divendres, 4 de juliol del 2014

[Onze ideal] Ernest Forgas (Rubí), MVP

Publiquem a tercera.cat la sèrie d'onze articles que ens serviran per presentar els onze integrants de l'Onze ideal de la temporada 2013/2014, així com per conèixer quin ha estat l'MVP del curs segons les 68 propostes que heu fet arribar a final de temporada. Podeu repassar els onze ideal de les dues temporades anteriors: 2011/2012 i 2012/2013.


Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

Ernest Forgas és gol, és ubiqüitat. Arribava al Rubí de Martí Cifuentes amb voluntat de reivindicar-se, després d'un curs complicat, lesions incloses, a la Pobla Mafumet. Tancava el curs com el màxim golejador de la categoria, amb 21 gols. Letal dins l'àrea i eficaç des del punt de penal, les dianes de Forgas li acabaven valent per firmar pel CE Sabadell aquest mateix estiu. Gols, reivindicació i paper clau en un any memorable per al Rubí, amb el final amarg de no entrar al play-off. Entra a l'onze ideal que escolliu els lectors de tercera.cat com el 2n jugador més proposatamb presència al 48'07% de les propostes. Però serà recordat en aquestes votacions per haver-se endut el títol d'MVP de la categoria, amb un 29'41% de suports.


Foto: Roger Capella (passioesportiva.cat) / Muntatge: tercera.cat


Configuració de l'onze ideal 2013/2014:
Millor porter: Andrés 'Tato' Burgada (16%)
Jugador més proposat:
Segon: Ernest Forgas (47%)
Tercer:
Quart: Juan Pablo Amantini (41%)
Cinquè: Alex Cano (38%)
Sisè: Javi Sánchez (32%)
Setè: Nils Puchades (29%)
Vuitè: Baruc Nsué (28%)
Novè: 
Desè:

Ens parla d'Ernest Forgas el periodista Jaime Blanco, que els últims cursos ha cobert de prop el futbol català, primer seguint el Mollet i, des de fa dues temporades, narrant els partits del Rubí per a Ràdio Rubí.


Ernest Forgas, més enllà del pitxitxi
un article de Jaime Blanco / @JBlanco1992

"Goooooooooooool d’Ernest, canoner, Forgas!". He tingut la sort de dir aquesta frase molts cops enguany en les narracions radiofòniques de la UE Rubí per a Ràdio Rubí. No he arribat a cantar els 21 gols que ha anotat en lliga (una aturada en les emissions m'ho va impedir) però sí els suficients com per dir que els lectors de tercera.cat han encertat al votar Ernest Forgas com el millor davanter de la Tercera Divisió 2013/2014.


El canoner de Vilafranca, com l'hem batejat a Ràdio Rubí, ha esdevingut un dels puntals del sorprenent èxit de l'equip vallesà. La veritat és que no tenia un paper fàcil en aquesta nova etapa que encetava l'entitat presidida per Josep Alcalà. Forgas assumia la responsabilitat del gol en un equip ultra renovat, molt jove i que venia de tenir a Javi Sánchez, tercer màxim golejador de la competició (22 gols) el curs passat, a les seves files. I tot això amb només 20 anys i unes discretes xifres a la Pobla Mafumet (només 2 gols en 27 partits). A més, la competència amb Dani Muela pel 9 rubinenc no seria fàcil ja que el de Sabadell arribava a la Tercera Divisió amb moltes ganes de fer bones les credencials del seu fitxatge: màxim golejador del grup 4 de Segona Catalana amb el Sabadell B i peça clau en l'ascens del filial arlequinat a Primera.



Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

I com de gols anava la història, va posar fil a l'agulla ràpidament. Gol a la Gramenet aprofitant un mal refús del porter Juanmi Beas als cinc minuts d'arrencar el nou curs futbolístic. Segones jugades, rematades a plaer, finalitzacions a un toc... Aquesta ha estat la tònica d'Ernest Forgas davant el gol. No és ràpid, ni massa tècnic, ni té una cintura que el faci especialment hàbil amb la pilota als peus, però és un davanter d'àrea i això és més que suficient. Fora de l'àrea és treballador: és el primer a pressionar i amargar l'existència a la defensa rival quan juga la pilota, ho lluita tot i serveix de boia en moments delicats per facilitar l'arribada de la segona línia. I a dins és, simplement, el més espavilat: sap on posar-se per rematar la jugada, és resolutiu i està atent a qualsevol pilota morta. La segona línia, i sense que soni a tòpic, ha esdevingut cabdal en l'èxit individual del canoner. Durant tota la temporada ha tingut una gran sintonia sobre el camp amb els Collado, Vila, Roger Martínez, Pla o Adri Díaz. A més, ha sobreviscut a l'arribada de Roger Matamala i malgrat haver passat llargues ratxes sense marcar sempre ha gaudit de la confiança de Martí Cifuentes, primer, i de Julià Garcia, després.

Foto: Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

Amb tot això vull dir que darrere d'aquesta xifra hi ha una història que cal saber. Ara, al canoner de Vilafranca li ha arribat l'oportunitat de la seva vida un cop ha fet els 21 anys, amb el fitxatge pel CE Sabadell. Tot apunta a que serà peça clau del segon equip, que acaba de pujar a Tercera, però farà la pretemporada amb els grans i també s'entrenarà amb ells. Jo, personalment, me n'alegro molt per ell. Sort i èxits, amic. Mentre goleges per la Nova Creu Alta recordaré com et vas fer gran en un escenari tan exigent com la Bombonera de Nou Barris i davant dos armaris anomenats Juan Pablo Amantini i Oriol Escabrós. I també recordaré aquelles matinals de diumenge en què cantava amb alegria per les ones de Ràdio Rubí allò de "Goooooooooooool d’Ernest, canoner, Forgas!".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada