dimecres, 9 d’abril del 2014

6 equips ja són als 'play-off'

Quan queda menys d'un mes i mig per a l'estrena dels play-off d'ascens a Segona B (serà el cap de setmana del 17 i 18 de maig) ja hi ha sis equips que han confirmat plaça a la promoció. Són sis líders de grup que, per contra, encara no han tancat la seva posició final. Repassem quins són, ara mateix, els 72 equips que ocupen plaça de privilegi, amb 66 que encara han de confirmar l'objectiu.

L'AD San Juan, únic invicte en tot l'Estat // AD San Juan

El Puertollano manxec va ser el primer... i l'han seguit, fins ara, cinc equips més: Gimnástica (Cantàbria, g3), Leioa (Euskadi, g4), UCAM Múrcia (g13), San Juan (Navarra, g15) i Saragossa B (Aragó, g17). Sis equips que, per ara, comanden les classificacions dels respectius grups. La majoria són, de fet, ben a prop de confirmar el campionat de cadascuna de les lligues.

Hi ha, però, un cas curiós. L'Agrupación Deportiva San Juan (AD San Juan), líder al grup navarrès. Es tracta d'una institució poliesportiva (al seu web es detallen totes les seccions de què disposa), que sempre ha vist com el seu equip de futbol ha oscil·lat entre Regional i Tercera. Aquest curs no només lideren el grup i tenen accés matemàtic al play-off... sinó que al mes d'abril encara no han perdut cap partit. De fet, el San Juan és l'únic equip de categories estatals que no ha patit cap derrota. La peculiaritat del cas és que tot i les excel·lents xifres (21 victòries i 12 empats) no té el campionat assegurat, ja que té un perseguidor molt constant, l'Izarra, que ha cedit tres derrotes però ha concedit menys empats. El segon és tan sols tres punts per sota, i podria confirmar també play-off el proper cap de setmana.

Aquest és el quadre amb els 72 equips que, a data 9 d'abril de 2014, ocupen les places d'accés als play-off d'ascens a Segona B als 18 grups de la Tercera Divisió:

Quadre: tercera.cat


I nosaltres, quan?
La Muntanyesa, líder del grup V de Tercera després de 32 jornades, és qui més a prop és (lògicament) de ser a la fase d'ascens, ara per ara a 11 punts de confirmar plaça al play-off. Són 11 punts que ha de sumar... o que han de perdre Terrassa i Palamós, que marquen la línia de la cinquena plaça (56 punts). Amb tot, en cas d'obrir forat el més ràpid possible, el play-off per a la Monta es podria confirmar després de la J34, en el supòsit que la Monta sumés 6 de 6 i ni Terrassa ni Palamós sumessin cap punt les properes dues jornades. Com explicàvem a l'anterior article, fent previsions, molt probablement els accessos de play-off s'acabin decidint les últimes tres jornades, el mes de maig.

El curs passat l'Olot va decidir plaça al play-off la jornada 33, quelcom impossible que passi aquest curs; l'anterior, el Prat el confirmava després de 34 partits (era després de la J33, però la J34 ja s'havia jugat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada