dimarts, 29 de juliol del 2014

Benvinguts a Tercera. Capítol 1: Peralada

Obrim el curs 2014/2015 a Tercera.cat coneixent el perfil dels quatre equips nouvinguts a la categoria. A tres els donarem la benvinguda, ja que el seu ingrés a Tercera es deu a un motiu alegre, l'ascens de Primera Catalana el curs passat; i a un quart, el Prat, caldrà rebre'l com a ben tornat, ja que, si bé arriba descendit de Segona B, l'excel·lent tram final en què no va evitar per ben poc el descens, enriquirà encara més la Tercera, amb el record encara present d'haver estat l'honrós campió de la categoria fa només dos anys.

El Peralada assolia ascens i doble campionat, al grup 1 i a Primera Catalana // Lluís Ribera

La tanda de Benvinguts s'obre amb el Peralada, campió del grup 1 de Primera Catalana... i de tota la categoria, amb el seu triomf a la final que organitza la FCF, el Campionat de Catalunya d'Aficionats. El conjunt de l'Alt Empordà retorna a Tercera, d'on va caure per últim cop el 2007, després d'haver tancat un brillant campionat, amb una aposta clara per futbolistes de pes al futbol gironí actual. El bloc comandat pel tècnic, Nacho Castro, espera lluitar per la permanència i fer una mica més fort el futbol empordanès, que comptarà amb triple representació a la categoria enguany (amb Figueres i Palamós).

Ens explica les perspectives del Peralada en el retorn a Tercera el periodista Lluís Ribera, que treballa al setmanari L'Empordà

Nacho Castro lidera des de la banqueta el Peralada, que ara vol dir la seva a Tercera // Lluís Ribera


El Peralada, un nou ascendit sense complexos
article de Lluís Ribera / @llribera

  • Els de Nacho Castro recuperen la Tercera Divisió set anys més tard després d'una impecable temporada a Primera Catalana

  • Els verd­-i-­blancs han renovat 13 jugadors de l'ascens i s'han reforçat amb cinc futbolistes, d'entre els quals el talentós migcampista del Figueres, Guillem Cornellà

Després d'un brillant curs a Primera Catalana, el Peralada prepara el retorn a la Tercera Divisió set anys després amb la màxima il∙lusió. Novament dirigit per l'asturià Nacho Castro, els verd-­i-­blancs buscaran la permanència des d'un bon principi, però tampoc li farien un lleig a penjar-­se el cartell de tapat o de revelació. Pocs són els equips que, acabats d'ascendir a Tercera Divisió, retornen a Primera Catalana l'any següent, ja que la il∙lusió i la dinàmica guanyadora de l'any anterior continuen vigents. De fet, només el Júpiter (2013), l'Olesa (2010) i l'Igualada (2008) han perdut, a l'última dècada, la Tercera Divisió en l'any en què la trepitjaven com a exequips de Primera Catalana.

Per afrontar el repte de la Tercera Divisió, en què compartirà grup amb el Figueres, el seu veí, i altres equips amb potencial com l'Europa, el Prat, la Muntanyesa o el Terrassa, els peraladencs han renovat 13 jugadors. En canvi, homes com el garrotxí Isma Taleb, el capità i que portava un total de vuit anys al club, Litus Martínez o el golejador Axel Vizuete (13 gols enguany) no seguiran i la seva absència ha estat substituïda per jugadors de nivell. Sense anar més lluny, el Peralada ha fitxat el talentós migcampista del Figueres, Guillem Cornellà; si bé no va ser renovat pels unionistes, es tracta d'un dels creadors amb més potencial de la categoria, sobretot en llançaments a pilota aturada.

De l'ascens als reptes del retorn a Tercera // Lluís Ribera

Cinc juvenils, a la pretemporada
El retorn de Borja Garcia –el fill pròdig– dos anys després de fitxar pel Figueres, les cessions de jugadors defensius del Girona B, com Pau Bonmatí i Sergi Romero, o els gols del banyolí Joan Corominas han d'aportar més consistència a un equip a qui li falten un parell de peces per tancar la plantilla. A l'espera dels descartats que hi hagi d'alguna categoria superior, el Peralada va iniciar els entrenaments el passat 15 de juliol amb 18 homes –han renovat bona part de la columna vertebral com Toni Montero, Pastor, Tidiane o el pitxitxi Aleix Feixas– a més de cinc juvenils que faran la pretemporada a la recerca d'una oportunitat, com Facu Gutiérrez, Uri Macau, Ian Vila, Brian Pascual i Zou Moustakim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada