dimecres, 21 d’agost del 2013

Benvinguts a Tercera (i 4): Ascó

Com l'últim estiu, dediquem quatre entregues als equips nouvinguts a la categoria. Cerdanyola, Ascó, Santfeliuenc i Masnou pugen a Tercera amb diferent bagatge i perspectives, però amb la il·lusió d'arribar (o de retornar) a la categoria més alta de les que són 100% futbol català.

La quarta (i última) entrega és per al Futbol Club Ascó. El conjunt de la Ribera d'Ebre torna a Tercera després del pas per Primera Catalana, però vol tornar per quedar-se i, perquè no, ser protagonista. Un molt bon curs a Primera Catalana i el manteniment del bloc, complementat amb fitxatges de nivell, porten els de Miguel Rubio a l'inici d'un curs il·lusionant. Valora el moment de l'Ascó el periodista Albert Fernández, cap de premsa de l'entitat.

L'Ascó farà parlar?

Un article d'Albert Fernández / @albert_fm
edició de Roger Sánchez
Totes les fotografies són d'Iris Solà - FC Acó


El Futbol Club Ascó serà aquesta temporada un dels nouvinguts al grup V de la Tercera Divisió. Fent una mica de memòria alguns podran recordar que l'Ascó ja va debutar a Tercera fa tres temporades, després de la fusió amb el desaparegut FC Benavent. En aquella temporada, el conjunt dirigit per Mauro Ravnich no va quallar i després d'una mala temporada va acabar perdent la categoria. D'aquell equip actualment tan sols en queda un únic supervivent, el capità José Ramón. A la següent temporada, i en una categoria que a priori havia de ser més còmoda per al ‘jove’ club asconenc, les coses tampoc van començar a rutllar com s'esperava fins l'arribada, ja amb la temporada començada, de Miguel Rubio a la banqueta del conjunt de la Ribera d'Ebre. El tècnic, amb una dilatada experiència tant als terrenys de joc com en banquetes de categoria superior, va saber des del començament marcar el camí a seguir per l'equip i en la seva segona temporada va ser capaç de formar un conjunt que amb tot mereixement es va endur el campionat de Lliga a Primera Catalana superant dos grans rivals com Viladecans i Santfeliuenc i, per tant, recuperant una plaça a Tercera.



Durant aquest estiu i després de la renovació del tècnic, el club ha renovat la columna vertebral de l'equip campió de la passada temporada i l'ha reforçat amb jugadors de contrastada experiència en la categoria com Giribet, Sergi Galceran, Sangrà, Edu Vives o Virgili. A més a més s'ha apostat per jugadors joves com Sergi Moreno o Juanma, que hauran de donar la vitalitat necessària a un equip que competirà des del primer minut amb els rivals que li surtin al pas.

Després d'una dura pretemporada amb partits de nivell contra Nàstic, L'Hospitalet (al Torneig d'Històrics), Lleida Esportiu (Copa Catalunya) o Rapitenca, aquest equip ha demostrat que caldrà treballar molt per aconseguir fer-li un gol després de sumar 615 minuts amb la porteria a zero; al mateix temps caldrà vigilar de molt a prop en atac. Durant els 7 partits de preparació el conjunt de Miguel Rubio ha marcat 21 gols (3 per partit) i tot i que els seus davanters han estat els que han viscut més a prop del gol (Ermengol i Virgili han fet 4 dianes, mentre que Sergi Moreno 3), fins a 11 jugadors diferents han fet diana durant la pretemporada en la porteria rival.



L'estil de joc d'aquest equip es basa ja des de l'arribada de Rubio en el bon tracte amb la pilota, fet que aprofita l'equip sobretot al Municipal d'Ascó per les seves àmplies dimensions i per la seva superfície de gespa natural, combinant de forma assídua amb ràpids contracops aprofitant la velocitat dels puntes i la bona sortida de pilota des del darrera.


A partir del proper dissabte a les 18h caldrà ajuntar tots aquests ingredients a la coctelera per veure que en pot sortir d'un conjunt que ja no és nou a la categoria i sap com les gasten pels complicats camps de Tercera. Precisament per aquest motiu el principal objectiu de l'equip no serà altre que el de sumar els punts suficients per mantenir la categoria sense confiar-se en cap moment per evitar ensurts que el col·loquin en la zona baixa de la classificació. Tan sols els minuts i els partits de Lliga ens diran si finalment les bones impressions inicials permetran quallar a aquesta plantilla per posar en dificultats als favorits o lluitar amb els modestos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada