dimecres, 14 d’agost del 2013

Benvinguts a Tercera (2): Cerdanyola del Vallès

Com l'últim estiu, dediquem quatre entregues als equips nouvinguts a la categoria. Cerdanyola, Ascó, Santfeliuenc i Masnou pugen a Tercera amb diferent bagatge i perspectives, però amb la il·lusió d'arribar (o de retornar) a la categoria més alta de les que són 100% futbol català.

La segona entrega és per al Cerdanyola Futbol Club. Ascendit com a campió del grup 1 de Primera Catalana, el projecte vallesà de Toni Carrillo tancava un excel·lent campanya 2012/2013. Amb l'arribada a Tercera, l'aposta busca ara anar un pas més enllà i, mantenint el bloc, vol ara assentar-se a la categoria en què és nouvingut. Analitza les perspectives i repassa la carta de presentació dels cerdanyolencs l'Adrián Arroyo, periodista del Diari del Vallès i conductor d'un dels espais televisius més recomanables del periodisme esportiu local català, el Dorsal 10, a Canal Terrassa Vallès, que repassa l'actualitat esportiva del Vallès Occidental.


Entre la il·lusió i la inexperiència

Un article d'Adrián Arroyo / @adrian_arroyo
edició de Roger Sánchez


El Cerdanyola Futbol Club té a les seves mans un repte apassionant. L'equip vallesà ha arribat al seu punt més alt des que al 2006, tots els clubs de la ciutat s'unissin en un de sol. El conjunt verd ha aconseguit treballar la base fins al punt d'apropar-se a la xifra del miler de jugadors al seu futbol formatiu. Però si destacable és la seva tasca treballant el futbol base, què dir de la temporada que es va marcar el primer equip al grup primer de Primera Catalana. Per primer cop a la història, els cerdanyolencs van assolir l'ascens a Tercera Divisió. Un èxit basat, curiosament, en els grans resultats obtinguts fora de casa. I és que les condicions de La Bòbila són un dels handicaps principals de l'equip vallesà, com a mínim, a Primera Catalana. I la millor mostra en aquest sentit són les estadístiques de l'equip de Toni Carrillo durant la campanya 2012/2013. El Cerdanyola no va perdre ni un sol partit en tota la lliga lluny del seu estadi, però en canvi, es va deixar un munt de punts jugant com a local.

El Cerdanyola, campió al grup 1 de Primera Catalana // Laia Dívols - REMImages.com

Les reduïdes dimensions del terreny de joc cerdanyolenc van jugar una mala passada a l'equip verd, que va començar la lliga amb un balanç de 10 punts sumats a casa de 24 possibles. De fet, les tres úniques derrotes de tota la temporada es van donar, precisament, a La Bòbila. La primera, ben matinera, contra un Sant Cugat Esport que al final va acabar descendint (0-1); la segona davant el Lloret (1-2) i l'última, amb els locals ja ascendits i la Jonquera jugant-se una plaça de promoció d'ascens que al final se li va escapar (1-2). A mesura que el Cerdanyola va destacar a la classificació, els equips van jugar cada cop més a tancar-se amb contundència al darrere, aprofitant-se de les diminutes distàncies de la Bòbila, i buscar la pilotada llarga, el joc de contraatac i la pilota aturada per intentar esgarrapar punts. Ara el dubte serà saber si a la nova categoria, i amb un rol diferent, els rivals seguiran visitant Cerdanyola del Vallès amb aquesta intenció, o si bé el que era el pitjor enemic dels locals acabarà sent el millor aliat a Tercera per sumar el màxim de punts possible.

Línia continuista
La principal arma del Cerdanyola de cara a la seva primera experiència a Tercera Divisió serà la unió del grup. Pot sonar a tòpic, però aquesta teoria es desmunta veient les xifres que l'equip va sumar la temporada passada. Els vallesans van acabar la temporada com a campions del grup primer de Primera Catalana amb 17 punts més que el segon classificat, un Masnou que, curiosament, serà el primer rival del Cerdanyola. D'aquí que l'entitat hagi optat per mantenir el mateix bloc que va assolir l'èxit més gran de la seva curta història, incloent-hi l'entrenador, Toni Carrillo, que segueix un any més al club. És cert que els verds han tingut aquest estiu alguna absència destacada, com la del capità Álvaro Gómez, la d'un clàssic a la defensa cerdanyolenca els últims anys com Jordi Guarch, que es retira, el porter Uri Llaveria o el davanter José Manuel Romero, nou futbolista del Mollet, que sempre garanteix gols sigui en la categoria que sigui, i que a més, té experiència a Tercera en equips com el Masnou, l'Espanyol B o el Terrassa.

Foto: Mireia Sanz - Cerdanyola del Vallès FC

Per contra, d’altres peces claus com el porter Alberto Coca o el davanter Hassen segueixen a la Bòbila, reforçats amb incorporacions de futbolistes joves com Bruno Lemiechevsky (Vilassar de Mar) o el juvenil cerdanyolenc Erik Ayala, però també d'altres que procedeixen de la mateixa Tercera, com Fernando Velillas (Júpiter), Gerard Sanz (Gramenet), Jaume Manyosa (Europa) o Quim Solano (Vilassar de Mar).

Caldrà veure què pesa més en aquest primer any del Cerdanyola a Tercera, si la il·lusió del debutant o la inexperiència del novell que s'estrena per primer cop en la història en aquesta categoria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada