un Palamós situat dos punts per sobre, i que necessita tres, o quatre punts, per assegurar la continuïtat a Tercera. El degà del futbol català ha completat un últim mes de competició excel·lent (10 punts de 12 possibles, cap gol encaixat als últims tres partits). Una dinàmica recent que l'empeny amb força lluny de les places de perill. Els maresmencs, en canvi, només són quatre punts per sobre del descens, i un triomf al Xevi Ramon podria ser definitiu per tancar un curs en què els resultats han anat de més a menys, tot i que el conjunt de Manel Moya s'ha anat reivindicant les últimes setmanes, com amb l'empat als Canyars que, per poc, no era un triomf blanc-i-vermell.

Tres derrotes seguides volen ser capgirades ara per la Rapitenca. Després del 3-0 encaixat a Palamós, els homes d'Antoni Teixidó coprotagonitzen un partit d'equips sense res en joc. Arriba a la Devesa, profanada després de vuit mesos pel Castelldefels fa set dies, el Balaguer, equip descendit a Primera Catalana dimecres passat. Els al·licients del partit, doncs, passen pel retrobament de l'afició ebrenca amb l'equip, que ha completat un curs brillant, i per viure els últims partits del conjunt de la Noguera a la categoria. La Rapitenca és en una destacable vuitena plaça, i aspira, en el millor dels casos, a acabar sisè a final de curs. Un any brillant per a un projecte que comença a pensar en el segon any a la categoria després de l'ascens de l'estiu passat.

Partit també sense incidència als objectius majors del curs a Can Rosés. El Rubí, que marca la meitat de la taula, rep un Castelldefels que sobre el paper ha de sumar un punt per la permanència, però que, de facto, confirmava la seva continuïtat amb la gran victòria assolida a la Devesa dissabte passat. Partit de reptes personals per als dos conjunts. Els vallesans, per demostrar l'entrega que ha acompanyat les complicacions extraesportives els últims mesos. Un compromís que quedava palés al duel de dimecres a Manlleu, amb un empat molt treballat i una celebració simptomàtica del golejador Javi Sánchez, celebrant el seu gol, un a un, amb els membres del cos tècnic. Els mariners, de la seva banda, mantenen una gran confiança en el bloc després d'un curs complicat, també per aspectes extraesportius i en què s'han reivindicat quan la temporada més els ha exigit. Una última hora per al partit: la baixa del migcampista Alberto Molina, del Rubí, flamant fitxatge del Mollet, del grup 1 de Primera Catalana.

La tercera sessió de partits sense res important en joc es viurà a Can Peixauet, al partit que obrirà la jornada. La Gramenet, molt reforçada després d'un nou 'salt de fe', amb la victòria a Vilafranca, rep un Santboià que contra el Júpiter lamentava no haver concretat les opcions de què va disposar en gols... o punts. Sobre el paper, els de Sant Boi necessiten tres punts per confirmar la permanència... En principi els de Quim Ayats no haurien de passar urgències, però un triomf, com demana l'entrenador fa setmanes, tranquil·litzaria els ànims a l'equip. La Grama torna a jugar a casa, on diumenge passat cedia la segona derrota del curs /contra el Figueres, 0-2), la primera en vuit mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada