dilluns, 28 de juliol del 2014

Tercera.cat (re)neix

En vam parlar a les xarxes socials fa uns dies, toca explicar-ho amb calma al web. Aquesta setmana (últims dies de juliol, primers d'agost) obrim la temporada 2014/2015 a tercera.cat. És l'any 4 (el web es va estrenar a la prèvia d'iniciar-se el curs 2011/2012) i ja fa temps que donava voltes a una mena de refundació d'aquest espai per millorar-ne les prestacions.

El nou logotip, obra d'Àngel Garreta

Pel camí vaig decidir tancar la meva etapa a GolCat, web en què he estat dues temporades fent de responsable de les informacions de Tercera. No va ser una marxa traumàtica, gairebé diria que tot el contrari, com vaig poder explicar en una carta de comiat.

Creia que necessitava més temps per centrar-me en un projecte més personal. I vaig acabar veient clar quin era el camí a seguir. Els propers mesos, tercera.cat deixarà de tenir forma i fons de blog per ser un web de totes totes. 

Veia clares dues renovacions, o dues ampliacions, podríem dir: passar de blog a web, i afegir als continguts habituals (actualitat i dades) una nova àrea de temes molt més creatius que rodegen la Tercera, el que podríem dir magazine: històries humanes, perfils a fons, entrevistes àmplies, protagonistes parlant de temes molt més enllà del grup V de Tercera, per citar alguns exemples.

I això és el que pretendrem fer durant aquests primers mesos, els de la metamorfosi de tercera.cat, de blog a web, d'oferir actualitat (prèvies, resultats i vídeos, per exemple), dades (golejadors, classificacions, porters) però també d'anar més enllà.

Mantenir un blog personal, d'un sol autor (amb les col·laboracions, que es mantindran, començant pels primers articles del curs) no acabava de ser viable, i creia necessari implicar altres persones amb ganes de projectes nous. I en la meva cerca no em va costar gens convèncer el Carles Garcia, primer, i la Carlota Martí, pur contagi de voluntat i implicació, després. Ells dos, i servidor, serem ara els tres autors de tercera.cat.

Tampoc era viable, per tant, seguir comptant amb un canal personal (el meu compte de Twitter) com a principal difusor dels continguts del web a les xarxes socials. Des d'aquest juliol, tenim compte a Twitter (@terceracat) i pàgina a Facebook. No pretenem bombardejar a tuits ni a entrades a Facebook, queda promès des d'aquí.


La foto de fons dels perfils a Facebook i Twitter. De qui són aquestes cames? // Àngel Garreta (REMImages.com)

L'Àngel Garreta (autor del nou logo i les fotografies de fons dels espais a Twitter i Facebook), i la Laia Marquès i el Benja Villegas, encarregats de fer el nou web, són part implicada en aquesta fase de mutació. No cal dir que el Carles Garcia i la Carlota Martí seran (evidentment) claus un cop engegui el curs, i que el suport, en la gènesi de la web, d'amics i companys que he anat coneixent en els pocs anys que cobreixo el futbol català també ha estat bàsic en la formació d'allò que ara volia fer de nou.

La voluntat? Seguir passant-ho bé explicant allò que ens apassiona, i intentar fer apassionar els lectors (o els mateixos protagonistes, també lectors) amb les històries que envolten la Tercera. Cap més pretensió. Res d'objectius quantitatius (tantes visites, tants followers, tants clics); simplement mantenir viva una passió, un hobby, que ja fa tres anys que es canalitza en aquest espai.

Comencem el curs a Blogger, i esperem ser en un web amb cara i ulls en breu. Els continguts, això sí, no s'aturaran.

Aquesta temporada 2014/2015, tercera.cat (re)neix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada