dimarts, 20 d’agost del 2013

Benvinguts a Tercera (3): Santfeliuenc

Com l'últim estiu, dediquem quatre entregues als equips nouvinguts a la categoria. Cerdanyola, Ascó, Santfeliuenc i Masnou pugen a Tercera amb diferent bagatge i perspectives, però amb la il·lusió d'arribar (o de retornar) a la categoria més alta de les que són 100% futbol català.

La tercera entrega és per al Santfeliuenc Futbol Club. L'equip de Sant Feliu de Llobregat assolia el mes de juny un històric ascens a Tercera, després de superar l'eliminatòria entre segons contra el Masnou. La unitat del bloc d'Andrés González a Catalana és la principal basa per assolir la permanència a Tercera. L'equip promet donar guerra. Fan un perfil del Santfeliuenc els periodistes Joaquín Rivas i Juan Antonio Díaz. Rivas és cap d'Esports de Ràdio Sant Feliu, col·labora a més en diversos espais de futbol català en dues ràdios, La Xarxa i Ràdio Marca; Juan Antonio Díaz és cap de premsa del Santfeliuenc FC i director del portal Esport Blanc i Blau.


Totes les fotografies són del citat web Esport Blanc i Blau.


No diguis que fou un somni
Un article de Juan Antonio Díaz i Joaquín Rivas / @rivassalvador
edició de Roger Sánchez

La fi d'una dura i llarga travessia pel desert. El passat 15 de juny el Santfeliuenc Futbol Club va posar punt final a una maledicció gairebé bíblica, per eterna: era l'únic dels centenaris del futbol català que mai havia militat a Tercera Divisió. En el rebost de la història s'arrengleren 108 anys de vida que fa dels blanc-i-blaus el club més antic del Baix Llobregat i un dels pioners a Barcelona i Catalunya. Un outsider que ha viscut a la modesta perifèria del nostre futbol però que, tanmateix, arriba a Tercera amb la voluntat de reivindicar de manera festiva i desacomplexada una vella tradició esportiva, ciutadana i associativa dins una ciutat plural com és Sant Feliu de Llobregat.



I és que el Santfeliuenc ha sobreviscut perquè ha tingut una vocació obstinada de resistència fins i tot en les circumstàncies més adverses. I el debut a Tercera Divisió només es pot entendre como una generosa i justa recompensa a molts anys de patiment en solitud. D'aquell equip en blanc i negre de principis del segle passat al camp del 'Coro' que es revelava com un dels clubs emergents del futbol català naixent, al 'Santfe' dels nostres dies a les Grases hi ha pel camí més de deu dècades. Ascensos i descensos; dies i treballs; penes i alegries en to menor. De la Restauració i la Mancomunitat a la dictadura de Primo de Rivera; de la Segona República a la Guerra Civil; del franquisme a la transició i finalment la cobejada democràcia. A cada passatge de la nostra història civil hi ha també un passatge en paral·lel de la vida d'un segle de Santfeliuenc Futbol Club.



Tothom està preparat a Sant Feliu per viure una temporada especial i diferent. El Santfeliuenc Futbol Club ha hagut d'esperar a la maduresa per escriure les pàgines més brillants de la seva història: tres ascensos en set temporades constitueixen un fet inèdit. I el principal culpable té un nom: Andrés González. L'entrenador 'miracle' que va arribar de Cornellà a Sant Feliu l'estiu de 2006 quan l'equip militava a Preferent. Un magnífic director que ha sabut confegir en la paciència dels dies i els anys un projecte d'autor puntejat en el treball, la rigorositat insubornable i la capacitat de sentir. És la millor carta de presentació del que som.

I per a la presentació de credencials a Tercera res més adient que confiar en els futbolistes de l'èxit. Carlos i Santi repeteixen a la porteria. Carlos va fer un final de temporada explosiu amb doblet: ascens i finalista de la Copa de les Regions UEFA amb la selecció catalana. En defensa Fabri, Alberto, Gerard Rovira -un ex Segona B amb una llarga trajectòria al grup IV-, Pere, Dani Ortiz i l'il·lustre Arcos Palote donaran consistència a una de les línies més solvents. El mig del camp tornarà a ser territori de Joserra, Tena, Dani Maldonado, Éric Pacheco i Jairo. I a l'atac, Jonhy i el poderós Iván Peralta faran de contrapunt del gran mestre Josele. I són novetat el porter Alberto Cantero (AE Prat); els defenses Jaime Santamaría (San Cristóbal) i Nacho Ruiz (Cornellà/Vic); i els mitjos Gordillo (Castelldefels), Álex Bolaños (Santboià) i Cristian Fernández (Santboià/Sant Cugat).



El Santfeliuenc de la il·lusió començarà el 25 d'agost l'etapa més important i diferent de la seva centenària cursa de resistència. Sant Feliu està preparat per viure un any de futbol de debò i les Grases es prepara també mudant la pell en forma de nova tribuna. El Santfeliuenc ha saldat comptes amb la seva vella història i ara vol que aquest sigui el primer any de la resta de la seva vida per no haver de dir que això va ser el somni d'una tarda de primavera de 2013.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada